Šta je novo?

Battlefield 3 Beta Performance

Radice ok,mada mozda u ponekim situacijama min fps ce padati :D Mada mozda i nece ko zna. Par puta sam bacio pogled na taskmanager svih 6 jezgara rade.
Nego da li ima neki program za ati gde mogu da vidim gpu usage u igrama? (Nesto slicno evga leet-u ako se dobro secam)

Lost, ja imam slicnu konf, e8400 na 3,75Ghz i 5850 oc koja je malo slabija od te tvoje, igra radi solidno, ipak je ovo c2d a mp je u pitanju, cak i na ultra, AA itd, 1680x1050 imam oko 35 fps ali nisam bas zadovoljan jer ima laga jer je igra predvidjena za quad.
Malopre sam bas testirao, oba jezgra su zakucana na 100% i cpu se greje do 42c, fps je dobar dok je i gpu usage dobar, u guzvama i rostiljanju prisutan je lag i to me nervira. Zato sam smanjio podesavanja na high i imam malo bolji fps ali jednostavno ova igra trazi 4 jezgra.

Ali da moze fino da se igra sa ovim nasim c2d oc- moze, probacu da smanjim malo rezoluciju, mozda to malo rastereti cpu i lag se smanji.

A sp bi trebao bolje da radi, kapiram high podesavanja i AA i da ce se c2d izboriti.

Da li je moguce da ti ne znas za msi afterburner ? :) pa jesi ocovao tu xtreme 5850 ?

Poslednja izmena:
Nego da li ima neki program za ati gde mogu da vidim gpu usage u igrama? (Nesto slicno evga leet-u ako se dobro secam)

EVGA Precision v1.9.6.
Ovo je starija verzija koja jedino radi kod mene , a posto imamo istu grafu skini odma nju i ustedi vreme... novije verzije nisu nikako mogle da pokazu OSD .

Lost, ja imam slicnu konf, e8400 na 3,75Ghz i 5850 oc koja je malo slabija od te tvoje, igra radi solidno, ipak je ovo c2d a mp je u pitanju, cak i na ultra, AA itd, 1680x1050 imam oko 35 fps ali nisam bas zadovoljan jer ima laga jer je igra predvidjena za quad.
Malopre sam bas testirao, oba jezgra su zakucana na 100% i cpu se greje do 42c, fps je dobar dok je i gpu usage dobar, u guzvama i rostiljanju prisutan je lag i to me nervira. Zato sam smanjio podesavanja na high i imam malo bolji fps ali jednostavno ova igra trazi 4 jezgra.

Ali da moze fino da se igra sa ovim nasim c2d oc- moze, probacu da smanjim malo rezoluciju, mozda to malo rastereti cpu i lag se smanji.

A sp bi trebao bolje da radi, kapiram high podesavanja i AA i da ce se c2d izboriti.

Da li je moguce da ti ne znas za msi afterburner ? :) pa jesi ocovao tu xtreme 5850 ?

U delu gde si spomenuo da ti temperatura ide do 42c, vidis, :D meni je komp na metar od prozora i cim otvorim prozor sad a kamoli zimi, temeratura ne prelazi trideset. Znas sta si moga da probas, meni je to dosta pomoglo, da zamenis termalnu na procesoru i mostovima. Ja sam stavio xigmatek i prezadovoljan sam. Nemoguce koliko se lako nanosi pasta.

A odakle ja mogu da skinem betu da isprobam. Ako moze neki link?

Skini program origin , registruj se i tamo ce ti izaci BF3 beta za download ...

Sve na ULTRA sem tekstura (HIGH) i ambient occulsion smanjen na SSAO (HBAO doprinosi input lagu)

Q9400 3,2Ghz, GTX570 (800Mhz core 2000Mhz mem) i napolju sam imao preko 40FPS, unutra oko 80-90. Primetno trzanje s vremena na vreme (mozda je uzrok to sto sam u NV control panelu MAX PRE RENDERED FRAMES stavio na 1)
2600k 4,5Ghz, GTX570 (800Mhz core 2000Mhz mem) napolju preko 60FPS, unutra preko 100. Nikakvo trzanje.

CPU_02.png

Instalirao sam juce 11.9 drajvere i fps je sada jos bolji- jer je i gpu usage veci ;)
Ajde da kazem da se u metro mapi sa 75% povecao na 80-85% u proseku a u SB sa 65 na 70-75 %.

1680x1050p, sve high 2xAA, AA post medium, hbao.
c2d e8400 na 3,6Ghz, 4Gb ddr2 @ 801Mhz i 5850 @ 850/1250Mhz, na ovim podesavanjima odokativno u metro mapi imam oko 40 fps prosek a i Caspian Border oko 35 fps [mozda kao i sa 11.8 ali ne pada tako cesto ispod 30], i dalje je gpu usage problem- tj c2d je problem :D Ali dobro, i ovo je skroz igrivo a finalna verzija ce raditi bar koji fps bolje.

Sve na ULTRA sem tekstura (HIGH) i ambient occulsion smanjen na SSAO (HBAO doprinosi input lagu)

Q9400 3,2Ghz, GTX570 (800Mhz core 2000Mhz mem) i napolju sam imao preko 40FPS, unutra oko 80-90. Primetno trzanje s vremena na vreme (mozda je uzrok to sto sam u NV control panelu MAX PRE RENDERED FRAMES stavio na 1)
2600k 4,5Ghz, GTX570 (800Mhz core 2000Mhz mem) napolju preko 60FPS, unutra preko 100. Nikakvo trzanje.

hehe,sandy sabija! ;)

Samo mala napomena, NIKAKO NE KORISTITE HBAO occulsion, ako bas morate okulziju paliti upalite HSAO. HBAO uzrokuje krajnje iritantan INPUT LAG.

I jos da dodam da je upotrebljena grafika na 99% non stop... Ne znam da li je to usko grlo ali ne zelim da idem na veci klok :)

Poslednja izmena:
Ja igram sa ovom konf sa hbao, ma pise ti iznad i cini mi se da je sve ok.

Malo sam i ja testirao moju masinu ;) Igrao sam normalno 5-6 min nisam uspevao vise jer me izbacuje iz igre stalno...

CPU i7 2600K na 4.5 ; GPU Ati 5850 na 850/1150

Caspian na (Ultra) AA/off AF/1x HBAO-SSAO/off
Frames: 17922, Time: 343140, Min: 26, Max: 149, Avg: 52.229

Caspian na (High) AA/off AF/1x HBAO-SSAO/off
Frames: 24512, Time: 366368, Min: 32, Max: 159, Avg: 66.905

Caspian na (Medium) AA/off AF/1x HBAO-SSAO/off
Frames: 32639, Time: 401827, Min: 48, Max: 136, Avg: 81.226

Caspian na (Low) AA/off AF/1x HBAO-SSAO/off
Frames: 35904, Time: 348725, Min: 73, Max: 176, Avg: 102.958

Steta sto ne mogu duze da odradim test, nego samo 5 6 min po rundi izbacuje iz igre :D Na ultra i high ne mogu da igram snajperom to je sigurno (kod zuma pada fps dosta) na medium i low sam zadovoljan radi savrseno.

Poslednja izmena:
Igra se skinula putem Origina, ali nešto je izbacio da nije mogao da se spoji na Battlefield server, pa kad sam posle kliknuo na ikonicu u programu za skidanje odveo me na neki battlelog.battlefield sajt, jel treba da instaliram Browser Plugin, kako da startujem igru ?

Evo ti jedan noob guide. :D

[YOUTUBE]sUMZ1ykO1vg[/YOUTUBE]

Ja, tek posle videh da tu može da se igra samo multiplejer, da ne može normalno da se igra. To Origin đubre mi je shebalo Crative Console Launcher, morao sam da deinstaliram sve Creative dodatke i da i ponovo instaliram. To nek oni igraju na taj način

@Jovyland bravo majstore...=)
sad sam na posao pa ne mogu, al cim dodjem doma...downloaDDDing...\_+

Za betu si malko zakasnio, al bar mozes account da napravis za full verziju 27-og.

Samo mala napomena, NIKAKO NE KORISTITE HBAO occulsion, ako bas morate okulziju paliti upalite HSAO. HBAO uzrokuje krajnje iritantan INPUT LAG.

I jos da dodam da je upotrebljena grafika na 99% non stop... Ne znam da li je to usko grlo ali ne zelim da idem na veci klok :)

Nisam znao za taj hbao input lag,dobar info! Na ovom dole linku se covek potrudio da uporedi hbao,ssao i bez toga i ja ne primecujem neke velike razlike...
www.reddit.com/r/gaming/comments/kwjtw/my_battlefield_3_screenshot_comparison_ssao_vs/

Jel moze neko da kaze kako radi crossfire 5850 u odnosu na jednu 5850? Konkretno me zanima povecanje fps-a. Znam , neko ce reci bolje uzeti 1 jacu ali imam neku stelu za polovnu jeftino pa da vidim vredi li ?

Pa pazi sigurno beta nije bas najbolje optimizovana za cf kao ni drajveri, neko moje misljenje. Finalna verzija bi trebala ok da radi, normalno neces dobiti 5850x 2 fps ali..

Evo ti test, neka bf3 bude zahtevniji do 20% od bc2 na ultra podesavanjima.. imao bi odlican fps ako bude dobra optimizacija kroz drajvere.

5850 na 19:10 rezoluciji kida gtx580 solidno, jos ako malo ocujes obe karte.. ima da leti sigurno sa 70+ fps :smoke:

http://www.anandtech.com/bench/Product/303?vs=305

E ali ne znam kakva je buka i treba regulisati hladjenje..

Pa pazi sigurno beta nije bas najbolje optimizovana za cf kao ni drajveri, neko moje misljenje. Finalna verzija bi trebala ok da radi, normalno neces dobiti 5850x 2 fps ali..

Evo ti test, neka bf3 bude zahtevniji do 20% od bc2 na ultra podesavanjima.. imao bi odlican fps ako bude dobra optimizacija kroz drajvere.

5850 na 19:10 rezoluciji kida gtx580 solidno, jos ako malo ocujes obe karte.. ima da leti sigurno sa 70+ fps :smoke:

http://www.anandtech.com/bench/Product/303?vs=305

E ali ne znam kakva je buka i treba regulisati hladjenje..

Cool! Nisam ovaj sajt video ....

Nazad
Vrh Dno