Šta je novo?

Battlefield 3

Mouse sta :d Nemam ja to na mom Logitech-u od 600 dinara :) Ok su default komande, stavio sam cucanj na Levi Alt, zaleganje na levi ctrl, i dalje mi je nezgodno zumiranje na desni klik posle gamepada, ni u CS-u nikad nisam kupovao oruzja sa zumom, nikad mi nije prijalo na desni klik.

Stavi da samo kliknes na desni klik i on drzi zum dokle ne kliknes ponovo. Meni je bolje to,nego da stalno drzis desni klik dokle zumiras,prakticnije.

Uh to mi je tek losija varijanta :)

Pa za sta ti sluzi desno dugme na misku:)?Iron sight(ili zoom) je obavezan za gadjanje na daljinu(ili za precizniji pogodak).Turi laser,bices malo precizniji "sa boka" ali za protivnike koji su udaljeni vise od 20m zaboravi takvo pucanje(ili opremi caddy-ja sa municijom i nadaj se da te neprijatelj nece opaziti).

Losija ti varijanta da jednom kliknes i ne brines da li ces slucajno dici prst sa desnog klika? Onda se ti vrati na cs

Mozda covek ne igra campovanje snajperom...
I meni je lakse da drzim desni klik dok pucam, kad zatreba na brzinu da se pusti zbog situacije lakse je tako odreagovati nego ponovo kliknuti.
Mada nismo isti, svako ima svoje.

Eto,i ja isto kao i BogdanB,mnogo mi je lakse da klikcem nego da drzim.

Mozda covek ne igra campovanje snajperom...
I meni je lakse da drzim desni klik dok pucam, kad zatreba na brzinu da se pusti zbog situacije lakse je tako odreagovati nego ponovo kliknuti.
Mada nismo isti, svako ima svoje.

ne igram ni ja,snajper najmanje koristim. moze to i kod mene na profilu da se vidi.
nije veliki posao da se klikne ponovo i ne traje sad to 30sek. svakom lezi nesto,meni to nikako.

Boris još nije provalio da na PC nema auto-aim, da mora sam da nišani :)

Kako nema, PC ima bolji auto aim nego na konzoli, mozes i da ga podesavas samo moras prvo da platis :D , a sto se tice misa i kontrola Borise ja ne mogu da zamislim logicnije mesto za iron sight/zoom od desnog klika, tako je valjda i oduvek bilo, nije to neka stvar na koju trebas da se navikavas, sad neko voli hold a neko toggle, meni vise odgovara hold.

Zanimljivo, ja sam navikao da mi je desni klik hold to aim, cim pustim odzumira, i ne bih mogao da igram na drugim podevanjima...

Zna neko zasto ne mogu da podesim gamepad za voznju helikoptera, recimo namestim na R2 da bude podizanje, on mi na R2 izadje iz helisha, namestim R1 pucanje, on puca a i u isto vreme me prebacuje da budem gunner.. U cemu je fora.

E Borise, imam ja predlog. Isključiš comp, uključiš konzolu i pikaš i sve podešeno. Pošto vidim da od PC verzije praviš konzolnu...

Znaci onima sto voze sa Joystick-om bi predlozio da upale Commodore? Aj uozbilji se.. :)

Arkadu na vašaru...

Covece, zar nije laksa voznja na gamepadu i joysticku nego cimati misa po stolu samo da bi podigao helikopter, pitao sam one koji su mozda podesili, ne moras da pametujes sta je tebi bolje :)

Nije laksa voznja na gamepadu, u BF3 su genijalci iz DICE-a odlucili da pojednostave fiziku letelica tako da je sada mnogo lakse voziti heli na M+K nego na gamepadu (pricam za heli koji sam dosta vozio, jet se nisam nesto trudio), probaj pa vidi, idi na 1p start prazan server i za pola sata ces prolaziti kroz hangare i ispod mostova, a tek je liitle bird laganica voziti (ne pricam napamet, igrao BC2 i BF3 i na konzoli i na PC-u). Imaces veci problem sto nemas nista otkljucano pa ce te brzo skidati ali polako dok ne dobijes prvo flares pa onda i ostalo.

