Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam se lozio da cu otici u BG da pogledam film i to od prvog dana kada sam saznao da ce film izaci i da ce biti revolucija kako su govorili. Ali kada sam pre 2-3 meseca pogledao trejlere i cuo kakva ce biti prica bas sam se razocarao. Posle saznanja da je to jos jedna od hiljadu puta prezvakanih prica (kauboja i indijanaca) odustao sam. Ne znam kako drugi sli se ja najezim kada cujem ona americka ****** Marine, Space Marine, Democracy (to ide kao bonus uz americke marince)... Poslusati pesmu Hladnog piva-Maderfakersi. ;)
Vidim da nisam mnogo pogresio cim se ovde na forumu spominju samo specijalni efekti, kvalitet bioskopa i naocare koje se dobijaju na ulazu u isti. Prica se slabo spominje, a i sta ima kad smo se svi kao klinci igrali kauboja i indijanaca tj. Nemaca i partizana pa je znamo napamet (dobro uvek pobedjuje ali samo na filmu:)).
Film je verovatno revolucija u efektima ali i 3D Mark je bio inovativan u kompjuterskim efektima a koliko vidim ima istu takvu dobru pricu.:) Znaci kada 3dMark izbaci film svi u bioskope da gledamo sat i po efekata.:)
Vidim da se prica i o zaradi. Mislim da zarada nije merilo kvaliteta i da zaradu odredjuje reklama i sposobnost kompanije da odrze napaljenost ljudi na najvisem nivou. Evo za to mi je tipican primer Apple i Google. Iako je webmail postojao i pre Google je uspeo ljudima da "objasni" da je njihov revolucija. Iako je i mobilni postojao i pre Apple je "ubedio" ljude da je njihov telefon nesto nevidjeno. Da ne govorim o Ipodu i njihovom notbuku.
I za kraj, prica filma me jako podseca na crtac Terra koji je izasao sredinom 2009.

Jel mozes i moje postove da obrises, sad kad si ovo obrisao totalno se izgubih. Lepo je sto imate tu moc ali mene i weaselovi editi izbacise iz koloseka, ovaj tvoj maj geri me totalno nokautirao :D

Entourage pfft, ja mislio neki cool lik :)

nisam ništa brisao

I ja sam se lozio da cu otici u BG da pogledam film i to od prvog dana kada sam saznao da ce film izaci i da ce biti revolucija kako su govorili. Ali kada sam pre 2-3 meseca pogledao trejlere i cuo kakva ce biti prica bas sam se razocarao. Posle saznanja da je to jos jedna od hiljadu puta prezvakanih prica (kauboja i indijanaca) odustao sam. Ne znam kako drugi sli se ja najezim kada cujem ona americka ****** Marine, Space Marine, Democracy (to ide kao bonus uz americke marince)... Poslusati pesmu Hladnog piva-Maderfakersi. ;)
Vidim da nisam mnogo pogresio cim se ovde na forumu spominju samo specijalni efekti, kvalitet bioskopa i naocare koje se dobijaju na ulazu u isti. Prica se slabo spominje, a i sta ima kad smo se svi kao klinci igrali kauboja i indijanaca tj. Nemaca i partizana pa je znamo napamet (dobro uvek pobedjuje ali samo na filmu:)).
Film je verovatno revolucija u efektima ali i 3D Mark je bio inovativan u kompjuterskim efektima a koliko vidim ima istu takvu dobru pricu.:) Znaci kada 3dMark izbaci film svi u bioskope da gledamo sat i po efekata.:)
Vidim da se prica i o zaradi. Mislim da zarada nije merilo kvaliteta i da zaradu odredjuje reklama i sposobnost kompanije da odrze napaljenost ljudi na najvisem nivou. Evo za to mi je tipican primer Apple i Google. Iako je webmail postojao i pre Google je uspeo ljudima da "objasni" da je njihov revolucija. Iako je i mobilni postojao i pre Apple je "ubedio" ljude da je njihov telefon nesto nevidjeno. Da ne govorim o Ipodu i njihovom notbuku.
I za kraj, prica filma me jako podseca na crtac Terra koji je izasao sredinom 2009.

Prica jednostavno fukncionise za svrhu ovog filma (sem par glupih recenica koje bi ja izbacio) i to uopste nije poenta. Film te prosto 'ubaci' na tu planetu i u taj svet i bas te zestoko podseti koliko su ljudska bica olosh najveci :) Ne mislim na ekolosku poruku i ostalo, vec ima par kadrova i scena koje govore vise od hiljadu reci..

