Šta je novo?

Banka Intesa

Nije nimalo glupo, ali ako je išlo na 241, a tvoj inspektor je neko ko bi se i za glupost nameračio na tebe, možeš da pravdaš to po dva osnova:
1. Novčane pomoći fizičkim licima koja nisu zaposlena kod davaoca, a koja ne predstavlja ekvivalent za neki njihov rad (član 9. stav 1. tačka 30) – 19.209 dinara
2. Nagrade i druga slična davanja fizičkim licima koja nisu zaposlena kod isplatioca, a proizlaze iz rada ili druge vrste doprinosa (član 85. stav 1. tačka 11) – 19.209 dinara
i za to sačini formalno jedan interni ugovor
Ne nisam to dosad nikad radio.
Prosao je voz sada za intesu, ali da znam za sledecu kampanju.
Znaci samo stavljam njeno ime i prezime, sifru 241 i iznos 19.209din?

• Like
Reagovanja: uji
Da li ta novčana pomoć ili nagrada fizičkim licima pije vodu i kada je supružnik u pitanju?
U kontekstu, bilo ko, nebitno da li je rod ili pomoz' Bog ili nije, ako nije u radnom odnosu, onda jedino tako. Tako je kako je i to je jedini način da se opravdaju te uplate. Ne bih ni ja znao, ali upravo zbog jednog honorara sam tako doznao čime se pojedini služe i naravno, kad pogledaš, takav ugovor je legitiman po slovu zakona. Nije neka para, ali nije ni zanemarljiv ukupan godišnji iznos po osobi.
Znaci samo stavljam njeno ime i prezime, sifru 241 i iznos 19.209din?
Upravo. Po prvom osnovu verovatno i ne moraš da imaš neki papir, ali se raspitaj i konsultuj razne LLM, a po drugom za svrhu plaćanja upišeš uplata po ugovoru.

Poslednja izmena:
Покушавам на пар банкомата да уплатим неке паре, не ради, избацује картицу.

Po mom iskustvu se to najčešće dešava vikendom. Plus je danas 1. kad im sve uglavnom ne radi.

Takve probleme nemam ni sa komercijalnom, ni sa raiff, ni sa otp, ni sa addiko.
Jel dovoljno navedeno?
Sram da bude i intesu i unicredit i erste i procredit. Ne znam koja je veci krs od banke.
Halk mi je nepoznata, kapiram da je krs isto

Ne može da se hostuje bankarski sistem na taj način... Više ne radi, nego što radi.

Ovo za potvrdu kartičnog plaćanja na netu kroz aplikaciju je novo? Do sad je uvek SMS stizao.

Prilozi

• IMG_1196.png
    IMG_1196.png
    795.7 KB · Pregleda: 99
Lele, kako ce ovo da funkcionise kad ne stizu ni obicna obavestenja ,priliv/odliv🤣🤣 . Nema veze ,manje cemo trositi.😜

Bice dobro ako postoji opcija da se bira izmedju SMS i push potvrde. Znam primer ljudi koji putuju u neke inostrane destinacije gde im ne stizu SMS poruke za potvrdu zbog nekih ogranicenja lokalnih provajdera, tako da bi ova izmena resila potencijalno taj problem.

Katastrofalno ce biti ako su sve prebacili na push potvrde kroz aplikaciju, jer i ovako ne rade kako treba.

Mislim da je NBS obavezao banke da se prebace sa SMS koda na mToken za potvrdu kartičnih plaćanja na internetu.

Ovo je odlicno, kod DE banaka ide kroz aplikaciju da potvrdis transakciju, spasilo me jednom kada je kartica bila provaljena...Real time je (treba da bude)

На колико најкраће може да се изнајми сеф?

Zavisi od izdavaoca, ranije je bilo mesec dana. Ali je bilo nemoguće naći sef, čak ni onaj najmanji.

Da li je neko u ovoj godini probao da iskoristi ovaj aktuelni popust na Intesine kartice u Gigatronu:

18% popusta za plaćanje u celosti

Izaberite potrebnu tehniku iz asortimana malih kućnih i kuhinjskih aparata, perifernih uređaja za računare, slušalica, punjača za mobilne telefone i kablova, platite robu u celosti i uštedite 18% na maloprodajne cene*.
Uzeo bih neku Logitech tastaturu (periferija), koliko vidim ulazi u navedene kategorije, samo je pitanje da li radi u praksi...

meni su za otp 15% isto ko intesa bivsih 15% rekli da je od pre mesec dva samo vikendom ne znam da li isto pravilo vazi i za intezu javi kako bilo

Lele, kako ce ovo da funkcionise kad ne stizu ni obicna obavestenja ,priliv/odliv🤣🤣 . Nema veze ,manje cemo trositi.😜

Priliv/odliv ne, samo kada tipa otvorim aplikaciju pokaže tipa desetine notifikacija, ali ona "pametna prijava" inicirana preko Web Browser-a na računaru uvek stiže. Može to da se sredi, vertovatno, ali treba neko ko zna da piše aplikacije da im to uradi.

I ne znam desava li se i Vama, ali meni redovno samo iskoci notifikacija o uplati i to o uplati koja je bila pre 15 dana...?
Inace na dan uplate nista, tek kad udjem u aplikaciju vidim promenu stanja.

Desava mi se to sa notifikacijama, tj desilo se nekoliko puta, za neko placanje od pre par dana recimo... Kako su opravili te notifikacije, samo cekam da krenu da mi iskacu tudje notifikacije...

Samo da ne kradu pare,ostalo cemo lako.😂

Kod gigatrona sam uspevao 15% na maloprodajne , i ako placam karticom 5% na rate. Ali od maloprodajne a gigatron je poznat po tome sto su mu 90 posto cena navodno spustene, i onda ta maloprodajna sa 15% bude nekad visa nego u drugim radnjama ali nesto moze da se nadje da se isplati.

Pa u principu ako nije Top ili Šok artikal (pored standardnog popusta), onda bi trebalo da vazi popust (ali da, more proizvoda im je vec oznaceno tim tagovima).

I ne znam desava li se i Vama, ali meni redovno samo iskoci notifikacija o uplati i to o uplati koja je bila pre 15 dana...?

Dešava se i to često. Mislio sam da je do telefona jer honor ima neki tupav battery power saving koji ne može da se rekonfiguriše.

Meni iskocilo da sam nesto platio danas lupam 600 dinara, jos sto najgore neki naziv firme vodi na SUD u Srbiji, sta god, ja se preznojih, kad se setim posle 2 sata mozganja, da sam platio parking na aerodromu 2 sata ( 300 dindzi sat ). Uzasno kasne, a hteo da blokiram karticu :/
Danas zovu caleta jer presao u nedozvoljen minus 350 dinara, da kazu da uplati hahaha. A vide da je penzioner i da redovno leze penzija al drama oko 350 dinara. Uzas.

To rade svi, moje su zvali iz ex Eurobank now AikBank za 115din, penzioneri. Da ne pobegnu valjda u Trst a ostavili minus, do sledeće uplate penzije za 2 nedelje.

Meni iskocilo da sam nesto platio danas lupam 600 dinara, jos sto najgore neki naziv firme vodi na SUD u Srbiji, sta god, ja se preznojih, kad se setim posle 2 sata mozganja, da sam platio parking na aerodromu 2 sata ( 300 dindzi sat ). Uzasno kasne, a hteo da blokiram karticu :/
Danas zovu caleta jer presao u nedozvoljen minus 350 dinara, da kazu da uplati hahaha. A vide da je penzioner i da redovno leze penzija al drama oko 350 dinara. Uzas.

Da, garaža kod Pionirskog parka se vodi na izvodu kao "Toalet Garaža" - malo sam se zbunio.

Da, to sam napisao gore. Ne stiže, pa kada otvoriš app stigne sve na gomili. Samsung telefon, isključen power saving za Intesa app.

Nazad
Vrh Dno