Šta je novo?

Battlefield 4

Battlefield 4 - presao sam SP na hard, par sati traje igra, dobro je sto nije duza, jer ja kampanja dosadna, ono moze da se odigra, al nista te ne vuce... prazna prica i likovi, ne preterano zanimljiv gameplay...
jedino je grafika impresivna, a zvuk savrsen... zvuk me je cak i najvise odusevio, ne secam se da je u nekoj pucacini ovako dobro uradjen, mada to sam i ocekivao u ovom serijalu... muzika ja naravno i dalje odlicna...
kampanja se nekako glupavo zavrsava, prakticno ko da su je odjednom na pola misije prekinuli, ne ostavlja bas neki lep ukus u ustima... mada generalno nisam ni ocekivao nista od SP-a, jer ovo je MP igra...
7/10

A jel ima neka grupa/squad ovde kod nas, za ljude koji igraju bf4?

Ouch, ouch, ouch....
Nekome opasno opada prodaja....

^^Xfaktor je na platnom spisku DICE-a i EA, ne treba mu tek tako verovati. Kao npr kad "tick rate" proglasava nebitnim. A to sto serveri rade na 30fps/sec i jeste razlog loseg netkoda. Dok to ne poprave, mogu samo da krpe rupe na putu, sto i rade.

^^Xfaktor je na platnom spisku DICE-a i EA, ne treba mu tek tako verovati. Kao npr kad "tick rate" proglasava nebitnim. A to sto serveri rade na 30fps/sec i jeste razlog loseg netkoda. Dok to ne poprave, mogu samo da krpe rupe na putu, sto i rade.

Ne sumnjam da je xFctor dobio neki kes od EA, ali da ih one nesto brani tesko. On je jean od onih koji redovno kritikuju DIce, treba samo da ga pratis malo cesce na Tviteru i Youtube-u.
Nije da bije iz svih oruzja po njima, daleko od toga ali da je nezadovoljan i da to pokazuje to je tacno.

Ne samo da sam ga pratio, vec sam najvise pratio bas njega dok se nije pojavila lista placenika EA, kad sam se unsubscribe-ovao. I ne, nikad nisam cuo da ima bog zna kakve kritike na racun BF4. Uvek je bio u fazonu - ima maaaaalo problemcica, ali sve ce to narod pozlatiti ne u jednom, vec u pola patcha. Evo uzmi za primer ovaj klip gore, rekao je 3-4 gluposti za 11 minuta. Da nije problem RR servera od 30MS (samo za to treba da bude inorisan nezavisno od drugih stvari, jer je to totalna glupost), onda "lepo je sto DICE sad prica sta radi, pre su bili zatvoreni u vezi rada na BF4 i to je zajednicu cinilo da se oseca napustenom...". Kao da je "zajednica" gomila devojcica osetljivih, neznih. Boli mene a i vecinu za njihovo javljanje/nejavljanje. Napravi igru da radi kako treba, nikakva saopstenja nisu potrebna. Ima tu jos toga, ali mrzi me da opet gledam klip

A to sto serveri rade na 30fps/sec i jeste razlog loseg netkoda.

Cisto informativno, sta bi se desilo kad bi povecali ? Dal bi serveri uopste i mogli da podnesu load ? Meni se cini da to stoji na tankim nogicama i ako povecaju sve bi se urusilo ?

Ne samo da sam ga pratio, vec sam najvise pratio bas njega dok se nije pojavila lista placenika EA, kad sam se unsubscribe-ovao. I ne, nikad nisam cuo da ima bog zna kakve kritike na racun BF4. Uvek je bio u fazonu - ima maaaaalo problemcica, ali sve ce to narod pozlatiti ne u jednom, vec u pola patcha. Evo uzmi za primer ovaj klip gore, rekao je 3-4 gluposti za 11 minuta. Da nije problem RR servera od 30MS (samo za to treba da bude inorisan nezavisno od drugih stvari, jer je to totalna glupost), onda "lepo je sto DICE sad prica sta radi, pre su bili zatvoreni u vezi rada na BF4 i to je zajednicu cinilo da se oseca napustenom...". Kao da je "zajednica" gomila devojcica osetljivih, neznih. Boli mene a i vecinu za njihovo javljanje/nejavljanje. Napravi igru da radi kako treba, nikakva saopstenja nisu potrebna. Ima tu jos toga, ali mrzi me da opet gledam klip

Covek je samo procitao njihovo saopstenje
A evo jednog njegovog tvita odnedavno
https://twitter.com/rivaLxfactor/status/424017162584330240

Cisto informativno, sta bi se desilo kad bi povecali ? Dal bi serveri uopste i mogli da podnesu load ? Meni se cini da to stoji na tankim nogicama i ako povecaju sve bi se urusilo ?

Nece da se urusi nego ima da radi mnogo bolje, pod uslovom da DICE to uradi kako valja, a svi znamo kako to moze da se zavrsi...
Za veci load iznajme se bolji serveri i problem resen.
Da dobijemo bar 60 tic rate servera mojoj sreci ne bi bilo kraja, a mani kao CS:GO 120+

Realno mislim da im to nije problem, too easy to solve like that ? Ako je samo to, poprave i imace milione novih korisnika ? Sumnjam da ne bi hteli takav profit, sve mislim da oni ne mogu vise nista jer je do maksimuma rastegnuto.

Poslednja izmena:
@Milos84 u pravu si da je procitao njihovo saopstenje, ali nije samo to, vec ga je i komentarisao, i na te komentare sam se nadovezao.

Covek je samo procitao njihovo saopstenje
A evo jednog njegovog tvita odnedavno
https://twitter.com/rivaLxfactor/status/424017162584330240

Nece da se urusi nego ima da radi mnogo bolje, pod uslovom da DICE to uradi kako valja, a svi znamo kako to moze da se zavrsi...
Da dobijemo bar 60 tic rate servera mojoj sreci ne bi bilo kraja, a mani kao CS:GO 120+

Kako ?

Pomocu kojih vi filmskih trikova znate bolje rjesenje od develepera ? Radite sa frostbiteom ?

I dalje ne postoji objašnjenje niti je komjuniti nadosao na isto zasto zaista ne moze veci tik. Kao da EA ne bi digao slajder tika na 60, 150000 tikova da je to tek tako.

Najlogicnije objašnjenje jeste opterecenost procesora. Sto je 99% istina. BF3 ima veci tik i procesorski je zahthevniji. Da je BF4 na 60, niko ispod i7 ne bi mogao igrati jer je BF4 kompleksniji od BF3 radi hrpe nekih dodataka koj zahtjevaju svoju fiziku i modulaciju... i nemjte spominjati jednodimenzionalne igre naspram ove. Nije me briga koliko je CS pro uber pro i BF kids all over, kada je BF4 najkompleksnija igra koju trenutno imamo. T osto je sada mozda 50% stvari viška, to je drugih par cipela ali opet ima armija hejtera koja hoce kostimiozacije, stotijne oružja, bomba 'vaka bomba 'naka, bajpod za nož, destrukciju kao u stvarnom svijetu, AT4 sa 10000 ribona a kukali bi kako je prezahtjevno jer ne mogu igrati na 60FPS.

Sto se mene tice, ako je ne mogu dovesti na tik 60 ili jednostavno srediti kako treba, nisu trebali ni da je izbacuju. Ili jednostavno da ugase balistiku pa opet.. ako to nije BF, brate mili nemoj je ni izdavati. Ulozi novac i trud i zdravo ili ne izbacju bugfest.

Sto se tice servera, to je najmanji problem. Up jednog korisnika je oko 20KB/s a download oko 60KB/s i to u najzahtjevnijim situacijama. Ima bas negdje i klip cini mi se da je mozda i ovdje postan da je ogranicenje downloada i uploada zapravo oboren tikrate.

No sama igra je problem i njezinih 10 refrešovanja u sekundi.

Ali su svi kao nesto strucni.

Sto se mene tice, najmanji mi je problem tik 10. Ovaj naslov u ovoj formi nije trebao da postoji u odnosu na BF3 i kraj diskusije. Nedovoljno nudi pa da je tik 100 ili da je bug free, ovo moze valjati nekome ko nikada nije igrao BF ili da nije igrao BF3.

Poslednja izmena:
^^^^
Ja sam postovao taj kilp, i lik ima teoriju da je Frostbite engine optimizovan za konzole da bi se podrzale niska hardverska zahtevnost i da je smo ga zato mi sa PC-ijem is&*%li.
Niko nije rekao da je to lako, ali mene savrseno nije ni briga jer hocu igru koja radi.
Da smo svi sedeli i pricali kako to ne moze i kako to nije lako, i da neki od nas nisu hejtovali po forumima i tviteru nista od ovoga ne bi bilo.
Ali ja se jos ne radujem jer znam sa kim imamo posla.
Ne znam kako je Bf4 napredniji od Bf3 kad je destrukcija osakacena poprilicno u odnosu na prethodni naslov, koji je pak jos osakaceniji u odnosu na BC2.
I ne spominiji mi Levolution, molim te...
PS

Ako si saslusao/procitao njihovu izajvu znao bi da se igra testira sa serverima sa jacim tic rejtom, dakle moguce je.
Kad mogu druge igre moze i Bf4.
Period.

Poslednja izmena:
Ne znam kako je Bf4 napredniji od Bf3 kad je destrukcija osakacena poprilicno u odnosu na prethodni naslov

Od kada je lvl destrukcije pokazatelj kvaliteta naslova ?

Od kada je lvl destrukcije pokazatelj kvaliteta naslova ?

I ne samo destrukcija, premda sam prvo nju spomenuo jer je najociglednija.
U bf3 si mogao da rusis zidove sa zgrade i da ubijas ljude dok ovde ne mozes.
Gunplay u bf3 je bolji, ko je igrao zna o cemu pricam.
Vozila, narocito tenkovi i IFV su narocito osakacena u Bf4, do te mere da sam totalno batalio da igram sa njima.
Server tic rate je nizi nego u Bf3...
itd, itd...

Destrukcija je bolja u odnosu na BF3 ali ne na nivou BC2. Pogledaj zavod i kolike se zgrade mogu srusiti u odnosu na BF3 i njegove zgrade. U obe igre je destrukcija meh i unaprijed predefinirana. I ne znam kako kroz zid ne mozes ubiti covjeka kad amozes srusiti zgradu ?

Ali bas to problem, prst u uho i ja hocu a da li je izvodljivo da se igra na vecnini masina, masa ne zeli da zna. Zna samo zahtjevati.

Kako rekoh, ja sam za to da je drugacije od proslog nasova makar uzeli frost 1.5 i da igra jednostavno raid a ne da su stvari place holder. Ako ljudima nije problem da se zabave u renegade x nije ni u FB1 ali mi covjece daj nesto drugacije.

EDIT: Nisma rekao da je BF4 napredniji vec masivniji, zahtjevniji i ima vise stvari na terenu za obraditi pa i taj levolušn. I da, meni je sve na strani BF3.

I kazes da niste hejtali, nista od toga ne bi bilo .. sta ne bi bilo ???

Vec su izjavili da nemaju u plani dizati tik rate ..eventualno na nekim serverima.. sta god im to znacilo.

I jedno je hejt a drugo kritika.

Poslednja izmena:
I u Bf3 si mogao da rusis cele kuce/zgrade, premda ne sve naravno
Ne znam sto spomenu taj zavod kad samo 2-3 kuce mogu da se sruse, nista bitno....
Sto se tice servera sa vecim tik rejtom, ne znamo pre svega koliko ce veci biti taj tik rejt a jos manje koliko ce tih servera biti
Dok ne bude ne verujem. :d
Kritika gde se ne biraju reci, mislim da se zove hejtovanje :d

Koliko se secam,nije rekao Xfaktor u klipu da testiraju BF4 sa serverima sa vecim tickom, vec da im je to u planu. Lepo bi bilo i 60, jer 30 sa malo losijim pingom (recimo oko 100+) nije ni malo prijatno iskustvo

Taj snimak treba da bude ironija ili ? Na razumijem sta je kreator klipa htio da kaze.

fingon82 Dao je jucer DICE izjavu:

Tickrate
Players have been asking whether the tickrate – how often the server will update the game world – in Battlefield 4 will be higher in the future. Though we haven’t got any immediate plans to increase the tickrate at this moment, we are exploring the possibilities of raising the tickrate on specific servers.

Poslednja izmena:
fingon82 Dao je jucer DICE izjavu:

Tickrate
Players have been asking whether the tickrate – how often the server will update the game world – in Battlefield 4 will be higher in the future. Though we haven’t got any immediate plans to increase the tickrate at this moment, we are exploring the possibilities of raising the tickrate on specific servers.

Kako to da shvatim, kao potvrdu onoga sto sam rekao ili demanti? :D to sam i rekao, samo interpretacijom. Pomenuo je Xfaktor to u klipu.

Postao sam opcenito sta su rekli ako je neko vec propustio i ako se nada dizanju tickratea.

Vrh Dno