Šta je novo?

Battlefield 4

Znaci sa ekspanzijama ce to biti ladno preko 30GB opet. ***., uzivacu u carima SSD ucitavanja dok mogu :p.

Sad bio do ortaka, prvi utisci nakon oko sat vremena igranja.

Igrao sam samo sa recon klasom, omiljenom u svim FPS MP igrama :).

- Kretanje, dosta bolje nego u BF3, nema onog drmanja guzicom metar levo metar desno, dosta vise lici na BC2, dakle dobro
- Pucanje, opet dosta bolji osecaj nego u BF3, ali nije na nivou BC2. Pritom mi ide na nerve sto se vidi metak iz snajpera tipa posledjh 20% svog leta, kao da gadjas nekog strelama, pa dovoljno je da se vidi gde si pogodio, bas kao u BC2
- Grafika, odlicna, jeste malo previse sarena. Igrao sam jednu mapu, onu sa velikim 'satelitskim diskom' na zemlji, mapa predvidjena za vozila i avione

Sto se tice zahtevnosti, ortak ima PII X4 955 na defaultnih 3GHz, 8GB DDR3 memorije, 7950 3GB i Windows 7 64bit.
Sve u opcijama mu je sama igra namestila na ultra, AA maximalnih High 4x i HSAO (ili HBAO, ne secam se) ukljucen.
Jedino sto nije na maximumu je onaj Resolution scale, on je na 100%, od maximalnih valjda 200%.

I igra radi fenomenalno, kad sam izasao iz igre, pisalo je prosek 60,5 fps.
Znaci nijednom, po subjektivnom osecaju, fps nije pao ispod 40, al ni sekund nije bilo seckanja.
U cemu je fora da mu tako dobro radi, jer vidim da mnogi kukaju ovde na pad performansi.
Jel na to utice Skala rezolucije na 200% ?

Banovali me na 3 servera za redom jer skidam, izgleda admine u heliju, uvek grupa od 3, običnim RPG-om :D

Lele, nisam ni mislio da cu biti toliko pogresno shvacen kada sam pisao onaj post o podcenjenosti smrti u BF igrama :)

Igrao sam i CoD i ARMA. Sada igram samo BF3 i 4 i to iz jednostavnog razloga, dobijam najbolji moguci balans izmedju zabave i realnosti. Imam ogromne mape, recoil, bullet drop, vozila i sve sto nema CoD ali ne moram previse da lupam glavu kao u ARMA i da se smaram polovinu igre. Sa te strane mi je Bf odlican ali moze da bude jos bolji. Samo malo gejmplej prepravki kako bi igraci bili motivisaniji da jure objectives vise nego k/d odnos. I mislim da smrt tu treba da igra glavnu ulogu jer danas smrt nosi sa sobom vrlo malo penala (obrazlozio sam zasto u prethodnom postu). Ali da me opet neko pogresno ne razume, ne mislim da treba da se ode u drugu krajnost i da se na primer ceka 10 minuta za revive :). Nemam pojma kako bi to moglo da se izvede niti imam nameru da lomim glavu zbog toga, ima ko je placen za tako nesto :)

Nego, da li vam i dalje zabada na serverima sa 64 igraca? Nemam zivaca da isprobavam.

Poslednja izmena:
Kakvu sam sad partiju imao na Lancang Dam, sat i 10 trajala, 1200 tiketa, ostalo nam 37 na kraju, odlicna mapa :) Ubijao me pad fps-ova doduse..

Dobra je mapa Lancing Dam,dobra je.Isto tako mi se i Zavod mnogo svidja,kao i Paracel.Istina,mnogo su manje ove mape nego u BF3,ali su zato brze i dinamicnije.Mozda ce u nekom sledecem DLC-u biti i neke vece mape.Pa za odprilike 20-tak dana stize nam China Rising!A jeste li primetili da sada kad pukne protiv tenkovska mina ostavi ogroman krater,mnogo veci nego u BF3.Ladno mozes cucati u njemu i da te ne vide.I penjanje uz merdevine je mnogo brze,i mozes mnogo vise da gledas okolo dok se penjes.I dobra je fora ono kad spuste sa padobranom zalihe-neznam kako se to zove,mozes u tom trenutku da zamenis klasu.A sad i "rakun" a i suport mogu da imaju C4.Ja sam otkljucao sve dodatke za engija i sad otkljucavam za suporta jako sam blizu do kraja.Odlican je onaj SRAW,jako slican kao AT4 iz BC2,i jos moze da lokuje ako je nesto oznaceno.Ne secam se dali je AT4 mogao da lokuje,davno je bilo.Ima dosta istih stvari kao u BF3,a opet toliko je drugacija igra.Ne bih mogao sad da se vratim na BF3-nema sanse.Pa i 1400 sati u BF3 su ucinile svoje.;)Samo jos da totalno srede ovo pucanje igre,mozda mi se zadnjih dana desi jednom dnevno da pukne.Igra je super optimizovana,cini mi se da je mnogo tecnija nego BF3,ima manje oscilacija u fps-u.Skoro sam uzeo procesor quad na 3.4 ghz,i igra je poletela!Sad mi je prosek oko 60,u naj gadnijim situacijama ne pada ispod 50.Sve na medium.Pored onog sto mi se desilo danas da nisam mogao da zakoljem lika sto puca iz velikog stacionarnog mitraljeza,nisam video nikakve bugove koji bi uticali na igru.Posle dvadesetak sati u ovoj igri totalno sam zadovoljan,jos tu ima par stvari da se ispravi,ali u sustini je OK.Ko voli ovakve "opustene" shooter-e ovo je prava stvar za njega.

Meni su sve mape dobre,pogotovo Rogue Transmission i Dawnbreaker. Steta sto Dawnbreaker i Siege of Shanghai najvise kresuju i zamrzavaju se, pa ih manje igram dok ne isprave to. Nervira me sto su unakazili P90 koji sam u trojci obozavao,sad ne mozes nikog da ubijes a da je dalje od 10 metara. Ne znam kakva su ostala PDW oruzja,ali ovaj mi je bio favorit. SG553 je dosta bolji nego u trojci i njega zasad furam. Vidim da onaj ACE 52 CQB(valjda se tako zove) ima najveci damage od svih karabina,cekam da vidim kakav je on. Nemam omiljenu klasu,igram sa svakom i na svaki nacin i gledam da budem koristan i pobeda je najvaznija. Bolji je od BF3 u vecini stvari, samo neke sitnice bih i trojke prebacio ovde.

Pa to je za desetak dana!prosto ne verujem.
Ja sam ga ocekivao tri meseca posle Chine...:lupko:

Plasim se da planiraju novu igru za sl godinu jer su i rekli da ce expanzije vrlo brzo izbaciti.

Onda cu se uclaniti u AT4 klan i hejtovati po forumu :)

Možda izađe Bad Company 3 sledeće godine.. Who knows...

nema jos fixa za zamrz zvuka. moraces da cekas. mozes da smanjis glasnocu... ja sam par puta bacao sluske sa glave

Pa pazi sigurno planiraju novu igru jer su dali da se izvinem pisljivih 100lvl samo a tipa 85lvl trazi 180 000 xp. Smesno i zalosno al dobro...

Nemoj nove mape,useru i stare sa novotarijama.Bolje stare mape i hvaljeni novi endzin koji ce mozda uraditi isto,da mogu da se sravne sa zemljom sve gradjevine na mapi.

Najbolja stvar iz BC2!
Totalna destrukcija!

Ma vazi, sigurno je totalna. Ista "skriptovana" tj. unapred odredjena destrukcija gde odvalis po koje parce maltera i kad dovoljno rasparcas, zgrada se srusi. Jedino to sto se neki tripuju da je bolje je samo zbog toga jer je izgledom malo drugacija i oseti se "tezina" materijala koji se obrusava (sto je malo bolje odradjeno nego u BF3,za BF4 nisam siguran jer nisam video, ali to je u sustini to). Ta "totalna destrukcija" zbog toga sto su nema gradskih mapa sa visokim zgradama, vec sve neke supice i niski seoski objekti, a i naravno same mape su prvenstveno dizajnirane za rush. Da se i ne spominje da je i player count limitiran na 32 igraca.

U svakom slucaju mozda bude BC3 nekad, ali pre je da je iduca godina rezervisana za ME2, Star Wars BF i tako jos to, sto je daleko bolje nego stota inkarnacija BF-a koji ionako izlazi svake godine, koliko godina unazad. Ako vec hoce, bolje nek ga vrate u WW2 ili izdaju neki zaboravljeni 1943 DLC kao onaj Vijetnam za BC2 ili tako nesto, daleko bi vise leglo i bilo raznovrsnije... barem meni, a verujem i mnogima :)

^ +1

sto je daleko bolje nego stota inkarnacija BF-a koji ionako izlazi svake godine

E? :)

Da, destrukcija u BC2 je mogla da sljaka onako jer je svaka mapa imala iste one barake i kuce od dva sprata..

Netcode je je loš najverovatnije zbog tonu objekta na mepi, uključujuči i destrukciju, sve to je ogromna količina informacija koja treba da se sihronizuje sa ostalim igračim, dovoljno je jedan da zabode u tom lancu da nastane haos

Opet ovaj lik, gledajuci njegove tutorijale sam naucio fore sa tenkom:
http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Jacob_28348/

Kada je izasao bf3 igrao je mozda 2-3 meseca, nabio k/d 14 i onda potpuno prestao. Kaze da su ga je banovli na vecini servera (metabanovi) pa je prestao da igra, a onda je nesto malo igrao na xboxu.
Sada vidim da mu je bf3 potpuno izbrisan, a u bf4 ponovo cepa, k/d 17.
Ako ne koriste neki cheat, nije mi jasno kako ovako prezivljavaju kada mi se cini da se sada lakse gine nego u bf3.

Ovaj je jos gori, k/d 27, uglavnom tenkom:
http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/OGUREZ_KILLER/stats/363185569/pc/

U bf3 sam imao partije 100-2, ali da odrzis k/d preko 10 makar ne izlazio iz tenka je skoro nemoguce.

Poslednja izmena:
@MPM daj link ka YT kanalu, ili vec gde si gledao. Bas me za tenk zanima :D

Vrh Dno