Šta je novo?

Banka Intesa

Meni neće da prođe "IPS skeniraj" za račun za održvanje zgrade koji mi je uvek do sada prolazio. Izbacuje grešku kao da nije popunjen primalac, a jeste popunjen. Možda je zbog srpskih slova, mada definitivno im ne radi dobro ova funkcija na novoj aplikaciji

4.5% za orocenu stednju u RSD, 0% za neorocenu.
Koja je razlika? Cak i ako orocis na godinu dana valjda uvek mozes da podignes pare ako ti zatrebaju, samo gubis kamatu. Ako sam ja dobro razumeo?
pa ne baš, u Intesi ti podnosiš zahtev za prevremeno razoročenje, a banka može a i ne mora da prihvati. Ovo se razlikuje od banke do banke

Meni neće da prođe "IPS skeniraj" za račun za održvanje zgrade koji mi je uvek do sada prolazio. Izbacuje grešku kao da nije popunjen primalac, a jeste popunjen. Možda je zbog srpskih slova, mada definitivno im ne radi dobro ova funkcija na novoj aplikaciji
imao i ja isti problem sa drugim ips skeniraj... ne znam sta sam tacno uradio... tipa vratio se korak nazad, skenirao opet, malo editovao nalog i greska je nestala...

Morao sam ručno da pokrenem apdejt, čitam ovde poruke, neko zadovoljan, neko nezadovoljan, ja imam utiska kao da su samo skin promenili, bukvalno ne vidim funkcionalne razlike, ni u plus ni u minus. Samo me ubi ova jako zelena boja 🤢

Zelena ikonica, a i kad udjes u app nema vise mosta na adi
Možda je u magli 😶‍🌫️

imao i ja isti problem sa drugim ips skeniraj... ne znam sta sam tacno uradio... tipa vratio se korak nazad, skenirao opet, malo editovao nalog i greska je nestala...
Ma pokušavao i ja, ne dâ da promenim ništa u polju primalac, a vidi se da su neke kuke i kvake umesto srpskih slova

Jesi siguran da nije do IPS koda? Probaj ga na NBS validatoru, ili probaj da skeniraš aplikacijom druge banke.

Imam bizmobi aplikaciju na telefonu.
Treba da promenim telefon, mogu li da je prbacim sa jednog telefona na drugi bez odlaska u banku?

Imam bizmobi aplikaciju na telefonu.
Treba da promenim telefon, mogu li da je prbacim sa jednog telefona na drugi bez odlaska u banku?
Možeš, ali treba da obezbediš dve stvari koje ti trebaju za reaktivaciju:

Podešavanja i onda u sigurnost. Tu ćeš da vidiš "izmeni kod za reaktivaciju". To ti je jedan deo.
Drugi deo (ID korisnika) - odjavi se i dole u opcijama onim idi na #withKEY i gore ćeš videti ID korisnika.

EDIT:

Sad vidim da je kod tebe BIZ app, ja sam pisao za ovu običnu za privatne korisnike.
Nisam siguran kako ide za nju, pozovi call centar i pitaj. Moguće da može i ona slično ovako, ali ne znam jer drugačije se sve radi za biz korisnike.

Treba mi savet oko situacije sa Banca Intesom.

Dana 06.08.2026. otisao sam u ekspozituru sa namerom da ugasim tekuci racun. Imao sam dovoljno sredstava da izmirim sve obaveze i tom prilikom sam ugasio sve tri debitne kartice. Dobio sam dokumentaciju sa zahtevima za gasenje kartica.

Stavise, sluzbenica mi je rekla da nakon gasenja kartica i izmirenja svih obaveza necu imati dalje troskove odrzavanja, cak i ako racun ostane otvoren. Zbog toga sam smatrao da je sve zavrseno i da vise nemam nikakve obaveze prema Banci. I doslovno mi je rekla da je to to i da je racun zatvoren.

Sada sam video da mi je za septembar naplaceno 475 dinara odrzavanja racuna. A verovatno ce i za oktobar iako nemam nikakve uplate, isplate.

Planiram da odmah podnesem novi zahtev za gasenje racuna kako mi ne bi dalje naplacivali odrzavanje, ali bih istovremeno podneo i zvanican prigovor Banci i trazio povracaj tih 475 dinara iz principa, kao i da se racun eventualno zatvori sa datumom 06.08.2026.

Imam sacuvanu dokumentaciju o gasenju sve tri kartice.

Sta biste vi uradili na mom mestu? Da li ima smisla traziti retroaktivno gasenje racuna i povracaj naknade, s obzirom na to da sam tog dana izricito trazio gasenje racuna i da mi je sluzbenica rekla da nece biti daljih troskova?

Da li prvo da posaljem prigovor preko Intesa kontakt forme, ili da sve resavam licno u ekspozituri?

Ako je neko imao slicnu situaciju sa Intesom, znacilo bi mi da podeli iskustvo i da me uputi sta i kako. Ubedjuju me da ako nemam uplate nece biti odrzavanja, a uvek naplate, kao da izbegavaju i nece da mi zatvore racun.

Šalteruša te je zeznula, tj. dala ti je pogrešnu informaciju.
To što si ugasio kartice ne oslobađa te plaćanja održavanja računa, što su ti uredno naplatili.
Zatvori račun i reši to.
Povraćaj nećeš dobiti, ako nemaš napismeno to što tvrdiš da su ti rekli. Ako imaš, podnesi prigovor.

Oprosti se sa parama, plati za septembar srazmerno broju dana, za avgust ti neće biti vraćeno i oceniće prigovor kao neosnovan. Meni nisu poslali Ananas vaučer od 1000 dinara i prežalio sam. Bitno da sam im izvukao preko 8500 kad je bila akcija za 3000+7000 uz Hit Plus tj. uplatili su 10k odjednom pa i to je nešto.

Ja sam isto to imao nekad davno sa komercijalnom bankom, otišao da zatvorim sve, službenica rekla da ne gasim račun, nema naplate održavanja ako nema priliva, kao možda ti nekad zatreba ponovo i ja naivan ostavio. E pa, par meseci kasnije su uveli naplatu održavanja i kad nema priliva i naravno, nikog nisu obavestili, saznao sam tako što mi je došla opomena pred utuženje.
Otišao sam lično i zaređao im bližu i dalju rodbinu, platio sam da zatvore račun jer se to kod njih, naravno, naplaćivalo a sav minus koji su napravili su oni pokrili / nulirali.
Moj savet, nemoj ništa lično, žalba na email i obavezno navedi imena ko ti je šta rekao, ako napišeš "vaša službenica" to je neki apstraktan pojam, neka imaginarna osoba za njih, može biti bilo koja, dakle ne znamo koja je tačno i stvar rešena, kad napišeš imenom i prezimenom to već ima drugačiju težinu. Znači sve pismeno, da imaš traga / dokaza posle.

Ja sam kriv jer nisam citao 3 papira koja mi je dala da potpisem, gasenje Visa, Visa Electron i Dina kartice. Prvo me ubedjivala da ne gasim jer nece biti odrzavanja i kada sam kao odbio to rekla mi je to je to nemas vise racun. Idem u ponedeljak ponovo i ima da spavam na salteru dok mi ne da potvrdu da je zatvoren racun.
Jel online da uplatim dug za odrzavanje ili mogu direktno na salter? Prosli put mi je rekla mora da se uplati pa da cekam da se proknjizi.

Jel online da uplatim dug za odrzavanje ili mogu direktno na salter? Prosli put mi je rekla mora da se uplati pa da cekam da se proknjizi.
Direktno na šalter i odmah nakon blagajničke transakcije je novac raspoloživ. Možeš i IPS nalogom iz druge banke, instant platni promet je takođe zamišljen da banka primalac automatski obavi knjiženje. Ukratko, dezinformisan si po više osnova. Šanse da ti nalog pređe u kliring su vrlo niske i to ako se desi da banci iz koje šalješ uplatu pukne nešto u sistemu da ne može da realizuje instant naloge (Yettel banka je po ovom pitanju ubedljivo nepouzdana) ili da kompletan IPS platni promet padne, što se do sada dešavalo dva puta.

Čekaj, nova, unapređena sega mega green aplikacija nema više mogućnost da vidim brzinski stanje, niti da dodam takvu prečicu. 😤

Nazad
Vrh Dno