Šta je novo?

ATi 3850 -> Softmod 3870

Sta joj je ovaj JamesBond420 uradio...poruka 43 .. . CPU je nagurao na 972 MHz...Ma on je pensilovao...mada kaze da je trazio razlicite bios-e....Pozdrav !!!

Ma da, njemu ustvari treba BIOS koji nema limit za OC, tj. onaj koji nece recimo "puci" na 862MHz. Bukvalno sve recimo radi na 861 na 1.4V, a onda na 862 "smrzne", bez obzira na dodavanje napona i na 1.5V. Jednostavno 1 Mhz i puf! To je reseno kod 3870 sa onim BIOS-om, a ovde bas i nije. Izgleda da on ima neku "sredjenu" verziju, da je na kraju nasao za svoj 3850. Vredi uzeti njegovu verziju i povecati napone. Taj bi bas valjao. Ima tu dosta stvari, a jedna od bitnih je i hladjenje. Koliko se dobije podizanjem napona toliko se dobije i boljim hladjenjem. :wave:

GoranM was too tired ad the moment of posting... :p

Nerazumem poentu softmoda. Meni kartica radi na 770/1004 bez softmoda, a koliko vidim i svim ostalim. Sto bih menjao bios ako radi ok?

Ako instaliras linux, windows, reinstaliras drajvere... bilo sta da uradis, ne razmisljas o tome da treba i da overklokujes karticu.

Koliko ti treba da flashnes bios... 60 sekundi? I jos postavljas ovakva pitanja... :wall:

1. Da bi ti radila na 800+ ?
2. Da ne moras da lemis potenciometre bas odmah.

jel svima memorija radi na 2100? meni tako danima stoji i ne zabada,mrzi me stalno da povecvam klokove pa da cekam da zabode,mozda moze jos malo.gpu je na 750,na 800 nece,izmedju nisam probao.

Poslednja izmena:
Imas test u Atitool-u, kada se ona dlakava kocka zaustavi :). I gledaj da li se pojavljuju zute tackice.

Kada ti igrica zabode, znaci da si bas bas preterao sa overklokom. Atitool je puno osetljiviji...

Poz

Hvala,ja sam mislio da ta kocka u atitoolu ne radi sa 38xx ali radi,750/1040 je max a da se nepojavljuju zute tacke.

Ljudi koji ati tool koristite meni 0.28 nesto ne radi bas...

ni meni ja sam koristio samo kocku,za ostalo rivu.

Poslednja izmena:
Pardon imam 0.26 sad cu skinem ovaj...hvala

Cao, BIOS koji mi ovde koristimo ima pojacane napone za 2D i 3D, tako da moze da se klokuje vise od obicnog BIOS-a (iz RivaTuner-a ili ATITool-a).
Ja sam svojevremeno probao jedan od ovih bios-a, cije si linkove postavio, i kartica nije htela da mi radi, cak ni u 2D kako treba.

:wave:

ok, nekidan sam iscitao kompletan thread, promaklo mi... izvin'te
evo ubodoh powercolor 3850 512MB. izgleda da mi je "zapala" neka revizija.
1) za razliku od ostalih (reviews) ova ima heatspreadere na memoriji (bakar + zvaka). sad nemam pojma koja je memorija u pitanju.
2) default clockovi su 720/900 (kao sto treba), a gpu-z mi pokazuje 715/900. za proizvodjaca kartice mi javlja HIS (1787)?
3) cooler (zerotherm) je veoma tih, a ocekivao sam "2 f-16 u dogfightu" kako sam negdje procitao. temp u idleu 30C

na 360W sam napajanju (43C), pa nisam siguran za stabilan rad. testiram kasnije i probam overclock (za sada) bez modova :)

Gde si ti kupio tu karticu?

@moca87- sarajevo. bi mi mrsko cekati da dodje iz BGa. 180€ sa popustom :S:

OC 767/958. na 771 se pojave artefakti, a na 783 zakuca (ATI tool automatika). memorija ide i na 1050, ali na 98x pocinju artefakti. preko 102x ih nema?

evo bios ako kome treba VER010.070.000.002.000000
(moze neko i da ga moduje za vece napone ako mu nije mrsko)

Prilozi

• RV670 Pro.zip
    39.3 KB · Pregleda: 80
Kolega Anubis je zatrazio orig. bios za 3850. Mozda jos nekome zatreba...

Prilozi

• ORIG3850.zip
    39 KB · Pregleda: 80
Hvala kolega... ;)

Helo I new, I download the bios of sapphire3850 512modded by 1.33v in 3d, but a dont flash my card appear the error `0FL01` dont understand why used the atiflash , I have download all sapphires bios modified but the error continous , someone can help and creat the bios for me with 1.33v in 3d, thank you ,sorry my poor english .

http://rapidshare.com/files/81879708/3850SAVE.rar.html

Evo najbolje da ovdje pitam, koliko sam cuo, nova verzija ATi Tool-a ce imati mogucnost dizanja napona GPU-a kod HD38x0 serije. Je li jos netko cuo za ovo?

@hayabasa

You probably forgot to use "-f" switch...

So, your command line should look like this:

atiflash -p 0 -f biosname.bin

Hope this helps. If it doesn't, I'll try to modify this bios you posted...

@hayabasa

You probably forgot to use "-f" switch...

So, your command line should look like this:

atiflash -p 0 -f biosname.bin

Hope this helps. If it doesn't, I'll try to modify this bios you posted...

my friend the error continous :mad:,I try the command atiflash -f -p 0 sapphire3850_124v_133v.rom and appear the same ERROR 0FL01 , I dont understand why?

you can help-me modify my previews by I posted http://rapidshare.com/files/81879708/3850SAVE.rar.html 1.33v 3d

thank you man.;)

@hayabasa

I assume you have problem with long file name in DOS. First rename it to sapphire.rom in Windows, and then go back into DOS and try to flash the card again.

@hayabasa

I assume you have problem with long file name in DOS. First rename it to sapphire.rom in Windows, and then go back into DOS and try to flash the card again.

I try thanks:)

a finally flash I rename to 3850.ROM, but I dont test in game yet thank you!

Poslednja izmena:
Ovaj lik nije bas najjaci sa engleskim :d

Nego, niko da potvrdi ovo sa AtiTool-om? :/

Vrh Dno