- Učlanjen(a)
- 03.07.2002
- Poena
- 755
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
- Matična ploča
- B550I AORUS PRO AX
- RAM
- 2x16GB Kingston 3600MHz
- GPU
- Asus TUF 3080 10GB
- Storage
- Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
- PSU
- Corsair SF750
- Kućište
- Cooler Master NR200P
- Monitor
- Philips 65PUS7354
- Pristup internetu
- Optički internet
Dok "formalno" budemo imali par standarda za GPU fiziku ne treba racunati da ce je biti vise u igrama. Niko nema apsolutnu dominaciju u trzisnom udelu da bi onaj drugi bio nebitan, a timovi nece ni da optimizuje za nekoliko standarda jer samo poskupljuje i komplikuje razvoj. Tu nastaju problemi... NV gura PhysX jer je njihov, i nemaju razloga da ista drugo rade, AMD nece PhysX bas zato jer je vlasnistvo NV. Da li ce se dogovoriti... po meni nema sanse
Stoga ne bih ocekivao neke dramaticne promene u tom segmentu.
Sto se drugih tehnologija tice... 3D i Eyefinity su svaki na svoj nacin sjajni (probao sam i jedno i drugo detaljno pa znam o cemu pricam), ali su i dalje realno skupi. Proci ce dugo vremena dok 3D ne pojeftini dovoljno da postane standard, a Eyefinity, iako dramaticno menja ugodjaj igranja, to verovatno nikada nece postati, jer nema svako potrebe i uslova da smesti u sobu tri monitora, kakvi god da su.
Just my 0.02$.
Sto se drugih tehnologija tice... 3D i Eyefinity su svaki na svoj nacin sjajni (probao sam i jedno i drugo detaljno pa znam o cemu pricam), ali su i dalje realno skupi. Proci ce dugo vremena dok 3D ne pojeftini dovoljno da postane standard, a Eyefinity, iako dramaticno menja ugodjaj igranja, to verovatno nikada nece postati, jer nema svako potrebe i uslova da smesti u sobu tri monitora, kakvi god da su.
Just my 0.02$.