:smoke:Skoro sam odgledao T2 Skynet edition u 1080p i odusevio se fotografijom, uopste nisam to primecivao ranije, kao da nikad nisam ni gledao film takav sam osecaj imao. Posle odgledam salvation, imao sam osecaj kao da gledam neki crtani film.
Režiseri retko govore o svojim (aktuelnim) filmovima na takav način, jer bi to bilo kao objašnjavanje vica.btw magick, jel rekao JC negde ista o avataru u ovom kontekstu u kome ti govoris?
Pazi... Na osnovu reakcija nekih od vas, čini mi se da ste me pogrešno shvatili... Nisu "subliminalne" poruke, odnosno sugestivni simboli neka ezoterija i to svojstvena Džejmsu Kameronu. Daleko od toga... To je praktično sastavni deo gramatike filmskog jezika i same naracije kol'ko i elipsa ili fleš-bek. Ono po čemu se režiseri i filmovi razlikuju su uspešnost u primeni takvih detalja, odnosno efikasnosti koju oni imaju u prenošenju priče i emocija.ili je mozda sve to ubaceno ne zato da bi imalo neku dubinu, nego da bi ovako neki likovi kao mi mrsili po forumima sta je on u stvari hteo da kaze?
![]()
Efekat toga o čemu ti pričaš uopšte nije tako veliki. Prvo što ga čak ni svi republikanci ne doživljavaju kao "anti-patriotski", a drugo... mnogi od onih kojima bi i smetao taj kontekst se ne osećaju prozvanim, jer "to nisu američki marinci već plaćenici koje je unajmila privatna kompanija".Magick, mislim da u slucaju Avatara ne treba gleadti listu "best movies of all time domestic". Ovo je poredjenje filmova u Americi.
ALI , ciljna grupa ovog filma su antiamerikanci tj antikapitalisti koji se protive korporacijama koje za pare unistavaju i napadaju trece zemlje.
Sa ovakvom pricom Avatar ce se vise gledati u Iraku, Srbiji, Francuskoj, Kini, Rusiji, Japanu i bilo kojoj drugoj zemlji gde se amerikanci gledaju kao glupa nacija koja nasilnicki pokusava da kontrolise svet i zaradjuje na njemu.
Iako je Obama na vlasti, gomila Amerikanaca podrzava politiku jake i agresorske Amerike koja je vodeca kapitalisticka zemlja u svetu.
To se i ja isto pitam za vas koji ste film naduvali kao "čudo od jednog dana"....covek je samo brutalno iskren, sto se ne moze reci za svih 93 strane...Sta se ovde sve naslo bas me interesuje da li ce pojedince biti sramota kada budu citali posle 3-4-5 godina
Nisi ti, ali si se zato svojim komentarom stavio na stranu onih koji to jesu tvrdili... I 'ajde da se ne foliramo... Ja sam jedini koji je ovde pričao o simbolici, naraciji i fotografiji u filmu, pa slobodno imenuj...kvotuj gde sam to napisao..nisam ? sta pises to onda ?
A ko je to napisao ili čak samo sugerisao?!? Daj citat...cudo je sto ovde ima skoro 100 strana uglavnom besmislene rasprave da li je to najbolji film svih vremena !?!?!?!
Pazi kad ovde ima toliko "fail - filmskih stručnjaka" da je apsurdno voditi priču na tom nivou. A da je čudo, čudo je... I po nezapamćeno malom padu gledanosti između prve i šeste nedelje... I po CGI likovima... I po digitalnom 3D sistemu... A to što je (neke) film razočarao u pojedinim segmentima, ne umanjuje njegov značaj i njegovu vrednost.pali su svi iz istorije filma koji to tvrde... da je barem cudo od jednog dana bilo bi super...kada bi samo prestao hype ne bi izdrzao ni pola dana :d
Bilo kako bilo, Avataru ne gine mesto u udžbenicima, pa makar i kao primeru vrhunskog "hype"-a. ,)
Nije mi jasno kako Avatar moze da bude "ati tech demo" kada ati ne podrzava 3D stereo format :d
Avatar je veoma vazan zato shto je on pustio u pogon mashinu koja poslednjih 10-ak godina nije imala snage da startuje - 3D stereo u bioskopima, kod kuce i na ulici. Sada svi znaju shta je 3D, svi zele 3D, svi su u fazonu "kad ce taj 3D da se javi kuci da mogu da gledam onog AvEtara ki chovek" itd. Nemate pojma koliko je entuzijasta pokushavalo ljudima da dokaze da je 3D stvarnost a ne neka daleka buducnost...
While Titanic still holds the crown in 20 markets, Avatar is the top-grossing movie (in U.S. dollars) of all time in 24 markets: China, Russia, Australia, Spain, Hong Kong, Colombia, Czech Republic, Chile, Portugal, Singapore, Ukraine, Hungary, United Arab Emirates, Romania, Bulgaria, Slovenia, Dominican Republic, Latvia, Serbia, East and West Africa, Qatar, Jordan, Jamaica and Bahrain. Avatar's also on the verge of claiming the all time records in South Korea, Denmark, Austria and New Zealand. However, the countries that are likely out of its reach include India, Japan, Brazil, Argentina, Turkey, Belgium and Finland, and it has a long way to go in France and the United Kingdom.
Eto rekorda i u Srbiji, nadmasio je Zonu Zamfirova. :d
http://avatar.typepad.com/entry/6a0120a7ae0e08970b0120a818a399970b?fbid=xJB_6yQlb3RIzvor? Daj neki link ako ima nesto opsirnije o tome...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari