Pozdrav svima, ovo je moj prvi post uopce na ovim forumima.
Vec dulje vrijeme pratim teme u vezi s ati 3850/70. Odusevljenje svih ljudi na ovim forumima me nagnalo da prodam svoju 8800 GT i kupim si Gigabyte 3850 512mb. Izazov mi je bio u tome da je uspijem strahovito overclockati i dobiti priblizne performanse kao sto je imala moja 8800GT.
Nazalost stvari nisu ispale tak jednostavne. Za razliku od svih drugih 3850 ova gigabyte-ova ima svoj vlastiti PCB sa drukcijim layout-om, tako da nisam mogao napraviti pencilmod gledajuci slike drugih ljudi. A sto je najgore kartica je clockana drukcije od drugih. GPU radi na normalnih 669Mhz, ali memorija (hynix) samo na 700(1400) s tim da se da overclockati do 900(1800). Naravno da sam razocaran kad neki ljudi dizu i do 2200. GPU ide do 756Mhz, s tim da Zalman koji dolazi s karticom fenomenalno hladi bez imalo buke 30c idle i 59c load(na 30% okretaja). Moja nada je u principu bila da cu GPU na ovoj kartici moci odlicno overclockati zbog Zalmana. Ali zbog drukcije memorije od svih drugih i drukcijeg PCB-a ne mogu koristiti ni jedan od modificiranih biosa (to bar pretpostavljam).
Moja je sad molba da netko tko ima volje i znanja napravi bios mod na biosu moje kartice tako da samo digne GPU voltazu na nivo od 3870, a da powerplay i sve ostalo ostane kak je bilo. Cini mi se da su voltaze na ovoj kartici po defaultu 1,01/1,21(2D/3D). To bi onda bio prvi modificirani bios za Gigabyte 3850 karticu. Vidim po postovima da se Melkor ovdje dobro kuzi; pa ak ti se da probati Melkore? btw. citao sam negdje da obicne 3850 koriste dvofaznu struju a ovaj gigabyte dizajn trofaznu!?
Unaprijed hvala onome to se zeli primiti toga. PoZZ
Posle j*****a nema kajanja nisi trebao da menjaš grafiku trebao si čekati proleće i novije Vga da se pojave