Šta je novo?

Auto sijalice (LED)

Sarenilo. H7 bela, H1 zuta. OSRAM za sad samo H4 ima u "vintage" zuckastoj boji.

Na stranu legalnost.

To bi ti izgledalo od prilike kad blicas nema nikakvog efekta,a i kad upalis duga ne bi bilo skoro nikakve razlike (ne mora da znaci da ce tako biti,ali za ocekivati).

Samo je ružno. Kod mene su takva, pošto mi je bilo još komplikovanije ugraditi duga (a i nepotrebno), pa sam samo ugradio oborena. Funkcionalno je sve, ali više upada u oči da je nešto čačkano sa svetlima. Doduše, to se vidi i već na osnovu pozicija. 😁

Pa i meni to deluje bezveze da je u 2 boje. Mozda kad bih nasao neku 'toplu' led h7, ali da je ok, ne sumnjivi kinez. A cela zabava saosram h7 i h1 je oko 250e, i jos nisi legalan :/. I to samo pod uslovom da ne smetas drugima na putu, stvarno ima svakakvih idiota...

To bi ti izgledalo od prilike kad blicas nema nikakvog efekta,a i kad upalis duga ne bi bilo skoro nikakve razlike (ne mora da znaci da ce tako biti,ali za ocekivati).

Teoretski zapravo bi OSRAM trebao imati odlican cutoff, pa bi bilo razlike kad se blicne jer dugo baca dalje (vise u vis) od oborenog. Deo snopa gde se preklapaju oba nece videti razliku kao kad su obe halogene, jer LED nadjacava halogenu (tj halogena nema sta da dopuni).

I dalje ce te videti neko na 200m kao i ranije ako mu blicas jer to spada u radnu povrsinu dugih, ali ce tebi iz auta biti dojam da su duga sad impotentna (iako im snop baca kao i do sad, delovace ti jako bledunjavo i umorno u odnosu na LED). Deo razloga je i sto sad nemas +100% svetla kad upalis duga, pa se odusevis, nego recimo samo +40%.

Poslednja izmena:
UN/ECE su bili smernica za donošenje nacionalnih propisa zasnovanih na njima. Svakako i dalje homologacija kao i usaglašenost proizvoda jesu potrebni kod nas.

Jesu nekog uopšte vratili sa tehničkog zbog LED? Ja ne znam za taj slučaj. 😁

Bar polovini ljudi su i farovi loše podešeni (još kod nekih i konta 🤣 pa onaj levi sija nebu pod oblake). Nešto imam utisak da nekih 80% vozača ne zna ni kako treba da izgleda snop, a tek ne kako se podešava na njihovom autu. 😁 Još kad roknu unutra bilo koje LED 🤩😵‍💫

80 % vozača nije ni svesno da sami iz kabine vozila mogu da podignu ili spuste snop po uputstvu tj. rasporedu opterećenja u vozilu

Nazad
Vrh Dno