Šta je novo?

Battlefield 2

1 DVD
jel zasluzuje toliku ocenu? 93???

ToxiC je napisao(la):
1 DVD
jel zasluzuje toliku ocenu? 93???
Na osnovu demoa koji sam probao,definitivno zasluzuje tu ocenu,ako ne i visu. Danas dobijam full igru,pa verujem da cu samo potvrditi utisak iz demoa.

Igra je stvarno strava! Zvuk i grafika su fantasticni.Atmosfera je prica za sebe. Simulacija ratovanja na visokom nivou. Jednio kvari utisak malo mapa. Ima ih svega 10,ali nadam se da ce biti dodatnih koje ce se skidati.

Ja sam probao i uopste se nisam nesto odusevio. Igracu ja do daljnjeg BF1942 na RIVERI :)

Nisam se ni ja preterano odusevio igrom u single play-u, medjutim ipak, mora se priznati da je igra sjajno odradjena. Nema se sta mnogo zameriti, a treba imati na umu da je ipak namenjena multi-play okruzenju.

Probao sam sinoc, igra je odlicna!
Pogotovo me odusevljavaju sitni detalji, tipa onaj concussion efekat od ekplozija, pa zvuk koji je fantastican! Jao kako sam se usr'o kada je opalio baraz artiljerije, a ja u sred ciljne tacke. Da vidis kako zekonja brzo trci :D
Nemam uopste utisak da je zahtevnija od BF Vietnam-a, a izgleda bolje.
Treba jos da probam u multiju, jedva cekam :)

Da, jedino sto me uzasno iritira je i dalje insistiranje da BF engine po default-u radi na 60Hz i nece da se pokrene ako sam podesio vecu frekvencu sa reforce-om :mad: Zainatio sam se da necu da je igram na 60Hz i trebalo mi je jedno 15-ak minuta da provalim kako da podesim na 85Hz u config fajlu.
Ako nekome bude trebalo, neka potrazi u My Documents\Battlefield 2\Profiles\Default\Video.con fajlu liniju VideoSettings.setResolution i promeni u ono sto mu odgovara.
Ako hocete da imate izbor svih rezolucija i refresh rate-ova u igri, treba promeniti u folderu gde je instalirana igra pa \mods\bf2\Settings\VideoDefault.con liniju renderer.allowAllRefreshRates na vrednost 1.

Poslednja izmena:
Ja si stavim u video setingu rezoluciju i sve ostale detalje kako meni odgovara i onda kod učitavanja mape (igram single) mi provjerava i stavi neke svoje optimalne detalje.Primjetim odmah jer stavim AA, i cijela igra je nazubljena.

@ dandy imas u video podesavanjima izbor refresha tj. npr 800*600@60hz, 800*600@75hz

@all
instalirah...probah...uninstalirah

Igra je maximalno okrenuta ka multiplayer-u, probajte da igrate preko neta ili u nekoj igraonici, tek cete onda videti sustinu igre. Nemozete porediti singleplayer sa 16 igraca i multiplayer sa 64 gde su i mape vece (iako su iste mape u pitanju).

@ToxiC
Na FiringSquad igra dobila ocenu 91%

@All razocarani
Jeste li uopste probali multiplayer? Online ili u LAN-u sa vise od 16 igraca???

Skinem ja demo i startujem ga,kad on zacrni ekran pa me vrati u win.Pogledam u Readme , a tamo pise da igra podrzava samo kartice od FX 5700 pa na dalje.To znaci da u sledecih 2-3 god. necu moci da je probam!!! :mad: :crash:

igra je bre ZLO koliko je dobra, naravno, uopste ne mislim na SP, mozete tu malko da prodjete kroz igru, vidite sta/kako/gde pa pravac na MP.
Ima mesta i za timsku igru ali za pojedinachno, kako ko preferira.
Ono sto ide u prilog da je igra odlichna, jeste npr. frka i panika oko mesta dole u Metrou, skupljali smo se jednom nedeljno za BF (obichan, modovi su se igrali, ForgottenHope, Battlegroup42, DesertCombat) i retko smo se sklupljali u tolikom broju da popunimo celu Mojo igraonicu (ponedeljkom samo). Utorkom se igrao BF:Vietnam, ali to je bilo manje redovno (logicno, jer smo mi BF igrali zbog boljih modova od originala 1942). E sad, kako su instalirali BF2 demo u Mojo-u, nema bre mesta :D sta ce tek biti kad dodje kompletna igra? :)

NiTro je napisao(la):
@ dandy imas u video podesavanjima izbor refresha tj. npr 800*600@60hz, 800*600@75hz
Ma lepo je to, ali ja nisam uopste mogao da dodjem do igre dok nisam rucno promenio refresh u onom .con fajlu. Ja sam sa reforce-om ubio iz podesavanja za monitor sve refresh rate-ove osim onih koje hocu i kada igra proba da default-uje na 800x600@60Hz samo me pukne nazad u win pre nego sto se inicijalizuje engine.

ni priblizno me nije odusevila kao kad je prvi BF1942 izasao...inace, samo ga u multiplayer na netu i igram...... tako da ne spominjem single......u sustini, nista narocito......

oogabooga je napisao(la):
ni priblizno me nije odusevila kao kad je prvi BF1942 izasao...inace, samo ga u multiplayer na netu i igram...... tako da ne spominjem single......u sustini, nista narocito......

