Šta je novo?

Battlefield 4

Propaganda jedino nesto i valja,ostale su za zaborav(kao i 80% mapa u BF3).Ne svidja mi se sve vece potenciranje trece dimenzije u BF i skakutanje po krovovima,to je za COD i Titanfall.Prasinarim ulicama i samo zvizde meci od snajki sa zgrade od 100m(kojima je inace jedina svrha u igri da se docepaju nekog krova).

Ja sve vreme govorim da nije do mapa nego do community-ja, jednostavno velika vecina igraca je *****na. Sta da radis sa bolidom koji cuci gore na vagonu na onoj rampi i nada se da ce nekog da headshotuje... on ima takav mozak da je njemu to normalno, nazalost takvih je 85 %.

Poslednja izmena:
Prvo,bitne su kvalitetne mape za balans.U BF3 i BF4 retko mozes da nadjes partiju gde je koliko-toliko egal.Uglavnom je,tipa, 800-200 u tiketima.Nemoguce je da su se uvek u jedan tim smestili oni sto znaju nesto a u drugi slepci.Pa i u Karkandu su usrali sa balansom.Drugo,koketiranje sa COD igracima je dovelo do toga da velika vecina igra za sebe i uopste ne zna svrhu igre.Kad se setim BC2,ne postoji delic mape koji nije "oznacen" sa senzorima(znaci,snajperi su blizu) a u potonjim igrama vidis jednom u deset partija da se neko setio da "motion sensor" sluzi necemu.Uglavnom,ako je partija napeta,igraci se vise trude,ako je unapred izgubljena,daj da snajperisem da popravim k/d ratio.Ja sam se saltam u snajke kad vidim da nema sanse da dobijemo partiju.

Poslednja izmena:
DCIE dizajnom "inspiriše" kampere. Oni prodaju "prostranost" mape i kompleksnost a kakav je gameplay, koga briga. Njih sigurno nije. Taj se problem jednostavno rjesava sa restricted area kao kada odes van mape ali kako rekoh, njih nije briga.

Sto se tice BF komjunitija. To je nevidjeno. Svaka BF3 partija je bila sa likom koji uzme tenk i iz main baze hoce nesto da pogodi. Svaka partija je imala show razbijanja helikoptera ako udje neko random a ne tvoj najbolji školski drugar. Svaka partija je imala po jednog koji bi uzeo tenk i rokao po vozilima u bazi just for fun. Gdje su oni silni youtuberi koji snimaju trol klipove da bi nesto okacili poput onog fejk rusa.

BF igraci su posebna vrsta. Kome nije jasno, battlelog forum je slika i prilika s kim se zapravo igra.

Mandrak U BC2 i dizajn mape doprinosi timskoj igri. RUSH se najvise igrao a mape kao takve uske pa su svi usmjereni kako tece mapa i u koje mse pravcu boriti. U BF4 covjece dragi mape okrugle. Eno ona gulian piks iz kineskog DLC-a, mapa okrugla! Ni dan danas ne znam gdje je cija baza. Samo se u krug vrtis.

Ja snajpere prezirem ali sam redovno igrao recona u BC2 koliko i assaulta. Imao si mortar strikes i bio si nekako korisniji. Tjerao si tenkove i pravio stetu na MCOM-ima. U BF3/4 samo gledaju kako ce uzeti letjelicu da se dovezu do nekog tornja ili krova a zatim je jednostavno bace.

Poslednja izmena:
RUSH se najvise igrao a mape kao takve uske pa su svi usmjereni kako tece mapa i u koje mse pravcu boriti.

Istina, ovde je rush neupotrebljiv. Zastekaju se i nema prodje.

Isla,Valparasio,Arica su bile sve samo ne uske mape.Imao si gomilu kombinacija kako da dodjes do M-COM.Ali je mapa napravljena kako treba.Ako odbrana odigra pametno,napad moze da cucla,i obrnuto.Niko nije favorizovan od starta.Treba mozak i organizacija.Znaci,da tim stavis iznad sebe,pa makar poginuo sto puta za jednu zastavu/M-COM.Znas cemu sluzis.Ovako gledas druge,trce kao pilici bez glave,pola tima ti je po krovovima,koji persun da gines i da se trudis.

Poslednja izmena:
Kako nisu bile uske mogao si pištoljem gadjati covjeka sa lijeve na desno. Isla cijela kao i valparasio. Isla, druga baza je imala samo onaj put kroz koji si išao. Nije bilo druge osim vode. Zadnja baza kada se penjes na ono brdo pa silaziš, ne znam da je deset metara sirok prolaz sa onim kapijama baze. Da je COD mogao bi nožem covjeka ubiti. Kako to nije usko.

No to nije bio minus vec doprinos, to je ono sto je i nosilo BC2 timsku igru. I kao takve imale su mjesta za flenkanje i taktiku. Ali, mape su bile napravljene da te preusmjeri i fokusira u kojem pravcu da se boris i kako da ide progres, pa je vise bilo boraca na jednom mjestu te je bilo vise timske igre. BF4, ovakavom dizajnu nikakva tisma igra ne pomaze:

http://www.primagames.com/dims3/PRIMA/http://www.primagames.com/media/files/floodgates.jpg
http://images.gamestar.de/images/idgwpgsgp/bdb/2457638/original.jpg

Mislin da su mape napravljene sa estetske strane bez da se proba flow. Zato mi nikada nece biti jasno "hocemo najvece mape".. da ih nikada ne igramo (citaj AK DLC). Mape trebaju da budu da pokrivaju sve BF aspekte, od 64 igraca do vozila i letjelica sa objektiv igrom bez grudvanja kao metro. CB, firestorm, karkand i slicne su dokaz kako treba da izgleda.

No opcenito mape nose polovinu cijele igre. Djaba tehnologije koje nemaju svrhe na lose dizajniranim mapama. Ali kako sam u prvom postu naveo, kada vidis koliko je servera sa metro i locker mapama, nema se sta diskutovati.

Poslednja izmena:
A dobro, da ne izmisljamo toplu vodu - ne moze ni jedna mapa da bude dobra i za rush, i conquest i TDM. Za TDM ima dosta dobrih mapa, za conquest ima par, za ostalo nije ni vazno, bar meni.

Šta je dokazao pola mapa se nije moglo igrati kao conquest a imao si i cq mape only.. nije se mogao igrati rush na njima... a i sami cq je bio kvalitetan koliko i rush u BF3/4. Jednostavno nije bio zanimljiv. Jedino je funkcionisao na kanalu i pustinji. Arca, moja najdraza mapa, conquest je bio cisti TDM.

Poslednja izmena:
Glenn vreme ti je da igras neki rts ili rpg, probaj da promenis zanr, nesto si pun negative. Nije rasprava radi rasprave. Probaj Dotu ili LOL. Svaki put kad napises nes ljutito sedi i razmisli dal si morao :)

Evo necega da te razgali

[YOUTUBE]ULbZUoPN5BU[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Apsolutno je moguce napraviti mape za vise modova. Sad sto je nas standard postao toliko nizak da smo zadovoljni i kad je mapa dobra za jedan game mod to je drugo. Ja mislim da vi ne shvatate koliko su lenji postali developeri, pogotovo ovih recikliranih igara iz godine u godinu...

Shvatamo, zato sve više ljudi i ne igra skoro ništa.

Ja mislim da vi ne shvatate koliko su lenji postali developeri,

Ja mislim da ti ne shvatas koliko mi dajemo " zero fcks " oko toga. To je igra nije zivotno pitanje, vise se para potrosi na kafanu pa niko ne place oko toga koliko vi oko neke igrice. Play or Gtfo simple as that.

Poslednja izmena:
Šta ti pričaš Vkozomar ? Pa ceo ovaj podforum je onda "Play or Gtfo simple as that", zašto diskutovati u opšte... Kad ideš na fudbal sa ortacima, hoćeš da igraš na dobrom terenu sa mrežama i ogradom ili na pašnjaku sa krtičnjacima i krpenjačom? Igranje je nekima jedini hoby i neće ljudi da jedu pomije koje im se serviraju...

Pricam ti da je savremeni gaming takav, mora stalno da se menja bez obzira da li je promena dobra ili ne, jednostavno trziste ih tera na to. Evo ja igram LOL, non stop promene, posle sezone 3 samo je gore ali igra je njihova, odluke su njihove, tvoje je da igras, zalis se na forumu ili ne igras, predjes na dotu ali ce i ona morati da se menja jer je stanje takvo. Novi modovi, novi heroji.
Vise BF nije za igranje godinama nego mesecna ili nedeljna zanimacija. Stvari su se promenile i potrebno je da uzmete nove faktore u obzir i da se ili sami menjate ili da jednostano ne igrate.

Uz sve ove komtare dodao bih da je od svega najbitnije da li maš dobru ekipu sa kojom igraš tj važna je dobra zezancija. Secam se koliko je zanimljivo bilo igrati bf naslove kada je bilo mase na ts-u, mnoštvo zanimljih događaja.

Glenn vreme ti je da igras neki rts ili rpg, probaj da promenis zanr, nesto si pun negative. Nije rasprava radi rasprave. Probaj Dotu ili LOL. Svaki put kad napises nes ljutito sedi i razmisli dal si morao :)

Evo necega da te razgali

Zar se primjeti..

Salu na stranu, to je problem kada si battlefielder a ne gejmer. Ako zeznu BF nema se sta igrati pa se covjek vraca igri svaki put ne bili mu se dopala. (da, probao sam i LOL, i DOTU, imam Wargame: European Escalation kojem se zelim posvetiti, hocu kupiti GRID AS, danas sam instalirao ArchAge, neki dan sam poceo ponovo igrati RO2 ali.. sve to meni ne drzi vodu i svaku put kada igram osjecma se staro. Prerastao. Zato se vracam BF-u jer jedini uspjeva da drzi paznju jer ni u jednoj igri nemam raznovrsnosti kao u BF-u i to se dosta primjeti kada iz BF-a uskocis u neku drugu multiplayer igri. Prokletstvo koje je tesko definisati. Pljuješ ga a vracaš mu se. Mada bih za svoje komentare rekao da kritikujem a ne da pljujem jer ga mrzim.)

Nisam protiv evolucije. Promjene trebaju i zato gotivim i BC2 i BF3 i ako su totoalno razliciti naslovi ali sam mišljenja da su nedovoljno paznje posvetili četvorci i nemoguce je ne-kritikovati developere za takvo ponasanje. Pogotovo sto je BF3 recikliran da se napravi BF4 ..a tek pogledaj hardline. Cisti BF4 DLC koji ce kostati 50€. Prema BF3 nisam bio kritican jer je bio veliki skok u tehnologiji i u gameplayu u odnosu na BC2. Dobili smo vise slobode i raznovrsniji gameplay. Nekome se nije svidjelo i poštujem te je bio mrtvi bugfast ali je meni igra sjela.

Sa tvojom politikom: ili igraj ili fuck off.. se ne slaže.

Pa zamisli da je tako u fudbalu. Fan si jednog kluba i kao ne smijes kritikovati isti jer lose igraju. Pa kada lose igraju igraci na pres konferenciji trebaju reci: ili navijaj za nas ili fuck off.

Tako stvari ne funkcionisu. Uzmu ljudima pare i kupci imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo. Pogotovo kako neko rece, kod ovih recikliranih naslova koji izlaze svake godine (sada je i BF na tim stazama).

Da ne postoji kritika BF4 bi ostao u stanju kakav je bio kada je tek izasao. A kada su se digli dioničari koliko je BF4 zapravo los, onda je jasno kao dan koliko je sati.

BF nema konkurencije u svome žanru i zato im svakakvi potezi i bahatost prolazi od ruke. Ista stvar i sa COD-om.

Pricam ti da je savremeni gaming takav, mora stalno da se menja bez obzira da li je promena dobra ili ne, jednostavno trziste ih tera na to. Evo ja igram LOL, non stop promene, posle sezone 3 samo je gore ali igra je njihova, odluke su njihove, tvoje je da igras, zalis se na forumu ili ne igras, predjes na dotu ali ce i ona morati da se menja jer je stanje takvo. Novi modovi, novi heroji.
Vise BF nije za igranje godinama nego mesecna ili nedeljna zanimacija. Stvari su se promenile i potrebno je da uzmete nove faktore u obzir i da se ili sami menjate ili da jednostano ne igrate.

Ima dobrih FPS-ova i dalje ;) A kako je cela stvar sa Kickstarterom krenula ima nade jos.

Jes da je vise ne igram ali ova igra ne prestaje da me odusevljava :D

Bonus:

Poslednja izmena:
Upravo ono sto pricam, kao da nas prati: http://www.youtube.com/watch?v=FN7iLKUR8eY

Vertikalni gameplay uništi svaki takticki poduhvat. Mape su stvar ukusa i mozda se nekome svidja cijeli nered ali se u potpunosti slazem sa kritikama i ako ga vise ne gotivi ali pogledma pokoji njegov video.

Propaganda je jedna od najjednostavnijih BF4 mapa a flow je najbolji samo iz razloga sto je ukinut vertikalni gameplay. Totalno takticka mapa. Uopste se ne nerviram kada na noj igram i ak ogubim. Nema letjelica koje mozes zloupotrebiti za krovove i nema ogavnog AC130.

Jel ima neko resenje za something went wrong?

Evo za assignment freakove ako nekoga zanima...

Kod mene to ne radi.

Sad radi, morao sam pre ovih brojeva da ukucam prve dve sifre.

I znaci ova saga koja traje godinu dana oko misterije za 3 uniforme ? Prešli su sami sebe.

Heelp!
Vec nekoliko dana mi ne pokazuje ping.... a kad pokusam da upadnem u igru dobijem poruku "
DOWNLOAD AND INSTALL THE LATEST BROWSER PLUGIN TO PLAY THE GAME."
15 puta sam ga skinuo i instalrao i NISTA ?

U cemu je fora ?

Vrh Dno