@nsAce: nije dobro imati predrasude. Ako krenesh da gledash ovaj film sa stavom "ma sigurno ce biti veliko sr*nje", verovatno cesh i izaci iz sale sa istim osecajem :/ Mozda pricha nije neshto, ali ovaj film se izdvaja svojim audio i vizuelnim dozivljajem gde predstavlja zaista neshto genijalno.

Kao chovek koji svima trubi vec 6 godina "3D je sledeci veliki korak u evoluciji televizije i filma" i koji je navikao da svaki dan gleda 3D stereo efekat i na poslu i kod kuce, mogu reci da je ovo prvi 3D film koji moze da prenese choveka u svoj svet. Kameron je genijalac i svesno je koristio 3D stereo efekat da bi gledaoci mogli da dobiju osecaj u stilu "vidite ovo platno? e to vam je prozor u svet Pandore".

Ah da, porediti Avatar sa govancetom pod imenom Battle for Terra je jednostavno smeshno :d

Poslednja izmena:
Mozda pricha nije neshto, ali ovaj film se izdvaja svojim audio i vizuelnim dozivljajem gde predstavlja zaista neshto genijalno.

E o tome govorim. Valjda sam omatorio pa me ne vise ne fasciniraju SAMO specijalni efekti, eksplozije na sve strane, laseri i svetlosni efekti. Vrlo mi je bitno da film ima pricu.

Ah da, porediti Avatar sa govancetom pod imenom Battle for Terra je jednostavno smeshno :d

Ne znam gde sam poredio ta dva filma osim da je prica slicna.

P.S. Ko zna, mozda i odgledam film ali svako ne u bioskopu (necu da se cimam i da idem u BG) vec na HD-u ako i kada bude izasao. E sad ostaje dilema da li ovakav film vredi gledati u HD-u ako su njegove prednosti uglavnom bazirane na 3D efektu. Za mene je poslednji veliki film koji je imao i pricu i efekte Terminator 2.

Poslednja izmena:
Pricas gluposti zato sto ti je cimanje da dodjes do Beograda i sto si ogorcen jer nema 3D bioskopa u NS-u :)

Evo sad se vratih iz BGa sa projekcije. Film je odlican, 3D me je odusevio. Vredelo je otici u BG da se pogleda. Da moze da se gleda u NS gledao bih ga ponovo.

btw u Rodi smo kao novosadjani dobili popust pa smo platili 200din kartu.

A sta mislis prvo da odgledas film u bioskopu (u 3D) i tek posle da krenes da nam delis svoje misljenje? :D :D :D :D

Poslednja izmena:
Pricas gluposti zato sto ti je cimanje da dodjes do Beograda i sto si ogorcen jer nema 3D bioskopa u NS-u :)

Hahaha. Jeste, zar sam bio toliko ocigledan.

@priest77
Delim misljenje o prici koja mi deluje isprana i tipicna iz ugla gledanja prosecnog Amera koji ne zna da navede 2 americka predsednika.

@priest77
Delim misljenje o prici koja mi deluje isprana i tipicna iz ugla gledanja prosecnog Amera koji ne zna da navede 2 americka predsednika.
Ne moze da ti deluje nikako, jer nisi odgledao film uopste, mozes samo da izmisljas o cemu se radi bazirano na rekla-kazala.
Tek kada ga budes odgledao onako kako je predvidjen da se gleda mozes da kazes da li valja ili ne. Ovako, ti koji ga nisi gledao, ubedjujes ljude koji su ga gledali da ne valja... sto je smesno. :)

PS. Navedi mi ti dva predsednika (bez googlanja) Jugoslavije ili drzavane zajednice SGG posto su to isto bile nase drzave.

Poslednja izmena:
E smorili smo vise o raspravama oko price, ***. ako ides u bioskop da gledas film i to kod nas, sigurno ces gledati neku komercijalnu akciju/komediju/sf koja ionako nema neku uber pricu. Avatar je sveukupni video/audio dozivljaj i ne moras da ga posmatras kao filmski kriticar, vec kao relaksirajuce zadovoljstvo za dusu i oci! Ako vam je do "dubokih" filmova onda preskocite Holivud i preselite se u Evropu :)

@priest77
Ne moram da imam rak da bih znao da je to gadna bolest. Procitao sam pricu i ne moram da gledam film da bih video da je losa. Kada procitas neku knjigu i stvoris neki utisak, film koji je snimljen po istoj ti ne moze je spasiti ako je losa. Drago mi je da se tebi film svideo: srecan ti, srecan bioskop, srecan Kameron.

