Ma vazi
Druze, jel' ti kapiras da se tih milion odrdera x 30e (recimo) ne dese u jednom danu vec to traje poprilicno dugo? Prakticno do samog izlaska igre? Sta pre toga raditi? Pokrije se sigurno dosta toga sa preorderima ali ne sve.
Naravno pa i sam developer ima valjda neki kes. Posto pricamo o CDPR oni su sami rekli da igru sami finansiraju it o nesto malo investitora sto imaju ne uticu na to kad ce igra da izadje.
Meni se cini (a ispravi me ako gresim) da ti nisi do sada imao prilike u zivotu da budes deo razvoja necega sto kosta toliko para, zar ne? Ja jesam (i ne, nije video igra u pitanju). Preorder brojke ne uticu na stanje ljudi odgovornih za projkeat, veruj mi. To moze samo da se desi u nekom paralelnom univerzumu manje iskusnih ljudi (kojih je ovaj forum prepun, pogotovo na gameing sekciji) u kome mislite da je takav odnos prema poslu moguc. Nisu to domace kompanije za pravljenje plasticnih ambalaza... (a i one imaju izuzetno rukovodstvo).
Novac sakupljen od preordera samo donekle opusti pritisak izdavaca i ljudi pri vrhu oko deadlajnova
Potpuno pogresno i sva sreca sto ne radis na igrama i zbog tebe i zbog svih nas.
Postoji nesto sto se zovu fiskalni kvartali gde profit mora da bude ostvaren.
Jel ti mislis da ovi sto su recimo investirali u npr. Ubisoftov Unity briga kakva ce igra da izadje na kraju?
Nimalo.
Jel ti mislis da developeri AC: Unity (pa i Arkham Knight-a) nisu znali u kakvom stanju izlazi igra?
Znali su ali su u kandzama izdavaca i investitora koji gledaju da sto pre obrnu kes.
Oni su investitori i njihovo je da investiraju i da na kraju dobiju pare nazad + zaradu koje opet utopiti u neki drugi projekat i tako u krug.
Nema taj ni vremena ni volje da dodatno ceka na nesto narocito ako vidi visok broj preordera i narocito ako je puko ogromne pare na marketing da bi uopste dosao do tih preordera.
Realno, bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
Sta vise ako se igra odlozi, gejmeri mogu da povuku preorder u znak protesta, a to nikako ne sme da se desi.
To sto developer nije umeo da se organizuje njega uopste ne zanima, i ako cemo pravo ja potpuno razumem taj stav.
Medjutim da preordera nema, investitoru bi bilo od najveceg znacaja kvalitet igre na release-u jer bi onda prodaja bila bolja na duze staze, dok ovako ga boli cose i za developera i za ljute gejmere.
Ponavljam, preorder opcia nije razlog za dekadenciju kvaliteta u kome se igre plasiraju na trziste vec ne reagovanje kupaca.
Ponavljaj koliko hoces, stvarnost te demantuje.
A ti nastavi da se krstis i levom i desnom...
Rekao sam "da sam vernik krstio bih se" ali ovo je samo jos jedan dokaz da ti uopste ne citas tudje postove...
Izvinjavam se svima koji su se smorili od ove rasprave, evo ja prekidam.