Šta je novo?

ATi 3870 zmaj !!! (3870 vs 3850)

i sta sada na kraju da se radi? 3870 512mb za 180e ili 3850 256mb za 140e za fino igranje na 16x10 :)

za fino igranje u 16x10 ipak uzmi 3870...

Ja bih dodao za fino igranje svega osim Crysis-a :d

Ja igram krizu na 1680x1050 sa mojom masinom, sve je podeseno na high i lepo radi dok ne naidjem na 5-6 ili vise protivnika odjednom, onda pocne da secka.

znaci ipak 3870... jedino ako uleti neka 3850 sa 512mb za male pare :)

tako je. 3870 je ipak zbog vise rama predvidjen za jednu rezoluciju plus. 16 x 10.
ja sa 3850 mogu ipak "samo" 12 x 10
inace u toj rezi ubija. mada, sada ako bih imao para ili bi uleteo u onaj sa 512 ili 3870 XD
i krizu sam presao na mojoj sa skoro sve na HI (kazem skoro jer sam radi udobnijeg frame rate-a neke stvari na nekim mestima spustio na MED, da se odrzi avrg od oko 30+)

Ne znam,ni 8800gt u crysisu sa dosta jacim procom od tvog ne ubija na (1024*768) kod mene je bio je prosecan frame rate oko 10 (na zadanjem nivou,3850 ) sve na high (ne very high) jeste da me **** proc ali toliko...

Poslednja izmena:
Mislim da te ne ubija procesor, jer sam gledao testove sa procesorima bas u Crysis-u. Nema nikakve razlike dal ga igrao na 1.6GHz ili 4GHz... Ali vidis, ne secam se da li je bitno da je Core2Duo odnosno AMD x2 ili nije. Probaj da potrazis poredjenje na netu...

Poslednja izmena:
Uzeo sam e4600,stize sutra pa cu da vidim.

Meni malo manje secka kad podignem E2180 sa 2 na 3 GHz. Ne znam da li bi pomoglo ista da imam procesor sa vise kes memorije.

Ja nisam primetio razliku prilikom overkloka e2180 i ASUS 3870.Razlika se primeti samo kod overklokovanja graficke.

Pre par sati sam ubacio Asus HD 3870 Top verziju sa default vrednostima :
GPU clock 851
Mem clock 1153

A evo i rezultata sve na defaultu na E6600@3ghz.

Prilozi

• Ati Asus 3870 default - E6600@3ghz - 3dmark05 17648.JPG
    Ati Asus 3870 default - E6600@3ghz - 3dmark05 17648.JPG
    345.9 KB · Pregleda: 150
  • Ati Asus 3870 default - E6600@3ghz - 3dmark06 11047.JPG
    Ati Asus 3870 default - E6600@3ghz - 3dmark06 11047.JPG
    334.9 KB · Pregleda: 142
Evo jos jednog reziltata. Radi se o kartici PowerColor 3870.

GPU clock 862
Mem clock 1280

Procesor je na default vrednostima (2200 MHz), cekam da stigne ploca sa AMD cipsetom u sredu pa da ga malo "poganjam" - koliko to njegove skromne mogucnosti dozvoljavaju...

3D Mark 2006 - 10359 poena

Prilozi

• 3D Mark 2006 - 18.02.2008.jpg
    3D Mark 2006 - 18.02.2008.jpg
    251.8 KB · Pregleda: 96
Evo jos jednog reziltata. Radi se o kartici PowerColor 3870.

GPU clock 862
Mem clock 1280

Procesor je na default vrednostima (2200 MHz), cekam da stigne ploca sa AMD cipsetom u sredu pa da ga malo "poganjam" - koliko to njegove skromne mogucnosti dozvoljavaju...

