Šta je novo?

Banka Intesa

Do sad su obavestavali za svaku promenu(redovno mail), jos su me i zvali na mob, kad im saopstim, da imam samo avista devizni, samo se izvine i kazu da nema veze sa mojim racunom i pokusavaju da me navuku da stavim na stednju :)

naravno da nije bitna suma, ali sto kazes tako je :) isto je 1.02e naknada i ako imas 300evra ili 300.000evra ...nekom ce biti grozno iznenadjenje, ko ne prati taj racun a ima malu sumu :( ta naknada ce biti kod svih ! trenutno nema ni komercijalna koliko znam ?
Odavno vise ne postoji avista racun kao takav. Ukinuto promenom core sistema, tako da je sve to sad normalni devizni racun.

Od juna je krenula naplata. A avista racun ne postoji od 2019e (krajem).
Pogledaj izvod za 2020. gde si stekao pare da li si dobio nesto na stednju po vidjenu ako si imao novca na racunu.
Imao sam i mail negde od njih da stednja po vidjenju iliti avista racun kao takav vise ne postoji.

Te pare su bile nekad, na orocenoj stednji i u jednom trenutku kamete su postale smesne, sav novac sam ostavio i nisam orocavao ponovo (~10-tak godina ima) nisam hteo cak ni po vidjenju tj a vista, nikad nisam dobijao nista, samo je fizicki novac bio u banci, bez ikakvih promena svakog meseca, jedino ako ja skinem koliko mi treba ili stavim (to je bilo redje:))
Moguce da je tako kao sto kazes, ali ja sam od juna primetio promene, ali nebitno vise ne postoji :)

Eto , nije mi palo na pamet....

Ajde da pitam i ovo ako se debitnon karticom mozes da placas na rate
koja je onda svrha kreditnih kartica ako se izuzmu specijalni slucejivi na primer kod rezervacije hotela i sl.
Trošiš tuđe pare. Po kojoj ceni - zavisi od tebe. Može i besplatno.

Razumem to kod kreditne.
Ajde da pojasnim pitanje.
Ako se roba uzme na rate bez kamate debitnom karticom, a to isto se do sada radilo kreditnom, ne vidim razliku.
Ako ima kamate u oba slucaja, jasno treba koristiti onu karticu kod koje je kamata manja.
Koliko znam kod inteze kamata je bila manja na kreditnoj kartici.

Placanje Visa Inspire u inostranstvu u EUR izuzetno nepovoljno ( 120.5 kurs računali )... definitivno bežati iz Inteze po svaku cenu....od kada sam prešao u AIK nisam osetio apsolutno nikakvu žal za ovim bankarskim nesojima
Definitivno sada drugačije obračunavaju (nepovoljnije)
Plaćeno 3,52e, rezervisano 416rsd, proknjiženo 424,17rsd tj po kursu 120,5

Kazu da su uocili da trenutno ne rade push notifikacije i da intenzivno rade na tome🤣🤣🤣 . Ne znam sta i ja pitam kad znam odgovor.

Zna li neko da li se limit na virtualnoj kartici računa kao kredit ili kao limit po transakciji? Ako stavim limit 10 hiljada, da li mogu kupiti 2x po na primer 7 hiljada ili kartica prestaje da radi posle potrošenih 10k?

Pre nekoliko dana je neko ovde tvrdio da je drugi slučaj u primeni. Nemam ličnog iskustva

A kako koristiš staru, meni otkako sam prešao na novu stara je postala nedostupna? Izgleda da sam požurio da pređem, trebao sam čekati da je ispeglaju, em ne dobijam obaveštenja o promenama na računu, em vidžet za brzo stanje daje pogrešne informacije, stalno izlazi interna greška itd.

Meni brzo stanje nije radilo, odnosno aplikacija je prijavljivala da opcija brzo stanje nije podešena, iako jeste bila. Deaktivirao, aktivirao i sada radi. Klasična programerska ******.

A kako koristiš staru, meni otkako sam prešao na novu stara je postala nedostupna? Izgleda da sam požurio da pređem, trebao sam čekati da je ispeglaju, em ne dobijam obaveštenja o promenama na računu, em vidžet za brzo stanje daje pogrešne informacije, stalno izlazi interna greška itd.
Pa šta znam, normalno. Nikad mi se nije deaktivirala stara aplikacija..

Definitivno sada drugačije obračunavaju (nepovoljnije)
Plaćeno 3,52e, rezervisano 416rsd, proknjiženo 424,17rsd tj po kursu 120,5
Proveri za par dana i biće opet 416 odnosno taj kurs oko 118-118,5. Tako je kod mene bilo, isto Visa Inspire.
Inače imam i staru i novu aplikaciju i rade obe. Barem pregled itd, nisam jos nista plaćao preko nove apk, za sada sve idem preko stare. Iako su mi preko chata rekli da se sada izvodi samo vide kroz aplikaciju (moji dokumenti, moji izvodi) ja i dalje nemam ništa, a na mail naravno ne šalju. Notifikacije i dalje stižu samo preko W2P apk.

Rade li vam virtuelne kartice? Meni od jutros ništa ne prolazi. Na aliexpresu dobijam poruke od insufficient funds do incorrect card details.
Ima novca na računu, limit nije prekoračen i ne prolaze ni transakcije ni od 2€ ni one veće od 10-30€

Proveri za par dana i biće opet 416 odnosno taj kurs oko 118-118,5. Tako je kod mene bilo, isto Visa Inspire.
Inače imam i staru i novu aplikaciju i rade obe. Barem pregled itd, nisam jos nista plaćao preko nove apk, za sada sve idem preko stare. Iako su mi preko chata rekli da se sada izvodi samo vide kroz aplikaciju (moji dokumenti, moji izvodi) ja i dalje nemam ništa, a na mail naravno ne šalju. Notifikacije i dalje stižu samo preko W2P apk.
Ovo sam napisao posle obračuna, prošlo je 10 dana. Obračunato po kursu 120,5
Inače, ja sam na Hit računu, da li je bolji kurs na Hit+?

Milslim da je svima na inspire kartici isti kurs. Jedina razlika je u eur net kursu kad sam kupuješ evre.

Ovo sam napisao posle obračuna, prošlo je 10 dana. Obračunato po kursu 120,5
Inače, ja sam na Hit računu, da li je bolji kurs na Hit+?
edit: ispravka. Sada ne znam ni sam koliko računaju kurs. Evo ušao da pogledam, na izvodu banke za mesec Jul recimo kupovina od 03.07.2021 iznos 17,65eur je obračunato po kursu od 120,50 i iznos je 2.126,84 din, a kada gledam preko W2P app stoji da je skinuto 2.082,29 din

Poslednja izmena:
isteklo vreme za edit pa moram ovako
izvod.jpgScreenshot_20210817-082327_BIB Wave2Pay.jpg

Da li se nova aplikacija preko intesa online sajt aktivira na isti nacin kao i stara? Imam aktivnu staru, zelim da mi ostane aktivna, ali da instaliram i novu da vidim kakva je? :)

Postoji velika mogućnost da će stara aplikacija jednostavno prestati da radi nekoliko dana nakon instalacije nove, to se meni desilo. Koristim Android i nekoliko dana nakon instalacije nove aplikacije sam pokušao da se ulogujem u novu app i nakon unosa pina sam dobijao neku grešku vezanu za neispravni token. Stari Intesa Online mi i dalje radi, ali samo za pregled stanja i interne prenose. Ako pokušam nešto da platim, dobijam grešku da nemam sredstva za autentikaciju. Naravno, staru aplikaciju pomoću starog linka za online aktivaciju nije moguće reaktivirati. Takođe je nezgodno što preko nove platforme isto nije moguće (re)aktivirati Wave2Pay, pa je za to neophodno otići u ekspozituru. Inače, ako želiš da pređeš na novu aplikaciju, to možeš učiniti preko ovog linka.

Meni rade obe al vidiš da nije slučaj kod svih. Mnogo je bagova sa novom, meni pored probelma sa otiskom prsta ne rada više ni plaćanja putem qr kodova.

Pozdrav svima. Da li je možda neko upoznat sa procedurom kada je kreditna kartica pred istekom, a postoji dug na njoj? Nevezano za dug, kakva je procedura što se tiče banke, da li sami obaveštavaju o isteku i nude produženje, pošto bih želeo da nastavim da koristim karticu? U slučaju da postoji dug, da li je pre produženja potrebno otplatiti dug ili se on produžava novom karticom koja se uzme? Hvala unapred!

Automatski se produžava sve dok ti eksplicitno ne kažeš banci da želiš da prestaneš da je koristiš. Tek tada si u obavezi da izmiriš sav dug na njoj pred gašenje.

Imam jedan devizni racun koji koristim samo za online kupovine. Skontao sam da nema odrzavanja ako nemam novca na njemu. Prebacim koliko mi treba, obavim kupovinu i vratim ga na 0 i to je to. Bar tu ne moram da placam odrzavanje.

Koliko kosta ako se on line prebace evri sa mog deviznog racuna na drugi devizni racun u Intezi ako je racun na drugu osobu a ja imam punomoc.
Mislim da to moze elektronski.

Koliko kosta ako se on line prebace evri sa mog deviznog racuna na drugi devizni racun u Intezi ako je racun na drugu osobu a ja imam punomoc.
Mislim da to moze elektronski.
prebacivanje deviza na tuđi račun u okviru inteze, a bez obzira da li postoji ovlašćenje, naplaćuju 0,3%

ne mozes online prebaciti evre.
najjeftinije je otici sa nekim u banku, podici evre i onda taj drugi da ih uplati na svoj (ovo moze biti prob ako je suma veca od 3-4k evra)... Ako radite prenos, onda procenat uzima banka...

Vrh Dno