Šta je novo?

Batman: Arkham City

prvi deo mi se mnogo svideo, presao sam ga 2x, nadam se da ce i nastavak biti odlican...

Ufff, bice ovo jos bolje od prvog dela :)

Izgleda da je macetina playable hehe

dobro je sto su to suptilno naglasili... guzicarenjem u svakom drugom kadru :p

Nije dobar? Aj navedi 2 igre koje su bolje da da nisu stare 10+ godina

Nije dobar? Aj navedi 2 igre koje su bolje da da nisu stare 10+ godina

Pročitaj ovaj review.

Misliš nešto sa istom/sličnom tematikom? Hmm, pa nema ih uopšte. Ako hoćeš borbu iz trećeg lica, ima dosta izbora i mešavina elemenata iz različitih žanrova, zavisi šta hoćeš.

Poslednja izmena:
Glupog li reviewa.Tipicna pljuvacina, tipa da je igra teza uzeo bi to za manu.
Jesi ti igrao uopste (vise od 3h), ili samo citas reviewe nekih nadrkanih likova?
Igra je daleko od odlicne, ali u to vreme i u odnosu na slicne i ostale igre u ponudi....bila je odlicna.

Igra je daleko od odlicne, ali u to vreme i u odnosu na slicne i ostale igre u ponudi....bila je odlicna.

Pa ok, nemam ništa protiv, tebi je simplifikovana mehanika i borba odlično, meni nije. Esencija igara je taj interaktivni deo pa tek onda sve ostalo, i ako je to loše odrađeno, cela igra pati zbog toga. Je l' ti se sviđa poslednji Splinter Cell možda?

Nano.tube samo hatuje igre, ne igra ih, gleda eventualno an YT i an osnovu toga pljuje po svemu sto izadje.

Aj' oladi. Ti si Marli, je l' tako? Banujte ga jednom više za svagda.

Poslednja izmena:
Novi Splinter Cell nisam ni igrao, bas zbog tg uproscivanja.Na zalost sve vise je igara koje idu tim putem.Budu 2 zagonetke da ukljucis mozak i ostatak igre mozes da ga iskljucis.
Nesto se nadam da u novi betmen nece biti uproscen....puno :)

Na kojim si ti sad pečurkma nano....Znači, to što sam pročitao zvuči kao ispovest nekog žešće isfrustriranog lika. Jedino što se očigledno može zaključiti iz svega toga je da samo retki nađu retke. :D Mada, ajde , igru sam i ja prešao na hard i zaista je to moglo da bude teže, ovo ostalo su budalaštine....

Kapiram da je to mnogo bitna stvar ali, da li biste vi igru toliko hvalili da je u pitanju neki drugi strip koji nije Betmen i koji nije baš po vašoj volji? Kada se oduzme taj Betmen faktor igra je realno bezveze, zato je i ne volim jer ne volim ni Betmena :)

Pa što Betmena ne staviš za avatar ako ga toliko voliš?

Onda bi morao da menja i username :D

Iskreno i ocigledno, nije mi omiljen lik(cak ni blizu), medjutim svideo mi se ovakav nacin stilizacije i mislim da je do sada najblizi nekoj doslednosti stripskog univerzuma, upakovanog u igru. Ima tu mesta za prosirenja i bice ih sigurno, za razliku od mog omiljenog lika iz detinjstva ,koji je previse kompleksan za realizaciju, usled vise elemenata, najvise tehnicke prirode, tj. same mehanike njegovog kretanja.

Poslednja izmena:
Vrhunski reviewi nema sta, f, s and other c-sucking words na sve strane u poslednjem reviewu... i posle jos od takih strucnjaka da citam kako je gameplay jadna rec, zemljo otvori se!
Uostalom, prethdona igra je bila dobra, ne neki masterpiece i sta ja znam vec, vec jednostavno nesto u datom momentu "ubodeno" kako treba nemajuci konkurenciju. Fun na prvom mestu, a ostali mazohizmi neka dolaze kasnije po svacijem ukusu...

Iskreno i ocigledno, nije mi omiljen lik(cak ni blizu), medjutim svideo mi se ovakav nacin stilizacije i mislim da je do sada najblizi nekoj doslednosti stripskog univerzuma, upakovanog u igru. Ima tu mesta za prosirenja i bice ih sigurno...

^ Ovo, Arkham jednostavno ima dobru stripsku, Batman atmosferu za nas koji smo čitali (originalne) almanahe :) Inače ne igram igre ovog tipa ali me ova prikovala za stolicu. Jednom rečju igra je zabavna (to su tri reči :p).

Poslednja izmena:
Jedva cekam da probam tu macu...

Iskreno da vam kazem, preshao sam igru, ali mi se nije preterano svidela. Mnogo sam se vishe zabavio igrajuci Hitman 4 ili Bionic Commando od ovoga. Jednostavno combat mi je shit. Jednim klikom Betmen skache sa lika kog je trenutno udario na lika koji je na drugom kraju prostorije i to treba da bude dobra stvar. Mislim stvarno, a pored toga, uvek sam imao neki osecaj da igram poteznu igru dok sam se bio sa drugima, udarim, udarim, vidim da mene udaraju pa counter i tako sve. Mislio sam da ce se osecaj promeniti kada budem prelazio one survival challenge(zaboravio sam kako se zovu), ali nazalost nije.
Pored toga stealth je nekako loshe uradjen. Sve vreme sam dok sam igrao sam imao osecaj kao da je to pokushaj stealth-a neke igre gde je glavni fokus na borbi. Gadgeti kasnije popravljaju stvar, ali nema ih dovoljno. Samo batarang sa bombom i batarang koji pishti signale(ako se dobro secam). Pored toga nikada mi nije bilo jasno kako skakanje sa jednog gargoyle-a na drugog moze da zavara neprijatelje, ali dobro. Shunjanje po ventilacijama kao i gargoyle-i koji eksplodiraju poshto skochish na njih donekle popravljaju utisak.
Poslednja zamerka mi ide na ubacivanje biljaka Poison Ivy u nivoe. Valjda ima neka velika prostorija koja se mora preci, a kao prepreka tu su one biljke, a pod je otrovan. Tu nikako nisam uspeo da provalim shta igra smatra da je ispravan put pa sam posle jedno 10 pokushaja nekako uspeo da izbagujem put mpreko ograda i biljaka. Neko ce mozda smatrati ovo za cepidlachenje, ali bash mi je upalo u oko i smatram da igra koja je ovoliko peglana i hvaljena ne bi trebala da ima momente u kojima igrach mora da se zeza sa bagovitim terenom(u ovom sluchaju biljkama) da predje rupu koja ubija ako upadnesh u nju.
Eto toliko od mene.

Neznam kako neko moze da kritikuje prethodnog batman-a, jednostavno takve igre nije bilo pa bar vec ~10 godina...jeste naravno da je igra mogla biti bolja ali koja igra nemoze biti bolja??
Ja uglavnom ne igram fps igre ali batman mi je bas legao a neigram im jer su sve kopije jedne te iste tematike...

Ako arkham city urade a ne zbudje za ******e, ako grad bude "open" ova igra moze biti bar 2x bolja

@Solesoslav
Onda su za tebe samo fps igre i slicne ako gledas samo mehaniku borbe i sl... nije za tebe batman ili ne daj boze neka avantura/rpg

Poslednja izmena:
@Solesoslav
Onda su za tebe samo fps igre i slicne ako gledas samo mehaniku borbe i sl... nije za tebe batman ili ne daj boze neka avantura/rpg
Prijatelju, razmisli o onome shta si napisao. Kakva mehanika borbe u FPS igrama? Tu nema mnogo mehanike, idesh i pucash. Ako imash srece neprijatelji su pametni pa kao u HL ili F.E.A.R. koriste zaklon i te gluposti, ali u sushtini ti pritisnesh levi klik i ono shto se nalazi izmedju 4 crtice tvog nishana umre i to je sve. Ako si imao srece da taj deo u koji si ispraznio metak bude nechija glava, igra te mozda nagradi nekom minijaturnom eksplozijom glave i ti idesh dalje.
Pored svega toga, ja imam Eyefinity setup sa 2 monitora. To znachi da mi 2 monitora zajedno formiraju jednu sliku i da je u sredini imam jednu sekciju(koju prekriva plastika monitora) slike koju ja uopshte ne vidim. To znachi da ja u pucachinama ne mogu da vidim svoj nishan, a samim tim ni u shta pucam.

