mean_machine
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.01.2006
- Poena
- 350
Moze i Driver Sweeper jer je i dalje besplatan a noviji je. Ja ne mogu da ocenim rad graficke jer sam pre 4830 imao GF7300GT tako da meni sve sada deluje blesavo dobro :d
8.561.0.0 ili je mozda to 8.12? Mislim da pocinjem da se gubim...
Ipak ce biti reinstal win-a.
Sorry boys,znam da smaram,ali nemam bas nikakva iskustva sa Radeonom.:wave:
Ja koristim 8.10 drajvere. CoD4 radi bez problema,Kriza isto. Vrteo sam par Kriza benčmarka i sve je ok. Čak sam i malo overklokovao grafičku. Ja sam sve uradio kao i ti. Nisam reinstalirao Win (imam neka bitna podešavanja pa reinstal ne dolazi u obzir) već unistal nvidia displej drajver pa onda safe mod i driver sweeper.O,da,zaboravih da kazem da ne mogu da pokrenem 3D Mark 05,niti 06.Program is not responding.
Hvala za link,pomoglo je.:wave:@SORD:
Nije to tako retka pojava za 3dmark..Eo link za fix koji to resava
http://www.techpowerup.com/downloads/1002d/Futuremark_SystemInfo_Hotfix_Feb08_installer.exe
Za tomb raider je neko spominjao na forumu da ima neki konflikt sa atijem..postoji negde i resenje,samo pregledaj lepo
EDIT:Ja imam 4850 ali i meni pise "8.561 nesto nesto" ako mislimo na isto,tj kad pogeldas informacije u CCC-u.Opsuteno to ti je u redu![]()
Konacno realna cena za jedan 4830!
9200 din.
Konacno realna cena za jedan 4830!
9200 din.
Tacno je to sto kazes da jacanje dolara utice na cenu kartica, medjutim 4830 se kod nas pojavio juce-prekjuce i to od samo jednog proizvodjaca, tako da ne mozes ocekivati neku realnu cenu.
Na zapadu se 4830 moze naci za 110$ dok je 4850 ~170$ sto znaci da je 4830 35% jeftinija od 4850, tom logikom bi kod nas 4830 trebao da bude ~100e. Ja ocekujem da se uskoro (vrlo uskoro) na nasem trzisku pojave kartice i drugih proizvodjaca sto ce 4830 dovesti na neku realnu cenu od ~100-110e. U tom slucaju bi 4830 bio (ovo je subjektivno) najbolji izbor za ulozen novac.:wave:
Jesu li ovi rezultati ok,za ovaj setup?
Extra onda,vec sam poceo da mislim da sam se mozda prevario sto sam 9600 gso zamenio za 4830.Nikako da stignem da se poigram sa OC ove karte.Hvala za info,nisam mogao da nadjem rezultate nekog sa slicnim setup-om,da uporedim.Probao sam opet TombRaider Underworld i sve radi na high,AA-8x,AF-16x,jedino su triple buffering i vsync iskljuceni.Igra klizi na 1440x900.Ali kad ukljucim triple buffering pocne da secka,i AA mi ne da da stavim na vise od 8x.odlichni, ja toliko imam sa 4850
Primljeno na znanje.:wave:e da ja sam radio bench na visti tako da uzmi i to u obzir
Nema kod nas za te pare...
bilo je za MP ~100eur, ali je sve otishlo brzo. Ne znam samo koja je kolichina bila uvezena.
Ali, usokro stize i RV740
http://vr-zone.com/articles/ati-rv740--a-40nm-rv770-in-disguise/6334.html?doc=6334
http://www.benchmark.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=26887%3Arv740-ve-vieni-ampion-2009-po-pitanju-isplativosti&catid=4&Itemid=171
Meni to nesto sumnjivo ta magistrala od 128 bita, nece moci da prdne u AA. Znaci nema teorije mogu da stave i DDR10 na tu karticu. Plus te verzije DDR2, DDR3, DDR4, DDR5, sluzice za bacanje magle i zbunjivanje kupaca, kao Nvidia sto je relativno skoro odradila.
Toliko je tesko uloviti 4830 sada, ja sam to iskusio.
Je l to broj 128 uklet, pa si na osnovu toga siguran da RV740 neće raditi kako valja, tj. da će imati lošije performanse nego RV770LE?
Širina magistrale i takt memorije određuju memorijski protok, koji je bitan za performanse kartice. Da li će kartica imati široku magistralu sa sporom memorijom ili duplo bržu memoriju na magistrali duplo manje širine je maltene svejedno sa stanovišta performansi. Hoću reći, sve jedno ti je da li ću da ti punim bazen iz dve cevi gde svaka dovodi 1l u sekundi, ili ću da ga punim sa jednom cevi koja dovodi 2l u sekundi.Prema tome AA performanse mogu da osakate samo ako se odluče da smanje broj ROP-ova (Render Back End-ova), a ako je verovati specifikacijama koje su objavljene, to se nije dogodilo.
Očito su u ATI/AMD-u procenili da im se isplati da stave nešto skuplju memoriju (GDDR5) kako bi uštedeli na drugoj strani time što će sužavanjem magistrale dodatno smanjiti površinu grafičkog jezgra i pojednostaviti PCB. Tako da bi ova kartica trebala da bude jeftinija nego 4830, a da istovremeno pruži iste ili čak bolje performanse.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari