Ja sam svojevremeno hteo na megane 2 da stavljam ali mi je drago sto sam odustao. Ljudi stavljaju svasta od sijalica, njima je kao lepo a meni dodje da izadjem iz kola i polupam im farove. Toliko svetla rasipaju i smetaju da je nerealno. Za kaznu bi ih terao da voze i da ih slepi neko sve vreme.Šta je za preporuku od H7 LED sijalica za far sa projektorom?
Po mogućstvu neke koje su plug & play na foru halogenki, bez adaptera i slično ako baš ne mora.
Kod mene su sva led svetla bela, bilo mi je cudno za maglenke da su bela, ali su odlicna. Kod nas je magla vec desetak dana, uvece po ovakvim magluštinama se stvarno isplati imati bela led svetlaKakva su vam iskustva s belim LED pri losim vremenskim uslovima, kisa, sneg, itd? Ja primecujem drasticnu razliku kad padne kisa u odnosu na standardna "zuta" svetla.
Imas Philips Ultinon Access 1:1 ali ima mali vent. Tesko da se to moze izvesti bez aktivnog hladjenja.Ima li u Srbiji H7 LED bez ventilatora i adaptera, da budu 1:1 oblik kao obične halogene?
Kao što su nove OSRAM H7 LED SPEED ali nema ih kod nas:
NIGHT BREAKER LED SPEED H7 | OSRAM Automotive
www.osram.com
Pravila su podložna izmenama. Iako to neće moći da se primeni retroaktivno, svakako. Ali će u konačnosti tih automobila biti manje.Pa malo im je kasno za to? Da bi se nov automobil prodavao, prvo prolazi homologaciju da je sve u skladu sa propisim. Pa kad je dobije onda je legalan za prodaju i voznju. Ako tad nisu imali zamerke, kako ce sad retroaktivno.... A mozda su ga homologovali k'o Boing onaj 737 sto je padao sa neba, samo poslali papir sa prepravkama i neko to pecatirao negde.
Nema veze sa našim slabijim svetlima, jer jače svetlo ne umanjuje ono iz suprotnog smera, samo više izbijamo oči jedni drugima.😵💫To je možda problem što im mi koji dolazimo u susret imamo slaba. Sad je papazjanija na putevima, od halogenki, ksenona, led "uradi sam" levom nogom ili fabričkih, laser, matriks... i onda kad naleti jače osvetljenje u susret...
I nova moda je da su automobili sve visi, samim tim i farovi su vise postavljeni i lakse biju u facu pogotovu kad idu uzbrdo. Primetio sam na gomili automobila da im matrix farovi ne rade bas najsjajnije, u krivini me zaslepljuju, uvek sam nekako na samoj liniji. Najgora kombinacija visok auto i rastelovan far koji visoko bije. Pre neki dan sam izasao iz kola i rekao liku da ugasi svetla. Levi far mu je svetleo od mog branika na gore, coravio me sve vreme. Jos ja na ivici migrene taj dan, kao da mi zabada srafciger u oci.Nema veze sa našim slabijim svetlima, jer jače svetlo ne umanjuje ono iz suprotnog smera, samo više izbijamo oči jedni drugima.😵💫
Prosto su nova svetla dosta jaka i prave veliki problem na neosvetljenom putu. Nekad ne mogu da primetim razliku između dugih i kratkih - pre neki dan mi je neko u novoj oktaviji blicao, a ja sam mislio da prelazi preko rupa, pa mu malo jače sijaju kratka svetla.🙃
Imamo sve više legalnih i nelegalnih zaslepljivača, a mi između, hteli to ili ne, postajemo kamikaze.
Da u Engleskoj.Da, rade sad neka istraživanja o bezbednosti upotrebe takvih svetala
Vozaci u UK su se pobunili i trazili istrazivanje, jos nije gotovo meni iskreno ne smetaju opet kad su podesena kako treba.Pa malo im je kasno za to? Da bi se nov automobil prodavao, prvo prolazi homologaciju da je sve u skladu sa propisim. Pa kad je dobije onda je legalan za prodaju i voznju. Ako tad nisu imali zamerke, kako ce sad retroaktivno.... A mozda su ga homologovali k'o Boing onaj 737 sto je padao sa neba, samo poslali papir sa prepravkama i neko to pecatirao negde.
Увек касне у кривинама, небитно од произвођача, прво те добро заслепе, па онда као направе коцкицу около…matrix farovi ne rade bas najsjajnije
Meni nikad niko nije blicao da mu smetaju led farovi, a mesecima su bili podignuti na maximumu, pre par meseci sam spustio za 2 podeoka, jer su mi bespotrebno daleko bacala zrak. Sad kao da mi je bolje. blize baca, ali je još i svetlijeNe znam da li primecujete ali i novi automobili sa "fabričkim" LED svetlima su previše jaka.
Kad se mimoilazimo vidim da su to novi i skupi modeli pa je iskljucena mogućnost "budženja".
Imas na aliju raznih, ja sam uzimao h7 koja gotovo pa istih dimenzija kao obicna h7 i odlicno radi i svetli nisam imao primedbi(blicanja) drugih vozaca. Takodje koristim i h4 i isto tako nemam nikakvih problema a odlicno svetle. Stavljao sam i D1s koje bruka svele(ne treba uopste dugacko svetlo i ne smetaju drugim vozacima) ali prijavljuju gresku na A4 b7 i skinuo sam ih zbog toga. Naravno sve ove led sijalice imaju ventilator, bez njega traju mnogo mnogo krace.Ima li u Srbiji H7 LED bez ventilatora i adaptera, da budu 1:1 oblik kao obične halogene?
Kao što su nove OSRAM H7 LED SPEED ali nema ih kod nas:
NIGHT BREAKER LED SPEED H7 | OSRAM Automotive
www.osram.com
Nema vajde da ti blica. Sad su 70+% učesnika u saobraćaju sa LED farovima, fabričkim ili ne.Meni nikad niko nije blicao da mu smetaju led farovi, a mesecima su bili podignuti na maximumu, pre par meseci sam spustio za 2 podeoka, jer su mi bespotrebno daleko bacala zrak. Sad kao da mi je bolje. blize baca, ali je još i svetlije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari