Da snima 24/7, tacnije, bitnije mi je da snima dok je auto parkiran. Znaci mogu uzeti tu kamericu + taj kit i moze da snima non stop neko vreme?
Naleteh sad na 70mai Dash Cam Omni koja ima ugao snimanja 140C, deluje mi jako dobro za ono sto mi treba. Cak i prati ako se neko priblizi autu ali izgleda da je nema kod nas...
Pozdrav,
Evo i ja sam se zainteresovao za ovu kameru. Posle gledanja silnih review-a, istrazivao sam i opcije za Parking Mode.
Postoji nekoliko opcija pa cu ovde navesti sta i kako funkcionise.
1. 70mai Dash Cam 4K A810 sa ili bez HDR RC12
2. Parking Mode > Hardwire Kit (UP03) > (obavezno) > bez ovoga Parking Mode nece raditi.
3. 4G Support > SIM kartica > hotspot > Parking Mode > kamere salju notifikaciju ako dodje do udarca i slicno.
4. 70mai Battery Pack for Dash Cam
Ako zelite da kupite ovu kameru, postoji 3 opcije za napajanje iste:
1. Preko upaljaca
2. Hardwired preko osiguraca
3. Power bank > hardwired > Parking mode🔁
Ukoliko se odlucite za drugu opciju, posetite nekog pouzdanog majstora koji zna sta treba da uradi i koji ce ispravno da poveze sve (ovo se odnosi posebno na vlasnike vozila koji imaju Start / Stop sistem).
Pogresno povezivanje moze dovesti do praznjenja akumulatora.
Automobili koji poseduju Start / Stop sistem nisu namenjeni da se "prazne" duzi period, vec povremeno, i ako je hardwiring povezan kako treba, uredjaj koji kontrolise voltazu u tom sistemu treba da prekine snimanje - ako voltaza padna ispod 12,4 V (nov akumulator) ili 12,2 V (stariji akumulator). Koliko sam razumeo ovo moze da se podesi posebno..
Parking Mode
Da bi ovo radilo hardwiring mora da se odradi. Koliko sam razumeo, kamera ne snima konstantno 24/7 vec tek kada detektuje udarac ili slicno (osetljivost moze da se podesava).
Ako zelite da dobijete notifikaciju na telefon, potrebno je da se dokupi 4G support opcija, u koju se stavlja SIM kartica koja ce sluziti kao hotspot za kameru i parking mode.
Prilikom detekcije udarca, kamera ce poslati notifikaciju - ukoliko je signal dobar. Treba proveriti internet kako radi gde se nalazi parking kako bi bili sigurni da ce stici notifikacija...
70mai Battery Pack for Dash Cam
Power bank, al' ne bilo koji, vec LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate).
Sluzi za Parking Mode. Puni se u toku voznje, a prazni kada je auto parkiran. Prvo se trosi akumulator do zadate voltaze, po dostizanju iste trosi se power bank.
U nastavku vam ostavljam linkove od svih ovih zajebancija:
70mai Dash Cam 4K A810 with Sony STARVIS 2 IMX678, Supports 4G Connectivity & Dual HDR
70mai Hardwire Kit UP03 for Dash Cam A510/ A810/ M500/ Omni
70mai 4G Hardwire Kit for Dash Cam A810 /A510/ Omni
70mai Battery Pack for Dash Cam
I da, micro sd kartica, sto veca klasa to bolje - bez nje nema snimanja.
Suma sumarum preko sajta: 450e