Šta je novo?

Battlefield 4

Meni se par puta desavalo da igra crash-uje, zakuca i nema dalje. Novi su drajveri , 13.9 WHQL.

Inace, igra meni radi extra, sve na MAX, samo sam ono nesto u vezi rezolucije stavio na nekih 120% od 200%. Nisam merio koliko imam FPS, ali nije mi nijednom secnula i slicno, radi sasvim fluidno, sto mi je dovoljno.

Nisam iskreno ocekivao da cu moci bas sve na MAX da stavim, najvise zbog RAM-a, ali radi odlicno. Sporije ocitava nivoe, tada HDD bas ume da 'drlja', a i kapiram da je posledica zbog 4 GB RAM-a.

Sta znam, ok mi je igra, grafika iskreno me nije odusevila kao sto je to bio slucaj kada sam probao po prvi put BF 3 Betu, ne mogu da kazem da li je bolji od svog prethodnika ili ne zato sto sam BF 3 igrao samo Betu, ali mogu reci da je BC 2 za mene i dalje neprevazidjen.

Jel cistite sistem od starih drajvera pre stavljanja novih?

Da. Driver Cleanerom. Svaki put restart izmedju svake procedure.

Opasno me mrzelo, koliko gubim kad samo ovako instaliram preko?

Ja sam to ranije radio, sa driver cleanerom pa posle i driver sweeperom sa kojim je potrebno da uklonis iz safe moda da ne bi popio bsod zbog kod moras da reinstaliras win :d
Onda sam batalio i samo iz control panela uklonim catalyst i sta jos treba od gpu drajvera (znaci custom, da ne ukloni od sve od amd cipseta/ploce, integr. zvucne itd) pa restart pa instaliram nove drajvere i sve radi ok.

^ :d :d

@ boris

Meni i SC Blacklist sa teselacijom, ultra itd skoro pa kuca sva 4 jezgra i jede preko 6Gb rama ali ne gasim waterfox sa 10 tabova i ostale osnovne programe, zasto bih to radio, nije ovo 2002 godina. Ali je izgleda definitivno proslo vreme iole normalnog igranja na dual core i 2Gb rama pa makar imao i najjaci gpu (sto je nebulozno cak i uz najjaci dual core, nego eto kao primer).

To vreme je proslo jos kad je izasao Crysis Warhead, na 3 GHz C2D ubacio sam 4870x2 koja je u rangu 6950 u DX9/10, i jedva dobio oko 25 fps average... ista karta na i7 prebacuje 60 bez problema...

Poslednja izmena:
Proverite u opcijama tamo gde pise "resolution scale" na koliko je %. meni je bilo po defaultu na 155% i jako mi je lose radilo. Stavio na 100% i bf4 progledao radi glatko kao bf3!

Proverite u opcijama tamo gde pise "resolution scale" na koliko je %. meni je bilo po defaultu na 155% i jako mi je lose radilo. Stavio na 100% i bf4 progledao radi glatko kao bf3!

Upravo mi je to i jedina opcija koja nije na MAX, vec na 120/200%, kao sto rekoh. Cim povecam na 150% pocinje da stuca, a na 200% je totalno neigrivo. ****m li ga ako primecujem neku razliku.

Blagi žasu...sec, sec, sec...kapiram da je vreme da odradim neki upgrade ali ovo je smešno. Pogotovo kad pogledam šta su naveli kao minimum. Probao sam sve fore koje sam pronašao na netu ali ne pomaže. Šta više kada bf4.exe stavim na low priority dobijem totalni slajd show. Kada je na realtime-u onda imam od 30 do 40 frejmova ali hoće da secka kao blesavo ponekad. Sve u svemu odoh da igram WOT :D

Danas se skupilo u vodu 4 nasa igraca:Zookarma,Caruga,Kiki i ja.Zanimljivije mnogo nego kad igras sa nepoznatima,ali...Za sat vremena 4 puta mi se desilo "BF4 has stopped working",jednom nisam mogao da izaberem nijedan vod,samo sam mogao da igram sam,dva puta je ostala slika mesta gde sam zaginuo i nista nisam mogao da uradm dok ne restartujem igru.Takodje vec vise puta pomenuto konstantno seckanje,kao da mi je monitor na hiltiju.I brate dajte neku drugu mapu,u svakom stanu i butiku sam bio barem 5 puta:).

Poslednja izmena:
Moze da se vidi neki ss , ima li napredka u odnosu na 3 sto se grafike tice?

Ima li neki Teamspeak/Ventrilo sto grupa sa Bencha koristi? Jedan od razloga zasto sam prestao igrati BF3 je nedostatak ekipe.

Moze da se vidi neki ss , ima li napredka u odnosu na 3 sto se grafike tice?

Po mom misljenju, apsolutno nikakav napredak ili ekstremno zanemarljiv. Wahad je okacio screenshotove sa max detaljima u ovoj temi pre nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Ovo sto sam napisao je bila slucajnost.Caruga je imao Karmu kao prijatelja,ja njega i Kikija,tako smo se i ubacili u pricu i uleteli u isti vod.Inace Wahadovi shotovi i ono sto ja vidim na ekranu je Zanzibar i Las Vegas.Nemam bas losu graficku i procesor ali zasto njemu izgleda mnogo bolje,ne znam.

zanimljivo mi je da je otkako krenula "open" beta mnogo mi se secse javlja micro stuttering (kojeg je bilo prvih dana bf3 nekon bete bf3 :)

beta je ljudi, stress test, bice sve to kako treba dok se dovedu u red i drajveri i ovo i ono :)

Danas se skupilo u vodu 4 nasa igraca:Zookarma,Caruga,Kiki i ja.Zanimljivije mnogo nego kad igras sa nepoznatima,ali...Za sat vremena 4 puta mi se desilo "BF4 has stopped working",jednom nisam mogao da izaberem nijedan vod,samo sam mogao da igram sam,dva puta je ostala slika mesta gde sam zaginuo i nista nisam mogao da uradm dok ne restartujem igru.Takodje vec vise puta pomenuto konstantno seckanje,kao da mi je monitor na hiltiju.I brate dajte neku drugu mapu,u svakom stanu i butiku sam bio barem 5 puta:).

kupi mikrofon da mozemo bolje da se organizujemo a ne ko u kamenom dobu kucamo poruke

Malo duze sam odigrao i moram da povucem ono sto sam rekao za tenkove... ipak su OK ali upravljivost mi je i dalje malo preosetljiva. Anyway, bas mi se svidjaju vazdusne borbe sa helijima jer dizajn mape sa ovim visokim zgradama cini veoma zanimljiv pristup borbi i manevrima. Bas je fino jurcati Viperom ili onim kinezom izmedju zgrada, pogotovo ako vam je protivnik on tail... a nesto na sta sam poludeo je soflam lock + rpg koji je sa njim navodjen na heli bez ikakvog upozorenja. Mislim....

izgleda da nisu jos ubaceni svi zvukovi. mozda gresim ali u tenku ne cujem kada je teze ostecen, a i alarm u heliju ne radi.

Nemam problema sas stutterom i lagom igram ne medium podesavanjima i lepo radi za sad na 35+ fps. Ali gameplay me skroz razocarao ovo je kao moh wf. ako ne menjaju ovo do full verzije ne kupujem sigurno.

Da li je Battlefield 4 moguce jedino kupito na Originu po regularnoj ceni? Ili neko zna neki drugi jeftiniji sajt ali ujedno da bude i siguran.

Iskreno meni je BF4 nekeko meh...nista novo nista zanimljivo...grafika je vrh ostalo jednostavno nema dusu...

Ne rade zato sto je BF4 x64 program. Oni rade samo sa x32 programima.

FRAPS radi sigurno a mozes i da korsitis perfOverlay.drawfps 1 samo upises u konzolu igre.

Hvala!
U pravu si, s tim sto je HW monitor x64, ali RTSS je x86, i on u stvari pravi problem pa ne mogu da vidim iskoriscenost CPU i GPU. A izgleda da ne postoji alternativa...
Ubih se od citanja postova po forumima i ne umem da nadjem OSD koji je x64 i koji ce da prikazuje lepo podatke iz HW monitora. :( Ajd ako neko zna, nek javi.
A FRAPS koristim za fps i tu nema dileme.

Sto se tice grafike, uopste nema neki "WOOOW" efekat sa kao sto je imala trojka, bar meni tako deluje. Od podesavanja sve je na Ultra i motion blur off, samo je 2X AA, mada moze i 4X ali onda fps je oko 30-40, i pri rusenju zgrada zna da padne do dvaes` i kusur. S obzirom da je beta, videcemo jos...

Vrh Dno