Generalno se slazem sa tobom.Neki od vas me znaju i evo malo komentara velike vecine bf1942 igraca (mislim na ljude iz raznoraznih klanova)
-Game sux
-yakk
-game for lamers
-great disapointment
-they just could not resist to meke another cs
itd.
Na clanbase-u je vec oformljena bf2 liga i moj klan se razmislja da li da pristupimo...medjutim sumnjam da ce buduci clan ratovi biti upola zanimljivi kao u starom bf-u.Mozda WWII mod (koji je u najavi) nesto promeni mada opet...sumnjam.

Tacno tako Over, mani se nije svidjelo, odmah sam potrcao na RIVERU da sperem gorak ukus (na RIVERI inace igram kao [!CT!]NiksonCG, znas me tako).

BlackNeo je napisao(la):
Tacno tako Over, mani se nije svidjelo, odmah sam potrcao na RIVERU da sperem gorak ukus (na RIVERI inace igram kao [!CT!]NiksonCG, znas me tako).

da, i ja sam isto posle prvih 20 minuta :beat: al ne na riveru, nego na FH i DC ;)
Mislim, ne znam zasto uporedjujete s nekim BF ww2 modom kad nema smisla.
I, who bre gives a fuck sta misle tamo neki stranci bre, sta sad, ne treba da je igramo jer se nekom tamo ne svidja :)
kome se ne svidja, ne mora da igra, a pogotovu ne da kvari ostalima uzitak.
A naravno da je smorilo ljude kad je:
1. frka s letenjem zbog komandi (igra ne prima u isto vreme roll mishem levo desno i pitch up/down tasterom nekim)
2. snajper je jedno od najnesposobnijih oruzja.
3. igra je zahtevnija dosta od obicnog BF-a.
Kolko njih sa Rivere igra inache DesertCombat pa im je ovo tako uporedivo loshe? Mislim, daj gledajmo malo unapred, BF:1942 ne zovu s razlogom 'vanila'.

Ji 4Tze je napisao(la):
A naravno da je smorilo ljude kad je:
1. frka s letenjem zbog komandi (igra ne prima u isto vreme roll mishem levo desno i pitch up/down tasterom nekim)
2. snajper je jedno od najnesposobnijih oruzja.
3. igra je zahtevnija dosta od obicnog BF-a.
1. Meni se vise svidja kako se ovde ponasaju letilice. Mozda ima veze sa time sto letim samo sa tastaturom.
2. Zasto nesposobnijih? 2 pogodka ubijaju, a snajp jako brzo puca.
3. Meni radi bolje od BF Vietnam-a.

2 pogotka ubijaju i tebi je to u redu? Headshot treba da bude instant kill, a ne da ga jurim da ga gadjam jos jednom.

pa naravno kad si snajperash :d.
Sta sad, treba i ja da kazem da je igra krsh, a nisam iz mesershmita/mustanga izlazio? :)
a spec-ops ima onaj poluzum, headshot je koliki mi se chini, instant kill. A i mnogo je korisniji od snajpera (koji sad nemaju nikakvu funkciju sem lova na zecheve i protivnike za PVO-om).
Hocu reci, sad konachno ima smisla igrati i kao peshadija, pogotovu s ekipom nekom u squad-u.

Za ove shto se zale na snajper:

Momci (i djevojke :) ) iz DICE:a su implemetirali algoritam koji simulira silu gravitacije, uticaj brzine, daljine, vjetra itd. na metak opaljen iz daljine. Tako da projektilska staza (linija ?) metka nije uvjek prava linija vec malo opada shto je target dalji. Znachi snajperski metak se ponasha kao u real life tako da kad snajperishete ciljajte malo vishe iznad glave ako hocete instant kill...

Nadam se da me je neko uspio da razumije. :)

Ili pak ako ima neko ko je ikada upotrebio snajper u real life da nam potvrdi (obrazlozi) kako se snajperski metak ponasha ? :D

Poslednja izmena:
Komentar jednog od ortaka sa kojima sam probao BF2 u igraonici:
'Izem ti vojnika koji crkne posle 100 metara trcanja...'
Naravno, decko nije bio u vojsci, pa sam mu malo objasnio kako to izgleda trcati sa svom tom opremom na sebi :D
Jako mi se svidja kako je sve uradjeno. Bas mi je legla igra. Kome ne odgovara, evo mu stari BF1942, ja se bogami ne vracam.

Poslednja izmena:
A1200 je napisao(la):
Za ove shto se zale na snajper:

Ili pak ako ima neko ko je ikada upotrebio snajper u real life da nam potvrdi (obrazlozi) kako se snajperski metak ponasha ? :D

Kada mu vidis beonjace ciljas ispod mesta na koji metak treba da pogodi...sve ostalo je stvar vezbe... :D :D :d

BF2 je mnoooogo dobar sto se toga tice :-devil-:

Pa stvar je tome da je sniper upucan za odredjenu daljinu dakle na manje metara od granicne tacke gadjas ispod nisana jer je metak iznad a za vece iznad nisana
a u idealnoj vrednosti je to tacna putanja
onda treba znati brzinu i pravac vetra na pretpostavljenoj visini kretanja metka pa korigovati levo desno itd.

Mitronije je napisao(la):
Pa stvar je tome da je sniper upucan za odredjenu daljinu dakle na manje metara od granicne tacke gadjas ispod nisana jer je metak iznad a za vece iznad nisana
a u idealnoj vrednosti je to tacna putanja
onda treba znati brzinu i pravac vetra na pretpostavljenoj visini kretanja metka pa korigovati levo desno itd.

ma mitre dokazano nemas pojma...kakva bre brzina vetra??? :d lepo uzmes tandzaru sa "levkom" na kraju cevi i nema da brines za vetar :D ...steta sto je nema u bf2...upucas ga pravo medj beonjace shinko

Nazad
Vrh Dno