Šta je novo?

Battlefield 6

Evo i mene😄buk pola zivota igram BF jos od prvog dela. Obozavam, ukratko skoro pa savrsena igra. Bad Company, 3 i 4 ka sve u jednoj. Sto se tice optimizacije i sl, kod mene sa rtx 4080 i ryzen 9 7945hx3d i 32 gb ram, grafika sve do kraja u full hd rez ide od 175 do 225 fps. Jedino se desava da posle svake 2 mape recimo padne fps na oko 100 i to resavam restartom igre. Proguglao sam malo iiii to ce ukratko zavrsiti neki sl pec. Igra je prebrutalna bracooo🙂🖐️💪

Jel moguce da igra popuni 16gb vrama kad se stavi na overkil?Posle tipa 2 mape osetim usporenje,kao da je vram popunjen,a vidim da se vrti oko 15 i kusur gb..

Jel moguce da igra popuni 16gb vrama kad se stavi na overkil?Posle tipa 2 mape osetim usporenje,kao da je vram popunjen,a vidim da se vrti oko 15 i kusur gb..
Meni brate vrti fazon oko 9/10 gb vrama ali to se i meni desava i to nije do vrama vec do posta iznad koji sam napisao. Imaju problem :sneaky:

Ma igram na 1440p-overkil i sve radi fluidno.Tipa dve,tri mape odigram i onda osetim kad ucitam sledecu usporenje.Vram se vrti oko 15gb....Izadjem u meni,vratim se u novu mapu i sve bude ok...Zato sam pretpostavio da je do vrama i da igra mozda ucitava ogromne teksture koje prepune vrma...Na ultra kad sam spustio,jedan korak dole,bar za sada nisam imao tih problema.Ajd da vidimo i taj pec..Nije da mi je preterano bitno da li je ultra ili overkil,ali zasto ako PC ima snage,ne izvuci sto vise vizuelnih detalja iz igre.

Ma igram na 1440p-overkil i sve radi fluidno.Tipa dve,tri mape odigram i onda osetim kad ucitam sledecu usporenje.Vram se vrti oko 15gb....Izadjem u meni,vratim se u novu mapu i sve bude ok...Zato sam pretpostavio da je do vrama i da igra mozda ucitava ogromne teksture koje prepune vrma...Na ultra kad sam spustio,jedan korak dole,bar za sada nisam imao tih problema.Ajd da vidimo i taj pec..Nije da mi je preterano bitno da li je ultra ili overkil,ali zasto ako PC ima snage,ne izvuci sto vise vizuelnih detalja iz igre.
Ja na full hd i ultra podesavanjima napunim samo 6gb od 16gb. Monitor je full hd.

Evo i mene😄buk pola zivota igram BF jos od prvog dela. Obozavam, ukratko skoro pa savrsena igra. Bad Company, 3 i 4 ka sve u jednoj. Sto se tice optimizacije i sl, kod mene sa rtx 4080 i ryzen 9 7945hx3d i 32 gb ram, grafika sve do kraja u full hd rez ide od 175 do 225 fps. Jedino se desava da posle svake 2 mape recimo padne fps na oko 100 i to resavam restartom igre. Proguglao sam malo iiii to ce ukratko zavrsiti neki sl pec. Igra je prebrutalna bracooo🙂🖐️💪
Kakve su ti mape naspram starih dobrih Battlefield 3, BC2? Neki se žale da su premale. Mada nekad stvarno na BF3 znala partija da traje večno jer bude premalo igrača.
Postoji li bullet drop (stao mi mozak kako se to stručno zove)
Ozbiljno sam se zagrejao da uzmem novi PC uglavnom samo zbog ove igre

Uzmi brate i ne razmisljaj, da peglamo :) nas 5,6 drugara zajedno godinama igramo i slazemo se dosta oko utisaka. Iskreno sve su mape dobre na svoj nacin aliiiii bi mogli da izbace malo vise vecih mapa, ove manje, gradske nisu lose ali 64 igraca na malom prostoru zna da bude bas tesno :D ove velike postojece su ok, to je to mada sledece da izbacuju samo vece :)

Kupih na Steam-u igru koja ukljucuje Phantom Pack ali ga u igrici ne vidim uopste? Ima neko ideju?

Smorih se ipak :D da update ujem trenutnu situaciju, Full HD sve na max/overkill i vram kao sto rekoh oko 10/11 gb. Ali kada je vec na 11 gb (12gb max) ubrzo kad pocnje sl mapa krece pad frejma a kad skoknem do podesavanja u igri ono vec tamo pise da je fazon na 13 gb :D e sad, sta god smanjivao pomalo itd..najvise ustvari napravi razliku u koriscenju vrama TEXTURE QUALITY sa overkill na ultra, nakon toga vrti se oko 9 gb vram i sad odigrah 4 mape, nista, nema pada frejma, nema nista :D u sustini 12 gb vrama po njima i google u full hd zaista treba da bude i vise nego dovoljno ali sad to mozda zavisi i od njih da li ce nekako to ispeglati u narednom nekom update u. Vizuelna razlika je zaista skoro pa neprimetna ali me nervira :D

Smorih se ipak :D da update ujem trenutnu situaciju, Full HD sve na max/overkill i vram kao sto rekoh oko 10/11 gb. Ali kada je vec na 11 gb (12gb max) ubrzo kad pocnje sl mapa krece pad frejma a kad skoknem do podesavanja u igri ono vec tamo pise da je fazon na 13 gb :D e sad, sta god smanjivao pomalo itd..najvise ustvari napravi razliku u koriscenju vrama TEXTURE QUALITY sa overkill na ultra, nakon toga vrti se oko 9 gb vram i sad odigrah 4 mape, nista, nema pada frejma, nema nista :D u sustini 12 gb vrama po njima i google u full hd zaista treba da bude i vise nego dovoljno ali sad to mozda zavisi i od njih da li ce nekako to ispeglati u narednom nekom update u. Vizuelna razlika je zaista skoro pa neprimetna ali me nervira :D
Upravo to ti i ja pricam.Ja sam sa overkil smanjio na ultra samo zbog vrama.Meni proguta svih 16gb.Na ultra nema tih problema.Oko 10gb se vrti.Prosto ne mogu da verujem da napuni 16gb vrama.

Ali kako brate to, on bi valjda trebao tokom igre da puni/prazni vram i odrzava onoliko koliko mu je i potrebno nasoram podesavanja 😄

Trebaju mi utisci nekog matorca koji se zaustavio na BF4. :) Deluje mi da su mape manje i da je sve haotičnije i brže, sa manje taktiziranja...negde na pola puta do CoDa (što mi nikako ne odgovara)?

Nisam matorac ali sam u igri 😄 tako je, tako deuje ali nije skroz tako😄na manjim i gradskim mapama vlada takva atmosfera a na vecim mapama to deluje manje haoticnije i brze. Svakako neuporedivo sporije i bolje kontrolisano nego bilo koji CoD. Mi recimo igramo u skvadu 3,4 drugar i moze se razvijati taktika i planiranje. Dok na gradskim mapama i da planiramo vrlo brzo plan bude sasecen😄samo trebaju da se drze vecih mapa i bice sve super.

1000045739.jpg

Ovo koriste nesto za hakovanje, navodno ih odlicno server banuje.

Uzeo i ja da probam igru kroz EA Membership, radi i izgleda odlično na Overkill podešavanjima @ 4K, fps ne pada ispod 105. Ali, nubina sam teška, dajte neki ultimate beginner guide (ima ih puno pa ako imate neki za preporuku), gdje bih se upoznao sa klasama, šta ko treba da radi i slično, da pohvatam malo konce... :)

Pogledajte prilog 509502

Ovo koriste nesto za hakovanje, navodno ih odlicno server banuje.

I treba da ih banuju.

Plus koliki bre treba luzer da budeš da kupuješ ovako nešto da bi bio dobar u igrici :)

Ja sam laik ali eto, pada mi nešto na pamet.

Primer:

Potrebno je 1000 fajlova da se pokrene igrica, u sklopu tih fajlova je i anti-cheat koji tokom rada igrice skenira sve bitne fajlove koje mogu biti izmenjene za potrebe cheat-a, ukoliko prilikom čitanja kodova tih fajlova ustanovi da je nešto čačkano, momentalni ban. Takodje da kikuje ako na primer prilikom pokretanja bude manje ili više od fajlova od onog broja koji je obavezan i zakucan a to je broj 1000.

Da postoji blokator za injected cheatove da kada neko hoće da pokrene igricu pa onda cheat, da se odmah igrica krešuje.

Ovo će u početku da banuju ali će na kraju čiteri dominirati ponovo.

Problem što kompanije ne rade na tome ništa nego sve usputno umesto da imaju timove A i B koji su u sklopu tima za anti-cheat.

Gde A tim pravi anti-cheat a B tim pravi cheat gde se medjusobno takmiče i na kraju se dobije finalni produkt.

Prva firma koja napravi jedinstveni anti cheat program koji će stvarno raditi u svakoj igrici, ima da vredi milijarde.

Ali kako brate to, on bi valjda trebao tokom igre da puni/prazni vram i odrzava onoliko koliko mu je i potrebno nasoram podesavanja 😄
Memory leak problem.Prepunjava memoriju.Uz malo volje i dobar pec,resice to.

Uzeo i ja da probam igru kroz EA Membership, radi i izgleda odlično na Overkill podešavanjima @ 4K, fps ne pada ispod 105. Ali, nubina sam teška, dajte neki ultimate beginner guide (ima ih puno pa ako imate neki za preporuku), gdje bih se upoznao sa klasama, šta ko treba da radi i slično, da pohvatam malo konce... :)
Samo praksa😄i sve ce doci na svoje. Valjalo bi da igras sa nekim pa kroz igru. Ko zeli moze da me doda SRB_Mrdak💪

Vrh Dno