Inache ja mislim da najvishe uzivam u avanturama i eventualno RPG-jevima. Mislim, obozavam i shunjalice, a volim sigurno i dobar hack'n'slash kao i koju trku ili malo razmishljanja uz strategije - bile one potezne ili u realnom vremenu. Ja sam u sushtini gamer, igrao sam dosta naslova i stvorio sam odredjeni ukus za svaki zanr i mislim da nije lepo od tebe da mi prichash koje igre trebam da igram, a koje ne. Ja sam podelio svoje mishljenje o igri sa vama i ako se ne slazete sa njim, to je vashe mishljenje.
Bash na ovom forumu sam chuo jednu "umotvorinu" - mishljenja su kao dupeta, svako ih ima.

Onda mi tvoje zalbe na igru nisu jasne... jeste sve je moglo biti bolje ali budimo realni... i kad se pljuje nadjite mi slicnu igru a da je "bolja" a ne da se poredi sa igrama iz drugog zanra

Bolji je Batman Vengance iz 2002., mislim stealth je tu loshiji ali je combat dosta bolji, a i vishe je zanimljiv za ljubitelje stripa. Bolji je i Splinter Cell kao i Hitman, ali nekako mi je glupo da poredim ovog Batman-a sa njima jer, kao shto sam rekao, imao sam osecaj da je stealth tu samo radi pravljenja pauze izmedju sesija razbijanja lobanja.
Nekako najbolje se moze uporediti sa Velvet Assassin(valjda se tako zvala igra). I tu je svaka soba bila pricha za sebe, ali dok je sam stealth nekako meni vishe leglao u toj igri, Batman je kao celina bolja igra zbog zagonetki.

Ja uglavnom ne igram fps igre ali batman mi je bas legao a neigram im jer su sve kopije jedne te iste tematike...

Ma ti mene malo z. Kakav Betmen i FPS. Kako uopste mozes igru iz treceg lica sa QTE fazonima da poredis sa bilo kojom FPS igrom vrednom svog imena???

U pravu si, nije bilo takve igre. Nije bilo solidne igre sa Betmenom u glavnoj ulozi dugo vremena. Sva slava je zbog Betmena, Stvarno dobre igre nisu dobre samo zbog tematike.

Ali dobro to sam samo ja. Na ovom forumu se 90% ljudi odusevljava gledajuci gejmplej snimke Alice Madness a ja vecu glupost od igre, kombinaciju ruznijeg artworka i ******skijeg gejmpleja nisam skoro video. Ali mi je zato atmosfera u Amnesiji bila apsolutno fenomenalna ;)

A i dobro je poznato da ti i ekipa hvalite svaku nV CUDA enabled igru kao sto drajver hvali sve sto dolazi iz Sonija i Epla. U pravu je colt, ovaj forum je ogrezao u konzumerizmu, klanjanju brendovima i nekakvim fiktivnim velicinama. Meni se hebe za to, ovaj avatar drzim ne zato sto sam lud za Valve (jer nisam, smatram HL i Portal za sjajne igre ali ne balavim kad cujem za Gordona Frimena ili GLaDOS) vec zato sto mi je ta igra pruzila najvise zadovoljstva ove godine. Da je pravio novoformirani tim sa Madagaskara i da je ispala isto u mojim ocima ne bi bila manje vredna. Isto ne mogu reci za mnoge koji postuju u ovom podforumu.

uf uf ko je ovde pun predrasuda... ja se nisam setio da batman ima physix i da ga NV debelo podrzava dok nisi spomenuo....
i nije mi bila namera da poredim fps sa batman-om

ispada da se vama batman ne svidja bas zbog batman-a i predrasuda da je sve sto je mainstream lose ...

Nadjite mi igru koja je slicna batman-u a da je bolja u zadnjih deset godina, toliko........

Batman AA je odličan zbog toga što su uspeli preneti atmosferu iz stripa, nešto što nije uspelo ni filmskom serijalu. I to što je voice-over odrađen fenomenalno.

Ja sam uzivao u igri i jedva cekam nastavak. Gomila danasnjih igara mi je zestoko dosadna, a ovde sam se zabavljao. Fini mix akcije i mozgalice (iako su oba dela laka, ne smeta mi, jer mi igre sluze za opustanje), bogatog lorea, fino ispricane price i plejade zanimljivih likova. Dobra grafika, sjajan voiceover i optimizovanost svakako podizu ocenu igre. Par zanimljivih bosova (Scarecrow ftw!), gadzeti, iskrivljeni humor i moj omiljeni deo Riddlerove zagonetke...
Kao sto rekoh can't wait Batman: AC

Nazad
Vrh Dno