O.K. Vidim sada da zaista nema potrebe...@magick Nema potrebe da se izvinjavaš.
Čuj komšija... Ja sam ti audio/video inženjer, sa jakim medicinskim obrazovanjem, te o fiziologiji oka znam mnogo više od tebe, to je sigurno...To što nešto nisi čuo samo znači da ne znaš osnovne nedostatke ljudskog tela. Preskakali se časovi, izgleda... A poređenje sa televizijom je tek urnebesno, to ne želim ni da komentarišem...
O jeftinoći i doskočicama bolje da ne počinjemo... Nisam ni ja taj koji se pravi pametan kritikujući tehnologiju koja pomera granice i obara sve rekorde, te čiji uspeh kod publike najboje govori o njenom kvalitetu.I mani se tih jeftinih doskočica sa auto jurnjavama i sisatim plavušama. Nisam ja taj koji se loži na Ron Džeremija.
E dobro je što imamo tebe da nam kažeš šta je prevara i ušediš nam 400 kinti.A i nismo svi isti pa da tako olako upijamo marketinške prevare.
Pa evo sad si razumeo šta sam hteo da kažem. Nisam spominjao Avatar u citiranom postu.
Jedino što bih mogao da kažem na ovo je da nikada nisam gledoa Gospodare zbog Wete, nego zbog filma/filmova kao takvih... I dan-danas smatram te filmove kao svojevrstan vrhunac filmskog zanata. U svakoj sceni može da se, fizički, oseti koliko je truda uloženo u snimanje.Ja sam izgleda jedini koji je u startu rekao da su Gospodari total waste of time. Pogledaš jednom da vidiš kako je to Weta uradila i to je to.
...Udario Titanik u santu leda i kapetan kaze putnicima da ima jednu losu i jednu dobru vest i koju hoce prvo da cuju.Pitaju oni koja je losa,a on kaze da ce brod potonuti i da ce svi izginuti.Jedan putnik mu kaze ajde reci i dobru,pa da begamo.Kapetan odgovara:"Nominovani smo za 14 oskara!"
Kameron je iskoristio tragicnu pogibiju hiljada (ako se ne varam) ljudi da obicnu, cak ljigavu ljubavnu pricu okiti brojnim oskarima. Film bi bio mnogo bolji da se manje racuna vodilo o balavljenju leonarda i debele engleskinje, a vise o sudbini ostalih ljudi na brodu (ako ih je bilo, ili su oni bili sami na titaniku... a da, ima ih na kraju, kad umiru, kao dekoracija za leonardovo smrzavanje i zrtvovanje). Mada da je film takav, ne bi ni dobio tolike oskare. Verovatno ni specijalni efekti nemaju mnogo veze sa uspehom filma... Kao ni muzika.. Bravo Kamerone, svaka ti se dala. Shotru volim manje od Kamerona, ali mislim da bi Boj na Kosovu bio daleko bolji film, recimo da je imao 10000 deo budzeta titanika, ili Zona, ili taj Ranjeni orao. Samo smestis dvoje mladih, napaljenih ljudi u kataklizmicno okruzenje i woooow.... Sve je tako posebno!
Ranjenog orla nisam gledao, niti cu, ali verovatno su tu negde sa titanikom, ako izuzmemo mesto desavanja, tj. brod koji tone![]()
Da je tako uradio to bi onda bio dokumentarni film... Možda čak i jako dobar... Ali definitivno ne bi odvukao toliku raju u bioskope. To je fakat!Kameron je iskoristio tragicnu pogibiju hiljada (ako se ne varam) ljudi da obicnu, cak ljigavu ljubavnu pricu okiti brojnim oskarima. Film bi bio mnogo bolji da se manje racuna vodilo o balavljenju leonarda i debele engleskinje, a vise o sudbini ostalih ljudi na brodu...
Opus Milice Jakovljević svakako ne spada u štivo koje bih rado čitao ili koje bi me inspirisalo, ali ekranizacija zaista nije loša (kao što kod nas ume da bude) te u nedostatku kvalitetnijeg sadržaja Ranjeni orao postade veliki hit u nas. Nemoj me shvatiti pogrešno, ali njegovo poređenje sa Titanikom nikako nije na mestu, iako se nekome mogu podjednako (ne)sviđati....Ranjenog orla nisam gledao, niti cu, ali verovatno su tu negde sa titanikom, ako izuzmemo mesto desavanja, tj. brod koji tone![]()
Ja sve iš'o okolo naokolo, al' to je poenta.Pa bilo bi sve tako da su glumili lik i riba iz neke spanske serije, ali su Di Caprio i Kate odglumeli vrhunski i samo oni "na silu se pravim da sam tough guy da bi se izdvajao i jer je to cool" nisu osetili nikakve emocije tokom celog filma..
konacno se setih dobrog poredjenja kada govorimo o zaradi prohujalo sa vihorom - avatar:
Sta mislite da li bi se WV buba prodala u 50.000.000 komada, da je recimo od 40-50-tih kad se pojavila bilo u samoj WV ponudi a i kod ostalih proizvodjaca, jos jedno 30 drugih slicnih modela. Mozda i nije toliko dobro poredjenje ali ima logike![]()
Jedino što bih mogao da kažem na ovo je da nikada nisam gledoa Gospodare zbog Wete, nego zbog filma/filmova kao takvih... I dan-danas smatram te filmove kao svojevrstan vrhunac filmskog zanata. U svakoj sceni može da se, fizički, oseti koliko je truda uloženo u snimanje.
Isto tako, Kameronov film je - rastavljen na delove - već viđen mnogo puta. Potpuri svega i svačega. Međutim, kada se sve to upakuje u jednu celinu dobije se spektakularan rezultat, koji se gleda u dahu i sa uživanjem.
Poenta: uvek možemo da nađemo mnogo mana za svaku stvar koja nam dođe pod ruku/pred oči. A sa druge strane, možemo da se opustimo, zavalimo i uživamo.
Ne, ne, vrhunac filmskog zanatstva je zbog mnoštva sitnih i malo manje sitnih filmskih trikova. A trud jednostavno izbija iz svakog kadra!Vrhunac filmskog zanata zato što je uložen trud? Pa uložen je trud i u Water World, možda još više truda, pa je film dno dna... koji je propao i kod kritičara i kod publike a i na box officeu. Ne bih da se prepirem sa Tolkinovcem, ali moje mišljenje je da su filmovi pretenciozno najavljivani, a prilično su dosadni... I taj epitet je nešto najlepše što o njima mogu da kažem.
Vatican calls 'Avatar' bland
The Vatican has described the science fiction film 'Avatar', which has taken $1 billion (£600m) at the box office, as bland, cliched and overly-sentimental.
@Bane R
Uporedjujes Federera i Vudsa?!?
Pa ko te tera da kažeš.
Vidis, vreme je da se probudis....spavam u grupu broj "2"...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari