kVu
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.10.2003
- Poena
- 675
Ne mogu da verujem, a ljudi ovde pišu kako im radi :wall: Hvala na informaciji.
da, meni radi upravo ta verzija bez ikakvih problema
jeste imao status, ali 2010 kada je izasao bf2 koliko se secam mass effect je pobedio![]()
BF2 je izasao 2005 godine.
nazad preko vode pa desno, videces ga kako stoji zarobljen u izlogu, kad ga oslobodis dace ti sta treba
Ubaci 11.11 b driver i javi kako radi!!! http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/catalyst-1111b-performance.aspxUradio sam testiranje igre sa svim mogucim kombinacijama, podesavanjima, lekovima, driverima.. i dobio sam sledece:
Ovo sto pisem vazi za AMD seriju grafickih kartica, iz razloga sto ja posedujem istu i ne znam da li je isto sa Nvidia kartama i podesavanjima. Najverovatnije nije, ali nisam imao prilike da istestiram.
Igru sam pokretao bar 100 puta sa raznim podesavanjima i dobijao razlicite rezultate, nadam se da ce ove informacije biti od pomoci vama koji budete ovo citali.
Hardware je intel i5 4ghz, 6850 klokovana, Catalyst 11.11a i 8gb memorije, nista specijalno, dakle prosek za gaming.
Svi se zale kako im DX11 ne radi kako treba, kako igra crashuje, dolazi do fps drop-a..
DX11 sa poslednjim patch-om nije uopste zahtevan, nego je problem u fizici. Nakon istalacije patch-a, koji nije kao ovaj sto je vecina vas prekopirala, nego je normalan patch koji se instalira krajnje normalno. Kod mene se zove Pre-patch, siguran sam da mozete da ga nadjete na netu, velicina mu je oko 123mb. Nakon istalacije patch-a nije bilo potrebe ni za kakvim dodatnim lekom, igra je se sasvim normalno pokrenula i znatno brze. Sta mogu da zakljucim iz svog testiranja: Razlika izmedju dx11 i dx9 nije preterano velika kao sto mnogi misle. DX11 ima malo bolje presijavanje i senke zbog HBAO-a i teselaciju, u principu nista specijalno sto se primeti tokom intezivnog igranja, osim ako niste okoreli pacenik za grafikom i kroz igru posmatrate svaki detalj... HBAO kada se ukljuci, teselacija mora da bude makar na normal, grafika postaje zahtevnija, ali nista preterano kako je vecina ovde opisala. Ja sam na primer sa DX11 bez AA i Physx imao oko 55fps, dok sa DX9 je islo na 70fps i vise u 1920x1200. Razlika izmedju normal i high teselacije zanemarljivo mala, kako u izgledu tako i u zahtevnosti, mozda svega je bilo 3fps-a manje, oko 52fps. Razlike izmedju FXAA i MSAA ima, ali nije ni priblizno toliko velika koliko je MSAA zahtevniji, to nije nesto preterano ali se oseti da MSAA pogotovo na 8x ubije preformanse bar 20%, dok kod FXAA je to mozda svega 5%.
Kada se ukljuci fizika, e tu stvari postaju malo problematicne. Ono sto sam primetio sasvim slucajno, je da kombinacija DX11 AMD karte sa DX10 Nvidia karte za fiziku ne funkcionise kako treba. U mom slucaju, 6850 sa 9800gt nije htela da omoguci teselaciju u dx11 modu. Igra dopusta setovanja DX11, podesavanje teselacije, dopusta fiziku na high, sve se to pokrece i radi kao podmazano, smo sto teselacije ne funkcionise ni HBAO ne dolazi do izrazaja. Kada ukljucite fiziku na high, nvidia je lepo napisala dole gtx570 + preporucena 460 za fiziku, sto me je nateralo na razmisljanje. Izgleda, da ako obe karte ne podrzavaju DX11 feature, igra nece moci da radi u njemu. Sta vise, cim je jos jedna karta ubodena koja nije DX11, igra nece pokrenuti napredne funkcije koje krase DX11 u ovoj igri bez obzira da li je pokrenut hardverski physx ili ne. Kada pokrenete igru sa svim zadatim podesavanjima, igra radi, ali kada udarite alt+enter i vidite prozor u njemu ce pisati dx9, bez obzira sto ste podesili dx11. To sam se licno uverio kada sam u device menager-u stavio 9800gt na disable, sve aplikacije su dx11 su proradile i pisalo je dx11. Da li je ovo neki deal izmedju developer-a i nvidia-e ne znam, ali vrlo moguce da jeste. Nema razloga da 9800gt ne obradjuje fiziku, jer je u ovom slucaju karta samo i namenjena za to. Ali izgleda da nvidia-i vise odgovara da korisnici kupuju ipak noviju generaciju karata da bi imali fiziku u igrama sa dx11 efektima. Standardno ukoliko nemate preporucenu hadversku kartu za fiziku, istu preuzima cpu i tu dolazi do pada preformansi. Nije problem u fizici samo sto je ona sama po sebi zahtevna, vec sto je nema svuda tokom igre, nego sam u odredjenim mestima. Svi koji su se zalili na fps drop, to se desava samo kada se nadjete na tom mestu i fizika krene da radi. Bez AA sa ukljucenim HBAO i teselacijom na high igra radi na oko 52fps-a u 1920x1200 rezoluciji, kada dodate fiziku bar na normal, fps pada na 36 fps-a, na high je 25fps-a. Kod korisnika Nvidia grafickih karti, bi ovo trebalo biti mnogo lakse, posto ista obavlja fiziku, ali to nisam mogao da ispitam.
Slazem se da fizika dodaje par efekta vise, da malo realnije izgleda, ali to nista ne znaci korisnicima slabijih grafickih karti kojima bi to bilo neigrivo. Mozda ce neko reci da mu vise znaci da ukljuci MSAA na max, a fiziku da iskljuci zarad boljih preformansi, to je licno stvar ukusa i izbora. MSAA ce vas osakatiti po preformansama za oko 20%, dok ce fizika na normal jedno 35%, a na high bar 55% i to sve sa ucestalim fps dropovima.
Moje licno zapazanje, zarad kvaliteta i glatkog igranja su sledeca podesavanja: Ukljucite DX11, teselaciju stavite na normal, ko hoce moze i na high(kazem opet, nije neka razlika izmedju normal i high), AA neka bude FXAA, a fiziku stavite na normal. Imacete oko 36fps, sto je sasvim igrivo. U vecini slucajeva kod vas ce to biti bar jos par fps-a vise, posto vecina koristi monitor Full HD rezolucije ili nize. Ko ima jace graficke karte sa kajman chipom, recimo 6950 i 6970 moze da proba MSAA ili bar fiziku na high, naravno ukoliko posedujete jaci procesor koji bi se borio sa istom. Nadam se da sam bio od pomoci![]()
Konačno je igrivo u dx 11 mode-u posle instalacije update-a. Jeste da zna da štucne još po neki put,ali,sasvim je igrivo.
omg, jel neko dosao do dela:
ja izabrao desno i zamalo me srcka strefila kad sam video sta se dogadja:kad catwoman bira da li ce levo da spasi betmena ili desno da pobegne sa koferima
krenuo kredits a posto igra ima samo jedan save pomislio sam da moram sve iz pocetka, jer nije moguce vratiti se pre poslednjeg sejva
slican efekat soka je bio u prvom delu sa onim efektima kao kada crkava graficka karta![]()
ajde daj neku sliku pa da vidim ako mogu da ti pomognem.
da vidim taj lift
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari