^Clio 3, 68ks, 1,5dci,razvija 165km/h na autoputu, mozda moze i nesto preko.
Nema tu govora i smanjenoj potrošnji nakon remapa. Snaga se može poprilično povećati, to je tačno. Važi za motore sa turbo natpunjenjem.
Ma ne može. Padne najčešće po BC, jer zbog veće snage manje stiskaš gas. Kako položaj gasa ulazi u računicu potrošnje, između ostalih parametara, tu najčešće dođe do greške. Metodom čepa ako isto voziš potrošnja ostane slična.
Može da se osiromaši smeša remapom, ali to nije dobar remap jer skraćuje životni vek motora. Dobri tjuneri vode računa da smešu održavaju optimalnom.
Sa dobrom mapom si na istom ako voziš normalno, ali kad zalepiš gas osmeh od uva do uva je zagarantovan.
Naravno da osiromasenje ne dolazi u obzir.. Povratni utisci ljudi posle chipa su takvi, e sad da li se svi oslanjaju na sam board ili su i uporedjivali predjen put, to ne znam, uglavno tako bi trebalo biti po teoriji, e sad moguce da je praksa drugacija.. Inace kad vec pricamo o automobilima.. Citroen C6 2.7 HDi V6 . .Pokretna kuca, onaj dan sam vozio, svakodnevno zbog prirode posla vozim skoro sve iz PSA grupacije, ali ONO, ono je nesto drugacije od bilo cega drugog..
Ko nije video..
[YOUTUBE][/YOUTUBE]
Na prvu loptu pomisliš da si uštedeo pare, a u stvari nisi ako skuplja guma troši litar manje što je sasvim realan scenario.
U pravu si, moja greška. Ono što sam hteo da kažem je da širina gume ne utiče a priori na obim. U mom primeru 185/65 zameni sa 195/65, ili 185/70 i stvar se menja.@roadracer ti i ja smo izrekli istu tvrdnju - za ISTU felnu uza guma povecava obim... nidzin post u kome me on "demantuje" ali iz meni neobjasnjivih razloga uvodeci PROMENU felne, je kriv za nesporazum.
EDIT: osim ako ne brkate termine uza/niza?
Koliko ks ima ćaletov clio? 1.5dCi ide od 60 do 115ks.nisam redovan zadnjih dana ovde sad tek videh ovo
elem cale ima Clio 2 2005 1,5dci ide i na lokalnom i na autoputu 180km/h (ono sto pise na satu)
imam jos par njih u blizini mene sto zive sa istim autom uglavnom niko nije slagao i lupio neku cifru, svi su rekli 180 jedan je cak i snimao na more kad je isao par sekundi pun auto i zaleteo se na autoputu 180
samo da napomenem, namera posta nije ko je brzi i ciji je veci itd samo onako informativno da se zna kad ste vec napisali
Ma joj... kakva prevara. Ispade u garaži prepravljen zunto bolji od fabričkih e-automobila. Nisu spomenuli kolika je autonomija kad radi grejanja/hlađenje, svetlo...
Visina mu nije problem, nisam siguran za offset.
Visina 205/55/15 je ista kao 195/55/15
Visina mu nije problem, nisam siguran za offset.
Visina 205/55/15 je skoro ista kao 195/55/15 jedino je briga dal moze da udje zbog offset-a sto se opet moze resiti drugim felnama.
![]()
sto se tice offset-a, to je ono sto se na felni obelezava sa ET
![]()
dakle sto je veci pozitivan offset, guma je udaljenija od osovine. Zero offset znaci da je felna na svojoj poprecnoj sredini povezana sa osovinom, dok negativan offset znaci da je felna "uvucena" unutar auta. Ukoliko su ti felne (najverovatnije) ET35-ET37 i tocak vec prolazi kroz karoseriju, onda bez problema mozes da stavis 205/55/15 na njih, jer je razlika u visini minimalna, a sirina felne ti je 6J i moze da nosi tu gumu
nek me neko ispravi ako nisam u pravu, bez hejta, vadim iz glave sve ovo![]()
Procitao si i to ali si procitao i "pri maksimalnom obrtnom momentu" a to zadnje je tacno. Ako pazljivo osluskujuci motor menjas stepene prenosa kako kazes da radis ti sigurno i ubadas optimalni trenutak i u svom stilu voznje ne treba da pravis izmene - osim u posebnim saobracajnim uslovima naravno, sto i cinis na kraju krajeva.Jedno pitanje oko stila voznje i potrosnje, vozim astru 1.7 dizel, i koliko procitah bolje je pri vecem rpm prebacivati u visu brzinu? Obicno prebacujem od 3-4k iz druge u trecu, tj. dok mi je motor prilicno tih, kapirao sam da je tako boljene racunam preticanja itd.. .
Jedno pitanje oko stila voznje i potrosnje, vozim astru 1.7 dizel, i koliko procitah bolje je pri vecem rpm prebacivati u visu brzinu? Obicno prebacujem od 3-4k iz druge u trecu, tj. dok mi je motor prilicno tih, kapirao sam da je tako boljene racunam preticanja itd.
cini mi se da posle 7k rpm sat ulazi u crveno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari