Šta je novo?

Battlefield 3

daj neki naslov gde se vidi tolika ralika izmedju 2 i 4 jezgra

ne lupam, licno sam uporedio :
bc2, bf3, crysis 2 ali sa dx11, nfs shift2 [shift 1 leti i na c2d ali ima ponekad lag], ovo su igre koje sam probao otkad sam presao na Phenom II 955. Razlika je ogromna, vec sam napisao, mislim da 5850 jednostavno prodise i forsiranje AA u igrama je minimalan napor za ovu moju masinu. Kapiram da bi c2d na medium detaljima uz 5770oc odlicno gurao novije igre ali sa jacim karticama veoma tesko. Dirt3 npr je prefektno radio i na c2d e8400 3,8Ghz i 5850 ali ne sumnjam da bih i tu ima 3-4 fps vise. Jednostavno igre klize na ovog x4 procesoru i garantujem da za komotno igranje trenutno ne treba jaci cpu, cak i za mp. Ne mislim na default nego na 4Ghz. E jedino za CF/sli jacih kartica, ili dvoglave, bas bih voleo da vidim rezultate za i5 2500k@ 4Ghz i gtx580 i ovog Phenoma na 4Ghz, mislim da bi SB konf bila brza za do 2 fps u proseku sto je zanemarljivo jer ce vecina igara leteti sa 60+ fps.

@Henry

Tesko da 560ti radi ultra na 1080p...Cpu mi je oc na 4.5 pa opet ne moze na ultra...Mora vise vram-a za ultra...

Kako misliš ne može? Može ali fps od 30-40. Čak i na Nvidijinom sajtu predlažu Ultra za 560ti 2giga mem.

Jel ste vi normalni!?

Uporedjujete dva jezgra na C2D Exxxx procesorima sa dva jezgra (druga dva su za zahteve testa bili isključeni ako ste čitali ceo opis na Tom's) na i7 procesoru!?

Nisi pročitao poslednji link, evo daću ti ga ponovo pa pogledaj. I da, normalan sam, hvala na komplimentu.

CPU_03.png

http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html

izvini što upoređujem c2d exxx procesore sa athlon x2 265.

Poslednja izmena:
Ma mani te linkove i grafikone, ovde su ljudi sami testirali i opšte je poznata stvar da bf3 traži quad

A kako to da sam ja igrao sa i3 m330 na 2.1 sa 2mb cache-a koji je dual i mobility radeon 5730 na 1gb gddr3 memorije u 30-50 fps na med u 1366x768?

Da napomenem, na laptopu

Pritom, nikada nije padalo ispod 28.

Šta si bre igrao na tim setovanjima? Ako kažeš da si igrao 64 mape, bez pardona ću ti reći da lažeš

32 mape
nisam lud i mazohista :D

Ma mani te linkove i grafikone, ovde su ljudi sami testirali i opšte je poznata stvar da bf3 traži quad

Ja nisam mogao da igram BF3 sa E6600 procesorom. Sve je seckalo iako su podešavanja bila na low, FPS je bio maximalnih 15.

Vi i dalje tj ti Wahade tvrdiš da je BF3 isto igriv na C2D E6600 i kao i na i3 cpu !? Jer fakat, oba su dvojezgraši....

Ma samo se neko igrao, pise u opisu videa. Odradjeno uz pomoc After Effects-a.

Kako misliš ne može? Može ali fps od 30-40. Čak i na Nvidijinom sajtu predlažu Ultra za 560ti 2giga mem.

30-40 nije igranje...U multiju pada onda na 20 tokom nekih scena...Pricam o tecnom igranju na 50+,a to tesko bez gtx580...

@Vlada

Snezna bi legla kao kec na deset...

Poslednja izmena:
Ja na svojoj masini na 1280x1024 sve ultra uglavnom imam preko 50+ plus, za FULL HD (probo na lcd tv-u) imam od 30 do 40 sto nije igrivo za mp tako da bez 590gtx nema tu price,slaba je i 580 :D

meni sve na high radi na 60-70 fpsa, sa GTX570... meni je to sasvim dovoljno... a, iskren da vudem, razliku izmedju high i ultra ja i ne primecujem...
nego, da li zna neko da li moze da se resetuje KD ratio? kad sam krenuo bio sam bas los posto nikad nisam igrao ovo ranije, samo cs i css :(

meni sve na high radi na 60-70 fpsa, sa GTX570... meni je to sasvim dovoljno... a, iskren da vudem, razliku izmedju high i ultra ja i ne primecujem...
nego, da li zna neko da li moze da se resetuje KD ratio? kad sam krenuo bio sam bas los posto nikad nisam igrao ovo ranije, samo cs i css :(

Mislim da ne moze.

^^Pa jel ti igraš za sebe ili za statistiku!?

Verovatno si jedan od onih što na CSS-u imaju bindovan taster za "resetscore" :D

Što se tiče igranj na fulu ima pun đavo klipova na YT gde ljudi sa i7 i GTX570 teraju sve na ULTRA na fullhd rezoluciji, i to ide oko 50fps minimum. Sad koliko su ti klipovi verodostojni, ali mislim da može da se izvuče sa ovom kombinacijom procesora i grafike.

Poslednja izmena:
ma prosto me smorilo sto su me ubijali ko zeca... ali preokrenucu ja to :D

mozda teraju sve na ultra, ali ne sa Phenom II na 4.0 GHz ;)

He he, dobra ti ova. Kad naučiš da igraš resetuješ skor. Evo ja sam do skoro imao ratio 0,6 a sad imam 0,94 i fali mi 200 kilova u plusu da predjem 1.
Samo gruvaj i polako, biće i skor ako ti je baš bitan

svakako... mada nije neka velika razlika izmedju X6 i X4 na 4.0... veruj mi, probao sam :)

*******o je kada uletis u igru sa mesec dana zakasnjenja, kao sto se meni desilo. U pocetku ne mozes da povezes 2 ubistva a da te pri tom ne ubiju. Kasnije polako stvari pocnu da dolaze na svoje mesto.

Bas me zanima kako ide igra na GTX 570, bas sam narucio novi komp, tako da treba stici sl sedmice, pa me zanima dali se moze igrati na ultra sa ovom grafom? Mnogi mi kazu da cu moci ukoliko uzmem verziju od 2,5GB, al nazalost uzeo sam verziju od 1280 MB. Sta vi mislite?? Pozzz :)

Jel jos neko ima problem sa variranje GPU usage u BF3? Gledao sam bas i varira od 80-100 stalno. Napajanje je CTF750W.
Imam GTX580 i neverovatno mi je da 1680x1050 ne radi glatko na Ultra?

kako mislis 'kad naucis da igras resetujes skor'? mislis samim igranjem? :) sad mi je kd ratio 0.7, to je bas jadno... jos su serveri pun chitera... a sto je najgore od svega nema opcije spectators... to bi bilo dobro iz dva razloga: 1. da provalis da li je neko chitercina, 2. da naucis da igras gledajuci dobre kako igraju...
zato je spectators opcija super u kaunteru... a i lepo je sto mozes da resetujes kd ratio :D

Ja igram BF3 od 24.10. odnosno kad se pojavio u Koreji, i od tada sam naleteo na samo 2 citera, koja su naravno banovana u istoj rundi. To sto ti ne znas da igras i vrsis pritisak sam sebi da imas sto veci K/D ne znaci da su ostali chiteri, pogotovu sto i sam kazes da ti je ovo prvi BF do sada.

Vrh Dno