Šta je novo?

Auto kamere

Da, reče registry1 ranije. Uzeću ih pa da se fiksira i taj preostali deo.

Brake check fazon da se izmuvaju pare od osiguranja ili od coveka kojeg pokusavaju da zeznu da se nabije u njih.

Popularno u SAD

Kakva su iskustva sa Kawa kamerama? Da li je neko istraživao?

Uzeo bih možda neku njihovu da snima pozadi.

Meni bi jedino bila bolja naka sa 5 GHz konekcijom, zbog bržeg skidanja videa sa kamere na fon, ali te su znatno skuplje, tako da je i ova ok.

Ima li neko preporuku za neki servis koji bi ugradio prednju i zadnju kameru i koje su cene okvirno za takav poduhvat?
Htedoh da ugradim 70Mai A510 plus zadnju u jedan auto i u drugi ovaj noviji T800 set.

Nemam ni vremena, ni zivaca 🙂 Najveci prob mi je kacenje na struju, cak bi mozda i uzeo onaj 70mai hardwire kit sa 4g konekcijom.

Kakva je ta 70mai A510 u odnosu na DDPAI Mola N3 Pro?

I sve se lako demontira za par minuta, ako hoces da promenis auto, a da zadrzis kameru. Plus se ne nista ne prcka oko struje.

Nisam nasao servis, obzirom da svi traze 60-100 EUR za max 2 sata posla, kao da su doktori. Uzeo neku spravicu FitDVR sto uzima napajanje sa senzora za kisu i montirao sam prednju kameru za 10 minuta.
Može neko detaljnije objašnjenje, neki link, youtube video....

Šta god da dodajete, ne bi bilo loše da znate na kom vam je to osiguraču, šta je još vezano tu i koliko imate "fore" na njemu.

Zdravo.
U zurbi sam pa ne procitah poslednje 3 stranice teme... al cu ipak da upitam.

Da li ima neka nadzorna kamera za parkirano auto, postavljena u kola na komandnu tablu ili par kamera (napred i nazad) koje rade na svoju vecu punjivu bateriju, da se dopunjuju preko usb i da slikaju na neki broj sekundi stalno ILI još bolje da se pale na udar laksi u kola (češanje i grebanje branika, krila, vrata), da NIJE prikljucena na akumulator kola vec da imaju svoju punjivu bateriju koja bi se punila po potrebai pa makar trebalo svaki dan da se dopunjuje...?
I da moze danju i naročito NOĆU da očita tablicu i da se vidi model i boja kola od zlikovca... 🙁

Brzo guglanje pokazuje da postoje takve stvari, ali ćeš to morati da platiš dosta skuplje od tzv hardwire načina. Postoje eksterne baterije od Viofo, Xiaomi i drugih nekih, namjenjene baš za auto. Sad kako to ide, da li 12v kabal ide u tu bateriju, zatim u auto kameru, ne znam.

Sta si tacno guglao, sta si pisao?

Treba mi da sama kamere ima svoju bateriju (u kameri), da se ta baterija dopunjuje po potrebi usb kablom iz kola (sa usb-A ili isb-C konektora od kola kad kola rade), da samostalno radi kamera kad je auto parikan i ugasen, da nije kabl kompletom za stalno napajanje vezana za kola i akumulator kola.
To mi treba.
Varijanta 2 koja pristojna (ne najskuplja ni najbolja) kamera snima u parking modu preko adaptera (ako ožalošćenog baksuza ubedim da uzme to)?
(neko se navrzao bratu na kola, već 3. put za 2 meseca mu grebe kola na zakrcenom beogradskom parkingu kola preg zgradom)

Treba ti LiFePo4 powerbank za dashcam. Kosta do 300 EUR, ali nema ga u nabavci kod nas nigde. Been there done that.

Znači nema leba za napajanje kamere nikako drugačije nego hardwire. Glavni razlog zašto još nemam kameru

Pa za to sto on hoce bolja je jedna sakrivena kamera koja gleda na auto kod nekog (proverenog) komsije nego da se petlja sa svim ovim.

I još da imaš komšiju u svakom delu svakog grada, a i pokojeg po inostranstvu...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno