Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sta time sto ti ponavljas to postaje tačno ?
To mozda dok si u vrticu .

Aj nauči sta je index cena, sta je inflacija, sta je kupovna moc dolara,sta je BDP , sta je BDP Deflator ,sta je BDP po stanovniku pa onda dodji i napisi da je titanik film sa najvecom zaradom ikada.

http://www.measuringworth.com/

Poslednja izmena:
I sta time sto ti ponavljas to postaje tačno ?
To mozda dok si u vrticu .

Aj nauči sta je index cena, sta je inflacija, sta je kupovna moc dolara,sta je BDP , sta je BDP Deflator ,sta je BDP po stanovniku pa onda dodji i napisi da je titanik film sa najvecom zaradom ikada.

http://www.measuringworth.com/

U pravu si, pogrešio sam. Izvini. Prohujalo sa vihorom je najprofitabilniji, ali Titanik je odmah ispod za dlaku.

Nema potrebe da me zezaš. U pitanju je samo loša računica (pogrešio neke brojke). :wave:

Kad se koriguje inflacija

RPhujalo sa vihorom je ubeldjivo na prvom mestu

sa milijardu dolara

pa onda ratovi zvezda

titanik je tek na 5 mestu

Otkuda si dobio te cifre? Daleko više ima Prohujalo sa vihorom od toliko. Vrlo je blizu sa Titanikom, a s obzirom na nesigurnosti, može se reći da dele prvo mesto.

Zvezdani ratovi su, međutim, daleko ispod Titanika.

Ovo su cifre kad je napravljena lista 5-10 godina ne znam ni sam otkad:)
Secam ih se iz neke stare knjige iz ekonomije ...

Adjusted for Ticket Price Inflation:
http://www.boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm
dakle titanik je tek na 6. mestu. Ovo je naravno samo zarada u Severnoj Americi. Preracunavanje inflacije za zaradu u celom svetu bi bilo veoma tesko, ako ne i nemoguce. E sad, sto je neko rekao, kad je u pitanju uspesnost filmova ima tu mnogo drugih faktora. Glupo bi bilo racunati Prohujalo sa vihorom koji je u to vreme bio jedini kolor film, koji se prikazivao vise od godinu dana, i nije imao konkurenciju. Danas svakog petka pojavi se po nekoliko "velikih" filmova, a barem svake druge nedelje po neki hit. Titanik je cini mi se 18 ili 19 nedelja bio na prvom mestu top liste sto je u novije vreme nezabelezeno.
BTW. izgleda da Cameron sprema novi Titanik. U pitanju je drama o prezivelima atomske bombe u Hirosimi. Cameron je jedini covek koji bi mogao od toga da napravi dramu koja bi razvalila boxoffice.

Ljudi ja se izvinjavam ako je bilo vec, ali ne mogu sad ovu enciklopediju :D od teme da citam: sta ja sa mojom dioptrijom od -3 da radim, jel mogu preko mojih cvika da se stave i ove 3D? Tako je bilo pre 20 nesto god kad sam gledao 3D ajkulu :), ali pretpostavljam da su ove naocare vece,teze pa necu moci da gledam?!

Naravno da moze.

E sad, sto je neko rekao, kad je u pitanju uspesnost filmova ima tu mnogo drugih faktora. Glupo bi bilo racunati Prohujalo sa vihorom koji je u to vreme bio jedini kolor film, koji se prikazivao vise od godinu dana, i nije imao konkurenciju. Danas svakog petka pojavi se po nekoliko "velikih" filmova, a barem svake druge nedelje po neki hit. Titanik je cini mi se 18 ili 19 nedelja bio na prvom mestu top liste sto je u novije vreme nezabelezeno.

Pazi Prohujalo sa vihorom je se prikazivao NEKOLIKO godina, tj. imao je reizdanja 8-9 puta, znaci prikazivao se sigurno 10 godina u bioskopu ako ne i vise. I to nije jedini film sa one liste koji je se prikazivao nekoliko godina u bioskopima, vecina starijih filmova je imala reizdanja.

film je u bioskopima pune 3 nedelje i juce odem da gledam i sala je bila krcata..nijedno prazno mesto u rodi. Opet su dolazili likovi da kupe kartu ali su im sluzbenice rekle da karata nije bilo vec posle 3 sata...sve su rezervisane!

Ako ni zbog čega drugog, Kameronu treba skinuti kapu kao pokretaču renesanse bioskopa.

Adjusted for Ticket Price Inflation:
http://www.boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm
dakle titanik je tek na 6. mestu. Ovo je naravno samo zarada u Severnoj Americi. Preracunavanje inflacije za zaradu u celom svetu bi bilo veoma tesko, ako ne i nemoguce. E sad, sto je neko rekao, kad je u pitanju uspesnost filmova ima tu mnogo drugih faktora. Glupo bi bilo racunati Prohujalo sa vihorom koji je u to vreme bio jedini kolor film, koji se prikazivao vise od godinu dana, i nije imao konkurenciju. Danas svakog petka pojavi se po nekoliko "velikih" filmova, a barem svake druge nedelje po neki hit. Titanik je cini mi se 18 ili 19 nedelja bio na prvom mestu top liste sto je u novije vreme nezabelezeno.
BTW. izgleda da Cameron sprema novi Titanik. U pitanju je drama o prezivelima atomske bombe u Hirosimi. Cameron je jedini covek koji bi mogao od toga da napravi dramu koja bi razvalila boxoffice.

Pa zašto onda spominješ ako je to samo za Severnu Ameriku?

Preračunavanje uopšte nije teško, ne samo da je daleko od nemogućeg. Dovoljno je samo znati malo matematike i iskoristiti digitron.

Prohujalo s vihorom ima zaradu u iznosu od nešto ispod 3 milijarde dolara. Titanik ima preko 2.8.

Ako ni zbog čega drugog, Kameronu treba skinuti kapu kao pokretaču renesanse bioskopa.

Apsolutno se slazem.
Prica mi ortakinja kako je guzva u Uscu kao prvog dana, sto je nevidjeno do sada kod nas.

Bolje da se bavimo time koliko je avatar bolji od titanika i prohujalo s vihorom zajedno :)

Pa bolji je jer nije pravljen za tetke i babe.

Sad samo cekamo koji ce naredni negov film skinuti Avatara sa prvog mesta. Izgleda da ce Nagasaki Deadline biti u 2010, a Battle Angel 2011 radi po ovom crtanom, a ocekuje se od njega i Terminator 5

Terminator 5D :d

Kapiram da je Avatar prvi veliki 3D film u bioskopima, ali ne mogu bash da skapiram toliku lozanu na njega. Jeste tehnichki odlichan film, ali je daleko od najboljih filmova koje sam ikada gledao (u te, najbolje filmove ne ulaze Prohujalo sa vihorom i Titanic).

Iskreno recheno, jedan Mass Effect, Batman AA ili COD MW2 sa nvidija 3D naocharima daje 10 puta vishe zabave od Avatara. Filmovi su postali previshe predvidivi, previshe okrenuti efektima i kameri, a premalo prichi i emocionalnoj vezi sa gledaocem...

U tome i jeste fora, nemaju svi nvidija 3D naocare, a verujem da je cak i mali broj ljudi koji su isli da gledaju film ikada cuo za njih, fora je sto je on doneo u bioskope sirom sveta pravi 3d film sa kojim je cak i naterao dosta bioskopa da ubace tu tehnologiju kad su videli koja je navala, i ko je to ubacio vereovatno je vec sa ovim filmom sve to isplatio, koliko ja znam u svetu je bilo malo ovakvih bioskopa do pojave Avatara a sad ce se u skorom svakom na svetu moci gledati 3d film, a verovatno ce svi preci na 5d kad se pojavi Terminator 5 :)

Poslednja izmena:
Sad samo cekamo koji ce naredni negov film skinuti Avatara sa prvog mesta. Izgleda da ce Nagasaki Deadline biti u 2010, a Battle Angel 2011 radi po ovom crtanom, a ocekuje se od njega i Terminator 5

Koliko znam, on rezira samo Battle Angel, mozda ce biti producent za Nagasaki, a sa Terminatorom nema nikakve veze sem po tome sto je kreditovan kao pisac radnje.

