Šta je novo?

Battlefield 3

To da je normalno 30 slika apsolutno nije tacno. 30 slika na konzoli i na pc-u nije isto.

Bf3 je optimiziraniji za konzolu i u prvom planu je radjena igra za istu radi slabijeg hardwera, kao sto iOS leti na slabijim iPhone telefonima. A na PC-u je prica za sebe. Fino je bio klip gdje je lik sa 200 FPS imao trzanje.

Sve ispod 70 slika je primjetno, sve preko 70 slika ne igra nikakvu ulogu. 40 slika smeta za normalno igranje a 30 slika je katasrofa.

Poslednja izmena:
To da je normalno 30 slika apsolutno nije tacno. 30 slika na konzoli i na pc-u nije isto.

Bf3 je optimiziraniji za konzolu i u prvom planu je radjena igra za istu radi slabijeg hardwera, kao sto iOS leti na slabijim iPhone telefonima. A na PC-u je prica za sebe. Fino je bio klip gdje je lik sa 200 FPS imao trzanje.

Sve ispod 70 slika je primjetno, sve preko 70 slika ne igra nikakvu ulogu. 40 slika smeta za normalno igranje a 30 slika je katasrofa.

Da, drugacije su radene igre za konzole, ali ipak se ne slazem s tobom u vezi fps. Igrao sam kod frenda na xbox360 tj. na 30 fps i isto osjecam kao i na pc sa 30 fps, bas ono osjecam da nekako secka i sporo radi u poredenu sa 60fps, posebno kad uzmem neku zolju i roknem u zgradu tad se bas osjeti da fps padne ispod 30, zbog dima i drugih efekata naravno. Neznam ali svaka cast ako mozes primijetiti razliku izmedu 60 i 70 fps na jednim 60hz monitoru, jer ja stvarno ne mogu :D mozda se moze primijetiti neka razlika na 120hz ali na 60hz sumnjam.

Ok, nisam igrao na konzoli ali ako je tako lose i kod njih, onda ne znam kako im se da igrati. No znam da konzole dosta ispeglanije tjeraju igre sto je normalno ali da.. ne mogu imati FPS kao mi..

Sto se tice 70 slika, mozda grijesim pa je mozda nekih 60+ ali je ocita razlika izmedju pedesetak i 65-70. Kako bilo, 50 je minimum minimuma da se fino igra.

Shta fali 30 FPS-a ? Pa onaj BC2 mi je gore radio, a imao sam i veci FPS, manje je fluidno bilo....

30 fps-a je 30 fpsa bez obzira na platformu i nije tacno da 30 fps-a bolje radi na konzoli nego na pc-u, potpuno je isto.

30-40 fps je malo za pucacine ,dok za neku voznju , strategiju , fifu je sasvim dovoljno .

A ovo da visak frejmova smeta nebih komentarisao... vertical sync ON i frejmovi se zakucaju za max osvezenje monitora koji posedujete ali ja opet volim da vidim 100 fps i ne smeta mi apsolutno.

Ne primjetis razliku izmedju 30 i 60 ?

A vertical sync meni pravi lag misa bilo BC2 ili BF3.

30-40 fps je malo za pucacine ,dok za neku voznju

E vidis tu si se zeznuo, kao sto sam ja rekao da su frejmovi bitni u quake-u i CS-u recimo, tako su i bitni u simulacijama voznji, jer jako male korekcije volana mogu da znace desetinke i sekunde po krugu pa nije bas pozeljno ispod 50fps.. Ali BF3 nije Quake. Pre mi daj konstantnijih 30 frejmova nego 200 sa tim trzajima..

Pa nemamo svi trzanje kao sto je lik imao. Meni ide tecno. A to sto si rekao.. konstantnih 30 znaci konstantno trzanje. Lik je imao 200 slika i povremeno stopanje koje se jedva primjeti.

I jos nesto, ako vama igra ovako ide glat na 30, PC, ja cu je izbrisati:

[youtube]Ybu1M_k0dv0[/youtube]

Poslednja izmena:
Ne primjetis razliku izmedju 30 i 60 ?

A vertical sync meni pravi lag misa bilo BC2 ili BF3.
Podesis u nvidia control panelu maximum pre renderer frames na 0 i neces imati lag mouse ;)

I dalje ima lag miša. Kada je na nuli. Sada sma igrao na nekih 30 slika. Nije tolikio ruzno za gledati ali i tu imam lag misa. Mozda zbog AA i mozda na konzoli nema lag kontrola pa je igrivo. ali ako mases mišem brzo sve je "blur".

pa na 30 fps-a mora da laguje svaki komp :D

Opet rasprave o fps-u xD zar vam nije dosadilo ? :d

mozak, nema dovoljno informacija da obradi sliku ukoliko prima manje od, oko 24 slike u sekundi, tako da dolazi do vidljivog prekida (ako kazem da oci vide samo 24 slike u sekundi, mnogi od vas se nece sloziti, jer ne bi bili u stanju da primetimo razliku izmedju 30 i 60 fps) , u gaming-u je nemoguce odrzati 30 ili 60 slika u sekundi konsantno, inace se ne uzima 25fps-a kao neka normala nego 30 , da bi teze primetili kada opadne za 2-3 fps-a ... ralizka izmedju 30-60 je primetna , samo zato sto sa 30 u delovima sekunde moze da opadne dovoljno da primetimo to neko mini seckanje, dok... ako primamo vise slika u sec. bice nam sve teze primetiti bilo kakve padove i skokove fps-a ... jer.. u teoriji i nagli skok fps-a moze dovesti do slicnog osecaja, zato i postoje blokade na, naprimer 30-ili 60 fps-a ;)

interesuje me, da li postoji program, koji belezi fps u stotinkama :d

Ne moze biljezit u stotinkama jer u 100 stotinki imas 30 ili 60 slika. A mozes i sam izracunati ak oje FPS.

To da oko prima najvise 24 slike ..ne vjerujem, mozda. Znam tu pricu od prije. A to da ne primjetimo sve preko 24 ili 30 slika je bajka. Pricaj nekome drugom. Ja primjetim sve ispod nekih 65.

Ne moze biljezit u stotinkama jer u 100 stotinki imas 30 ili 60 slika. A mozes i sam izracunati ak oje FPS.

To da oko prima najvise 24 slike ..ne vjerujem, mozda. Znam tu pricu od prije. A to da ne primjetimo sve preko 24 ili 30 slika je bajka. Pricaj nekome drugom. Ja primjetim sve ispod nekih 65.

Glenn mozda nisi shvatio sta je old dog htjeo da kaze, i istina je da oci vide oko 24 slike ali mozak registruje puno vise, jer znate ono "ocima gledamo, a mozgom vidimo" :)

Mozak ne moze vidjeti vise slika od onoga sto oci prime. Tako da to sa mozgom ne stoji. Koliko oci vide, toliko mozak primi.. slika po sekundi.

Mozda broj slika nije u stvarnome svijetu nije isti sa brojem slika u igrama. Ili slike u igrama budu mutne prilikom slabijih performanci ali se osvrcem na cinjenicu da u igri mozes primjetiti sve ispod 60 fps.

I da, network factor mi je skroz na levo stavljen tacnije bela je ta strafta.. Provalio sam da je lag veci kada je slajder pomeren skroz u desno, dakle kada je sve crno..
Gde ti je taj network factor i cemu to sta sluzi :p

opaaaaaaaaaa sad sam naguro 40000 poena, kakvo bre rokanje idemooooo breeeeee :D:D:D

Pa nemamo svi trzanje kao sto je lik imao. Meni ide tecno. A to sto si rekao.. konstantnih 30 znaci konstantno trzanje. Lik je imao 200 slika i povremeno stopanje koje se jedva primjeti.

I jos nesto, ako vama igra ovako ide glat na 30, PC, ja cu je izbrisati:

[youtube]Ybu1M_k0dv0[/youtube]

Zasto na ovom snimku niko ne koristi kontramere?

Meni je to koliko vidim skroz desno ,mada ja tu nista ne bih dirao :p

Da li se vama desava da vam nestaje nisan? Jedno 100 puta su me roknuli zbog toga. :mad:

Da li se vama desava da vam nestaje nisan? Jedno 100 puta su me roknuli zbog toga. :mad:

Meni se dešava sa sačmarama da nestane, sa ostalim puškama mi se nije dešavalo. A što su te roknuli zbog toga, pa koliko si precizan sa nišanom da ti toliko nedostaje?

Ma nestane i kada promenim oruzije i vratim na predhodno pojavi se opet.
I onda mi se desi taman to da uradim i naidje protivnik i zatece me nespremnog. :D
Takodje sto puta kada naletim na nekog na razdaljini od metar dva nestane i izgubim se *** ne znam gde pucam.
A probao sam na HC serverima bez nisana i nije da mi neide nego jednostavno me nervira kada nestaje a znam da treba da je tu :)

ja stvarno ne mogu da skapiram likove koji igraju support na metrou, legnu sa mitraljezom i bipodom i... PUCAJU... dakle, likovi preleze celu partiju i drze pritisnuto dugme misa... sto je najgore, i ako uleces, kao u kaunteru, na sekund, i opalis dva, tri metka, opet te obicno ubiju, jer im jednostavno uletis na liniju vatre... ja stvarno ne mogu da skapiram takve ljude... sta li im je tu zabavno... jbeno neverovatno. i toliko ih ima da je i to neverovatno :). juce na serveru, od 64 ljudi, ima 30 supporta, 20 recona i najvise desetak medica... ej, 10 medica na 64 ljudi... stvarno nisam mogao da verujem, ali zaista... niko da te ozivi... naravno kad nema KO da te ozivi :)
bas sam se smorio od toga... jbeni botovi...

^ Par poslednjih partija sam radio upravo to i skroz mi je kul za promenu. Bas onako mindless rokanje. :D

Ja to radim recimo na Seine Crossing, to mi gušt. Kada se desi ta situacija, zabodem se u zgradu postavim claymore, bipod M240B na prozor i čekam da mi dođu iza ugla ili preko mosta i ožeži,samo promenim prozor s vremena na vreme u zavisnosti odakle nadiru. Jedino me tenk može oterati odatle. Zvuk praznih čaura kako padaju na pod i kad vidiš da sam držiš 2-3 squad-a prikovana u šteku je nenad****v osećaj za mene.
Defanzivan sam igrač,meni to odgovara.

to za program sam lupio :p i nekako vise napisao iz sale,inace po toj teoriji da oci vide samo 24 slike svake 4 stotinke bi nam bila potrebna jedna slika, kako bi sve videli glat... a ja u prethodnom postu tvrdim suprotno ! verovatno me nisi razumeo :p

tvrdim da oko prima mnogo vise od 24 slike, jer u suprotnom ne bi bili u stanju da pimetimo razliku izmedju 30 i 60 ili 60 i 120... a da mozak pravi prekid ako ima manje od 24-25 slika u sekundi...jer nema dovoljno informacija ... ja koliko znam stariji filmovi kada su snimani... tj. kada su pravljeni prvi video zapisi... odma su primetili da to ne ide glatko... i da se primeti, da su to ustvari slike... sve dok nisu stigli do 24 slike u sekundi...kada su rekli ovo je uredu... i tu je nastala ta neka teorija ... kasnije su do povecali na 30 pa na 60 ... and so on :p

Dodje mi da nadjem neki program sada kojim mogu da kompresujem video fajlove, i da im podesim fps na 23 pa 24 pa 25 i 30 cisto da proverim...
ali posto se bavim tu i tamo modelovanjem , radio sam animacije... i cinjenica je da izmedju 0 i 25 framova vidimo da se ustvari listaju slike, a nadalje je to sve iole teze, tu izmedju 25-30 ako bas zelimo , videcemo sigurno neke kao prekide, od 30 do 60 se moramo potruditi... ali cisto sumnjam da cemo primetiti... e sad kao sto rekoh... mozak moze da primeti i iznenadni skok fps-a i dozivi vracanje sa tog skoka u normalu, kao da je nesto secnulo ... tj... primeticemo da se nesto desilo...i naravno padove sa normale cemo primecivati ... poenta je da na vecem fps-u teze vidimo promene ... i zato neki ljudi tvrde da oni ne mogu da igraju na 30 , a nekima je cak i 60 malo... jer nismo svi isti.

Ni dva cepa nisu ista a kamoli dva oka, a o ljudima ne smem ni da pricam :d ;)

Any how ... instaliram je upravo da probam :)

Poslednja izmena:
Posle 100 god,stigla mi graficka,i krenuh da igram :D
me-gusta.jpg

Vrh Dno