Misliš na DashCam?Znate li neki servis ili nešto slično gde rade ugradnju kamera za snimanje saobraćaja?
Jel ugradivao mozda neko 70mai a810 u leon mk3?
Pa zavisi od kamere, ali recimo 70mai daje u kompletu one plastične (ne znam kako da ih nazovem) da uguraš kabl u nebo između soferke i neba. Mozda jeidno treba da skidaš suncobrane, mada ja do sada na svoja 2 auta nisam.Ne znam na koji način se skriva kabal kod neba i iza panela da se ne vidi? Pretpostavio sam da moraju neki paneli da se skidaju, a nisam to nikad radio pa da ne napravim neki belaj.
A najveći problem je gde provući na centralnoj konzoli kabal sa onim delom koji se ubacuje u 12v?
Ne znam na koji način se skriva kabal kod neba i iza panela da se ne vidi? Pretpostavio sam da moraju neki paneli da se skidaju, a nisam to nikad radio pa da ne napravim neki belaj.
A najveći problem je gde provući na centralnoj konzoli kabal sa onim delom koji se ubacuje u 12v?
Zavisi koji auto i gde su ti osigurači, ili neki drugi prigodan izvor napajanja u kabini. Imaš za dosta modela i snimke korisnika na netu kako su ugrađivali i na šta priključivali.Ne znam na koji način se skriva kabal kod neba i iza panela da se ne vidi? Pretpostavio sam da moraju neki paneli da se skidaju, a nisam to nikad radio pa da ne napravim neki belaj.
Ovo bi možda i moglo da se izvede na drugu lokaciju jer ima i na drugom mestu, ali mi kabal nije dovoljno dugačak.E sada dalje, najprostije je da gotovo napajanje uključiš u tzv. utičnicu za upaljač, ali meni je to bio bzvz. te sam nabavio kit za napajanje koji sam pozadi, da se ne vidi, nakačio na napajanje utičnice za upaljač, koja kod mene dobija napajanje sa davanjem kontakta, na sadašnjim kolima.
Pogledao sam sad malo detaljnije, deo oko neba i A stuba nije problem, ima mesta da se zavuče. Problem mi je napajanje. Evo i slika da bude malo jasnije, ovo je 3008.
Ugradio u leona samo drugu kameru ako ti nešto znači.Jel ugradivao mozda neko 70mai a810 u leon mk3?
Tu mi i zapinje proces. Uzeo sam rukom da probam da razdmrdam, kao na ovom klipu što je Falcon poslao (minut 3:00) ali njegov panel se odvojio na prvi kontakt, kod mene nema šanse. Ne žvaće ni malo.Najprostije je da višak kabela smotaš tu ispod i uhvatiš vezicom, a napajanje utakneš u upaljač.
Možda nije teško skinuti neki deo panela. tu pored menjača ili oko konektora za upaljač ili USB, da prođe kabel.
Ali to se može ovako napamet.
Nije loš predlog, probaću i toIzvidi možeš li ovakvim pravcem
Druga varijanta da vidiš da možeš li da ideš lijevom stranom, ako možeš da kabal zavučiš i/ili prilijepiš a da ti ne smeta nogama.
P.s. a pada mi i na pamet da se možda ta plastika probuši na nekom mjestu koje ne bode oči, mada poširok je c konektor...
Ja sam u 3008 ovuda provukao kabl, sve sem poslednjih 15cm kabla je skriveno a ni to se skoro ne vidi jer je crn kabl. Nema potrebe ići preko suvozačeve strane.Izvidi možeš li ovakvim pravcem
Druga varijanta da vidiš da možeš li da ideš lijevom stranom, ako možeš da kabal zavučiš i/ili prilijepiš a da ti ne smeta nogama.
P.s. a pada mi i na pamet da se možda ta plastika probuši na nekom mjestu koje ne bode oči, mada poširok je c konektor...
Da, ovo i meni deluje najjednostavnije.Ja sam u 3008 ovuda provukao kabl, sve sem poslednjih 15cm kabla je skriveno a ni to se skoro ne vidi jer je crn kabl. Nema potrebe ići preko suvozačeve strane.
Pogledajte prilog 508891
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari