Šta je novo?

Banka Intesa

Sve kako je @dzokar napisao, jedino što kod Intese virtuelna važi max 6 meseci.

Hvala na ispravci, ne koristim to, pa baš i ne znam, ali znam da ima opcija za višekratnu karticu. Probao sam jednom iz radoznalosti.

Nakon skorašnjeg ažuriranja mobilne aplikacije (Android) više ne mogu da izvršim dinarsko plaćanje inicirano putem web aplikacije.
Nakon očitavanja QR koda putem withKEY opcije pojavljuju se neki nebulozni ekrani o autorizaciji dodavanja debitne kartice nekim servisima, ali samo šablon, bez ikakvih podataka u poljima na ekranu. Nakon toga traži PIN kod i na kraju potvrdi da je "Zahtev uspešno pročitan" i da treba iskoristiti generisani kod da bi se autorizacija završila, a polje sa kodom je naravno prazno. U web aplikaciji se u međuvremenu ništa ne dešava, i dalje stoji ekran sa QR kodom.

Dopuniću ovde sa odgovorom kontakt centra i potencijalnim rešenjem, u slučaju de se neko susretne sa istim problemom.

Imaš i višekratne virtuelne, recimo za 12 meseci postaviš sa iznosom koji je neophodan, i on skida odatle umesto sa glavnog računa. Tako npr. umesto da ti bude ugrožen glavni račun sa 100 hiljada, najviše može da procuri 12*10€ (12 meseci po npr. 10€ pretplate), dakle dosta manje.
To opet znači da za 12 (ili koliko god želiš meseci) treba da ponovo dodaš karticu, što je mnogo bolje od jednokratne virtuelne.
Hvala, uradiću i to. Na 6 meseci je max virtuelna kartica ali dobro, staviću podsetnik pa opet... i da probam da namestim da mi sve pretplate idu na isti dan. Sumnjam da tu ikada curi, to stvarno do sada nisam čuo ali što je do mene da uradim. Hvala.

@rovello danas mi je stigao praktično prazan mail od Intese, samo header i footer. I subject "Banca Intesa SoftPOS - prihvatanje platnih kartica".

Otvorim aplikaciju, kad POS Prisloni više nije sivo, sada mogu da ga izaberem. Nisam se setio posle nekome da "poturim telefon" za plaćanje, samo da probam. U ponedeljak, ako se setim, ću platiti nešto svojom karticom, taman da vidim kako radi storniranje i izveštaji. Oduvek sam smatrao besmislenim čuvanje slipova iz POS terminala.

ma nije tako, verovatno covek mislio da je tako, pa nije ni obracao paznju...

Znači šiznuću od njih.

Trenutno sam u Kini, napravio sam virtuelnu karticu i kada pokušam da je dodam u WeChat radi plaćanja na prodajnim mestima putem skeniranja QR koda sve prođe dobro (unet broj kartice, rok važenja, CVV) do momenta kada treba da se izvrši verifikacija - pošaljem im zahtev za SMS poruku kako bih uneo onih šest cifara za verifikaciju ali SMS poruka nikako da stigne, nakon desetina zahteva...

Ne mora biti do njih - pitanje je da li WeChat šalje taj zahtev. Moguće je i da kartičarska kuća blokira, WeChat nije baš popularan kod Visa/MC.

I nije bilo do njih već do MTS koji je blokirao slanje tih kratkih SMS kodova. Mada ranije kada sam putovao ne sećam se da sam imao bilo kakav sličan problem - sve je prolazilo iz prve.

A registracija AliPay je još gora nego kod WeChat...

Da li postavljanje limita na glavnoj kartici, isti limit postavlja i na povezanoj kartici?
Pretpostavljam da je tako, jer ne vidim opcije za setovanje limita na povezanoj kartici.

Da li se prestankom primanja zarade, automatski obustavlja i mogucnost placanja na rate debitnom karticom? Vidim da postoji rok na koji je limit odobren, pa me zanima da li je taj rok bezuslovan.

Ovde je neko nedavno prijavio da je bez problema nastavio da koristi MC kreditnu, sa nesmanjenim limitom, i nakon što je prebacio celu zaradu u drugu banku.
Na osnovu toga, rekao bih da je odgovor na tvohe pitanje - da.

Ako izmiruje ratu za kreditnu verovatno je ne diraju dok ne istekne... Za rate na debitnu su se bas stisli tokom ove godine zanm par nelogicnih slucajeva gde su samo ugasili uslugu ljudima...

Od skora sam počeo da koristim plaćanje na rate Visa karticom, malo me buni kada su skinuta sredstva sa kartice? Skinuta sredstva se ne prikazuju u listingu gde su prilivi i odlivi? Sad sam video odliv u iznosu zadnje rate za jednu od kupovina. Da li se samo zadnja rata neke kupovine prikazuje kao odliv?

Vidi se kao kupovina u transakcijama, skida se par dana posle provlačenja i nakon toga svaki mesec tog dana kada je prva otišla.

Od kada sam promenio telefon, neka obavestenja mi stignu odmah, a neka tipa potrosnja sa kartice stignu sa velikim zakasnjenjem.. A kada placam ips na pumpi npr, odmah mi stigne obavestenje o isplati sa racuna(drugacije je od potrosnje sa kartice obavestenje svakako), bas cudno.

Jedno pitanje. Povukao sam pare sa Payoneera na $ račun u Intezi. Precizno, imao sam $144, Payoneer mi je odmah rekao da je njihov fee fiksni $10, što znači da mogu da povučem $134 što sam i uradio. Posle par dana mi stiže poruka da mi je leglo $124. Kada sam otišao da ih podignem, video sam da je banka uzela fee $3, mogao sam da podignem $121. Zanima me ko je uzeo ovih dodatnih $10. Ona u banci nema pojma. Ne radi se o $10, već me zanima.

Verovatno je Inteza angažovala posredničku banku pa na taj način ti je uzeta dodatna provizija.

Realno mogli su još tri banke da angažuju, i da uzmu $30. Niko te ne pita, i nemaš izbora.

• Like
Reagovanja: uji
Jel za Intesu dovoljan SWIFT DBDBRSBG?

Hvala ti. To me interesovalo da li je neophodan i broj filijale . Dobro da nije.

Jedno pitanje. Povukao sam pare sa Payoneera na $ račun u Intezi. Precizno, imao sam $144, Payoneer mi je odmah rekao da je njihov fee fiksni $10, što znači da mogu da povučem $134 što sam i uradio. Posle par dana mi stiže poruka da mi je leglo $124. Kada sam otišao da ih podignem, video sam da je banka uzela fee $3, mogao sam da podignem $121. Zanima me ko je uzeo ovih dodatnih $10. Ona u banci nema pojma. Ne radi se o $10, već me zanima.

Kao onaj vic o ocu i sinu jevrejima, i dzeparcu.

Nazad
Vrh Dno