Šta je novo?

Banka Intesa

Das licnu i podignes pare.

Pa ako ne bude automatski odmah trazis da ga ugase i cao
 
Tako bi trebalo, ali...u 5rbiji uvek ocekuj neocekivano. :) Pa zato pitam.
 
Možda je pametno zaobići Intesu, i odabrati banku u kojoj su značajno manje gužve. Pogledaj kako je u tvom gradu / kraju. U mom kraju je Intesa najlošiji izbor, AIK verovatno najbolji.
 
Računi za 100 evra se automatski otvaraju po prijavi i isto tako zatvaraju po isplati, ja odabrah Poštansku štedionicu, bar tih pošta ima na svakom koraku. Za Intesu je ionako gužva i bez isplate tih 100 evra, mogu da zamislim kako će biti po isplati, mada tu su bankomati naravno.
 
Sad zvao lokalnu postu. Kazu 'mi nismo postanska stedionica, mi smo posta. A postanska stedionica je banka'. Ja rekoh 'pa hocu li kod vas moci da podignem ovih 100 evra sto ce biti uplaceno ako na sajtu za prijavu izaberem postansku stedionicu?' Sluzbenica rece 'mocicete kada otvorite racun u postanskoj stedionici'. 'Znaci mocicu da za licnom kartom podignem kod vas novac ako se prijavim da dobijem novac preko postanske stedionice?' Kaze 'da'.

Pa dobro onda, neka bude postanska stedionica, da i ovo skinem s'dnevnog reda.

Hvala svima na pomoci i sorry za offtopic.
 
Postanska ce verovatno i medju prvima poceti da isplacuje, tako da imajte i to u vidu.



Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
 
Da li mi imamo ikakvu info da li ce u bliskoj buducnosti da im zazivi bankomat za UPLATU novca?
 
Poslednjih otprilike godinu dana imaju cash in za pravna lica, za predaju pazara. Odlična stvar.
Zaista bi bilo lepo da zamene stare bankomate i omoguće cash in. Još bolje bi bilo ako svi cash in bankomati budu mogli da rade i za pravna lica za pazar. Češće bi praznili, nego punili bankomate :)
 
Najsvežija poslovnica u NS ima cash in za pravna i posebno bankomat za građanstvo sa slotom za uplatu novca, što nije u funkciji još uvek i pojma nemaju kada će biti

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
 
Imam problem sa uplatom na racun sifra placanja 253. Hitno mi je da uplatim novac. Zvao sam sluzbu za e-banking, poslao mail i sada cekam... Iz call centra su mi rekli da to moze da potraje 2-3 dana a i duze... Rekli su mi i da mi je jedina opcija da odem u filijalu, platim proviziju i uplatim tako. Da li postoji neki nacin da izbegnem placanje provizije? Realno, njihov je tehnicki problem, nije moja krivica i zbog njih moram da placam proviziju. Da li neko zna koja su moja prava i sta ja mogu da uradim?
Hvala unapred.
 
Šta je konkretno problem?! Da li uplaćuješ na 840 račun a ne prihvata šifru 253 ili?
 
Tako je. Racun pocinje sa 840 a ne prihvata sifru 253. A pitali smo onoga ko prima novac da uplatimo pod nekom drugom sifrom i kazu da mora pod 253. Posto nismo odmah znali da mora 253 pokusali smo prvo sa 289 sifrom i nije htelo ni sa njom.
 
Ne znam sta placas, ali probaj sa 289/290
 
Evo sada je i zena probala da uplati na isti racun, sifra 253 i istu gresku prijavljuje. Definitivno je do njihovog sistema... Da li postoji neko resenje da uplatim u banci na salteru ali da ne platim proviziju? Valjda imam nekakva prava...
 
Ako tebi prodje kao 289/290... onda nema sta da ti prave problem. Bitan je broj racuna na koji uplacujes i poziv na broj
 
Bas to. Time sto izaberes neku drugu svrhu uplate ta promena broja ce ti samo automatski popuniti stavku "svrha uplate" sto je nebitno skroz. Kao sto rece kolega jedino sto je bitno je poziv na broj i broj racuna. Stavi slobodno 289 i cepaj. Ako ne valja broj racuna ili poziv na broj prijavice ti gresku i to je to.

Tapatalk from Poco loco
 
Jutros bio do Intese ovde u Obrenovcu, iznervirao se.. :D

Rade 2 saltera, guzva nenormalna...zar nije logicnije da se naprave paravani, bukvalno mogu od kartona i da rade svih 5 saltera...bilo bi sve mnogo brze.
 
840 su budžetski računi i uplate poreza su na x53.
Šifra plaćanja na x90 su druga plaćanja.
Obavezno proveri da li je budžetski korisnik primio uplatu i da li je rasknjiženo. Ako nisi plaćao porez, onda nije ni moglo da prođe sa 53.

Ja sam pre nekoliko dana platio porez na imovinu sa Intese i 53 je prošao bez problema.
 
Danas oko 14h nije moglo da se plati visa karticom. Prvo sam mislio da je do aparata, al sam zatim probao nakon 15min da kupim nesto u prodavnici, svaka transakcija odbijena
 
Zato treba imati kartice od dve banke i sistema (MC...).
 
Naravno... Minimum 2.
Moze i besplatan račun kod mobi banke sa dinom.

Sent from my MI 9 using Tapatalk
 
Jedva i ovu jednu imam. Dinu sam bacio, ne zelim da je koristim

Da li se dodatno naplacuje odrzvanje ukoliko podnesem zahtev za MC?
 
Poslednja izmena:
I ja nisam mogao da platim Visa Internet karticom Intese niti Paypalom za koji je vezana. AMEX je prosao. Intesa ima problema sa Visa karticama danas.
 
Nije fora imati 2 kartice kod iste banke.
 
Moze neko ko ima kreditnu karticu kod Intese da mi pojasni malo oko nje.
Ako sam dobro shvatio poentu kreditne kartice, uz HIT racun mogu da je izvadim bez dodatnog odrzavanja, potrebno mi je uverenje od firme za poslednje tri plate.
Kada dobijem karticu i ne koristim je nista ne placam? Kada hocu recimo da kupim nesto za 50 hiljada onda placam mesecnu ratu+kamatu na preostali deo duga? Ili ako uzmem nesto u nekoj radnji gde mogu na rate bez kamate, onda samo otplacujem recimo istih 50 hiljada bez kamate?
 
Vrh Dno