Šta je novo?

Battlefield 6

Zezaš da radi ok na toj kartici?
Koja rezolucija i detalji?
To su mining kartice bukvalno ih ima džabe
Meni ok radilo na RX6650XT vise na high nego na medium u beti a 5700XT je jaca od nje. 5700 je sad 90e na oglasima. Cpu je ryzen 5600.
GTX 1070 moze sigurno da tera samo da zameni plocu i cpu za nesto novije (B550, 5700X).

Kupljeno i ovde day1 , kako osvezenje posle onog sumornog Warzone-a..
Mogu samo da potvrdim,da sto se duze igra,to se brze navikava i ulazi u sistem.Iako je na prvu delovalo prebrzo i konfuzno , posle par sati deluje da su uboli 10/10 sa brzinom gameplay-a.

hhh...zar je baš toliko zahtjevna igra?
mjerkam da kupim, ali nisam sad siguran da će fino raditi na rtx3070 i 1440p?

sacekajte lepo da se zakrpti/optimizuje igra ljudi, ni jedan od prethodnih 6 betlfildova nije releasovan ispoliran nego su na svake 2 nedelje krpili pecevima od po par gb.
hype was natera da platite a generalno ste platili frustraciju, i tako iznova i iznova..

Generalno igra radi odlicno.

Tako sam i ja citao po netu, ali eto ovde horor price imaju pojedinci.
Mada je i generalni problem gpu utilization koji je iz nekih razloga kod svih boljka u ovoj igri.

Meni grafa 8 gb, hteo sam da uzmem igricu ali hajde da sačekamo da srede to.

Kod mene 4060 8gb, sada sve radi kako treba.
2k, texture i texture filtering na ultra, sve ostalo na low ili off.
DLSS Quality.
U konzoli "worldrender.lighttilecspathenable 1" za dodatnih 10+fpsa
FPS stabilnih 80+ na Conquestu na svim mapama.

Identicna bih podesavanja stavio da imam 5090 jer je vidljivost ovako 10x bolja nego kada sam gledao da sto vise stavki dignem na high.

Kod klinca na kompu 5800x uparena sa 5700xt i nema nikakvih problema.
Sve je to relativno, imaš ljude koji se kunu da im radi glatko a ono 30 fps prosek (šta tek reći za konzolaše, koji misle da igraju na 120, a igre im padaju ispod 15 redovno). A imaš ljude koji ispod 240 ne mogu da igraju.

Ko je jednom navikao igrajući Valorant, CSGO, CS2, na 250 ili bar 180 fps, taj ne može da igra ništa na 60... a nekomoli 30... zapravo ni 120 više nije OK....

Tako sam i ja citao po netu, ali eto ovde horor price imaju pojedinci.
Mada je i generalni problem gpu utilization koji je iz nekih razloga kod svih boljka u ovoj igri.
Mala GPU utilizacija je posledica toga što je CPU prespor, eno jedino 9800x3D preabacuje 165 fps redovno, pa to je katastrova, umesto da ima 450 fps, a neki 7600x 250 barem, oni na najjačem CPU današnjice u multi FPS igri nemaju ni 200 average (low 0.1 i 1% mogu samo da zamislim, računam da je debelo ispod 100, veravno i ispod 60).

Poslednja izmena:
Nije ovo CS/Apex Legends da je lako ostvarivo 250+ fps, budimo realni.

Drugaru fino radi na 5700X i 1080Ti na 1080p na Low/Med na 1080p monitoru.

Ne znam zašto pričate da nije dovoljno 8gb, kada lepo HW Unboxed lepo objasnio(ali nećete da gledate do kraja), u overkill podešavanjima NIJE dovoljno i pravi se razlika. U High je mala razlika, na Medium NEMA razlike(slika u prilogu).
Primer je novija grafika koja može ali je zeza ram, a starije će raditi sa manjim detaljima, kome se baš igra, dakle može da igra i neće biti osakaćen zbog manjka GB jer ionako ne fura na High detalje jer je grafika starija...
1760460522109.png

Nije ovo CS/Apex Legends da je lako ostvarivo 250+ fps, budimo realni.
Pa nije, kad je engine takav da ne postoji CPU na kojem može da tera preko 200 fps, šta god da uradiš... svi pričaju da je dobra optimizacija, valjda ako poredimo sa Borderland 4 :D

Pa nije, kad je engine takav da ne postoji CPU na kojem može da tera preko 200 fps, šta god da uradiš... svi pričaju da je dobra optimizacija, valjda ako poredimo sa Borderland 4 :D
Evo druze kako radi kod mene i kina su pidesavanja i zakljucao sam na 165hz ali radini dalje preko toga ne znam iz kog razloga. zanemari igranje haha

Igra je dobro optimizovana, dobro radi i izgleda, ima tu malo zakrpa, bagica ali generalno odlicno radi. *** ja ne mogu 2k al fullhd i haj detalji radi preko 60fps (bez frame gen i tih gluposti, samo fsr ukljucen)

Poslednja izmena:
Igra je dobro optimizovana, dobro radi i izgleda, ima tu malo zakrpa, bagica ali generalno odlicno radi. *** ja ne mogu 2k al fullhd i haj detalji radi preko 60fps (bez frame gen i tih gluposti, samo fsr ukljucen)
1080p sa FSR = 540p-720p upscale na full HD...

Ja bih rekao da je zavisno od algoritma neki donji minimum minimuma da bazna rezolucija bude 1440p za FPS, i 1080 za top down... a onda možemo upscale na 8k, 16k.. šta god... ali nemoj da mi razvlačiš rezoluciju u kojoj sam igrao Quake 1 u software modu 1996, 30 godina kasnije na ekranu koji ima 110 ili čak 140 ppi...

Pff.. mozes da sanjas da si igrao u 720p :)
1280×720 je bilo mnogo vise od "luksuznih" 800x600 koji smo terali sa voodoo karticama.

Vrh Dno