Šta je novo?

Banka Intesa

Kakvo zlo od banke.
Puna 2 meseca nema ni traga ni glasa da uplate 3k din dobrodoslicu + 7k din za prenos plate.
Ni kod mene, ni kod supruge (samo dobrodoslica).

Da li su skoro nekom uplatili?

Vec pisano.
Jos pre 2 nedelje.
Meni odgovorili da ce biti do kraja februara
A njoj odgovorili da ce razmotriti u narednih 2 nedelje
Od odgovora i uplate ni traga, ni glasa

Od jutors mi BizAplikacija šalje obaveštenja o prilivima, ali kada pokušam da je otvorim kroz obaveštenje, home screen ekran je izmešan srpski I engleski i gomila upitnika. Kucam pin - pogrešan pin.

Ubijem aplikaciju, pokrenem je preko ikonice, normalno izgleda home screen, sve radi.

'Izazovi u radu' Intesa Mobi aplikacije (Android) od jutros. Ne radi log-in, a i kada uspe, od svih podataka prikazuje samo stanje na računu. Podaci o transakcijama i kreditnim karticama su nedostupni.

Poslednja izmena:
Aplikacija ne radi. Neće da prođe unos PIN. Ne radi ni withkey. Na bankomatu sam bez problema podigao pare.

iOS, upravo ulazio, radi mi sve, čak i odeljak Moje kartice. Kažem čak jer je taj odeljak tradicionalno najbagovitiji.

Puca danas e-banking i izbacuje serversku grešku na - italijanskom... Eto, jasno je zašto im server tako jadno radi. Umesto da je negde na backbone-u, on je u Italiji i pristupa mu se iz Srbije preko ko zna kakve rute.

Puca stalno, malo radi, malo ne radi i tako mesecima.

Kakvo zlo od banke.
Puna 2 meseca nema ni traga ni glasa da uplate 3k din dobrodoslicu + 7k din za prenos plate.
Ni kod mene, ni kod supruge (samo dobrodoslica).

Da li su skoro nekom uplatili?
Meni su uplatili juče odjednom zajedno 10k din. Račun otvoren krajem januara, a prva plata legla početkom ovog meseca. Juče su mi takođe i na Viber poslali 1k din vaučer za Ananas. Verovatno ima i do toga što sam im pisao onaj prihovor zbog kredita, pa su mi se izvinjavali u odgovoru.

Meni su uplatili juče odjednom zajedno 10k din. Račun otvoren krajem januara, a prva plata legla početkom ovog meseca. Juče su mi takođe i na Viber poslali 1k din vaučer za Ananas. Verovatno ima i do toga što sam im pisao onaj prihovor zbog kredita, pa su mi se izvinjavali u odgovoru.
Takodje juce uplatise 10k meni i 3k supruzi
Danas odosmo do banke da ugasimo racune, ne prihvata im, ali kazu da ce probati opet, i da samo potpisemo ugovore za gasenje racuna, i to je to, ne treba vise da dolazimo u banku.
Isplatise sve, skinuli za odrzavanje i to je to.
Sad videh i meni su poslali ananas vaucer na viberu.

Naspram erste bank (takodje slicna kampanja), bilo je dosta cimanja... Sa erste bankom je sve bilo glatko 👍

Izvršite plaćanje goriva na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, putem usluge IPS pokaži, u okviru Intesa Mobi aplikacije mobilnog bankarstva i očekuje Vas popust od 5 dinara po litru na sve vrste goriva.

Ponuda važi do 23. 3. 2026.

Takodje juce uplatise 10k meni i 3k supruzi
Danas odosmo do banke da ugasimo racune, ne prihvata im, ali kazu da ce probati opet, i da samo potpisemo ugovore za gasenje racuna, i to je to, ne treba vise da dolazimo u banku.
Isplatise sve, skinuli za odrzavanje i to je to.
Sad videh i meni su poslali ananas vaucer na viberu.

Naspram erste bank (takodje slicna kampanja), bilo je dosta cimanja... Sa erste bankom je sve bilo glatko 👍
Ček, otvorili ste račune u januaru, uzeli po 10k, zatvorili?

Iskreno, u tom slučaju im je akcija baš, baš debilno osmišljena i realizovana i čak uzimajući u obzir da je jedan dobar deo onih koji su prebacili račun kod njih i ostao tamo to je moglo i moralo mnogo pametnije da njihove strane.

Ali sa druge strane uvek mi je drago kada banka izgubi i dinar više nego što mora a naročito ovakve banke kakva je u poslednje vreme postala Intesa.

Poslednja izmena:
Uopšte se ne sekiram, jer kad oni, UniCredit, Erste i tadašnja SoGe imaju likvidnost da finansiraju kredite za izgradnju MHE, deliće pare bez problema.

Ni ja nisam dobio ananas vaucer. Ne znam da li je to zbog toga sto smo zatvorili racune @uji ?
U svakom slucaju najgora banka zajedno sa unicreditom

Koji imbecil rade u toj banci. Mogli su da osmisle akciju da ti daju za 6m. Koja sprdnja.

Ni ja nisam dobio ananas vaucer. Ne znam da li je to zbog toga sto smo zatvorili racune @uji?
Onda vrlo moguće. U svakom slučaju, poslata je pritužba regulatoru pa nek se češu. Sad sam im svašta još nakačio na kup, da im vratim milo za drago za svaku vraćenu uplatu sa AdSense-a ispod 100€ što su me lagali da nije ni došla, jer po tadašnjim tarifama su te doznake bile bez naknade. Sada neka malo oni zbog mene kidaju živce.
U svakom slucaju najgora banka zajedno sa unicreditom
Saglasan. Mada, nema nijedne krštene banke nažalost. Poslednji ekser u kovčegu zakovala je ProCredit sa neisplaćenom kamatom za februar nakon razoročenja. Zagubili je prelaskom sa stari na novi core sistem vele. Posle nedelju dana sam i njima pustio prigovor.

Da li je za tih 10k bio uslov da se prenese zarada ili samo da se otvori racun?

Samo otvaranje računa 3000 i još 7000 za prenos zarade.

Mozda glupo pitanje.
Kako funkcionise da sam deo plate pod "zaradom" prebacio i na zenin intesin racun, na njeno ime i prezime? Kako bi dobila i tih dodatnih 7k rsd za prenos deo plate. Da li bi pilo vodu kao da je nesta radila kod mene i uplatio sam joj? Sifra 240/241.
Svakako sam firmonosac pausalac, ja vodim uplate/isplate firme... 😀

Ne možeš isplatiti zaradu drugom licu kao paušalac, ukoliko to drugo lice nije zaposleno kod tebe.

Mozda glupo pitanje.
Kako funkcionise da sam deo plate pod "zaradom" prebacio i na zenin intesin racun, na njeno ime i prezime? Kako bi dobila i tih dodatnih 7k rsd za prenos deo plate. Da li bi pilo vodu kao da je nesta radila kod mene i uplatio sam joj? Sifra 240/241.
Svakako sam firmonosac pausalac, ja vodim uplate/isplate firme... 😀
Nije nimalo glupo, ali ako je išlo na 241, a tvoj inspektor je neko ko bi se i za glupost nameračio na tebe, možeš da pravdaš to po dva osnova:
1. Novčane pomoći fizičkim licima koja nisu zaposlena kod davaoca, a koja ne predstavlja ekvivalent za neki njihov rad (član 9. stav 1. tačka 30) – 19.209 dinara
2. Nagrade i druga slična davanja fizičkim licima koja nisu zaposlena kod isplatioca, a proizlaze iz rada ili druge vrste doprinosa (član 85. stav 1. tačka 11) – 19.209 dinara
i za to sačini formalno jedan interni ugovor

Nazad
Vrh Dno