Evo nekih komentara:
Kod:
Eye candy, NOTHING more.
It's a Visual Spectacle. And Unfortunately Nothing More.
How could anyone who's seen more than 4 movies in their life find this creative?
Mediocre crapfest
This movie made me feel blue
Extremely predictable and very unoriginal!!
Superb visuals but...
Incredible, inventive effects can't save this
An expensive b-movie
Looks great, I just wish I cared what happened in it
People are weak minded
Absolutely zero substance
Pretty Visual Effects Are Not Enough
The Most Unoriginal Film of the Decade
Nice visual effects, bad story
Visually beautiful, story-wise predictable, ideologically pathetic and ultimately not so stellar
Naravno ljudi kojima se film svideo nisu spominjali film nego vizuelne efekte i to u superlativima. Dakle, ukusi i misljenja su razliciti a mi ovde na forumu iznosimo sopstvena.

Poceo sam da cenim pricu i u filmovima i u kompjuterskim igrama i to verovatno od trenutka kada sam igrao Mafia-u. Inace pre toga je sve bilo udri po visokoj rezoluciji i high detaljima.

Nisam imao nameru da pocinjem flame war nego samo mi nije jasno sto se podigla tolika paljevina oko filma koji ima odlicne efekte i losu pricu.

Toliko, povlacim se iz ove rasprave.

P.S. Sad se setih kako se zove film sa kojim ima takodje slicnosti. Takodje jedan crtac FernGully: The Last Rainforest.

Poslednja izmena:
Ne vidim razlog da neko ko gotivi Aleksandra Radivojevića i Nenada Bekvalca, ne može da ode da gleda Avatar u 3D.

Mislim, dobra sedišta i zvuk (Roda), 2 sata zabave i generalno dobro utrošenog vremena. I nešto što se skoro nije videlo, a mnogi nikad (3D). OK, ne izađeš posle filma kao Aristotel, ali ne izađeš ni posle nekog izlaska za makar duplo više para gde je cilj ko se više namršti, ima užu majicu i kome je salo u rukama više naraslo od kreatina :).

A da Avatar nema priču, nema je :).

Poslednja izmena:

Covece, razumi da ovo nije jedan on onih "moras da me pogledas 14 puta da bi skapirao o cemu se radi" filmova..
Jednostavno se mora pogledati zbog vizuelnog ugodjaja i osecaja koji ti pruzi. Reci daleko mi je Beograd i tu zavrsi pricu.. ovako smaras bezveze.

Ne može se (u ovom slučaju) nedostatak ljudskog oka nazvati 3D. Nije to nikakva nova tehnologija već čist trik. Došli smo do toga da nema veze što nema priču ali film ima efekte do yaya pa ćemo svi da se oduševljavamo i raspamećujemo. Ne sporim Kamerona, daleko od toga, on je majstor svog zanata, ali bre kao da je bio na acid-u dok je sklapao ovu cheasy pričicu. Otišao sam da gledam film a izašao iz dvorane kao da sam gledao Princezu Mononoke.

Ne može se (u ovom slučaju) nedostatak ljudskog oka nazvati 3D. Nije to nikakva nova tehnologija već čist trik.
Izvini, ali veću glupost skoro nisam čuo. Isto tako se onda ni televizija ne bi mogla zvati televizijom, jer je to samo nedostatak ljudskog oka a ne tele-vizija.
rolleyes.gif

Došli smo do toga da nema veze što nema priču ali film ima efekte do yaya pa ćemo svi da se oduševljavamo i raspamećujemo.
Do toga smo odaaavno došli, samo nam je sada umesto jurnjave kolima, prsatih-poluobnaženih žena i ogromnih eksplozija Kameron ponudio estetski nešto drugačiju zabavu... I hvala mu.

Ne sporim Kamerona, daleko od toga, on je majstor svog zanata, ali bre kao da je bio na acid-u dok je sklapao ovu cheasy pričicu. Otišao sam da gledam film a izašao iz dvorane kao da sam gledao Princezu Mononoke.
A šta je bio Titanik? Rat i mir u 5 činova?

Danas sam naisao na prvu osobu kojoj se nije svideo film. Koleginica sa posla (koja je inace malo cudna, recimo ne svidja joj se film gospodar prstenova) kaze da je izasla posle 45 minuta filma. Smorilo je.

@magick Nema potrebe da se izvinjavaš. To što nešto nisi čuo samo znači da ne znaš osnovne nedostatke ljudskog tela. Preskakali se časovi, izgleda... A poređenje sa televizijom je tek urnebesno, to ne želim ni da komentarišem...

I mani se tih jeftinih doskočica sa auto jurnjavama i sisatim plavušama. Nisam ja taj koji se loži na Ron Džeremija.

A i nismo svi isti pa da tako olako upijamo marketinške prevare. Šta je nama to Kameron pružio novo? Kauboje i indijance samo u 22-om veku, Lunja & Maza ljubavnu priču sa jeftinim moralnim dilemema, štras i boje na filmu kao da je reklama za barbiku ili bratz lutke, strele koje ne probijaju oklop letilica da bi naprasno u finalnoj borbi prolazile kao kroz sir, konje sa šest nogu, čopor nekih životinja koje su preslikani kojoti ili hijene, restilizovani triceratopsi, vanzemaljci koji se ljube na francuski način, politički korektan po ps-u. Ovo je za mene animirana šarena bajkica upakovana u $200 "milki" budžeta i ništa više.

I koji sad moj ubacuješ Titanik u celu priču i rasplinjuješ nepotrebno temu? Govorimo o filmu Avatar Džejmsa Kamerona.

Ovo je moj poslednji post na ovoj temi. Nemam nameru da se, bukvalno, oko budalaštine raspravljam.:wave:

Danas sam naisao na prvu osobu kojoj se nije svideo film. Koleginica sa posla (koja je inace malo cudna, recimo ne svidja joj se film gospodar prstenova) kaze da je izasla posle 45 minuta filma. Smorilo je.

Au bre kakav smo narod. Čim neko ne voli gospodare, odmah na lomaču. Evo ja ih više ne volim. Voleo sam ih nekad, ne više. Smatram da su mi isuviše vremena u životu uzeli ni za šta. Skoro sam pokušao da ih pustim ponovo, da probam... ne ide (nije zbog kodeka :D) :).

A i nismo svi isti pa da tako olako upijamo marketinške prevare. Šta je nama to Kameron pružio novo? Kauboje i indijance samo u 22-om veku, Lunja & Maza ljubavnu priču sa jeftinim moralnim dilemema, štras i boje na filmu kao da je reklama za barbiku ili bratz lutke, strele koje ne probijaju oklop letilica da bi naprasno u finalnoj borbi prolazile kao kroz sir, konje sa šest nogu, čopor nekih životinja koje su preslikani kojoti ili hijene, restilizovani triceratopsi, vanzemaljci koji se ljube na francuski način, politički korektan po ps-u. Ovo je za mene animirana šarena bajkica upakovana u $200 "milki" budžeta i ništa više.

288o128.png
Branko Mitić like this.

@nsAce
Losa prica. Pa jeste losa prica kada se cita negde u tri reda, ali ako se odgleda onako kako ju je Kamerun zamislio, retko ko nece reci posle filma WOW :)
Mozda ces neke stvari znati unapred jer su standard, ali recimo na primer Titanik, svi su znali pricu unapred ali ipak to nije nikome smetalo.

Pa nije smetalo tetkama koje gledaju svaku reprizu Ranjenog orla i koje su jedini put u bioskopu bile na Zoni Zamfirovoj :)...

Film vredi svake sekunde gledanja. Ako neko još nije pogledao u 3D, ne propustite priliku dok se daje u bioskopima.

Au bre kakav smo narod. Čim neko ne voli gospodare, odmah na lomaču. Evo ja ih više ne volim. Voleo sam ih nekad, ne više. Smatram da su mi isuviše vremena u životu uzeli ni za šta. Skoro sam pokušao da ih pustim ponovo, da probam... ne ide (nije zbog kodeka :D) :).

Trust me , cice se prze na gospodare. Svaki minut istih je sto bi se reklo "my precious" :-devil-:
Same story i za Avatar ^^
Hvala Jackson-u i Kameronu za iste :)

Ja sam izgleda jedini koji je u startu rekao da su Gospodari total waste of time. Pogledaš jednom da vidiš kako je to Weta uradila i to je to. Sad mi se vraćaju drugari i drugarice iz srednje sa pričom "izgleda da si bio u pravu". Doduše, ja njima sada to govorim za Matrix II i III, ali dobro, bitno je da shvatiš nekad, bolje nego nikad...

Ni meni se ne svidjaju Gospodari (cak sta vise ne podnosim ih) ali Avatar me je odusevio.

A gde sam ja to kazao? Zar vam nije lakše 2x da pročitate ako nešto ne razumete, nego da quotujete :).
Objasni sta si hteo da kazes jer ja sam razumeo ono sto si ti napisao, da titanik su mogle da gledaju samo tetke koje gledaju ranjeni orao jer samo njima ne smeta sto vec znaju pricu unapred.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno