Šta je novo?

Battlefield 2

Na Bihnetu su digli su novi server sa v1.22, ali nje uopste posecen. Jos uvek v1.00 je puna, a na v1.21 uvece ima dosta ljudi.

Ji 4Tze je napisao(la):
ja u zadnje vreme samo letim, tj. iz liste servera, ukucam gulf of oman i zatar wetlands pa tako igram.
inace, prosle nedelje smo se spontano skupili ovako, bice opet, isto spontano :)

Hehe, Ji, mogu samo da pretostavim zasto te 2 mape:
1. da ih deres AT-om,
2. avion,
3. helis...

Cisto sumnjam da igras kao obican prasinar :p

Ja se navukao na Karkand u poslednje vreme. Tabanam samo tako, nisam seo u "vehicle" ne pamtim od kad :p

[EpT]-=SpitFire=- je napisao(la):
Ja nemam GameSpy Account, pa me ima na listi, nikad nisam taj account ni pravio samo onaj osnovni iz igre, ali zato sam do sada igrao samo na ranked serverima.
Account koji si napravio u igri je u stvari taj gamespy account, svi ga imamo bez obzira da li smo instalirali onaj njihov softver.
Inache nema ni mene na listi, ali to je zato sto igram pod Italijanskom zastavom.:D
Uhh, sad sam video da ima vise od mesec dana kako nisam igrao, malo zbog pinga, malo zbog onih zadnjih izmena polako mi opada zelja za igranjem.
A taman sam se privikao na black hawk u Mashturu.:d

[EpT]-=SpitFire=- je napisao(la):
Hehe, Ji, mogu samo da pretostavim zasto te 2 mape:
1. da ih deres AT-om,
2. avion,
3. helis...

Cisto sumnjam da igras kao obican prasinar :p

Ja se navukao na Karkand u poslednje vreme. Tabanam samo tako, nisam seo u "vehicle" ne pamtim od kad :p

Ma ne, te dve samo kad letim, helish mozda samo ako su avione voze ljudi koji se ne krshe preterano (pa treba da se cheka previse, sto smara, jel).
A igrao sam prilichno dugo kao prasinar (bas taj karkand, i dosadilo mi vise da prasinarim), dok nisu upatch-ovali bacach granata :)
Kad se skupimo ovako nas par, onda ili prasinarim (sto itekako ima smisla kad nas ima 2-3-4 za squad, obicno smo najorganizovaniji) ili chopper ili avion (po potrebi, ako nas neko smara s helishem preterano, onda uzmem avion, srusim ga par puta pa mu ubijem zelju :d)
U helishu je uzivancija kad imas dobrog gunner-a, tabasca_m puca ko nezdrav vrlo retko mashi TV raketama, nesa je pristojno dobar, a i Sasa dok je imao neta :d vrlo brzo je ovladao TV raketama, obojica sa mic. i peglanje. Sa ostalima na zalost nisam ni igrao u helishu.
zato je bf2 tako dobar, kad ti dosadi prasinarenje, sednes u tenk/apc, kad ti to dosadi, avion ili helish i tako u krug, uvek imas alternativu.

Ji 4Tze je napisao(la):
U helishu je uzivancija kad imas dobrog gunner-a, tabasca_m puca ko nezdrav vrlo retko mashi TV raketama, nesa je pristojno dobar, a i Sasa dok je imao neta :d vrlo brzo je ovladao TV raketama, obojica sa mic. i peglanje. Sa ostalima na zalost nisam ni igrao u helishu.

Ja sam digao ruke od pilotiranja helisom, nisam do sada pokupio nijednog jedinog gunner-a kako treba, uglavnom sede i razgledaju okolis, i tek ponekad puc, puc. Kad kazem, pucaj bre u sve sto se krece, oni obicno raspale po svojima. :( Na nesrecu, do sada nisam naleteo ni na jednog "naseg" pa da opalimo zajedno.

ajde dajte neke savete za letenje, aj ako letim ne mogu da stignem da pucam, ako pocnem da pucam uglavnom se srokam negde. Kada treba dodavati gas kad letis helikopter ? ja ga nekako mahinalno stalno drzim a kontam da to nije ispravno, jer helis odrzava vidinu kad ja samo pustim gas i ispravim ga da stoji "horizontalno" ? Hvala !!! :)

Stvarno ne bi bilo loshe, kada bi vi letaci odradili po jedan screenshot u opcijama da vidimo kako su podesene komande.Koliko sam ukapirao sa joystickom mogu znatno bolje da se voze avioni, ali helikopter samo sa tastaturom.

Ja mu dodjem kao pilot u mom klanu...medjutim to se sasvim slucajno desilo.Naime nas prvobitni pilot je iz samo njemu poznatih razloga prestao da igra BF2 jos negde u septembru prosle godine i posle duze potrage "rukovodstvo" klana je odlucilo sa se ja pozabavim problematikom letenja.Znaci bez imalo predhodnog iskustva sedoh u helis i naravno posle par sekundi eto me naglavacke.Par nedelja kasnije ponesoh titulu najboljeg pilota rusko jezicne zajednice :D (da ne objasnjavam...neki vec znaju...).
Znaci vrlo jednostavno...ucio sam na sledeci nacin:napravim kao lokalni server na svojoj masini,sednem u helis i po pola sata dnevno letuckam.Nije nista komplikovano...iskreno najteze mi je bilo da pronadjem pravu kombinaciju tastera.Ono sto je najbitnije je da svom strelcu postavite metu na nisan...odnosno da izaberete prioritetni cilj i na njemu je da zavrsi posao.Naravno i vi kao pilot imate mogucnost da "roknete" nekoga ali samo pazljivo jer sam vidjao gomilu likova koji zbog zelje za fragom zavrsavaju zakucani u neki tvrdi objekat (citaj zgrada,zemlja...).

Alias je napisao(la):
Stvarno ne bi bilo loshe, kada bi vi letaci odradili po jedan screenshot u opcijama da vidimo kako su podesene komande.Koliko sam ukapirao sa joystickom mogu znatno bolje da se voze avioni, ali helikopter samo sa tastaturom.

ma komande kako kome odgovara, uz preporuku da vam razlichiti pogledi budu mapirani blizu da ih lako menjate (ne samo na C). Pitchup/down obavezno mapirani (ili ko moze na strelice).
Za avion mali sens, za helish pojachajte pitch faktor na sto vise, da bi moglo lakse da se izvuche iz poniranja ili da se brze okrece (npr. za 180 po vert.osi, neko vas guzi, pitch down + pun levi/gore ukoso :d + motanje malo misem i eto ga za cas na nisanu). Nema tu neke filozofije, isto pitch up/down obavezno mapiran.

.

meni samo (mnogo) smeta sto je nemoguce odraditi kombinovano motanje mishem + skretanje tastaturom, kao sto je to moglo u bf1942 endzinu

Poslednja izmena:
@Ji
Ma de sam ja dobar kopilot :d , ne znam do chega je al chini mi se da uvek radim isto - a neki put ne mogu da ubodem vola sa TV vodjenim raketama a neki put pogadjam. Tripovao sam se da je do veze - al kad vidim tabascu i njegovu loshu konekciju i kako chovek sve zivo pogadja - ispada da je do mene.

E sad sto se tiche do voznje helishom - najbitnije je da provalite kada ste kopilotu namestili metu - vi gadjate samo kad kopilot promashi :) - i to ne po svaku cenu.
Kao sto neko reche najbitnije je odredjivanje prioriteta pri gadjanju i par manevara izbegavanja. Obratite paznju da pored protivnichkih helisha vodnik ili hamvi cesto znaju da budu ozbiljan protivnik - pogotovu ako ste osteceni ili okupirani drugim problemima ...
Sto se tiche voznje : npr ja pilotiram samo na tastaturi - al je Ji-jev metod bolji - lakshe ga chupa :D

Poslednja izmena:
kupio sam i ja oriignal....sad kad se ukljucim :)

jel to pravilo da se stavi [SCG] ispred nicka da se raspoznajemo ili...? :)

Niste mi odgovorili za gas (throttle) na helisu, primera radi : kako da lebdim u jednom mestu iznad zemlje ? jel moram da "pipkam" stalno gas ili ga samo ostavim ili sta ? Mozda su mogli da ubace neke presete za gas tipa konstatnih 20%, 40%, 0%...kapirate vec....

PS. Hvala !!!

Poslednja izmena:
@ gx-x jooj - valjda ga pipkam :) - prvo oborim throttle sa "S" pa pipkam "W"

@ Ivan sto se tiche [SCG] - once upon time ... je bio klan [SCG] Sise Cave i Govnari pa smo onda pod [SCG] neslavno igrali za drzavni tim - kao oznaka drzave, da bi na kraju koristili za raspoznavanje na netu ...

Ivan® je napisao(la):
kupio sam i ja oriignal....sad kad se ukljucim :)
jel to pravilo da se stavi [SCG] ispred nicka da se raspoznajemo ili...? :)

stavi, samo ne u sam nick vec u polje predvidjeno za klan tag, na samom login-u

gx-x je napisao(la):
Niste mi odgovorili za gas (throttle) na helisu, primera radi : kako da lebdim u jednom mestu iznad zemlje ? jel moram da "pipkam" stalno gas ili ga samo ostavim ili sta ? Mozda su mogli da ubace neke presete za gas tipa konstatnih 20%, 40%, 0%...kapirate vec....

PS. Hvala !!!

da, u pravu je nesa, moras da ga pipkas, mada ja koristim i S kad pikiram na temu, da se ne zalecem previse da se ne skrsim :)

Da bi lebdeo tj odrzavao odredjenu visinu throttle treba da je 30%...sto je lako ako koristis joy a ako si na tastaturi onda "pipkanje" mada nije neophodno...mali savet...nikada ali ama bas nikada ne ledbi na jednom mestu...to se zove "perfect target" ;)

Ivane umesto SCG mozes u chatu da koristis psovke i nasi ce te lako prepoznati :d

ovo za psovke je odlicno :D !

elem hvala na savetima i objasnjenju :wave: Inace igram 50/50 kao anti tank/asault, tako da znam na sta mislis pod "perfect target" :)

tjah, probao sam da letim, sa naglaskom na reci "probao" , izgleda da sam anti talenat. Letenje unaokolo nije problem, ali neka iole manevrsinja i pucanje u isto vreme uvek rezultuje u :wall: :p

Samo polako...ne ocekuj rezultate preko noci...bitno je da stvoris osecaj.

koliko vidim, nick ne moze da se menja. To malo smara.

gx-x je napisao(la):
tjah, probao sam da letim, sa naglaskom na reci "probao" , izgleda da sam anti talenat. Letenje unaokolo nije problem, ali neka iole manevrsinja i pucanje u isto vreme uvek rezultuje u :wall: :p

ma sto kaze overkill, lagano, ja sam bio odlican pilot u bf1942, u ovo kako sam seo, rusio sam se padao masio, ma svasta, nikad gore... zato sam u prvi mah i batalio letenje, dok prasinarenje nije dosadilo pa sam posle seo malo ozbiljnije da probam da letim. Treba vremena malo.

Sjecam se Ji-a, dobro je letio u bf1942 :)

Pazi "dobro leteo"...ma jurio ga je jedan od najjacih klanova evrope...medjutim skromni Ji se **** ili sta vec :p

Poslednja izmena:
hehe, pa jeste, mora da se vezba i navikne, ako sam naucio da letim u quake3 naucicu i ovde hehehe. elem, nije to, znam ja da treba strpljenja i vezbe, ali kad vidim kako ljudi voze te sprave...sinoc me je neki lik kopterom vijao oko zgrada, strasan skill, kroz prolaze gde jedva stane kopter, a elisa iznad zgrada...naravno navijao me je :S: svaka cast svakom ko tako ume da leti, skidam kapu (ne trendzu, vec kacket :) )

Ji 4Tze je napisao(la):
ma sto kaze overkill, lagano, ja sam bio odlican pilot u bf1942, u ovo kako sam seo, rusio sam se padao masio, ma svasta, nikad gore... zato sam u prvi mah i batalio letenje, dok prasinarenje nije dosadilo pa sam posle seo malo ozbiljnije da probam da letim. Treba vremena malo.
kad si vec spomenuo bf1942 daj reci mi dal da jurim jos neki mod pored desert combat? juce sam digao server pa da vidim dal vredi jos nesto da se skida....

FH vredi toliko cimanja - mozesh da ga nadjesh i ko torent - meni je bar tako lakshe da skidam velike modove ...

Za one koje interesuje, izasao je full Project Reality Mini Mod 0.3
PRMM 0.3 Released

We proudly present the following, to mark the release of our latest build we are taking the opportunity to unveil our new site layout created by our founder Requiem. We hope you like it!

And of course the news you've all been eagerly waiting to recieve, PRMM 0.3 is now officially ready for download! Major changes and additions include: New Maps, Weapons, Class Changes, Two new Gamemodes (including the all new Extraction game mode, exclusive to Project Reality), and many other enhancments and bug fixes to various elements of the game!

http://www.realitymod.com/

Uzgred, igra li iko ove modove i na kojim serverima?!

Poslednja izmena:
Meni su u avionu komande na deafaultu,mouse inverted a na helisu isto samo sens 3.5
Letim mis+tastatura,a kad me neko bas pritisne onda samo tastatura da ga lakse izdominiram:-devil-:

Poslednja izmena:
Vrh Dno