Šta je novo?

Banka Intesa

28. podneo prigovor, 5. odgovoreno, 6. isplaćeno 10000, kada sam i podneo potpisan zahtev za gašenje kvalifikovanim elektronskim sertifikatom mejlom, juče me zvali da ga potvrdim sms otp kodom i preostaje da ga realizuju. Ananas vaučer će poslati krajem meseca.

Intesa je ubedljivo najgora banka u srbiji.
Ali bez premca.
Najveci klosari.
Mislili smo da je unicredit, ali ovo sto oni rade je mnogo nize i gore od unicredita.
Uvek sam to i mislio i evo dokaza po koji put.
Pljacka da ti neko naplati 250 dinara otvaranje racuna iako si vec bio korisnik.
Pljacka da odrzavanje kosta 475 dinara, a obecano je besplatno odrzavanje.
Pljacka da imaju kampanju, a bez zalbe ti ne isplate nista.
E pa nece moci

Intesa je ubedljivo najgora banka u srbiji.
Ali bez premca.
Najveci klosari.
Mislili smo da je unicredit, ali ovo sto oni rade je mnogo nize i gore od unicredita.
Uvek sam to i mislio i evo dokaza po koji put.
Pljacka da ti neko naplati 250 dinara otvaranje racuna iako si vec bio korisnik.
Pljacka da odrzavanje kosta 475 dinara, a obecano je besplatno odrzavanje.
Pljacka da imaju kampanju, a bez zalbe ti ne isplate nista.
E pa nece moci
Potvrdjujem

Obratim im se za zahtevom za davanje informacije koji su koraci da mi se odobri mogućnost za plaćanje karticom do 12 rata na prodajnim mestima koja pružaju tu mogućnost i dobijem odgovor da nisam kreditno sposoban za tako nešto (!). Ja zbunjen, pošto mi računajući i stambeni kredit kod njih, opterećenje ne prelazi 30% plate, nikad ali nikad nisam imao kašnjenje u otplati koje bi evidentirao KB a samo dvaput sam kod njih zakasnio sa uplatom delića rate stambenog kredita (oba puta po nedelju dana - od 30. do 6. u narednom mesecu kada je plata), nemam čekova niti bilo čega drugog što bi uticalo na kreditnu sposobnost, naročito za karticu... I onda se setim da su, kada sam putem suda potraživao (i dobio) povraćaj nezakonito obračunatih troškova obrade kredita, zvali telefonom i "savetovali" me da odustanem od toga jer će to uticati na buduće odobravanje kredita. Tada sam im rekao da mi ne prete i kako su oni tu zbog nas a ne mi zbog njih te da nisu jedina banka tako da ne vidim problem jer ako oni neće moje pare uzeće ih drugi. Nakon toga sam zaboravio na tu epizodu ali oni očito nisu...

Elem, tako kreditno nesposobnom su bez problema u AIK banci odobrili da mogu uzeti kredit od kog sam ipak trenutno odustao ali sam ipak želeo videti da li je do mene ili do ljigavaca iz Intese...

Potvrđujem raspad i lično a i sa strane zaposlenih koji napuštaju brod.

Inteza je prva uvela interne crne liste klijenata koji su tužili banku. Čak je ovde bilo navoda da su skinute sve privilegije (Magnifica status, boja aplikacije više nije bila plava, već zelena, odnosno kasnije narandžasta, ukidanje prioriteta za savetnika, itd). Navodi se da ih imaju još OTP, Raiffeisen, Eurodirekt (ako je klijent označen kao visokoriznični, vrlo je moguće da je AIK nasledila primenu).

Banka inteza dno da nema dalje. I nema sta vise da se kaze.

Taj raspad i bezanija zaposlenih traje vec 6-7 godina.

Pa niko normalan vise nece da radi za te plate. Pritom svi gledaju da prave neke kombinacije i to ie vrlo truo sistem.

Pre su intezu zvali inteza pancevo.
Jer su svi pancevci zaposljavali jedni druge u centrali

Inteza je prva uvela interne crne liste klijenata koji su tužili banku. Čak je ovde bilo navoda da su skinute sve privilegije (Magnifica status, boja aplikacije više nije bila plava, već zelena, odnosno kasnije narandžasta, ukidanje prioriteta za savetnika, itd). Navodi se da ih imaju još OTP, Raiffeisen, Eurodirekt (ako je klijent označen kao visokoriznični, vrlo je moguće da je AIK nasledila primenu).
Kao što rekoh - nisu jedini i stoga slobodno neka se bave crnim listama dok im korisnici novac ostavljaju kod drugih banaka... Meni je bitno da dobijem to šta mi treba a da li će to biti kod njih, AIK, OTP ili nekog šesnaestog manje mi je bitno sve dok su uslovi OK.

Koja banka ima rate bez kamate kreditnom na skoro svim mestima?
Virtuelne kartice i mogucnost da se ukljucuje/limitira potrosnja kao kod intese (ove limite verovatno imaju vecina)?

Ma po pitanju široke dostupnosti su nedvojbeno najbolji ali ova ciganisanja plus neke druge sitnice već iritiraju (tipa jedino na dva bankomata u Crnotravskoj ne mogu da dignem novac preko with cash dok na bukvalno svim ostalim mogu što jasno pokazuje gde je problem, i to sam im i rekao i naravno niko ne reaguje - jer zašto bi).

Da ne reklamiramo druge. Imaju.
Za kreditnu na rate bez naknade evo prvo primitivne postanske stedionice sa dinom, pa dalje. Niste u pravu i ne branite neodbranjivo.
Inteza by pancevo je najgora banka i tacka

A tvoje je odbranjivo? Aj smiri se. Tebi ne odgovara,nekome je najbolja sto i jeste ali ne zato sto je najbolja nego sto su ostale jos losije.
Rekao si svoje i iz tebe izbija bes a ne cinjenice a to onda nije vredno argumentovane rasprave.

@stefan96 spusti malo loptu. Svaka banka ima svoje probleme. Intesa je najveća banka (OTP je blizu), samim tim i najtromija i broj problema je proporcionalan veličini i broju klijenata. Stvari koje si nabrojao kao problem, samo znači nemaš ideju šta znači pravi problem sa bankom i da, imam ih sa Intesom. Ali i sa drugim bankama.

Eto vidiš, iako sam se napušavao sa njima kvalitetno, na porukicu sa ebanking aplikacije me zove neko iz podrške za odobravanja nekih prenosa, kad sam u inostranstvu, da mi ne prave trošak roaminga. Baš smo imali padova i uspona, ali sad smo ok. Ostaje da su savetnici uglavnom beskorisni, ali ne ljutim se, razumem sve. Kakav standard u zemlji, takve i banke.

Eto vidiš, iako sam se napušavao sa njima kvalitetno, na porukicu sa ebanking aplikacije me zove neko iz podrške za odobravanja nekih prenosa, kad sam u inostranstvu, da mi ne prave trošak roaminga. Baš smo imali padova i uspona, ali sad smo ok. Ostaje da su savetnici uglavnom beskorisni, ali ne ljutim se, razumem sve. Kakav standard u zemlji, takve i banke.
Kako to radiš, kad si u romingu, kako iniciraš da te zovu?

Prosle nedelje mi inteza biz mobi izbacila poruku da moram ponovo da aktiviram aplikaciju, unesem kodove. Kodovi ne stizu sms-om.. danas aplikacija - radi.. nisu samo racuni kod njih "hit". Sve je "hit".

Prosle nedelje mi inteza biz mobi izbacila poruku da moram ponovo da aktiviram aplikaciju, unesem kodove. Kodovi ne stizu sms-om.. danas aplikacija - radi.. nisu samo racuni kod njih "hit". Sve je "hit".

Ti problemi sa aplikacijama i eBankingom su vezani sa serversku infrastrukturu. Moj zaključak je, mada se nisam udubljivao u to, je da je to na domaćim serverima. Samim tim tako i radi - nikako. Drugo je pitanje smeju li to da stave na dobar server u inostranstvu. Možda je i u Italiji što je verovatno isto kao da je u Srbiji - loše, možda i gore.

Juče sam imao novi biser sa njihovom eBanking UX-om... Trebalo mi je 50 eura, kada ono "Transfer i Menjačnica" sada ima novi interfejs. Neka vaga sa strane menja između EUR i RSD (zašto vaga?) i sada odabereš RSD račun i EUR račun, a između je ta vaga i upišeš iznos, aplikacija nešto preračunava i tu možeš da vrtiš te iznose gore dole. Ne znam zašto su to stavili. Uglavnom, nije rubikova kocka, ali je totalno nepotrebno i glupo.

Jednom sam napisao, da tim njihovim UX dizajnerima treba trajno isključiti internet. Ali eto nekako nastavljaju da postoje i postavljaju nove granice nepotrebnih komplikacija u korisničkom interfejsu. Ne znam, možda misle da, ako imaju tako komplikovan i nelogičan intefejs nego npr. ProCredit, da će ljudi misliti da je njihov eBanking bolji. Ili možda isti lik radi back i front. Nemam logično objašnjenje zašto rade to što rade.

Šaljite mailove, žalite se. Imaju dovoljan broj zaposlenih da zovu da se izvinjavaju. Fale im oni što rade.
Ono kad magnifica savetnik ode na bolovanje, pa u dve sedmice iz call centra 5 (pet) puta zovu da najave da će pozvati zamenik, da se dogovori sastanak za kredit.

A kad smo kod Intesa, jel još nekome nešto čudno na ovom screen shotu koji sam danas napravio? 🤔

Pogledajte prilog 525346

Jutros vidim, ne znam od kada se promenilo, piše "uplata" i "isplata".
Nisam dirao bilo šta na telefonu ili aplikaciji.

Naplaćuje se, ali valjda je razlika u cifri poprilična, posebno kad nisi u Evropi. Tako je nekad bilo, ne znam da li je sad drugačije.

Kad smo već kod uplata i isplata, juče sam u podne imao jednu uplatu a predveče isplatu (kupovinu) i za obe transakcije su mi poruke stigle tek pre dva minuta.

Vidi se da su baš brzi i ažurni u obaveštavaju - ne daj Bože da mi neko skine novac sa kartice, taj bi već bio u Johanesburgu dok ja dobijem obaveštenje o tome.

Kad smo već kod uplata i isplata, juče sam u podne imao jednu uplatu a predveče isplatu (kupovinu) i za obe transakcije su mi poruke stigle tek pre dva minuta.

Vidi se da su baš brzi i ažurni u obaveštavaju - ne daj Bože da mi neko skine novac sa kartice, taj bi već bio u Johanesburgu dok ja dobijem obaveštenje o tome.
Da, da... Bas im kasne notifikacije vec neko vreme... U par navrata mi stigla notifikacija za potrosnju po kartici, dok sedim kuci za kompom i krece odmah damage control, blokiranje kartica i slicno, da bih na kraju skontao da je to notifikacija iz prodavnice u kojoj kupio nesto pre 12 sati samo se ime u notifikaciji ne poklapa sa imenom prodavnice kako ga ja nzam...

Da, da... Bas im kasne notifikacije vec neko vreme... U par navrata mi stigla notifikacija za potrosnju po kartici, dok sedim kuci za kompom i krece odmah damage control, blokiranje kartica i slicno, da bih na kraju skontao da je to notifikacija iz prodavnice u kojoj kupio nesto pre 12 sati samo se ime u notifikaciji ne poklapa sa imenom prodavnice kako ga ja nzam...
Poslednjih dva-tri dans uzasno kasne. Meni su sad stigle notifikacije za placanja u 11-12

И мени је данас стигло неколико нотификација одједном после неког времена.
Уплата и пар исплата, а нису мали износи.

Izgleda su pukli skroz... Ne prolazi dina za obnovu na globaltelu, ne prolazi visa na amazonu... 😡🤬🤯

meni na amazonu ne prolazi ni jedna kartica vec godinama... Ne znam sta da radim, zvao banku, kontaktirao amazon... Svi prebacuju odgovornost na drugog...

Nazad
Vrh Dno