Šta je novo?

ATi 3870 zmaj !!! (3870 vs 3850)

Fleshovao sam bios sa Melkorovim 3870unlock ali kad predjem 860 pocne da se zakucava odnosno proradi VPU recover u Atitool 27b4 i Crysis benchu jedino gusla na oZone benchu doduse nisam reinstalirao drajvere. Artifacta i dalje ima na 1230 i vise. Jedino sto je dobro temp je pala za 2-3 C. Ne znam koliko ce pomoci catalist 7.12.Prolazi 3Dmark 2006.

Mislim da tvoja kartica jednostavno ne ide preko 860MHz (tako da tebi ovaj bios nije bio ni potreban :)).

Ja imam dve koje zakucavaju na oko 900MHz... tako da je sve pitanje kakav primerak ubodes.

Pozdrav!

Ovoliko price a samo 2 screen!!!!!

Pa daj baci neki test za tim OC!!!!!!!
Bench ili Crysis!!!!!!!
Daj neki screen!!!!!!

Samo suve price!!!!

8800GT zakon !!!!!!!

Ja mislim da neko vicniji da potera procesor na 3.6 ili malo vise msilim da bi rezultati bili bar za 2k vise nego sto su sad u 3D marku 2006!!!!!

Prilozi

• 3d Mark 2006-74010401803.JPG
    3d Mark 2006-74010401803.JPG
    137.8 KB · Pregleda: 113
  • 3 mark 2005.jpg
    3 mark 2005.jpg
    272.2 KB · Pregleda: 78
  • 3d mark 2001.JPG
    3d mark 2001.JPG
    166.1 KB · Pregleda: 65
  • 3dMark 2003.JPG
    3dMark 2003.JPG
    154.4 KB · Pregleda: 75
  • 3d mark 2006 q6600.JPG
    3d mark 2006 q6600.JPG
    158.7 KB · Pregleda: 97
simpatican mladic :D

Bench ili Crysis!!!!!!!
Daj neki screen!!!!!!

Samo suve price!!!!

8800GT zakon !!!!!!!

Ja mislim da neko vicniji da potera procesor na 3.6 ili malo vise msilim da bi rezultati bili bar za 2k vise nego sto su sad u 3D marku 2006!!!!!

Pisi bez uzvicnika.Ovako se stice utisak kao da se deres.

Bench ili Crysis!!!!!!!
Daj neki screen!!!!!!

Samo suve price!!!!

8800GT zakon !!!!!!!

Naravno da je zakon.
Volim Ati kartice, ali je nVidia "Zakon u L.A" . ;)

Bench ili Crysis!!!!!!!
Daj neki screen!!!!!!

Samo suve price!!!!

8800GT zakon !!!!!!!

HD 3870...11k+ u 3dmark06 (iz treceg pokusaja),bez flesa sa novim biosom i nije bas slab rez.Sa vecim OC i za karticu i za proc jos i veci rez...
Taman koliko je skuplja 8800gt toliko je i bolji rez u 3dmar06..
I da ja imam q6600 verovatno bi i rez bio dosta visi...Tako da i nije bas tolika razlika u karticama..
Uvek ima jaci i brzi i bolji....Koliko para toliko i muzike!

Prilozi

• sshot-15.png
    sshot-15.png
    294.5 KB · Pregleda: 96
HD 3870...11k+ u 3dmark06 (iz treceg pokusaja),bez flesa sa novim biosom i nije bas slab rez.Sa vecim OC i za karticu i za proc jos i veci rez...
Taman koliko je skuplja 8800gt toliko je i bolji rez u 3dmar06..
I da ja imam q6600 verovatno bi i rez bio dosta visi...Tako da i nije bas tolika razlika u karticama..
Uvek ima jaci i brzi i bolji....Koliko para toliko i muzike!
au bre mora to da tera jos brze, ja sam imao slabiji skor sa 8800 GT nego sa 3870, sa 3870 imam oko 12500 u 3dm06 a sa GT-om nisam mogao da predjem 11500, sa CF 3870 imam 17768 i uskoro ga obaram cim mi stigne zalman za cpu, a neklokovano sve to ima 16600 i 12300 sa single kartom

ps. cisto da rezimiram nesto kao korisnik koji je koristio i GT 512 i sada 3870, ove dve kartice se maltene ponasaju identicno, u nekim igrama preovladava nvidia u nekim ATI, ati ima najbolji odnos performansi za ulozeni novac, GT je po meni marketinski trik ali je daleko od lose kartice. Sto se tice kvaliteta slike ATI je neuporedivo bolji iako sam ja dugogodisnji korisnik nvidia kartica ati stvarno ima bolji prikaz slike nije *******cija.

Poslednja izmena:
To sam ispustio da napisem prosli put Melkor, sve verovatno zavisi od cipa do cipa, a verovatno i do firme pod kojom se vodi kartica, moguce je da prva klase ide Safiru,Asusu i dr. a druga 3Dclubu i dr. Evo jedan rez u 3Dmarku2006 i unjemu se kartica ne zakucava ali kad pusti Atitool kraj.

Prilozi

• rez.JPG
    rez.JPG
    201.9 KB · Pregleda: 151
au bre mora to da tera jos brze, ja sam imao slabiji skor sa 8800 GT nego sa 3870, sa 3870 imam oko 12500 u 3dm06 a sa GT-om nisam mogao da predjem 11500, sa CF 3870 imam 17768 i uskoro ga obaram cim mi stigne zalman za cpu, a neklokovano sve to ima 16600 i 12300 sa single kartom

I tebi bi to trebalo da ide brze,ja prelazim 18k sa dve 3850 bez ikakvog menjanja biosa na karticama i naravno na def. 669/829.Treba Nikolas61 i PCBeast da dodju do mene pa cemo da probamo dokle to ide i kako radi...jos samo da uhvatim vremena,po ceo dan radim.

Pozz

@zava1974

Ulazes u CF, a drzis kartice na defaultu... :mad:

Nisi ti za ovaj forum :p

E bas vala :p

Cekam te da mi se javis nedelju dana i ti me zoves kad sam bio na vratima...i posle toga te neeemaa. I sta sad?

Imas broj,zvrcni me!

Izvinjavam se za debeli off.Hvala.

Poslednja izmena:
Vidis vi editujete te biose pa sam i ja probao da editujem bios na maticnoj da editujem datum da bi mogao da flashujem stariji.
I trash,nece da radi... ;)
Srecom sredim da boot cd-om.

I tebi bi to trebalo da ide brze,ja prelazim 18k sa dve 3850 bez ikakvog menjanja biosa na karticama i naravno na def. 669/829.Treba Nikolas61 i PCBeast da dodju do mene pa cemo da probamo dokle to ide i kako radi...jos samo da uhvatim vremena,po ceo dan radim.

Pozz
znam da moze i kod mene vise ali trenutno usko grlo kod mene je CPU cooler, vec sam rekao uskoro stize Zalman 9500 LED, pa ce onda da padne veci klok CPU-a i naravno i grafickih i eto veceg skora, a i ne zaboravite ja sam na Visti x64 ona barem malko usporava vise i ne daje veci skor u odnosu na XP (ne pitajte me nista ne vracam se na XP vise). Za sada na stock kuleru za CPU kad kloknem na 3.6 temperature su u idle 65 stepeni sto bi se reklo da je malo mnogo i to u hladnoj prostoriji je toliko. CIm stigne kuler eto i skora. Pozz

znam da moze i kod mene vise ali trenutno usko grlo kod mene je CPU cooler, vec sam rekao uskoro stize Zalman 9500 LED, pa ce onda da padne veci klok CPU-a i naravno i grafickih i eto veceg skora, a i ne zaboravite ja sam na Visti x64 ona barem malko usporava vise i ne daje veci skor u odnosu na XP (ne pitajte me nista ne vracam se na XP vise). Za sada na stock kuleru za CPU kad kloknem na 3.6 temperature su u idle 65 stepeni sto bi se reklo da je malo mnogo i to u hladnoj prostoriji je toliko. CIm stigne kuler eto i skora. Pozz

normalno da moze vise,evo user podvarak ima slicnu masinu kao sto je tvoja i uhvatio je skor od 19906 poena u 2006

normalno da moze vise,evo user podvarak ima slicnu masinu kao sto je tvoja i uhvatio je skor od 19906 poena u 2006
polako ljudi bice i veci skor od mene, *** ne zavisi sad od mene kada stize ovaj Zalman, malo strpljenja samo. Btw user podvarak ima malo vise jaci CPU ipak je njegov Quad Extreme, on je sa njegovim izvukao oko 1000 i kusur vise poena od mene na CPU testu, inace na 3.6 kad ga budem stavio valjda cu da izvucem malo vise za CPU nego u proslom testu, dok ne stigne zalman mogu samo da nagadjam a posle videcemo. U svakom slucaju sve cestitke svim rekorderima. Pozz

@studiovpc

sto se tice proca pretpostavljam da ces moci da poteras bar 3.9-4.0GHz i to ce biti vrlo blizu sa njegovim qx6700 na vazduhu.Druga je prica ako se odlucite za neko drugo hladjenje,onda je on u prednosti.

:wave:

Poslednja izmena:
@studiovpc

sto se tice proca pretpostavljam da ces moci da poteras bar 3.9-4.0GHz i to ce biti vrlo blizu sa njegovim qx6700 na vazduhu.Druga je prica ako se odlucite za neko drugo hladjenje,onda je on u prednosti.

e pa ja sam limitiran na vazdusno, nekako gajim neku odbojnost prema vodenom, a o ln2 necu da razmisljam to nije hladjenje za svaki dan. Ne ide mi u glavu samo na koju voltazu da stavim CPU u biosu (nisam smeo do sada vise zbog stock kulera), nisam isao na vise od 1.475 ali tu kad se uracunaju drop i droop bude negde 1.4 sto je za njega malo za na 3.6 recimo a ne bih ni a preterujem sa voltazom, kao sto videh negde ovde do 1.525 mu je ok za 3.6 sve posle toga zahteva malo bolje hladnjenje od vazdusnog za svaki dan mada za test moze da prodje bez problema. A sto se tice grafickih one imaju dosta lufta jos za klokovanje. 3dmark je do sada uvek pucao samo zbog procesora, a jos uvek nisam flesovao onaj melkorov UNLOCK bios jer nisam isao preko tih vrednosti za core koje dozvoljava catalyst cini mi se da je 885 max u njima, ja sam max terao do 855 ali sa dosta klokovanim cpu-om i tu je zabadalo zbog cpu-a jer ne moze da prodje ponekda cpu test a ponekad se zaglavi kod onog cudovista u vodi. Na 3.2 kada je cpu graficke idu i preko 855

Poslednja izmena:
@studiovpc

Pa kad ti stigne Zalman sto ne bi probao do 1.65V,odnosno koliko bude trebalo za bar 3.9GHz.Pozabavi se,sa biosima grafike i onda je rez tu.

naravno otvoren prozor se podrazumeva :D

naravno otvoren prozor se podrazumeva :D
hehe bez ovoga nista, nego mnogo je hladno ljudi bre!!!! jbs skor kad se ja za tih pola sata drndanja smrznem nacisto, nije to vredno toliko :), jbs oc cuvajte zdravlje hehehe (mala sala). AJd videcu nesto da iskombinujem za neki fin skor pa se javljam

Naso sam ovaj bios za 3870.. 8751250.sb ...Jel ga probao neko??
Ustvari me interesuje koji je najbolji bios za flesovanje(koji se najbolje pokazao).Nemam drugu video karticu pa ako zeznem flesh biosa bice:wall:..
A iskreno nisam do sada nikad flesovao bios na graf.kartici..:S:

Bolje ti je da krenes polako sa 8301200 biosom recimo pa ako ustanovis da je stable na visim klokovima onda stavi taj.

Naso sam ovaj bios za 3870.. 8751250.sb ...Jel ga probao neko??
Ustvari me interesuje koji je najbolji bios za flesovanje(koji se najbolje pokazao).Nemam drugu video karticu pa ako zeznem flesh biosa bice:wall:..
A iskreno nisam do sada nikad flesovao bios na graf.kartici..:S:

Vreme je da krenes sa flesovanjem BIOSa grafickih kartica pri cemu se ATI najlakse flesuje i reparira kada se nesto sj... Treba ti samo naj obicnija PCI grafa i sve je sredjeno, zato i ako zeznes nesto-sredice se!!!:D:D:D

Jos da imam PCI graficku...Ali necu da budem negativan na danasnji dan..Ici ce flesh bez problema..:)

Jel vam treba jos uvek ta druga 3870 kartica?

Nazad
Vrh Dno