Meni je ovaj film totalno bezveze. *** ko da sam išao crtać da gledam. Svaki čas sam očekivao da deca počnu da viču "daaaaaa" ili "neeeee". U raspalom Koloseju mi noge otpadoše. Tri sata mi stopala vise trideset cm iznad zemlje. Kome je ono palo na pamet treba mu ye8ati ma.mu i poslati ga u Sibir u gulag. Ni "3d" me nije oduševio (gledao `83. ajkulu 3d sa matorim), poprilično mutno i mračnije. U suštini Kameron prepričava bajke o kaubojima i indijancima 18. veka samo je to prešaltovao na drugi "novi svet" i u 2150-u godinu. Kao da ga je pravio u dilu sa Greenpeace-om i Human Rights Watch-om. Naravno bez patetike i veštački rešenih moralnih dilema nikako se ne može u "modernom" američkom filmu a ovaj od toga vrca na sve strane. Ali svašta narod guta uz kokice i koka kolu...

Pogledao sam film i u Koloseju u Uscu u XpanD 6D sali,4. red sredina, u XpanD 3D tehnologiji naravno i u Rodi u velikoj sali,6.red sredina u Dolby 3D tehnologiji.Da kazem moj utisak o samim 3D tehnologijama.Kod XpanD 3D-a mi je trebalo nekih 10-ak minuta da se naviknem na 3D,u odredjenim momentima su me bolele oci,nekad su mi stvari izlazile iz fokusa,slika je generalno tamnija i boje losije o Dolby-ija,a takodje za nijansu je i osecaj prostornosti losiji.U slucaju Dolby 3D-a sam se odmah kako sam stavio naocare navikao na 3D,nisu me zabolele oci nijednog trenutka,nista mi nije izlazilo iz fokusa,boje su zivljije i slika svetlija i osecaj prostornosti za nijansu bolji od XpanD-a.I same naocare za XpanD su teze za nosenje i kruce,dok su ove za DOlby lagane i lakse se stavljaju preko postojecih naocara,mada je to moguce u oba slucaja.Dakle moaj zakljucak je da je Dolby 3D bolja tehnologija od XpanD 3D-a.

Druga strana price su sami bioskopi.Prvo naocare su bile maksimalno musave u Koloseju i nisu se dale ocistiti,U Rodi savsreno ciste.Da ne pricam za nivo usluge koji je u Koloseju dno dna,pokvarena sedista u XpanD 6D sali,masovne guzve za ulazenje,rezervacije koje se ne postuju,totalna neprofesionalnost,ma uopste nisam zadovoljan Kolosejom kao bioskopom.U Rodi je sve proteklo bez ijedne greske,svi su maksimalno profesionalni i ljubazni,rezervacije se postuju,i pored guzve na ulazu sam usao i seo relativno brzo.U Rodi nikad nisam imao lose iskustvo u Koloseju vise puta a narocisto sad za Avatar.Dakle Roda daleko bolji bioskop od Koloseja.

Jos da kazem da je velicina platna u Rodi otprilike 33% manja od onog u Koloseju i u 3D i 6D sali,ali to mi nikako nije umanjilo uzivanje u filmu,jer je i sama sala bolje resena u Rodi sto se tice rasporeda sedista i razmaka izmedju redova.Sto se tice kvaliteta zvuka,i Kolosej i Roda su tu negde,dakle zvuk je dobar na oba mesta,nesto jaci u Koloseju,bolji osecaj surrounda u Rodi.

Da li je roda dosta bolja od takvuda,posto koriste cini mi se istu tehnologiju?I gde je vece platno?Takvud mi je dosta blize,ali ako je toliko bolje u rodi ici cu tamo.

Da li je roda dosta bolja od takvuda,posto koriste cini mi se istu tehnologiju?I gde je vece platno?Takvud mi je dosta blize,ali ako je toliko bolje u rodi ici cu tamo.

Vece je platno u Rodi,meni bolja Roda,jer mi je u Tuckwood-u sve nekako skuceno.

meni je u tuckwood-u malo neudobnije za sedenje , ali sto se samog dozivljaja filma tice , skoro pa isto.

Hvala na odg.Pa nznm ako je ista slika tj.isti dozivljaj,a platno manje,msm da je bolje da idem u takvud npr.3,4 red.Ok,da ne se#em vise i da pitam konkretno:ako je takvud na 10 min od mene,da li se isplati ici do rode?

Drug vidi samo na jedno oko... odnosno vidi na oba li jedno samo koristi ne znam ni sam tacno

Da li on moze da gleda sa xpand 3d ?

Ne znam za Xpan3d ali Dolby3d radi provereno :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno