Šta je novo?

Battlefield 3

Ma meni je Karkand super, možda ima malo previše objekata u koje se može ući ali ipak mi se svidja

Ma meni je Karkand super, možda ima malo previše objekata u koje se može ući ali ipak mi se svidja

Realno bi bilo kad bi se svuda moglo uci, ako ne kroz vrata onda kroz probijen zid. Meni recimo smetaju one zgrade koje imaju resetke ispred stepenica i time je onemoguceno otici na visi sprat. Ali takvih zgrada je malo tako da ne treba traziti dlaku u jajetu :)

pozdrav svima, imam core 2 duo e5400 na 2,7 , gtx 560, 4gd rama na 800mhz, lan party jr p45 i nisam u stanju da igram bf3 ni u 800 x 600 rez, tj frate se krece u proseku oko 18, sto me izludjuje, pogotovo posle poslednjeg patcha.da li neko mozda ima ideju zasto je tako?stvarno mi jako ide na zivce cela ova situacija i dodje mi da glavom razbucam monitor, pa reko pre odlaska na sivenje jos da objasnim ovde stvar, mozda mi neko i pomogne...znam da je kupovina novih komponenti neminovna ali da li je bas ovo sto trenutno imam toliko bedno majku mu!?imam adsl internet i ping je 15ms. hvala unapred

Ta tvoja konfiguracija jeste bedna ali samo za igranje TOP igrica kao što je Battlefield 3 za ostalo korišćenje računara sasvim pristojna konfiguracija.

BF3 je izričito procesorska igrica, ako bi uzeo neki AMD X4 ili Intel i5 terao bi ti BF3 sa tom grafičkom na high.

jer ja sa ovom GTS450 nešto teram na high nešto na med sa sve 2xAA i imam oko 50fps... a dok sam imao E6600 2.4ghz fps je bio jedva 15 i to SVE NA LOW...

Poslednja izmena:
Grafika ti je dovoljno jaka a procesor E5400 je Dual Core Pentium a ne Core 2 Duo? U svakom slucaju on ti je problem, igra zahteva 4 jezgra za normalan FPS i to po mogucstvu 4 jezgra novije generacije procesora.

pozdrav svima, imam core 2 duo e5400 na 2,7 , gtx 560, 4gd rama na 800mhz, lan party jr p45 i nisam u stanju da igram bf3 ni u 800 x 600 rez, tj frate se krece u proseku oko 18, sto me izludjuje, pogotovo posle poslednjeg patcha.da li neko mozda ima ideju zasto je tako?stvarno mi jako ide na zivce cela ova situacija i dodje mi da glavom razbucam monitor, pa reko pre odlaska na sivenje jos da objasnim ovde stvar, mozda mi neko i pomogne...znam da je kupovina novih komponenti neminovna ali da li je bas ovo sto trenutno imam toliko bedno majku mu!?imam adsl internet i ping je 15ms. hvala unapred

Ako neces da menjas plocu uzmi neki nov ili polovan Core2Quad procesor. Ali je to generalno losa investicija jer je isti proc skup i nov a i po oglasima. Najbolje je da prodas plocu i proc i uzmes neku AMD varijantu sa X4 procesorom i plocom koja podrzava DDR2 memoriju. (iste su jeftine a ni proc nije skup)

Ta tvoja konfiguracija jeste bedna ali samo za igranje TOP igrica kao što je Battlefield 3 za ostalo korišćenje računara sasvim pristojna konfiguracija.

BF3 je izričito procesorska igrica, ako bi uzeo neki AMD X4 ili Intel i5 terao bi ti BF3 sa tom grafičkom na high.

jer ja sa ovom GTS450 nešto teram na high nešto na med sa sve 2xAA i imam oko 50fps... a dok sam imao E6600 2.4ghz fps je bio jedva 15 i to SVE NA LOW...

Pa i nije procesorska igra. Bilo je testova ovde da sa 2 jezgra i 4 radi skoro pa isto sa nekom solidnom grafičkom.

EDIT: Here you go

intel%20core%20i7-2600k%20cores.png
cpu%20scaling.png

možda je ovo najbolja slika, ova što sledi, jer pokazuje i x2 procesore i fps se razlikuje u 4-5 frejmova od i7 :D

http://static.techspot.com/articles-info/458/bench/CPU_02.png

http://static.techspot.com/articles-info/458/bench/CPU_03.png

Znači zaključak, procesor može da bude i dvojezgarni, samo da tera i igra će ti raditi sa solidnom grafom :D

BFBC2 jeste JAKO procesorski zahtevna igra, i nenormalna je razlika između dual core-a i quad-a a ovo, mačiji kašalj za procesore.

Poslednja izmena:
Ko ti je sklopio ovaj komp, treba da dobije nobelovu nagradu :D.

Kao da stavim GTX590 sa nekim procesorom koji je napravljen jos kada su kartagina i rimljani ratovali :D.

Ja na mom kompu igram koliko toliko pristojno, prosecno je fps 30-40, medium podesavanja, samo na 64 serverima se oseti dosta fps lag kada pada do 15fps. Meni je novi patch doneo primetno fps poboljsanje.

fps, ne... tj. ako ti piše da imaš 18fps-a ne može adsl.....da je adsl onda bi imao lagove......

pozdrav svima, imam core 2 duo e5400 na 2,7 , gtx 560, 4gd rama na 800mhz, lan party jr p45 i nisam u stanju da igram bf3 ni u 800 x 600 rez, tj frate se krece u proseku oko 18, sto me izludjuje, pogotovo posle poslednjeg patcha

Imamo slicnu masinu
moj e5300 radi na 3.2 i igram u 1920x1080 na high, vrti se oko 30fps na mapama za 32igraca.

Ok je i3 jer je SB koji puca od snage, ja sam imao c2d e8400 na 3,8Ghz i imao sam lag. Mozda ne bih imao lag da sam imao 5770 graficku pa da igram na medium. Ali 5850 moze da podrzi ultra 2xAA i hbao i onda jednostavno taj c2d nije dovoljan da isprati sve to, za ovim Phenomom na 4Ghz su sve igre poletele bukvalno. Ne vredi, danas su potrebna 4 jezgra [ili 2 SB] ali to ne znaci da je i5 2500k na 5Ghz neophodan. Pnemom II i min 6870.

Poslednja izmena:
bfbc2 :D
gta IV

Odakle znam :)

Nemam potrebe ni na svom kompu da teram u ultra a i čisto sumnjam da bih imao frejmove koliko želim, a pored svega, šta će mi ultra detalji za jednu MP pucačinu kao što je BF3? Ultra mi ne povećava preglednost niti jasnije vidim neprijatelje, isto mi je. S'tim ne vidim poentu stavljanja ultra niti forsirati neke nenormalne detalje ili AA u explozivnom mp-u kao što je BF3.

Dodao bio i SC2 na primer. I tu je gotovo duplo veći fps.

A i dosta drugih igara koje ne zahtevaju 4 jezgra, jednostavno "prodišu". To pričam iz ličnog iskustva prelaskom sa E8400, na 2500k. :)

Kikovan sam 5 puta posle 2,3 minuta igranja sa ovom greskom.

Kod:
Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'Sky_Spy_SRB' (for 2 minutes) ... Violation (IGNORING QUERIES) #9006

Jel nekom poznato ovo?

Update-ovao sam PB (obrisao stari, skinuo novi)

Ma nema to veze sa punkbusterom,to te oni kikuju jer verovatno nisi postovao njihova pravila, ili jednostavno trebalo im je mesta za nekog njihovog.

Pa sad bas da ne prihvatam pravila na 5 razlicita servera posle 2 minuta igre sa Assaultom (bez M320) :p

Nego, izgleda da je trebalo odraditi RESTART posle update-a i problem je resen. Tako sam procitao negde na netu pa sam primenio isto.

Eto, cisto da se zna ako neko bude imao takav problem.

Apdejtuj punbuster. Verovatno su apdejtovali klijent

Ja na mom kompu igram koliko toliko pristojno, prosecno je fps 30-40, medium podesavanja, samo na 64 serverima se oseti dosta fps lag kada pada do 15fps. Meni je novi patch doneo primetno fps poboljsanje.

Ja sam toliko imao sa 8400 i 560ti. Nema šanse da ti imaš sa tom grafičkom i tim cpu-om.

Pa i nije procesorska igra. Bilo je testova ovde da sa 2 jezgra i 4 radi skoro pa isto sa nekom solidnom grafičkom.

EDIT: Here you go

intel%20core%20i7-2600k%20cores.png
cpu%20scaling.png

možda je ovo najbolja slika, ova što sledi, jer pokazuje i x2 procesore i fps se razlikuje u 4-5 frejmova od i7 :D

http://static.techspot.com/articles-info/458/bench/CPU_02.png

http://static.techspot.com/articles-info/458/bench/CPU_03.png

Znači zaključak, procesor može da bude i dvojezgarni, samo da tera i igra će ti raditi sa solidnom grafom :D

Sa tim testovima možeš da obrišeš dupence:). Ja sam imao sa 8400 i 560ti od 20-40 fps na medium podešavanjima na 1920x1080. Kod eksplozija sve zakoči na 10-tak sekundi. 64 igrača mape su bile neigrive. Eto ti iz iskustva iz prve ruke. Kad sam prešao na 2500k sada sve radi na ultra i leti. Naravoučenije, pravo je mučenje bilo igrati ovako dobru igru na dualcu.

@Henry

Tesko da 560ti radi ultra na 1080p...Cpu mi je oc na 4.5 pa opet ne moze na ultra...Mora vise vram-a za ultra...

Jel ste vi normalni!?

Uporedjujete dva jezgra na C2D Exxxx procesorima sa dva jezgra (druga dva su za zahteve testa bili isključeni ako ste čitali ceo opis na Tom's) na i7 procesoru!?

Nazad
Vrh Dno