eto, pretece me saint, imas sve ukratko u slici i zvuku :)

Poslednja izmena:
Kapiram da je mozda vama lakse ali meni bas cudno, mislim uspeo sam da odvozam co-op misije par puta ali mi je uzasno dizanje helisha na misu, bas los osecaj :) Inace namestio sam gamepad, problem je predstavljalo to sto mi je throttle up imalo istu komandu kao enter/exit vehicle, iz nekog razloga se ne ponisti nego ostane I tamo (glupost) pa onda mora da se obrise drzeci ESC.

Kapiram da je mozda vama lakse ali meni bas cudno, mislim uspeo sam da odvozam co-op misije par puta ali mi je uzasno dizanje helisha na misu, bas los osecaj :) Inace namestio sam gamepad, problem je predstavljalo to sto mi je throttle up imalo istu komandu kao enter/exit vehicle, iz nekog razloga se ne ponisti nego ostane I tamo (glupost) pa onda mora da se obrise drzeci ESC.

Kako dižeš mišem helikopter ? Dizes ga sa tastaturom, W, a misem naginjes u koju stranu da ides te se spustas sa S ili rotiraš sa A/D. Da tebi nesto komande nisu pobrkane ?

Pa da dignes nos, na to sam mislio naravno.. Malopre igram Co-op i nasumicno se pali i gasi desna pecurka, random PC problemi :)

Pa da dignes nos, na to sam mislio naravno.. Malopre igram Co-op i nasumicno se pali i gasi desna pecurka, random PC problemi :)

Covece batali dzojped i igraj mis i tast. kombinaciju kako je i zamisljeno. Uhodaces se brzo, nije uopste tesko voziti heli

Zna neko zasto ne mogu da podesim gamepad za voznju helikoptera, recimo namestim na R2 da bude podizanje, on mi na R2 izadje iz helisha, namestim R1 pucanje, on puca a i u isto vreme me prebacuje da budem gunner.. U cemu je fora.

Pretpostavljam da si podesio da ti vidi joypad kao xbox-ov? Ako nisi, uradi to i zameni mesta L1 i L2 i R1 i R2.

A taj dobar osećaj koji tražiš ne možeš da dobiješ na mišu, jer je u pitanju pointing device i nemaš tu vrstu feedbacka koja bi ti dala ikakav osećaj kod helikoptera.

Mis je bolji za prirodno pomeranje kamere ili pogleda, a za upravljanje mehaničkim stvarima koje traže bilo kakav feedback je loš.

Ali ipak ti savetujem da na pc-u ne igraš tako, nego kao sav normalan pc svet :). Navikni se.

Ma sta ti je, mis je najbolji za sve :D Samo cekam da mi kazu da prodam volan i da igram voznje na misu, kako je i zamisljeno :D

Iskreno,

posedujem joypad i volan, a navikao bi se na bilo koji set komandi na bilo kom uredjaju za par minuta.. ali mi za bf3 heli najvishe lezi tast+mish i uveren sam da je sudeci po arkadnoj fizici tako i zamisljeno da se igra.
Pocevshi sa Desert Combat-om koji je jos 2003 "uveo" Helikoptere u Battlefield, a fizika je bila mnogo mnogo teza za upravljanje, tastatura i mish su bili bez premca...

zar letenje nije najbolje na dzojstiku a ne na gejmpedu ?

Upravo sam to napisao par postova pre

Ali, zbog arkadnosti fizike, helikoptere mozes gotovo jednako funkcionalno pilotirati kako sa mishiem i tastaturom tako i sa joystickom.

Joystick naravno ima znatnu prednost pri pilotiranju avionima jer se 90% combata svede na besomucne lupinge.

Vrh Dno