Šta je novo?

Batman Arkham Asylum (PS3, XBOX360)

Imaju čoveka u distribuciji ili iskopiraju novinarsku verziju.

Па игра је већ изашла, ја нисам хтео да је играм пре него што се појави и у радњама. А на РШ се појави све данима пре званичног изласка.

:) Није да доводим своје поштење у питање, али то сам урадио јер је најлакши начин да ме избаце са Xbox Live-а да играм игре пре званичног појављивања.

Да није порука само о пиратерији (поново)... Пређох 30% игре, сад је много лакше кад могу браве да обијам, па сам нашао мапе за Ридлерове трофеје, тако да је сад песма сакупљати 90% њих. За осталих 10% се и даље мучим.

Dobra je igra ali je fajt jako prosto odradjen.Sve u svemu solidno deluje zasad.

Kakvi su to Ridlerovi trofeji, tj sta radis za njih ?

evo zavrsih je upravo. pripremite prste za zadnji nivo, trebace svezi i odmorni :d

elem, cela igra je lep mix razlicitih igara + betmen :) jedina zamerka je sto bi ipak hteo malo vise slobode u tuci, a ne sumanuto kliktanje po X, ponekad Y i veeeeoma retko B.

Konacno zavrsih ovu igru i mogu reci da je dobra, pre svega zbog dobrog pacinga i production valuea(kako li je samo Rocksteady-u zapalo da pravi ovu igru).

I dalje mi nije jasno kako je ova igra dobila tako dobre(9+) ocene jer :
- borbeni sistem je los, makljanje je na autopilotu, AI ne postoji
- bossovi su u najboljem slucaju prosecni(poslednji je bas-bas los)
- postoji samo nekoliko tipova protivnika
- scene kada treba pritiskati dugme da bi Batman otvorio saht, ili povukao nesto su smesne
- slow motion JAKO nervira i samo olaksava primecivanje propusta u fizici/bugove
- previse arkadnih(neko bi rekao konzolaskih ;)) pokazivaca na ekranu, znaci igra vas kao debila vuce za ruku

Mene nerivira sporo kretanje. Gde su se setili da se drži X (ps3) da bi Betmen potrčao?
I opet, malo podseća na AvP što veći deo igre igram u Detective modu, sve je providno. Mogli su i da ne stave teksture na većinu opvršina, ne bi se provalilo. :)

Ali je igra zabavna... Čišćenje prostorija bez uzbune podseća na Splinter Cell.

Uh... jedva nadjoh temu... izvinjavam se sto je ozivljavam posle ovoliko vremena, a ujedno ne znam da li je bilo reci o ovome u nekoj drugoj... ne mogu bas ni ja sve da ih iscitam.

Dakle, ovih dana se na trzistu pojavilo Game of the year izdanje, koje donosi i 3D naocare i nesto novo, makar koliko je meni poznato. Vise detalja, pocev od same igre:

http://www.shopto.net/PS3/VIDEO GAMES/PS3BA10-Batman Arkham Asylum Game of The Year Edition.html

http://www.engadget.com/2010/03/12/darkworks-shows-off-trioviz-for-games-2d-to-3d-sdk-we-get-a-goo/

http://www.3dtvreviewer.co.uk/batman-arkham-asylum-3d-edition-uses-trioviz/2010/03/07/

Koja je fora kod tih 3D cviki ? Jel to neka kartonska prevara ili to nesto stvarno radi ?

Pisuci "na nevidjeno", a na osnovu onoga sto sam procitao na pomenutim sajtovima, svakako su nesto bolje od onih koje je svojevremeno vernim citaocima poklanjao Politikin zabavnik, ali ujedno nisu "svetsko cudo". Ne koriste plavu i crvenu boju, vec drugu kombinaciju, za koju ovi koji su ih probali daju "nije lose" ocenu. Zanimljivo je sto je najavljeno da ce i ubuduce jedan deo igara podrzavati ovu varijantu. Pretpostavljam da ce pre ili kasnije i neko s foruma nabaviti ovakvu verziju Betmena, pa cemo cuti utiske iz "prve" ruke ;).

Dovršio igru pre par dana i imam samo reči hvale - savršeno su prekopirali atmosferu od toga što Betmen ne trči po defaultu (ko je ikad video Betmena da trči u filmovima? :d) do toga što se stvarno osećaš kao super-heroj kada dobiješ sve dodatke. Zanimljivo je kako su jednu poprilično prostu priču učinili zanimljivom sa gomilom sporednih detalja.

Čak mi se svidja i kako su sistem borbe bacili u drugi plan a opet ga malo učinili zahtevnim (ako želiš sve medalje ili visoke komboe). One zagonetke iz dva dela su priča za sebe, šteta što su uopšte ubacili one mape, bilo bi sjajno da ih tražimo bez toga ili da makar imamo opciju za ON/OFF, ali dobro, prošlo je vreme kada je igra tražila od tebe napor, čak mi više ni hard ne deluje kao izazov :)

Jedine stvari koje su mi zasmetale su:
• Betmenovi dijalozi tipa "I eat such punks for breakfast" - da li iko može da zamisli Betmena da izgovara takvu rečenicu u filmu? Da je Duke Nukem, nema problema, ali Betmen malo teže.
• Nema delova igre gde bi vozili Betmobil - uaaa :D
• Bossovi su mogli biti malo interesantniji, pogotovu poslednji - na trenutke sam se osetio ko da igram Crash Bandicoot a ne neku igru sa mračnom atmosferom, neshvatljivo mi je kako su tu toliko omanuli.

Ipak, po svemu prikazanom igra sasvim opravdava GOTY nagrade koje je dobila i spada u one igre za koje mi uopšte nije žao vremena koje sam "potrošio" na nju. Topla preporuka svima koji je još nisu odigrali.

I jedno pitanje: onaj deo kada te Scarecrow istripuje pa dodje scena kada Joker puca jel neko uspeo da izbegne ili je to samo fora?

edit: Sudeći po tome kako su odradili pojedine elemente mogu komotno da naprave Spajdermena po copy/paste principu, samo da promene mape, gadgete i neprijatelje - pentranje je identično :D

Poslednja izmena:
Fora :) Ne može da se izbegne, ali je zato scena zakucavanja kompa/konzole priceless :D Ko god drugi uradi to, više neće biti to to kao u AA što sam umro za samo 2sec. :)

Ah da, sad se sećam hinta - verovatno misle na Move :d

Jel nekom ova igra u iole svezem secanju ?
Dajte neke savete kako najefikasnije prebiti one sabane ? Nervira me sto miniranje ih samo onesvesti. Ma u stvari Batman ni nema do sad neko oruzje koje je iole efikasno. Razumem ja zasto je to, da borba bude zanimljivija, ali kad mi iskaoci njih 10 i boss ma ide bre tesko strasno!
Kako se uopste mogu razvaliti oni zidovi koji nisu na dohvat ruke ? Jel se dobije neko remote oruzje za detoniranje ?
Kako me samo Bane namucio, tj ne on toliko koliko ona druga grupa krimosa kad upadnu u fajt! Au zaginuo sam bar 30 puta, ne secam se kad me je nesto toliko namucilo u jednoj igri! U stvari secam se sta me izludelo, onaj ogromni skorpion boss u GoW 3, al je ono tesko na Titan, ne mogu ni da zamislim sta je na Chaos tezini.

Inace Batmana igram na hard, jer mi je bilo smesno lako na normal, ali sad se sve vise kajem sto sam prebacio na hard.

E da mogu li neki saveti za riddlerove zadatke ? Ima nekih koje uopste ne kapira, tipa "Secret of Archam is very well buried", obisao sam sve grobove i nema nista.
Kada se onda vrata sa nekim force fieldom otvore ?

Ono sto me nervira sto igra nekad totalno ne fer kaznjava propuste, koji su izazvani cudnim kretanje Batmana, ili kad ne odreagujem kad stisnem trougao za counter.

Atomsfera u igri je fenomenalna, onaj deo kad naletis na Scarecrow boss u mrtvacnici je do jaja! Sav sam se najezio kad su pocela ona vrata da lupaju, setio sam se Dead Spacea odma.

Jako dobra igra, ne znam sto sam cekao ovoliko da je igram. A da Xbox sugavi gamepad. :D

Bas sam sad zavrsio s batmanom 100% u kampanji, a i igrao sam ga u 3D posto sam nabavio onu GOTY ediciju... elem zidove za rusenje koji ti nisu na dohvat ruke mozes da rusis tek kasnije kada dobijes upgraded batclaw, a ona zasticena vrata sto si ih ti nazvao forcefieldovi mozes otvarati tek kada dobijes neku spravicu za hakovanje. Neke zagonetke ces moci da resis tek kasnije u igri jer su neke nedostupne upravo zbog tih zidova i forcefildova, kad tad ces za svaki deo mape dobiti mogucnost da nadjes secrets map (dosta tesko ih je promasiti) koji ti otprilike pokazuju gde se koji secret nalazi na mapi (osim joker teeth)

Secret of Archam is very well buried mislim da je to bio jedini iskopani grob, izgledao je kao da je urusen

Evo dosao sam do kraja igre, do Dzokera, iznervirao se bruka i batalio za sad. U zivotu nisam igrao tezu igru, imam osecaj u borbama da cu slomiti prste koliko brzo stiscem dugmice. Inace igram na hard i sam se mucim kad sam budala. Nisam ni slutio da je ovako teska igra.
Zaginuo sam jedno 3000 puta do sada.

Odlicna igra stvarno, uz jos par sitnica bila bi rame uz rame sa MGS igrama po stealth pristupu. Neverovatno koliko je velika igra, a cini se nikad manja kad pogledas na mapu. Mislim da sam utrosio vec 20tak h.

Uh ne znam sam kako cu preci ovo drndanje sa Dzokerom... :(
Namucio sam se samo tako i na ulasku i borbom sa onih 16 zatvorenika.

Ko hoce izazov, tesku igru, nek igra ovo na hard, odusevice se, tj poludece od nerviranja.
GoW 3 na Titan je mala maca za ovo!

Svaka cast onima sto su uzeli Platinume, mogu da mislim kako su challange-i teski tek.

Cek kako sad to, meni je GoW3 tezak a ovde mi je samo to na kraju sa Jokerom bilo zeznuto i nisam ni presao samo zbog jedne scene posle toga. Bio je mozda pre toga jedan zeznut deo kad te napadaju razliciti protivnici medju kojima i oni smaraci koji te napadaju nozem. E tu su me smorili i nervirao sam se. Sve ostalo je manje vise ok.

Nazad
Vrh Dno