3D Mark 2006 - 10359 poena
ubija te taj phenom, ja sa Q6600 imam skoro duplo veci skor od tvog za CPU, kod mene kartica na tim setovanjima kao kod tebe sto je sa Q6600 izvlaci oko 12500 u 3d mark-u 06, btw isto imam vistu

da te ne zbuni imam CrossFire ali govorim za rezultate single kartice, dok sa obe idem preko 19k

Poslednja izmena:
ubija te taj phenom, ja sa Q6600 imam skoro duplo veci skor od tvog za CPU, kod mene kartica na tim setovanjima kao kod tebe sto je sa Q6600 izvlaci oko 12500 u 3d mark-u 06, btw isto imam vistu

da te ne zbuni imam CrossFire ali govorim za rezultate single kartice, dok sa obe idem preko 19k

I sta si dobio tim 3dmrakovima? Evo odmah da ti odgovorim: nista, kad sednete za racunar vise frejmova ce imati onaj od vas dvojice ko vise overklokuje graficku, kraj.

Ma ok, znam celu pricu oko Phenom-a. Klok procesora cu probati cisto malo "rekreativno". Nisam ljubitelj prevelikog kloka, mozda 10%. Znam da se Phenom ne moze nositi sa IntelQ serijom to sam procitao na bar 10 razlicitih tema. Ono sto mogu reci dobro za Phenom da je odlicno resenje nas koji vec imamo AM2+ i AM2 maticne kao jeftino resenje za prelazak na QProcesore. Imao sam pre Phenoma AM2 Proc (2X3000) ali ovaj proc sa svojih 2200 mi daje bolje rezultate pri radu nego stari.

Inace da se ne udaljim od teme ATI 3870 je zaista fantasticna kartica, prezadovoljan sam kako ostrinom slike tako i brzinom u radu. Pre nje sam imao ASUS 3850 512 DDR3, sam prelazak na 3870 mi je doneo nekih 15% ubrzanja - nije nesto ali bila je prilika da se zameni skoro bez doplate. Od igrica gura CoD4 sa svim max postavkama, Crysis na medium, texture na high (naravno bez vsyn), Bioshock (sve na max), Dirt (sve na max - bez vsync). Rezoluciju uvek drzim na osnovnoj rez mog monitora 1280 x 1024. Uglavnom se rukovodim tim da igricama ne padaju fps ispod 30 (osim kod krize gde zna u retkim situacijama da padne fps). Opet napominjem da pricam o default postavkama kartice jer OC koristim samo u testovima, ne volim da igram na OC kartici (nisam siguran kad cu kupiti sledecu pa moram malo da je pripazim). Salim se naravno ali 3,5 pa ni 10 frejmova vise mi nece bas previse znaciti i ovako radi odlicno...

Covek ima veci clock za gpu i veci clock za mem a ja opet imam vece rezultate za nijansu u 3d mark 2006.
obratite paznju na moj drugi screenshot i rezultate za :
SM2.0 = 4802
HDR/SM3.0 = 5337
Cpu E6600@3ghz = 2558

njegov

SM2.0 = 4230
HDR/SM3.0 = 4687
Cpu Phenom 9500 = 2959

Kako ? razlika u platformi ?!

Covek ima veci clock za gpu i veci clock za mem a ja opet imam vece rezultate za nijansu u 3d mark 2006.
obratite paznju na moj drugi screenshot i rezultate za :
SM2.0 = 4802
HDR/SM3.0 = 5337
Cpu E6600@3ghz = 2558

njegov

SM2.0 = 4230
HDR/SM3.0 = 4687
Cpu Phenom 9500 = 2959

Kako ? razlika u platformi ?!

Pa da ti ja pomognem gde je razlika (iako nisam verovatno toliko kao ti u ovim hardverskim vodama), ploca ti kosta kao moje dve (skoro), memorija ti je prilicno kvalitetnija koliko vidim a necu da pominjem da ti procesor radi na 3000 MHz - a koliko znam 3D Mark voli vece radne taktove. Da naglasim i to da sam koristio najnovije kataliste koje sam skinuo pre dva-tri dana...
Toliko bi ja mogao da ti kazem u vezi sa pitanjem, verovatno ce se naci strucnijih odgovora.

Poslednja izmena:
Nije da neverujem, a u hardverskim vodama sam duze vreme, procesor ti je ocenjen jace nego moj sto je i realno, tako da razlika pada samo na cipset i samu platformu. Razlika je 1222pts samo u grafici. (ovo nije takmicenje, ne zelim da neko ovo protumaci pogresno, nego cisto informativno)

@ Flight

ma nije ovo takmicenje nego samo ukazujem coveku da nesto ne stima kod njega, a i nije tacno da sve zavisi od graficke, veliku ulogu igra CPU u svemu ovome i celokupna platforma, znaci sama ploca, cipset, memara, pa cak i muzicka doprinosi vecem broju FPS-a jer rasterecuje sam CPU

Poslednja izmena:
@ Flight

ma nije ovo takmicenje nego samo ukazujem coveku da nesto ne stima kod njega, a i nije tacno da sve zavisi od graficke, veliku ulogu igra CPU u svemu ovome i celokupna platforma, znaci sama ploca, cipset, memara, pa cak i muzicka doprinosi vecem broju FPS-a jer rasterecuje sam CPU

Ma znam da nesto ne stima, mislim da je ploca u pitanju. Sutra stize ploca sa AMD cipsetom pa ce mo videti. Probacu kako sve to radi sa AMD Overdrive alatima...

Poslednja izmena:
Ma znam da nesto ne stima, mislim da je ploca u pitanju. Sutra stize ploca sa AMD cipsetom pa ce mo videti. Probacu kako sve to radi sa AMD Overdrive alatima...

Obavezno instaliraj drajver za AMD, zatim za dual core postoji driver optimizer, a sad' za Phenoma ne znam da li ima tako nesto???

@studiopvc, ma ok shvatio sam, mislio sam da hoces coveka da deranziras:) Kazi mi graficke ti brze rade sa 8.2 drajverima?

Obavezno instaliraj drajver za AMD, zatim za dual core postoji driver optimizer, a sad' za Phenoma ne znam da li ima tako nesto???

@studiopvc, ma ok shvatio sam, mislio sam da hoces coveka da deranziras:) Kazi mi graficke ti brze rade sa 8.2 drajverima?
da sa 8.2 Catalystom lete kao lude, cak i sa 8.1 se osecalo malo poboljsanje ali tad nisam imao SP1 za vistu mozda i to ima veze

Vrlo se lose snalazim sa ovom maticnom plocom i njenim bios-om, bio sam se navikao na stari MSI i njegove dve stavke, mnozioc i fsb i to je radilo bez problema. Malo sam cackao po ovom Gigabyte-u i nisam se bas snasao jer mi je nakon povecavanja fsb i mnozioca - smanjivao snagu procesora. Znaci ja stavim mnozioc 10 ili 11, podignem fsb na 220, 230 ili 240 i on mi pokaze da mi proc radi na recimo 1900Mhz. Samo kad stavim na auto sve radi na normalnim frekvencijama. Znam da negde nesto propustam, ali sta - nisam siguran pa necu vise da cackam jer sutra stize ploca sa AMD cipsetom pa da vidim kako ce to raditi. Znaci rezultat koji sam dao je sa svim AUTO postavkama u ploci, memorija, procesor i ostalo. Samo je kartica bila OC kako sam to vec bio napisao. Ocekujem da ce to malo bolje raditi kad se digne fsb i malo poostre stavke za memoriju. Valjda. Inace nisam se zabavljao oc-om vec 2-3 godine od kad sam napustio mog Epox-a 8rda i bartona.

Poslednja izmena:
Evo i mene u klubu

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    149.5 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
@spaad, lep rezultat, samo kad benchmarkujes sa namerom da ostavis kao screen, benchmarkuj u default rezoluciji 1280x1024 bas zbog poredjenja sa ostalima.
Edit: a da, ti tu rezoluciju nemas jer ti je monitor 19" wide, sad se setih

Poslednja izmena:
@spaad...da li si fleshovao bios graficke(877mhz za proc) ??
Ja sa svojom ne mogu dalje od 860 mhz za proc. ali mi za mem. ide na 1370 mhz...

Nista nije radjeno na karti,tek je juce stigla.
Pozz.

Nazad
Vrh Dno