Šta je novo?

Ati catalyst 4.7 is out

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fixed in this driver:
- Display corruption is no longer seen when rotating the primary desktop 90 degrees or 180 degrees under Windows 2000 with extended desktop enabled
- Display corruption is no longer seen when running the ATI demo Dolphin v1.1 with the Truform option set to Application Preference
- The operating system no longer fails to respond when doing a monitor swap while running an overlay image on the secondary display
- Rotating a display of 1024x768 60Hz followed by entering standby mode no longer results in display corruption being seen briefly when resuming
- Using the ATI icon in the system tray or using a hotkey stroke to rotate the display image no longer results in the operating system intermittently failing to respond for approximately 90 seconds
- Playing a DVD with DXVA enabled and attempting to rotate the display 90 degrees no longer results in the operating system failing to respond
- Moving an OpenGL window around the Windows desktop no longer results in the operating system intermittently failing to respond
- While playing the game Halo, under certain conditions, images that should be hidden behind solid foreground objects are no longer showing through
- Starting a game of Splinter Cell Pandora Tomorrow under Windows XP with an ATI RADEON 9000 PRO installed and the display set to 1024x768 and the graphics quality set to high no longer results in flickering textures
- Display corruption is no longer seen when using particular air craft in "Century of Flight" games found in Flight Simulator 2004
- Textures are now applied correctly in the game Silent Storm when setting the resolution to 1024x768 32bpp and the quality option set to high
- Enabling AF to 8x and running the game Battlefield Vietnam with the graphics set to high and the display set to 1280x1024 32bpp no longer results in display corruption being seen at a certain point of the game
- The display menu for the game 4x4 EVO 2 is now available when the rotation option is used to set the display to 180 degrees
- Circular grid corruption is no longer seen when launching World Fables under Windows XP with Anti-Aliasing enabled at 4X
- The Windows XP operating system no longer intermittently fails to respond when restarting the game Homeworld 2
- Adobe Gamma and other colour calibration software now have the ability to adjust their independent gamma values. Note: In certain situations when closing the application, the default desktop gamma is not restored.
- The wireframe in edit UVWs is now drawn correctly after zooming in on an object in 3ds max
- Running Solidworks 2004 under Windows XP and dragging the grapicstest2004.sldprt window to a secondary display no longer results in the planes being highlighted after the mouse is moved off the plane
- The Solidworks 2004/SP3 application no longer fails to respond when opening the shaderstest.sldasm test with Real View enabled
- Enabling extended desktop followed by setting the display resolution to 1280x1024 on the secondary display adapter no longer results in the application ProEngineer terminating

Poslednja izmena:
Definitivno su bolji od 4.6...

pa jel` ima realnih razloga za skidanje ??? nesto sada i nemam vremena za skidanje i uopste za net pa ako su toliko dobro da onda ne cekam !!! poz 😉

Jel si procitao moj prethodni post? 😉
Ako tamo nema nista sto je tebi bitno, sacekaj ih na nekom CD-u (Digital!)...

Posle instalacije ovih drivera , mom drugaru, je display bio sav u linijama, kao da je oc graficku.Povratkom na cat. 4.6 to se nije desavalo.

Momci i devojke, ja sam odusevljen ovim novim Catalyst 4.7 drajverima.
Imam njih instalirane i jos najnoviji RadLinker 1.010, koji ima tab-ove za podesavanje raznoraznih opcija u DirectX i OpenGL-u.
Doticne opcije sam (za DirectX) ovako podesio:
Anisotropic Filt.: 16xPerformance
Full Sc.Ant.Alias.: 2xT2
Texture Perform.: High Quality
Mipmap Det.Level: High Quality
Z Buffer Depth: 16,24;8 bit stencil
Wait for Vert.Sync: Appl.Preference
I rezultat toga je da moja omiljena multiplay igra "Vietcong" u 1152x864, jednostavno radi f-e-n-o-m-e-n-a-l-n-o.
Mnogo bolje i brze nego sa bilo kojim prethodnim Catalyst-ima i uvek sa istim podesavanjima.
Ovi drajveri toliko dobro rade da sam stvarno odusevljen !!!
(imam ATi 9500NP 128, modovanu u 9700Pro ... itd.)

p.s.
Nemoj samo da mi neko spomene kako je njemu i do sada Vietcong radio super 🙂
To njegovo super nije sa istim setovanjima koja ja koristim (vidi gore). A i doticna igra je pre svega CPU zavisna pa tek onda GPU. A sa druge strane, bez vredjanja ... ne verujem tim koji tvrde da im je igra radila super (govorim iskljucivo o multiplay-u) jer tek sa ovim mojim 2380MHz na AMD-u po meni ona radi OK. Sa nizim klokom na CPU, odmah se oseti pad u performansama pri naglim okretanjima tj. brzom gledanju levo-desno.

Sve u svemu: razlika je drasticna u korist Cat.4.7 ... 😀 :beer:

Ono sto niko nije pomenuo, a to je Temporal AA koji je sada dostupan u AA opcijama.

M

A da ipak sacekamo Omega drivere bazirane na 4.7 Catalyst-ima? :d

Poslednja izmena:
Meni nikad nece biti jasno zbog cega bih koristio Omega drajvere?

miha\zero je napisao(la):
Ono sto niko nije pomenuo, a to je Temporal AA koji je sada dostupan u AA opcijama.
M
Kako nismo ... pa procitaj koja podesavanja ja koristim ... AA 2xT2 i to radi kao AA 4x ali mnoooogo brze ... stvarno fenomenalni drajveri.

maxer je napisao(la):
Kako nismo ... pa procitaj koja podesavanja ja koristim ... AA 2xT2 i to radi kao AA 4x ali mnoooogo brze ... stvarno fenomenalni drajveri.

Pardon, nisam obratio paznju.

M

Meni su na 8500 grafičkoj popravili bagove u igrama, koji su opisani u listi.

A meni posle instalacije drajvera sa nekadasnjih 8200 3D Mark-ova (Sa Omega2.5.51) palo na 7300 3D Markova?!?! :zgran:

Sto se tice bodova kod mene je nijansu brze nego sa 4.5.
Radi sve OK.

Poslednja izmena:
Pomodarstvo maxo, pomodarstvo.

M

Omega drajveri u sustini rade isto ili bolje od Catalyst-a a i imaju manje bagova u igrama , tako da to nema veze sa pomodarstvom.

Milan je napisao(la):
Omega drajveri u sustini rade isto ili bolje od Catalyst-a a i imaju manje bagova u igrama , tako da to nema veze sa pomodarstvom.

ako se ne varam Omega drajveri su isti drajveri kao i regularni Catalyst drajveri jedino su parametri predefinisani da po default-u imaju drugacije vrednosti prikaza slike. Samim time tesko da imaju manje bagova u igrama. Ako ovo gore navedeno uzmemo u obzir dobijamo samo jednu stvar ... "lepsi prikaz slike" = pomodarstvo.

M

ako se ne varam Omega drajveri su isti drajveri kao i regularni Catalyst drajveri jedino su parametri predefinisani da po default-u imaju drugacije vrednosti prikaza slike. Samim time tesko da imaju manje bagova u igrama. Ako ovo gore navedeno uzmemo u obzir dobijamo samo jednu stvar ... "lepsi prikaz slike" = pomodarstvo.

M
Probaj malo Auto CAD sa njima pa ces videti razliku...

Miha je potpuno u pravu... Omegu bi mogao da napravi svako ko se malo razume u materiju. Dosledniji je, recimo, Ray Adams, covek koji je napravio ATI Tray Tools...

byMaX je napisao(la):
Miha je potpuno u pravu... Omegu bi mogao da napravi svako ko se malo razume u materiju. Dosledniji je, recimo, Ray Adams, covek koji je napravio ATI Tray Tools...

Od 3.4 do 4.2 sam prvo uvek stavljao catalyst drajvere pa omega i uvek su mi omaga drajveri radili kao sto sam rekao isto ili bolje s`tim da ( sada se ne secam tacno ) ali mislim da je bio catalyst 3.7 koji je na mom 9700np tada radio ocajno a TV-out sam mogao da zaboravim. Trenutno 9800pro i 4.7 rade mozda i najbolje od cele 4.x serije , mada sam njih stavio zbog temporal AA koji je stvarno odlican.

OMEGA drajveri su jedini modifikovani drajveri koje ATI podrzava i preporucuje ako neko hoce da koristi "moded" drajvere.

vidard je napisao(la):
OMEGA drajveri su jedini modifikovani drajveri koje ATI podrzava i preporucuje ako neko hoce da koristi "moded" drajvere.

Jer je razlika u default vrednostima prikaza slike (LOD itd itd) nista revolucionarno i verovatno najbezbolnija modifikacija. Zvuci kao kada Mercedes podrzava jedino poliranje svojih automobila deterdzentom i vodom.

M

Vince Carter je napisao(la):
I, u cemu je razlika???
Pa probaj malo del taster na koji si se i sam zalio .... Ne znam za 4.7 ali u svim cat do sada postoji taj problem DEL tastera.

Poslednja izmena:
Minja je napisao(la):
Pa probaj malo del taster na koji si se i sam zalio .... Ne znam za 4.7 ali u svim cat do sada postoji taj problem DEL tastera.

Ne secam se tacno, ali bih se kladio da je taj problem postojao i sa prethodnim envidijadzifors kartama. 😉

Osim toga, @work, @Radeon 9100 sa Cat 4.6 DEL taster radi normalno u bilo kojem AutoCADu, a i na drugim masinama sa 9000 ili 9200 Radeonima... :trust::trust::trust:

Ne secam se tacno, ali bih se kladio da je taj problem postojao i sa prethodnim envidijadzifors kartama. 😉

Osim toga, @work, @Radeon 9100 sa Cat 4.6 DEL taster radi normalno u bilo kojem AutoCADu, a i na drugim masinama sa 9000 ili 9200 Radeonima... :trust::trust::trust:
Nije postojao sa nvgf kartama 100%. Bravo za Cat tim 🙂. Konacno su ispravili bug. Malo im je trebalo - cca tri godine :d

Nije postojao sa nvgf kartama 100%. Bravo za Cat tim 🙂. Konacno su ispravili bug. Malo im je trebalo - cca tri godine :d
edit: instalirao Cat 4.6 (cisto da proverim) i sa Auto CAD-om 2004 i XP-om bug je jos tu. Karta je Radeon 9Kpro. Jesi li siguran u to sto pricas ? :trust: :trust: :trust: :trust:

iskljuci num lock ili prestani da koristis multimedijalnu tastaturu, stavi neki klasicni dzank pa se sam uveri!

Nazad
Vrh Dno