Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je to referentni klok? Da li je svaka na 800? Mislis da nece biti 6800 glh jastrebova? :trust:

Dirt 2, Ultra DX11 at 1920x1200, 8xAA, 16xAF

image.php

3-screen 5760x1080 benchmark, run at DX10.1 mode, comparing HD 6850 Crossfire to GTX 460 SLI. In numbers, the HD 6850 CF is 1.6x 460 1GB SLI and 3.57x 460 768MB SLI

1010181347cc5f187aa1bfca32.gif

Ceo teks na linku

Super FPS brojke. Al im i dalje ne verujem. :d

Razlika izmedju 1120 procesora na 900MHz i 960 procesora na 775Mhz bi morala biti veca...

MSI Radeon HD 6870:

msi_radeonhd6870_1_dh_fx57.png

AMD's Radeon HD 6800 launch on October 22 before the manufacturers' models are prepared to continue to appear. XFX after the second name of the MSI Radeon HD 6870 model was the light of day. New graphics card company, is based on AMD's reference design and Barts XT graphics chip, code-named new uses.

MSI Radeon HD 6870 with dual slot design, 256-bit memory bus, and 1GB of GDDR5 memory parallel processing unit is capable of 1120x. 900MHz'de graphics processing unit, memory and DirectX 11 support the second generation working in 4200MHz'de graphics card, MSI's Afterburner software also allows overclocking to be made.

Multiple video card for Crossfire X installations, technologies, support multi-monitor setups, offering Eyefinity For the MSI Radeon HD 6870, HD 3D for three-dimensional imaging and advanced video features like UVD 3.0 supports the new AMD technology. MSI Radeon HD 6870 will be launched on October 22 for pricing information has yet clear.

'Ajde da se i ja malo uhvatim onog "Sta ako?"
Jedno pitanje za vas krajnje kupce.
I ako se tacno jos uvek ne znaju performanse,ovo kad izbije ovako kao info uvek bude po malo buva,mora malo da se pretegne da proizvod krene sa dobrom reklamom.
No ako je GTX 460 referentni sporiji od ATI 6850 za istu cenu jasno je sta uzeti.
Ali ako je OC edicija GTX 460 za iste pare brza od 6850 sta bi ste u tom slucaju uzeli.Inace da napomenem posto i OC edicije mogu jos da se kloknu..
Ovo je klasican odnos cena/perf.nemojte samo molim vas sa onom pricom moze i ATI 6850 da se klokuje kao sto je bila ista prica i sa 5850..
Interesuje me samo odnos cena perf?Isto vazi i za 6870.

Jedno pitanje za vas krajnje kupce.
I ako se tacno jos uvek ne znaju performanse,ovo kad izbije ovako kao info uvek bude po malo buva,mora malo da se pretegne da proizvod krene sa dobrom reklamom.
No ako je GTX 460 referentni sporiji od ATI 6850 za istu cenu jasno je sta uzeti.
Ali ako je OC edicija GTX 460 za iste pare brza od 6850 sta bi ste u tom slucaju uzeli.Inace da napomenem posto i OC edicije mogu jos da se kloknu..
Ovo je klasican odnos cena/perf.nemojte samo molim vas sa onom pricom moze i ATI 6850 da se klokuje kao sto je bila ista prica i sa 5850..

Ti ne pričaš "šta ako", ti pričaš da 6850 neće moći da se klokuje! Pa koliko će PCS+ i VaporX verzija izaći? PA I TE VERZIJE ĆE MOĆI DA SE KLOKNU ;) Ako 6850 bude brža od 460 1GB obrisaće pod sa bilo kakvom 460GTX karticom, ma koliko se ta 460 klokovala. Bolja arhitektura, manja potrošnja i (poučenim prethodnim iskustvima sa oc prošlih ati generacija) bolji oc potencijal to garantuju ;)

nV bolji da zaboravi fermi i da osmišlja novu arhitekturu, ili čeka 28icu. Ispali sa tržišta chipsetova, njihov Ion je puko, još taman da otrojči sa grafikama :D

Poslednja izmena:
Ti ne pričaš "šta ako", ti pričaš da 6850 neće moći da se klokuje! Pa koliko će PCS+ i VaporX verzija izaći? PA I TE VERZIJE ĆE MOĆI DA SE KLOKNU ;) Ako 6850 bude brža od 460 1GB obrisaće pod sa bilo kakvom 460GTX karticom, ma koliko se ta 460 klokovala. Bolja arhitektura, manja potrošnja i (poučenim prethodnim iskustvima sa oc prošlih ati generacija) bolji oc potencijal to garantuju ;)

nV bolji da zaboravi fermi i da osmišlja novu arhitekturu, ili čeka 28icu. Ispali sa tržišta chipsetova, njihov Ion je puko, još taman da otrojči sa grafikama :D

Kako mrzim kad user pocne ovakvu pricu..Pa zasto sam stavio na samom pocetku sta ako???!!!
Jel jasna ovde jedna prosta racunica.Evo ti Alk0-ov primer.Covek hoce da kupi kartu..
Za iste pare ili ti cak povoljnije ima "mozda" brzu GTX 460 OC Edition od moguceg ATI 6850/6870 ..Totalno je nebitno koja i koliko moze da se klokuje jer ako je jedna povoljnija u samom startu tj nudi vise + taj PhysX ali ajde da sa njim ne smaram,ako se gleda svaki ulozen dinar trazi se i realnost na kraju.
Tipa MSI Hawk Tallon Atack za nekih 200-220 eur a karta ide preko 900 Mhz OC + nVidia-ino skaliranje.Sta onda?Znaci PONOVICU,kazem jos se nista ne zna ali me interesuje vase realno razmisljanje!Ako je jedna karta brza od druge (zaboravimo ediciju i defaultne klokove jer je to krajnjem kucpcu sasvim nebitno,bitan je ulozen novac za ono sto dobija po "defaultu" ) sta je isplatljivije uzeti.

Evo poredecin ovaj vas grafikon cak i MSI Cyclone GTX 460 1GB ima vise fps-a u Dirt 2 od ATI 6870 a koliko kosta Cyclone? :

http://www.guru3d.com/article/ecs-geforce-gtx-460-black-review/12

21cck8o.png

Poslednja izmena:
Ako bude ova razlika u igrama, kao na ovim grafikonaima sa 6850 i 6870 , a 6850 bude jeftiniji od GTX460 1G, stvarno ne znam ko ce uzeti GTX po ovim cenama... morace to jos dole...ako ne zele kljuc u bravu , pa do neke druge prilike.
... ispadne razlika izmedju male GTX460 i 6850 ~35%(39fpsa naspram 52fpsa)... sad ne znam kolika ce biti razlika u ceni...i koliko ce 6850 moci da se klokuje.

Poslednja izmena:
Evo ti Alk0-ov primer.

Ziveo Alk0 :d
U tom konkretnom primeru koji navodi PCBeast ja biram OC verziju GTX-ova.
Sad, dal 768MB ili 1GB verziju, to cemo jos videti da li ce cene padati ili ne...
Poenta svega je da ce AMD morati malo vise da se potrudi od obicnog "evo nasih novih karata dajte sve pare koje imate"

Poslednja izmena:
Meni je baš drago što vi i dalje u ovoj temi pričate o tome kako je super što se kupili / ćete kupiti GTX460 koji je ultramegagiga i pravite svoja scenarija za špijunske filmove B produkcije.

Evo nečega o čemu bi mogli da razmislite:

Asus Radeon HD6850 (EAH6850 DC/2DIS/1GD5) - $213.36
Asus Radeon HD6870 (EAH6870/2DI2S/1GD5) - $265.39

i u istoj radnji vaši omiljeni (i overklokovani) modeli:

Asus GTX460 DirectCU (ENGTX460DIRECTCU/G/2DI/1G) - $255.17
Asus GTX460 DirectCU TOP (ENGTX460DIRECTCUTOP/2D/1G) - $266.13

Poslednja izmena:
Kako mrzim kad user pocne ovakvu pricu..Pa zasto sam stavio na samom pocetku sta ako???!!!
Jel jasna ovde jedna prosta racunica.Evo ti Alk0-ov primer.Covek hoce da kupi kartu..
Za iste pare ili ti cak povoljnije ima "mozda" brzu GTX 460 OC Edition od moguceg ATI 6850/6870 ..Totalno je nebitno koja i koliko moze da se klokuje jer ako je jedna povoljnija u samom startu tj nudi vise + taj PhysX ali ajde da sa njim ne smaram,ako se gleda svaki ulozen dinar trazi se i realnost na kraju.
Tipa MSI Hawk Tallon Atack za nekih 200-220 eur a karta ide preko 900 Mhz OC + nVidia-ino skaliranje.Sta onda?Znaci PONOVICU,kazem jos se nista ne zna ali me interesuje vase realno razmisljanje!Ako je jedna karta brza od druge (zaboravimo ediciju i defaultne klokove jer je to krajnjem kucpcu sasvim nebitno,bitan je ulozen novac za ono sto dobija po "defaultu" ) sta je isplatljivije uzeti.

Evo poredecin ovaj vas grafikon cak i MSI Cyclone GTX 460 1GB ima vise fps-a u Dirt 2 od ATI 6870 a koliko kosta Cyclone? :

Nisi ti pročitao moju prvu rečenicu.

Prvo, perf se još uvek ne znaju, jer karte nisu ni izašle, tako da to da je 460 brža od 6870 ne pije vodu NIKAKO ;)

Kad već forsiraš tu tvoju "teoremu" o krajnjem kupcu, moram da te pitam nešto. Koliko si ti računara prodao, ili pomogao da pri sklapanju? Ako ne računamo nv i ATI fanove, koji su pristrasni, šta kupuje krajnji kupac? Gde se informiše krajnji kupac? Na netu DA, ali ne u ovakivm thredovima. Koliko je ljudi kupilo msi hawk pored 20e jeftinije 460ice sa istom količinom memorije? Možda 5% ;) Ljudi gledaju čip, tako da neko čuje/pročita/zna/neko mu kaže da je 6850 brži od 460, on sigurno neće da gleda 460 hawk, jer će gledati da za iste pare prođe što bolje, a + mala je verovatnoća da će mu neko reći da je hwak naklokovana 460ica i da je brža od 6850 na def ;) Opet, onaj ko kupuje kartu da bi je klokovao, verovatno zna šta kupuje i sigurno neće dati iste pare za već naklokovanu kartu, kad može da kupi noviju karticu, koja je na def jača od 460ice na def i klokuje je tako da opet ima bržu karticu od te hawk revizije. Generalno mali broj ljudi klokuje računar i još manji kupuje klokovane kartice.
Ljudi koji sklapaju mašinu da bi je klokovali uzimaju u obzir sve i def i ne def. Ako neko hoće da uštedi svaki dinar, sigurno neće uzeti npr hawk karticu, kad zna da može da za iste pare uzme 6850 i prođe bolje. Nemaju svi sve informacije, kao mi ovde. Ne čita svako bench i u sitna crevca meri razlike izmedju grafika. 460 je bio dobra kupovina i još uvek jeste, ali je preterano očekivati da će moći da parira novoj i poboljšanoj generaciji atija. Ako 460 padne na 150-160 e i bude neck2neck sa 6850 koji će da košta oko 180E ja ću je prvi uzeti, ali opet kažem, TEŠKO jer su i sada 460 preskupe. Ne menja mi se napajanje zbog nV - kratko i jasno.

I pojasni mi šta znači to "nv skaliranje"? Da li je "nv skaliranje" bolje od "ati skaliranja"?

:wave:

EDIT: Preteče me pixell sa cenama :)

Poslednja izmena:
Iskreno ne volim OC edicije, ista kartica sa boljim hlađenjem a osetno skuplja.
Drugim rečima, skoro svaka difoltna kartica može da ima iste klokove kao većina OC verzija, samo sa malo većim temperaturama.
U ovom slučaju bi sigurno uzeo difolt 6850, koja pored toga što je poslednje generacije :) , trebala bi i da troši 120-130W, Ili bi uzeo GTX 460 768MB ako bude imala bolji odnos cena/perf.

Posto i ja planiram da se ponovim sa novom grafickom, da se prikljucim PCBeast-ovoj anketi.

"ako je OC edicija GTX 460 za iste pare brza od 6850"

Ja bi licno uzeo 6850. Imam par razloga. Nasvirana verzija kartice (460) ima istu cenu kao ne-nasvirana verzija kartice (6850), po nekom mom razmisljanju bi trebalo da mogu da izvucem vise iz ne-nasvirane verzije ako je ja overklokujem. Unapred nasvirana kartica u pocetku je vec u zaostatku jer mora da se nategne do krajnjih granica da bi bila konkurentna sa proizvodom iz druge firme. Tu dolazimo do drugog razloga zasto 6850.
Default 460 je proizvod koji je nvidia izbacila i on kosta (recimo) 120 dolara. Ali kazu mi da ima i "nasvirana" verzija kartice koja je iste brzine kao konkurentski proizvod ali moram da platim (recimo) 30 dolara vise. Odjednom imamo samo nasvirane verzije kartice da se prodaju a default varijanta je retka zverka. To je po meni cisto mazanje ociju i prodavanje jednog te istog proizvoda samo u drugom pakovanju. Mi ne dobijamo izabrane primerke cipova koji se bolje klokuju, pa za tu privilegiju placamo 30 dolara vise nego je sve to jedan proizvod koji steluju prema proizvodu konkurencije. Ako cemo vec tako onda cu radje da uzmem "nasviranu" verziju 6850 koja ce u startu da bude brza 15% od nasvirane verzije 460 i cao zdravo.
Inace, ja licno pikiram na 6870 ali videcemo koliko ce da je zacene. Posebno me interesuje kako se ponasaju dva 6850, jer ako imaju jedan 6 pinac to bi moglo da bude idealno resenje. Jedna sad, jedna posle.
Inace, da se vratimo na PCBeast-ove prave razloge zasto je postavio ovo pitanje, a to je pokusaj plasiranja proizvoda njemu omiljene firme kao alternative proizvodu njemu ne-omiljene firme. Ja licno ne bi uzimao sada ni jednu nVidia karticu jer je cela ova generacija dobila po meni neku mnogo losu karmu. Mislim da ce mnogo bolje da urade posao sa sledecom generacijom kartica aku su iole normalni posle ove price i da ce tad vredeti da se uzme. Evo to ti je potpuno laicko gledanje na stvar.

Posto i ja planiram da se ponovim sa novom grafickom, da se prikljucim PCBeast-ovoj anketi.

Ja bi licno uzeo 6850. Imam par razloga. Nasvirana verzija kartice (460) ima istu cenu kao ne-nasvirana verzija kartice (6850), po nekom mom razmisljanju bi trebalo da mogu da izvucem vise iz ne-nasvirane verzije ako je ja overklokujem. Unapred nasvirana kartica u pocetku je vec u zaostatku jer mora da se nategne do krajnjih granica da bi bila konkurentna sa proizvodom iz druge firme. Tu dolazimo do drugog razloga zasto 6850.
Default 460 je proizvod koji je nvidia izbacila i on kosta (recimo) 120 dolara. Ali kazu mi da ima i "nasvirana" verzija kartice koja je iste brzine kao konkurentski proizvod ali moram da platim (recimo) 30 dolara vise. Odjednom imamo samo nasvirane verzije kartice da se prodaju a default varijanta je retka zverka. To je po meni cisto mazanje ociju i prodavanje jednog te istog proizvoda samo u drugom pakovanju. Mi ne dobijamo izabrane primerke cipova koji se bolje klokuju, pa za tu privilegiju placamo 30 dolara vise nego je sve to jedan proizvod koji steluju prema proizvodu konkurencije. Ako cemo vec tako onda cu radje da uzmem "nasviranu" verziju 6850 koja ce u startu da bude brza 15% od nasvirane verzije 460 i cao zdravo.
Inace, ja licno pikiram na 6870 ali videcemo koliko ce da je zacene. Posebno me interesuje kako se ponasaju dva 6850, jer ako imaju jedan 6 pinac to bi moglo da bude idealno resenje. Jedna sad, jedna posle.
Inace, da se vratimo na PCBeast-ove prave razloge zasto je postavio ovo pitanje, a to je pokusaj plasiranja proizvoda njemu omiljene firme kao alternative proizvodu njemu ne-omiljene firme. Ja licno ne bi uzimao sada ni jednu nVidia karticu jer je cela ova generacija dobila po meni neku mnogo losu karmu. Mislim da ce mnogo bolje da urade posao sa sledecom generacijom kartica aku su iole normalni posle ove price i da ce tad vredeti da se uzme. Evo to ti je potpuno laicko gledanje na stvar.

BRAVO! Upravo TO! Ja to pričam, ali čovek tera svoju priču, pa to ti je :D
Iskreno ne volim OC edicije, ista kartica sa boljim hlađenjem a osetno skuplja.
Drugim rečima, skoro svaka difoltna kartica može da ima iste klokove kao većina OC verzija, samo sa malo većim temperaturama.
U ovom slučaju bi sigurno uzeo difolt 6850, koja pored toga što je poslednje generacije :) , trebala bi i da troši 120-130W, Ili bi uzeo GTX 460 768MB ako bude imala bolji odnos cena/perf.

Upravo to! Te oc verzije kartica 95% kupaca ni ne interesuje...osim nas zaluđenika :d

Evo ja sam imao potres mozga, ne bi trebao ni da na sekundu gledam u monitor, već da odmaram, a sve što radim je da visim u ovom thredu :D

Uglavnom svi se slažemo da NIKO ne bi kupio oc 460icu pored def 6850 ;)

Poslednja izmena:
Nisi ti pročitao moju prvu rečenicu.

Prvo, perf se još uvek ne znaju, jer karte nisu ni izašle, tako da to da je 460 brža od 6870 ne pije vodu NIKAKO ;)

Kad već forsiraš tu tvoju "teoremu" o krajnjem kupcu, moram da te pitam nešto. Koliko si ti računara prodao, ili pomogao da pri sklapanju? Ako ne računamo nv i ATI fanove, koji su pristrasni, šta kupuje krajnji kupac? Gde se informiše krajnji kupac? Na netu DA, ali ne u ovakivm thredovima. Koliko je ljudi kupilo msi hawk pored 20e jeftinije 460ice sa istom količinom memorije? Možda 5% ;) Ljudi gledaju čip, tako da neko čuje/pročita/zna/neko mu kaže da je 6850 brži od 460, on sigurno neće da gleda 460 hawk, jer će gledati da za iste pare prođe što bolje, a + mala je verovatnoća da će mu neko reći da je hwak naklokovana 460ica i da je brža od 6850 na def ;) Opet, onaj ko kupuje kartu da bi je klokovao, verovatno zna šta kupuje i sigurno neće dati iste pare za već naklokovanu kartu, kad može da kupi noviju karticu, koja je na def jača od 460ice na def i klokuje je tako da opet ima bržu karticu od te hawk revizije. Generalno mali broj ljudi klokuje računar i još manji kupuje klokovane kartice.
Ljudi koji sklapaju mašinu da bi je klokovali uzimaju u obzir sve i def i ne def. Ako neko hoće da uštedi svaki dinar, sigurno neće uzeti npr hawk karticu, kad zna da može da za iste pare uzme 6850 i prođe bolje. Nemaju svi sve informacije, kao mi ovde. Ne čita svako bench i u sitna crevca meri razlike izmedju grafika. 460 je bio dobra kupovina i još uvek jeste, ali je preterano očekivati da će moći da parira novoj i poboljšanoj generaciji atija. Ako 460 padne na 150-160 e i bude neck2neck sa 6850 koji će da košta oko 180E ja ću je prvi uzeti, ali opet kažem, TEŠKO jer su i sada 460 preskupe. Ne menja mi se napajanje zbog nV - kratko i jasno.

I pojasni mi šta znači to "nv skaliranje"? Da li je "nv skaliranje" bolje od "ati skaliranja"?

:wave:

EDIT: Preteče me pixell sa cenama :)

Kako volite da izvrcete pa to je strasno..
Niko nije ni rekao da je sve zvanicno ali kad vam pitanje postavi neko za koga znate da je vise naklonjen nV-u onda skacete u vatru ko opareni.
Ovde bre nema vs nego samo trziste i krajnji kupac to treba da vam bude jasno.
Koliko sam konfiguracija sklopio?Mnogo..
Krajnji kupac kupuje krajnje performanse a logika njihovog razmisljanja je sledeca :
"Sta ima od ponude,nv,ATI,aha,a kooliko kosta,jedna a koliko druga,toliko i toliko,a koja je brza,ta,a cuo sam,citao sam test na svetu kompjuetra da je ona OC verzija brza od ove sa defaultnim klokovima a jeftinija,ja bih ipak ovu jeftiniju" ..Mislim da cemo ja i ti o tome tesko da pricamo jer sam se toga nagledao mali milion puta..Bas krajnjeg korisnika briga koji je chip a kad vec to pominjes ispada da je 6xxx neka extremna novina,zaboravlja se da je na istoj arhitekturi radjeno.No opet to krajnjeg korisnika ni najmanje ne zanima koliko ga zanima CENA i PERFORMANSE koje dobija za ulozen novac!
Pa upravo sad sam sebe pokopavas.Ako mali broj ljudi i ne klokuje karte onda je logicno da ce uzeti one koje su fabricki vec OC-ovane a brze po tom fabrickom kloku od konkurencije.Prosta racunica.
Noviju karticu?Hahahah.Sad GTX 460 ispade i stari.Vrh. :d
Ta hawk verzija karte klao takva je kvalitet odlican i odlican produkt za ok novce.Ako se pokaze da je jeftiniji a brzi od konkurencije samo ce tesko pristrasni ljudi da forsiraju nesto drugo!
Inace kada je izasla serija 5xxx ljudima sam predlagao i sklapao masine sa 5850 jer nVidia nije imala odgovor a u svojim prethodnim su imali GTX-e.Inace ja to radim iz hobija,ne zaradjujem ali sam itekako dobro upucen!
GTX 460 ce itekako dobro da pariria Barts kartama jer ce cena da igra odlucujucu ulogu.
Za skaliranje jedino ako se pravis lud .Jasno je da nVidia bolje skalira to i vrapci znaju.Da li je isti slucaj i sa serijom 6xxx verujem da jeste ali ne tvrdim jer ne znam,samo imam neko misljenje.

@Pixell
Mogao si da stavis i neke druge modele tipa MSI Cyclone,Gigabyte OC a ne Asus koji je jedan od najsklupljih brendova.Vidis meni ne promice ni jedan detalj;)

Poslednja izmena:
...
@Pixell
Mogao si da stavis i neke druge modele tipa MSI Cyclone,Gigabyte OC a ne Asus koji je jedan od najsklupljih brendova.Vidis meni ne promice ni jedan detalj;)

Bravo. Nisi ni razmislio pre nego što si mi odgovorio. U svakom slučaju ne bi ni trebao da ti promakne detalj da sam stavio karte istog proizvođača. Asus je i Radeon i Fermi. Ne bi bilo fino da upoređujemo proizvode različitih proizvođača ili, ne daj Bože, overklokovane i kartice sa default vrednostima :D

@PCBEast

Jao, mučiš me da ovako moždano potresen kucam :d

Ti opet pričaš o čoveku koji čita sk, a ne o prosečnom korisniku računara kakvih je 95%.
Prosto i jasno. BUm sledeći petak! Bum def 6850 brža od 460ice! Bum reklame, bum pune novine novih reviewova, bum prodavci propagiraju novu generaciju atija da bi prodali stari lager! Šta misliš da li će da veći uticaj ima jedna starija grafika ko 460 hwak (koja je neosporno dobra) ili medijski napumpan i zaista brži i bolji 6850? Da li će prodavci da kažu svojoj mušteriji; "Vidite 460Hawk je brži od 6850, ali ako nemate para uzmite prethodnu generaciju ATIja ili ako hoćete možete da kupite noviju generaciju ATija i klokujete je" ? Naravno da neće! Rećiće; " Ovaj ati otkida, ako ne možete da kupite ovu novu generaciju, kupite staru, ipak imaju brže kartice itd"... Nije to fanboyizam, već čist marketing ;) Uostalom, pogledaj lager 5k serije atija i nV 460 serije. Od nV samo 9800, 240, 220 pa onda shvati o koliko starom lageru je reč. Poneki 450 se pojavi pa nestane, ali opet 250 i 260 su pojam za nV na našem tržištu. Dok, sa druge strane već skoro godinu dana ATI ima kartice 5k serije u svim kategorijama, 5450/5550/5670/5750/5770 itd.. I znaš šta? PUN ih je lager i one trebaju da se prodaju :) A kad nešto treba da se proda, kreću nevidjene reklame i akcije ;)

Poslednja izmena:

To sto bi ti uzeo je tvoj izbor i to se postuje ali postoje i drugi korisnici koji se nece sloziti sa tvojim stavom.
Ovo sto pricas o natezanju do krajnjih granica je cisto nagadjanje jer nemas pojma zapravo kakve su Barts karte jer jos nista zvanicno nije izaslo.Inace video si i sam do kojih klokova nv moze da ide.Sta dalje da ti pricam.Natezanje?
U praksi je tacno da ces vise da izvuces iz karte po defaultu mada se taj odnos odnosi trenutno samo na GTX 460.Top verzije kartica ranijih GTX-ova su imale isti procenat OC-a kao i defaultne sto opet zavisi i od primerka..
OC verzija karti je mazanje ociju?Hm..Pricas o nenaprednim korisnicima koji ne OC-uju a ovamo bi hteo da *ebes a da ti ne udje:d E pa ne moze drugar,znanje se placa,zato postoje i OC verzije za korisnike koji se ne bave OC-om upravo ti korisnici sto traze vise performansi za ulozen novac!
Kad bi uzimao OC verziju 6870 recimo jel mislis da bi razlika u ceni opravdala razliku u performansama?!Mislis da ce ATI OC verzije da budu jeftinije ?Da,samo je nvidia skupa ma kako da ne..
Ja ne pokusavam nista.Jedno jeste logicno.Barts kao takav je izasao da potisne GTX 460 iz tog segmenta jer da je drugacije GTX 460 bi sad borbu vodio sa nekom 128 bit-nom kartom sto je naravno ne izvodljivo bilo..Po meni Barts ne moze da bude nikako naslednik karti 5770 jer je to cista navlaka kupca kao i same oznake..Marketing je cudo..
No,kad cene GTX 460 jos padnu pitacu te ja sta ce se prodavati vise.
Isto i sad mogu da te pitam.Koliko se ATI 5850 kartica prodalo od kako je izasao GTX 460?:eyebrows:

@Villy_Da_Man
Ja opet ne mislim da su korisnici na stupnju informisanosti u malom broju.Na stupnju znanja mozda ali kao vid informacije veruj mi da sad svi citaju.Niko danas na slepo ne kupuje racunar.To mozes da prodas tamo nekom na selu za koga je i tv u koloru mislena imenica :D
Inace navalio si da je GTX 460 stara karta.Hm ovaj nv brzo stari bem mu misa,ATI se podmladjuje pa je svaka serija vrh ,sve gori od novih tehnologija i ubitacnih performansi.Serija 5xxx + tuning styling = 6xxx :D
Fanboyizam nego sta..Trziste jok!

Poslednja izmena:
@Medo.. nisu napisali 50% da se bolje klokuje od referentne nego kad se digne napon da ce biti 50 % brza od referentne... ?
...mada stvarno mnogo izadje 50%... to bi trebalo da ide na 1350MHz-a

Poslednja izmena:
Koliko se ATI 5850 kartica prodalo od kako je izasao GTX 460?:eyebrows:

A koliko pre?:-devil-::d:wave:

Nego cini mi se da sam na nekom od linkova procitao da ce moci tri monitora istovremeno, ali de ce se onda drugi dvi izlaz ponasati kao vga, ili sam ja te nesto pretupio?:trust:...

Poslednja izmena:
Ti uporno pričaš o nekim "ne naprednim" korisnicima koji gledaju OC karte. Prvo, većina ljudi ni ne znaju da postoje oc karte, a kamoli koja je brža/bolja. Uglavnom se sve svodi na " nemoj tog MSI on je skup, hajde da uzememo ovog palita on je 35 e jeftiniji a isto ima 1GB", ili "Nemoj tog Gainwarda on se kvari" itd. Ko kupuje kartu da je OCuje, uvek gleda da kupi kartu sa većim oC potencijalom. Ko pored def 6850 kupi OC 460 (mada ne verujem da će biti iste po brzini) taj se čovek, narodski rečeno, zahebo :)

EDIT: Da ne pričamo o potrošnji tog oc hawka i 6850 ;)

Poslednja izmena:
@pixell
Nisam se ogradio.Mislio sam na nV Asus karte koje su skuplje od konkurenata.Nisam siguran da je isti odnos kod ATI jer Sapphire ume recimo da bude i skuplji.
@Villy_Da_Man
Ja ne znam zaista o kojoj vrsti ljudi ti pricas?Po tebi je narod neuka i neupucena stoka koja nema pojma sa zivotom.Jel ti shvatas da je ovo 21 vek i da su se vremena promenila i da sada skoro svaka kuca ima komp.
Onaj koji upgrade-uje on se i informise.Ne kapiram te uopste.Mada vise nije ni bitno.Istakao sam svoju poentu,ko se slaze ok ko ne isto ok.

Poslednja izmena:
Covece smucio si mi nvidiu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno