Šta je novo?

Battlefield 4

Ne znam što se opterećujete time,niste znali,samim tim nema vaše odgovornosti. Ti ključevi su ionako verovatno uzeti preko sajtova koji su ih sami nabavili "maznute" ovako kako je Saint opisao,kako će oni da vam odrade revoke kad su mutni? Kupili od prevaranta,ili na sajtovima tog tipa (na kojima svi ovde uzimamo zbog cene) je moralno i pravno bukvalno ista stvar.

Ne znam što se opterećujete time,niste znali,samim tim nema vaše odgovornosti. Ti ključevi su ionako verovatno uzeti preko sajtova koji su ih sami nabavili "maznute" ovako kako je Saint opisao,kako će oni da vam odrade revoke kad su mutni? Kupili od prevaranta,ili na sajtovima tog tipa (na kojima svi ovde uzimamo zbog cene) je moralno i pravno bukvalno ista stvar.

+1

Ok, neki povlo ukrade bicikl, ode na buvljak i ti ga kupiš po fazonu super cena 70% popust, lik nema firmu, nema tezgu, nema fiskalni racun, samo ti da bajs. Mesec dana posle murija ga uhvati, on kaže kome je prodao bajs, oni dođu kod tebe i kažu gospodine taj bicikl je ukraden, vraćamo ga pravom vlasniku. Ti možeš samo da tužiš lopova koji je u zatvoru i to je to... To što ga ti nisi ukrao nema veze, imaju pravo da ti ga oduzmu i vrate vlasniku.

U nekim slucajevima i kupac placa penale.
U digitalnom svetu, samo ti povuku naloge, pretplatu na oredjedni proizvod sa naloga, i slicno...

Za neke stvari su jos rigorozniji zakoni,.. probaj kupiti cheap fake garderobu "GUCHI" (što bi ekser rekao,) ili Louis Vuitton, pa ih složi lepo u kofer i pokaži na Pariskom aerodromu.

Overall, svima nama je super kupovati cheap digital stuff, ali morate biti upućeni da kupujete svesno robu sumnjivog porekla (igra nije izasla, postoji preorder kod izdavaca za 50e, a "lik sa tezge" je prodaje za 25-30e u isto vreme) i samim time snosite odredjenu odgovornost i rizik.
U ovom slucaju,(origin)gotovo je nemoguce uci u trag, ali budite sigurni da na steamu sve sto inicijalno bude kupljeno kradenom karticom, bez obzira koliko god trejdova prodje, bude ukinuto sa naloga gde je redeemed.

Ma lakse je im kad se ovako malo jadaju po forumu, znaju oni to i sami :) Bas me zanima da su njihove kartice upotrebljene kako bi reagovali :D

Poslednja izmena:
Ma lakse je im kad se ovako malo jadaju po forumu, znaju oni to i sami :) Bas me zanima da su njihove kartice upotrebljene kako bi reagovali :D

Kako bi reagovao pa sve bih učinio što je u mojoj moći naravno da sprečim krađu, ali *** šta sad mogu da samo saosećam sa tim likom kojem je eto predpostavljam ukradena kartica ali to i ne mora da znači da je baš tako, a ja neću proveravati sigurno ;). Kako god za sada je sve u najboljem redu ako se desi neki problem javiću vam ;)

Ok, neki povlo ukrade bicikl, ode na buvljak i ti ga kupiš po fazonu super cena 70% popust, lik nema firmu, nema tezgu, nema fiskalni racun, samo ti da bajs. Mesec dana posle murija ga uhvati, on kaže kome je prodao bajs, oni dođu kod tebe i kažu gospodine taj bicikl je ukraden, vraćamo ga pravom vlasniku. Ti možeš samo da tužiš lopova koji je u zatvoru i to je to... To što ga ti nisi ukrao nema veze, imaju pravo da ti ga oduzmu i vrate vlasniku.

To jeste tako kao što kažeš policija ''uhvati'' tog lika (snimila ga kamera ili neko posvedoči da je ovaj ukrao) ali sve jedno da je tako kao što kažeš, otkud taj lik zna gde ja živim? To je sve hipotetički šta bi bilo kad bi bilo, ja nikog ne znam kome je policija došla na vrata i oduzela mu nešto (pokradeno) isključujem mogućnost ako je u pitanju velika vrednost robe (tipa auto ili nešto slično). Kako god čini mi se da je tu najveći problem što se lik na regularnom sajtu za prodaju robe oglasio sa ''sumnjivom'' robom pri čemu ovi to nisu skontali ili su skontali kasno, pri čemu ja ponavljamda nisam ja taj koji je ukrao tu robu nego je taj sajt preko koga je ta roba prodata dužan da vodi računa o poreklu robe i šta se prodaje. Mi sad zalazimo u neke pravne norme i vode koje i nemaju baš puno veze sa BF4. Kako god možda sam imao sreće pa eto prođe sve OK ili pak možda prođem ko bos po trnju (ostanem bez ključa i kinte koju sam dao za taj ključ ali ak ose desi tako nešto onda ja sa punim pravom mogu da tužim taj sajt preko kojeg sam kupio taj ključ i tražim nadokandu štete sa svim što ide uz to, a to je onda više nego ta kinta koju sam dao naravno uz dobrog advokata.

Poslednja izmena:
..i scenario kada vam nadju ukradenu robi, dokazi da je ti nisi ukrao. Nema tih filmsih trikova da dokazes da si kupio na buvljoj od lika koji vise ne postoji na tom mjesti. Mada opet kazemk, znam slucaj gdje se lezalo za kupljeno ukradeno željezo i gdje momak kupio ukradeni telefon pa mu samo vlast dosla, oduzela uredjaj i nije snosnio nikakve posljedice. I da, gase se kljucevi igara kupljeni ukradenim karticama tako da ne vidim zasto bi vama ostali kljucevi.. jedino ako zrtva bude sa ovih prostora pa se taj proces ne zavrsi kompletno. A odavno poznata prica muriji: "nisam znao majke mi". Kupac ukradene robe je saučesnik i uvjek ce se tako tretirati samo nisu svi slucajevi isti pa se u vecini ne terete. Ili se dobije neka manja kazna. Kod kupovine elektronskog kljuca ne znam da su se kupci teretili. Kupovina na buvljoj, u stanovima, ispod ruke i na sajtovima su uvjek siva zona. Ne postoji opravdanje. A svi sajtovi se moraju ograditi. Postoji mislim i zakon kao sto se na cigaretama ograde: pušenje ubija. I ne mozes ih tuziti. NE mogu vlasnici sajta pratiti svaku robu koja se prodaje niti se moze opet posteno govoreci, traziti deklaracija za uredjaj star dvadeset godina ili necemu elektronskog kao sto je kljuc. Ali znam da banuju likove sa piratskim kopijama softvera.

Sto se tice sajtova sa jeftinijim kljucevim. Kljucevi su kupljeni preko proksija/VPN-a drugih zemalja pa se ne radi uopste o ukradenim kljuicevima ili sa ukradenim karticama vec nabiju cijenu za koji euro vise od one npr preko meksika. A kljuceva na tim istim sajtovima nema drasticno jeftinije kao za BF3 jer je EA digao cijene u Indiji. Sjecam se box verzije za 20€, lik slao preko ebay-a. Ostalo je par zemalja koje nude jeftinije od main Origina i to je to. Ali ako Origin nudi igru za 50€,l meksiko za 30€ a neko prodaje za 20€ i zaradi na tome, stavr je jasna ma koliko neko žmirio.

Poslednja izmena:
U nekim slucajevima i kupac placa penale.
U digitalnom svetu, samo ti povuku naloge, pretplatu na oredjedni proizvod sa naloga, i slicno...

Za neke stvari su jos rigorozniji zakoni,.. probaj kupiti cheap fake garderobu "GUCHI" (što bi ekser rekao,) ili Louis Vuitton, pa ih složi lepo u kofer i pokaži na Pariskom aerodromu.

Overall, svima nama je super kupovati cheap digital stuff, ali morate biti upućeni da kupujete svesno robu sumnjivog porekla (igra nije izasla, postoji preorder kod izdavaca za 50e, a "lik sa tezge" je prodaje za 25-30e u isto vreme) i samim time snosite odredjenu odgovornost i rizik.
U ovom slucaju,(origin)gotovo je nemoguce uci u trag, ali budite sigurni da na steamu sve sto inicijalno bude kupljeno kradenom karticom, bez obzira koliko god trejdova prodje, bude ukinuto sa naloga gde je redeemed.

Ali jedno pitanje zašto odmah sumnjati da je nešto ukradeno možda je taj lik dobio neku ponudu na količinu sa ''dobrom'' cenom i iskoristio priliku. Recimo drug Wahad koji nema veze sa ovim ali evo preko njega uzeo bf3 i sada bf4 nikakavih problema niti sumni imam. Možda je taj lik dobio igru uz neku grafiku ili tako nešto ali ne želi da igra pa eto prodao je, što odma mora biti apriori to nešto ''kradeno''.

..i scenario kada vam nadju ukradenu robi, dokazi da je ti nisi ukrao. Nema tih filmsih trikova da dokazes da si kupio na buvljoj od lika koji vise ne postoji na tom mjesti. Mada opet kazemk, znam slucaj gdje se lezalo za kupljeno ukradeno željezo i gdje momak kupio ukradeni telefon pa mu samo vlast dosla, oduzela uredjaj i nije snosnio nikakve posljedice. I da, gase se kljucevi igara kupljeni ukradenim karticama tako da ne vidim zasto bi vama ostali kljucevi.. jedino ako zrtva bude sa ovih prostora pa se taj proces ne zavrsi kompletno. A odavno poznata prica muriji: "nisam znao majke mi". Kupac ukradene robe je saučesnik i uvjek ce se tako tretirati samo nisu svi slucajevi isti pa se u vecini ne terete. Ili se dobije neka manja kazna. Kod kupovine elektronskog kljuca ne znam da su se kupci teretili. Kupovina na buvljoj, u stanovima, ispod ruke i na sajtovima su uvjek siva zona. Ne postoji opravdanje. A svi sajtovi se moraju ograditi. Postoji mislim i zakon kao sto se na cigaretama ograde: pušenje ubija. I ne mozes ih tuziti. NE mogu vlasnici sajta pratiti svaku robu koja se prodaje niti se moze opet posteno govoreci, traziti deklaracija za uredjaj star dvadeset godina ili necemu elektronskog kao sto je kljuc. Ali znam da banuju likove sa piratskim kopijama softvera.

Sto se tice sajtova sa jeftinijim kljucevim. Kljucevi su kupljeni preko proksija/VPN-a drugih zemalja pa se ne radi uopste o ukradenim kljuicevima ili sa ukradenim karticama vec nabiju cijenu za koji euro vise od one npr preko meksika. A kljuceva na tim istim sajtovima nema drasticno jeftinije kao za BF3 jer je EA digao cijene u Indiji. Sjecam se box verzije za 20€, lik slao preko ebay-a. Ostalo je par zemalja koje nude jeftinije od main Origina i to je to. Ali ako Origin nudi igru za 50€,l meksiko za 30€ a neko prodaje za 20€ i zaradi na tome, stavr je jasna ma koliko neko žmirio.

Mogu se oni (sajt) ograđivati fakat je da sam ja sasvim legalno kupio robu preko njihovog sajta prema tome ja tu ne snosim nikakavu odgovornost. Da tačno je mogu da mi ugase acc ali onda ja mogu da ih tužim da mi nadoknade štetu koju sam pretrpeo time što sam preko njihovog sajta kupio tu ukradenu robu. Što se mene tiče priča na temu ključa je završena.

Neko da prodaje svoj 1 kupon, i to je krsenje pravila koje jasno stoji napisano i na kuponu. Tu mozes ocekivati nizu cenu uz trip ono, kao eto ne treba mu.

Ali pominjes primere gde je uz 550 grafika, dobio covek igru i prodao.

Posle neki obican smrtnik odvoji od novca za leba za grafu od 200e kako bi 3 godine bio miran sa igrackim hardware-om, otvori kutiju, kad ono prc, nema kupona.

Kljuceve koje si ti uzeo, njima se ne moze uci u trag, tu ne moras da brines ali moras biti siguran negde na kraju klupka postoji neka ostecena strana.

Mogu se oni (sajt) ograđivati fakat je da sam ja sasvim legalno kupio robu preko njihovog sajta prema tome ja tu ne snosim nikakavu odgovornost. Da tačno je mogu da mi ugase acc ali onda ja mogu da ih tužim da mi nadoknade štetu koju sam pretrpeo time što sam preko njihovog sajta kupio tu ukradenu robu. Što se mene tiče priča na temu ključa je završena.

Naravno, to je tvoje puno demoratsko pravo!
mozes da se tuzakas sa bilo kime na svetu, dokle god imas novaca za to.

Poslednja izmena:
u slucaju da je taj lik kradenim karticama kupovao kljuceve sa amazona, gmg, gg... tada bi trebalo da mogu da udju u trag tim kljucevima lako

a toso, koliko rece, ti si kupio sa kp oglasa, mozes samo tog lika koji ti je prodao te kradene kljuceve da tuzis, ako ti sklone igru sa naloga

TosaNS - Sajtovi poput ebaya ne bi postojali kada bi morali odgovarati za robu. Oni se ograde ovako (kao jedan XY sajt):

XY se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili povrede koji mogu nastati direktno ili posredno zbog:

..pa se navedu tačke slucajeva koji se mogu desiti prilikom trgovine. Kako god, ne snose oni odgovornost.

Jos ce morati da dokazuje da nije u dosluhu a ne da tuzaka :d " Dok ti dokazes da nisi medved odose muda " :p

sumnjivo mi da ce bilo kome povlaciti sumnjivo kupljene kodove, samo im jos to fali na silnu blamazu koja se zove bf4

trebali bi da ga dele za dz :)

sumnjivo mi da ce bilo kome povlaciti sumnjivo kupljene kodove,

S obzirom da je Amerika u pitanju i njihova zarada verovatno nece ali opet koliko ih ej prodato, pa nece se brukati za 20 komada :). Opet nije poenta u kljucevima nego u karticama, sto neko rece ako je kupio preko Amazona ili slicno kodovi moraju biti revoked jer su inkriminisani a ne zato sto ne vrede nista :)

Ja mislim da se tema zove BATTLEFIELD 4. :p

Koja ce biti cena ove nove ekspanzije? Razmisljam da uzmem samo nju, ne ceo premium.

Ja mislim da je svima ista cena, valjda 15e. Sad da li se tripujem ili sam to negde stvarno video.

Kolko se sada krece Bf4? Za kolko je bilo najpovoljnije da se uzme kao i premium paket?

Inace koji su dobri kanali na YT za BF4? Popularni, gde ima nesto zanimljivo da ispricaju itd.

Ima kod Miska na KP za nekih 20e

lol :D

Kolko se sada krece Bf4? Za kolko je bilo najpovoljnije da se uzme kao i premium paket?

Inace koji su dobri kanali na YT za BF4? Popularni, gde ima nesto zanimljivo da ispricaju itd.

67€ je ceo komplet na cdkeydiscount-u, samo premium je 37€. Ne verujem da ima dramatičnih razlika na ostalim sajtovima,verovatno bi našao za par evrića manje negde da se potrudiš.
Osim ako nije neka ova priča kao miškova :d Ali možda prođe...

We're finalizing the upcoming PC game update that is slotted to go live tomorrow, February 13, starting 1AM PDT / 9AM UTC. We will roll out new servers at the same time, which means that you may get disconnected from your current game, as this will be happening throughout the day.

gledaj u oglase, prodavaju ljudi kodove koji su dobili sa grafickom i za 1500 din. :p

Skeptican sam za tu kupovinu preko oglasa, nece dati kljuc dok ne dobije pare a moze da ode jos nekom za istu cenu. Sem ako je neko proveren ili ima vise prodaja na KP.
Jel ima uz neku dobru graficku cd key? Svakako mi treba i nova graficka.

Sta imas da budes skeptican, gledaj proverene clanove, niko nece da rusi status za 1500 dinara. Ako kupujes na KP, gledaj dosta pozitivnih ocena, a ne najmanju cenu.

Update-394 MB.

We’ve started rolling out a new Battlefield 4 game update on PC. You may experience some downtime during this rollout, as we are also updating the game servers. As usual, it will take a few hours before the majority of servers are updated.

Feb 13 PC Game Update Notes
-General stability improvements
-Fix for an issue where spawning into, or switching to, a gunner seat in an IFV/MBT sometimes could cause the game to crash
-Fix for missing sound in Team/Squad Deathmatch
-Fix for an issue in the Defuse game mode, where a bomb carrier would be permanently spotted
-Decreased the rate at which the kill card would incorrectly display 0 health, while the enemy was clearly alive
-Fixed an invisible wall that was incorrectly positioned in one of the fallen concrete pipes on Zavod 311
-Fix for an issue where bullet impact sounds weren’t properly matching the actual number of impacts
-Fix for an issue where the “Draw” message would not display on-screen once a Conquest round ended with both teams having the same amount of tickets
-Fix for a game crash that could occur when spectating a player in a vehicle
-Fix for an issue where long IDs wouldn’t scroll on dog tags
-Fix for missing grass physics in terrain

Mantle
-Fix for a crash that would occur when activating full screen in portrait mode
-Fix for stuttering that could appear during video sequences on multi-GPU PCs
-Fix for a memory system leak that could cause stalls, which would result in frames taking longer to process
-Reduced the amount of stalls that occurred when running with high graphics setting that require more GPU memory than is currently available
-Fixed screenshots on multi-GPU PCs
-Players now have to explicitly enable Mantle, as it is no longer enabled by default

Poslednja izmena:
Vrh Dno