Forumaš, pa lepo smo ti objašnjavali nešto gore.
Šta objašnjavali? Ponavljam, Titanik je film sa najvećom (bioskopskom) zaradom ikada.
Forumaš, pa lepo smo ti objašnjavali nešto gore.
I sta time sto ti ponavljas to postaje tačno ?
To mozda dok si u vrticu .
Aj nauči sta je index cena, sta je inflacija, sta je kupovna moc dolara,sta je BDP , sta je BDP Deflator ,sta je BDP po stanovniku pa onda dodji i napisi da je titanik film sa najvecom zaradom ikada.
http://www.measuringworth.com/
Kad se koriguje inflacija
RPhujalo sa vihorom je ubeldjivo na prvom mestu
sa milijardu dolara
pa onda ratovi zvezda
titanik je tek na 5 mestu
E sad, sto je neko rekao, kad je u pitanju uspesnost filmova ima tu mnogo drugih faktora. Glupo bi bilo racunati Prohujalo sa vihorom koji je u to vreme bio jedini kolor film, koji se prikazivao vise od godinu dana, i nije imao konkurenciju. Danas svakog petka pojavi se po nekoliko "velikih" filmova, a barem svake druge nedelje po neki hit. Titanik je cini mi se 18 ili 19 nedelja bio na prvom mestu top liste sto je u novije vreme nezabelezeno.
Adjusted for Ticket Price Inflation:
http://www.boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm
dakle titanik je tek na 6. mestu. Ovo je naravno samo zarada u Severnoj Americi. Preracunavanje inflacije za zaradu u celom svetu bi bilo veoma tesko, ako ne i nemoguce. E sad, sto je neko rekao, kad je u pitanju uspesnost filmova ima tu mnogo drugih faktora. Glupo bi bilo racunati Prohujalo sa vihorom koji je u to vreme bio jedini kolor film, koji se prikazivao vise od godinu dana, i nije imao konkurenciju. Danas svakog petka pojavi se po nekoliko "velikih" filmova, a barem svake druge nedelje po neki hit. Titanik je cini mi se 18 ili 19 nedelja bio na prvom mestu top liste sto je u novije vreme nezabelezeno.
BTW. izgleda da Cameron sprema novi Titanik. U pitanju je drama o prezivelima atomske bombe u Hirosimi. Cameron je jedini covek koji bi mogao od toga da napravi dramu koja bi razvalila boxoffice.
Ako ni zbog čega drugog, Kameronu treba skinuti kapu kao pokretaču renesanse bioskopa.
Sad samo cekamo koji ce naredni negov film skinuti Avatara sa prvog mesta. Izgleda da ce Nagasaki Deadline biti u 2010, a Battle Angel 2011 radi po ovom crtanom, a ocekuje se od njega i Terminator 5
Da li je roda dosta bolja od takvuda,posto koriste cini mi se istu tehnologiju?I gde je vece platno?Takvud mi je dosta blize,ali ako je toliko bolje u rodi ici cu tamo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari