Šta je novo?

Banka Intesa

Ovi zeznuli i plaćanje unutar app…

Poziv na broj ne prihvata dovoljan broj karaktera, problem nastaje kad imam vise povlaka u broju…
Oni kažu da može do 3 povlake, ja ih imam pet…
Znam da bi U TEORIJI moglo da se napise i bez povlaka i da se to proknjizi, ali verovati da će lokalna administracija da proknjizi kaznu za parking kako treba… pa hajde da kažemo da nisam optimista.

a zaboravili su da i u svakom polju za unis primaoca, svrhe plaćanja i sl prvo slovo stave kao veliko (mali problem naspram ovog) O odvratno pomerenoj tastaturi da ne pričam. Plus ingenioznim UI dugmićima koji su nečitljivi.

Prilozi

• IMG_8479.jpeg
    IMG_8479.jpeg
    56.2 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Crtice u pozivu na broju su samo da bi se isti lakše prepisao. Ni za broj računa generalno nisu potrebne crtice, samo je razdvojeno, da se zna šta je banka, šta broj računa, šta kontrolne cifre.

Crtice u pozivu na broju su samo da bi se isti lakše prepisao. Ni za broj računa generalno nisu potrebne crtice, samo je razdvojeno, da se zna šta je banka, šta broj računa, šta kontrolne cifre.
Slažem se, ali u sistemu gde neke institucije i ne knjize po broju već po uplatio u pa kad neko drugi placa nastane pometnja, vrlo mi je teško da se opustim kad su u pitanju drz institucije.

On topic - ukinuti nešto sto je radilo, uz ovaj uzasan ui, koji kao da je beta 1 u najmanju ruku je problematičan za banku koja ima toliko klijenata i raspolaže mojim parama…

Banke bez ikakvih problema menjaju ostecene novcanice naravno one koje se pojave kod njih.
Samo nama prodaju neke tuzne price i primoravaju nas da se snalazimo.

" Narodna banka Srbije, na osnovu Zakona o Narodnoj banci Srbije, ima obavezu da vrši zamenu oštećenih i vanopticajnih novčanica domaće valute bankama (kao i druge centralne banke u svetu), ali ne i stranog novca. Banke su dužne da izvrše zamenu novčanica dinara kada se na zamenu donese deo novčanice koji ima najmanje 51% površine cele novčanice, zatim kada je novčanica zaprljana, kada su na novčanici uočljive mrlje, kada je uočljiva dodatna slika ili slova ili neki drugi znaci ispisani ili na bilo koji način naneseni, kada ima jedno ili više zacepljenja, kada ima jasno uočljive rupe, ako je izbledela, što se najčešće dešava usled pranja, kada je novčanica okrnjena po marginama i sl. Narodna banka Srbije prenela je tu obavezu na poslovne banke upravo zato da bi olakšala građanima zamenu, s obzirom na to da u svakom gradu postoji Uprava za trezor i makar jedna banka.
U slučaju evra zamena je moguća kod svih nacionalnih centralnih banaka zemalja koje koriste evro kao zajedničku valutu, naravno ako je novac oštećen tako da se po kriterijumima koji su navedeni u Odluci Evropske centralne banke može zameniti. "
Ovo je tačno i banke menjaju bez problema novčanice uz naknadu, jer nigde i ne piše da je zamena džabe.

Slažem se, ali u sistemu gde neke institucije i ne knjize po broju već po uplatio u pa kad neko drugi placa nastane pometnja, vrlo mi je teško da se opustim kad su u pitanju drz institucije.

On topic - ukinuti nešto sto je radilo, uz ovaj uzasan ui, koji kao da je beta 1 u najmanju ruku je problematičan za banku koja ima toliko klijenata i raspolaže mojim parama…

Sve institucije danas imaju automatsko knjiženja izvoda. Tek ako neku uplatu ne može da poveze sa uplatiocem, onda to neko radi ručno.
Ako je uplata sa modelom 97, baš su male šanse da prodje poziv na broj koji nije ispravan. Slobodno kucaj bez crtica.

Ne stavljam crtice godinama i nikad nije bilo peoblema. Pa ne identifikujute samo po tome,ima vise nivoa,nece se pare izgubiti.

Treba da uplatim smestaj u grckoj direktno na racun (kamp je u pitanju). Zna li neko ima li nekih skrivenih "fora" u call centru banke su mi rekli "samo provizija" 0,5%...?

@mrmilos zavisi, možda uključuju posredničku banku ili imaju i fiksni SWIFT trošak, to naravno podrazumevam sa opcijom OUR (troškovi prenosa padaju na tebe), dok su SHA[red] deljeni između pošiljaoca i primaoca, odnosno BEN[eficiary] znači da se naplaćuju primaocu. Da li si razmotrio Paysend kao opciju, budući da preko njih je moguća SEPA uplata direktno na IBAN posredstvom platne kartice? Uz promo kod WOMENSDAY počevši od prekosutra, tj. trenutno RAMADAN26, FREEPAYSEND ili CONF (ovaj je za postojeće, ali kao novi isprobaj prethodne) bićeš oslobođen troškova za prvi transfer. Kod nas SEPA kreće sa primenom tek početkom maja.

Poslednja izmena:
Jel i vama kasne notifikacija za banku za uplatu i potrošnju?
Stalno mi se dešava da tako nekad kasni, nekad dolazi dobro i tako, nema pravila...

Jel i vama kasne notifikacija za banku za uplatu i potrošnju?
Stalno mi se dešava da tako nekad kasni, nekad dolazi dobro i tako, nema pravila...
Iz nekog razloga od njih nisam dobio notifikaciju za uplatu redovne plate u zadnjih 3 godine (imam racun samo kod njih vec 15 godina - isti broj telefona). Sto se tice placanja, kada platim satom (apple pay) dodje instant a kada platim fizickom karticom (rate) dodje negde u toku dana (nekad i sledeci dan).

Confused Steve Brule GIF by MOODMAN

Meni se dešava da jedno vreme instant stižu sva obaveštenja, isplate uplate potrošnje sa kartica itd itd
I onda samo počnu da kasne i to tako traje neko vreme i vrati se posle normalno.
Evo sad npr ips plaćanja stižu odmah, dok uplate i potrošnje sa kartice stižu sa par sati zakašnjenja(gpay samo koristim ne fizičku karticu).

Kod mene je to pocelo poslednjih 2 nedelje, ranije cim platim instat dodje obavestenje, sad kasni i po sat vremena, stigne obavestenje isplata sa racuna, sta je sad, kad ono nesto sto sam platio pre sat vremena 🙂

Zadnjih 10ak godina u DE ne secam se da mi je ijedna banka ili servis ikada poslala SMS, sve je islo preko notifikacija u app. Iskreno sam i zaboravio da SMS postoji kao servis
🙂

Tako je i ovde, takodje zadnjih neokoliko godina salju app notifikacije, samo sto ne rade. Kada si u inostranstvu, verovatno zbog data roaminga, salju SMS.

Pretpostavljam da kao i Rajfajzen šalju sms samo za inostrane kartične transakcije, a da su domaće isključivo u aplikaciji za fizička lica. Kod pravnih je u Rajfajzenu situacija drugačija pa sms stiže i kada se kartice provlače u Srbiji. Za Intezu doduše ne znam, a nije ni isplativo, jer naplaćuju svako provlačenje 35/45 dinara, ali u svakom slučaju van pameti.

Ja dobijam SMS za svako plaćanje MC kreditnom, bez obzira gde plaćam. Često se dešavaju plaćanja u različitim zemljama unutar nekoliko minuta, stiže SMS za oba, sve OK.
Za prilive na račun i platne naloge (e ili m), ne dolazi SMS, osim u slučaju deviznog Swift transfera.

Nema to veze... Kartica i telefon ne moraju biti u istoj zemlji.

Naravno da nema. Ako platiš na inostranom prodajnom mestu banka ti šalje SMS na broj telefona koji je registrovan. Ako platiš na domaćem prodajnom mestu šalju ti notifikaciju. Ne znam šta je tu nejasno? Pretpostavka je da je telefon sa tobom, a ako si u inostranstvu nećeš videti notifikaciju blagovremeno.

Meni stiže sms za potrošnju sa devizne kartice, bio u romingu ili ne.
Jednom mi se samo desilo da nije stizao sms u romingu iz nekog razloga i kad sam se vratio stiglo sve što nije do tad..
Evo sad mi je stiglo odmah obaveštenje za karticu gpay, a juče kasnilo par sati..
Baš nema pravila niti veze sa npr apdejtom aplikacije, nego eto random

Oduvek stižu sms poruke ako se plaća u inostranstvu. To gde ti je telefon ne interesuje banku, ona je svoje uradila.
Meni notifikacije već godinu dana zezaju. Jedno vreme uopšte ne stižu, onda par nedelja stižu kako treba, onda sad u poslednje vreme kasne kao i većini ovde na temi.
Oduvek je intesa imala problem s tim, još kad nije bilo aplikacije, kada su se dobijali sms-ovi. Jedino što radi kao sat oduvek su sms poruke za potrošnju u inostranstvu, barem meni

Cak je i mucena yettel banka prilicno pouzdana sa notifikacijama otkad su ih uveli a poceli da naplacuju sms...

Naravno da nema. Ako platiš na inostranom prodajnom mestu banka ti šalje SMS na broj telefona koji je registrovan. Ako platiš na domaćem prodajnom mestu šalju ti notifikaciju. Ne znam šta je tu nejasno? Pretpostavka je da je telefon sa tobom, a ako si u inostranstvu nećeš videti notifikaciju blagovremeno.
Izgleda da ne čitaš šta pišem. Dobijam i SMS i notifikaciju i kad plaćam u Srbiji. MC credit.
Možda je do paketa usluge, ovo je Magnifica.

Izgleda da ne čitaš šta pišem. Dobijam i SMS i notifikaciju i kad plaćam u Srbiji. MC credit.
Možda je do paketa usluge, ovo je Magnifica.

Good for you.
Isto sve, MC Gold/Magnifica - pre par godina sam dobio obaveštenje da se SMS-ovi ukidaju.
Ne radi ni na Visa Platinum.

Nazad
Vrh Dno