Šta je novo?

ATi Catalyst 8.12

1.png

Ima li benefita na starijim serijama ATI-ja ?

^
Koliko sam ja trazio jos nigde nije procureo beta drajver za DL, tako da se probati ne moze...
Mada verujem da ce optimizacija ipak najvise zahvatiti poslednje dve generacije i X2 karte.

Veoma je cudno da 10 dana pre (planirane) zvanicne objave nigde nema bete. To se nije desavalo prethodnih meseci.

Bolje ista nego nista :)

» Catalyst 8.12 to bring performance improvements too

We already knew that this month's Catalyst driver release would emphasize AMD's Stream processing initiative, with a new Avivo video converter utility offering video transcoding support for many popular video formats. However the new driver will also bring performance improvements for gamers. In their testing ATI touts the following performance enhancements in Catalyst 8.12:

Crysis:+2-7%
Crysis Warhead:+2-3%
Devil May Cry 4:+1-6%
Far Cry 2: noAA scores are fixed for Crossfire configs; this is worth +20% on slower cards, and as much as 70% on faster ones; +5-10% gains when AA is enabled
FEAR:+2-6%
Left 4 Dead:+ 2-4%
Lost Planet Colonies:+ 3-10%, mostly in Area 2
Prey:+2-5%
STALKER Clear Sky:+5-10%, primarily on Crossfire configurations

Catalyst 8.12 will be released one week from today, Wed December 12th. I'm currently testing the driver with Sapphire's Radeon 4850 X2 and hope to have the review up shortly.

^
Zavrnuli slavinu na ovom mom linku, sinoc je radio :D
Bitno je da si nasao alternativni link ;)

Pa...vreme da ih testiramo...

^Vista only?

@darkado
Ace Rimmer je vec okacio link ka postu sa ta dva linka za DL rc3 verzije ;)

izvinjavam se, moja greshka, nisam proverio njegove linkove. svuda sam nalazio rc2 pa sam pretpostavio da je ovde isti sluchaj.

Ako se ne varam sutra treba da se pojave...

posle instalacije opet sam ostao bez CCC-a (nece da se pokrene), a u toku instalacije mi je prijavio neki error "zero display service" ili tako nesto. Posle ciscenja drajvera i restlova iz safe moda, klasican problem sa BSOD-om kad nadje disp. adapter. tako da sam morao iz safe moda i drajvere da instaliram. Posle toga CCC naravno ne radi...

ATI zaista ima sjajne driver developere :wave:

PS. Ovo isto se desava i sa 8.11 WHQL, probano na dva windowsa na dve razlicite masine.

Poslednja izmena:
posle instalacije opet sam ostao bez CCC-a (nece da se pokrene), a u toku instalacije mi je prijavio neki error "zero display service" ili tako nesto. Posle ciscenja drajvera i restlova iz safe moda, klasican problem sa BSOD-om kad nadje disp. adapter. tako da sam morao iz safe moda i drajvere da instaliram. Posle toga CCC naravno ne radi...

PS. Ovo isto se desava i sa 8.11 WHQL, probano na dva windowsa na dve razlicite masine.

Ja cekam zvanicne 8.12 da ne bih imao neki problem. A sa ovim ranijim drajverima ni jedan jedini problem nisam imao. Instalirao, deinstalirao, brisao, stavljao pogresne i nista, niti jedan problem ili BSOD (koristim x64 Glistu).
Tako da je zakljucak da tebe ATi ne vole, jer zna koliko ti je srce nVidijasko :D :D :D
PS
Sutra nam stize driver na na zvanicnio sajt :)

@gx-x
He he, Ati ti se osvećuje jer ga ne voliš :)

Poslednja izmena:

Identicna situacija i kod mene.

Nevalja ti avatar.... :p
Kod mene zasad nema nikakvih problema. Nije ih bilo ni sa 8.10 ni sa 8.11 ako izuzmemo BSOD-ove ako bi preterao sa O/C-om...

Vrh Dno