Šta je novo?

ATi 3850 -> Softmod 3870

:S: some problems when a flash my card sapphire hd 3850 512mb
New SSID: is blank nothing appear
New PIN:is blank nothing appear
New Device ID:is blank nothing appear
New Product Number:is blank nothing appear

I dont pass for 750 in core, someone can help and creat the bios for me with 1.33v in 3d for me. http://rapidshare.com/files/81879708/3850SAVE.rar.html----> is the original bios for my card. please

thank you.:)

Hm, treba editovati checksum da se poklopi sa fabrickim. Ili to ne valja, ili je petljano oko catalyst limita.

Cisto sumnjam da je do checksum-a... barem meni nikada nije pomoglo namestanje istog, kada je bios bio sje.ban...

@hayabasa

http://rapidshare.com/files/82148396/3850_33v.zip.html

Here you go buddy, 3D Voltages raised to 1.327V. Since I don't have the same card as your's, can't verify that this bios mod works. So, If you have a digital multimeter, check the voltages before and after you flash the card. Here you can see where the voltage read points are: link

If you can't do this, check the temps runing atitool stress test, and verify that the gpu temps are higher. You should probably achieve higher OC limits too... ;)

When you find max stable clocks for gpu and mem, I can set your BIOS to these values.

:wave:

@hayabasa

http://rapidshare.com/files/82148396/3850_33v.zip.html

Here you go buddy, 3D Voltages raised to 1.327V. Since I don't have the same card as your's, can't verify that this bios mod works. So, If you have a digital multimeter, check the voltages before and after you flash the card. Here you can see where the voltage read points are: link

If you can't do this, check the temps runing atitool stress test, and verify that the gpu temps are higher. You should probably achieve higher OC limits too... ;)

When you find max stable clocks for gpu and mem, I can set your BIOS to these values.

thank you man;) , I will go test this bio now .

unfortunate Everything is either subsystem IDs do not match or cannot find Vbios image file, I dont flash my card correctely,I dont undrestant, two other peoples same problem I think is problem VGA sapphire hd 3850 512 specifc. bios is 010.071.xxxx
I force the flash by comand atiflash -f -p -0 3850_33v.bin , but when the program load the new bios appear, Think this problem related with
New SSID: is blank nothing appear
New PIN:is blank nothing appear
New Device ID:is blank nothing appear
New Product Number:is blank nothing appear

to have appear the same SSID,PIN ,PRODUTCT NUMBER but is blank when a flash.

I think dont mode my card .

thanks.

melkor thanks I got before my core arrive 730:S: now 770;) 40mhz more ,but my vga is poor for overclock because ,exist hd 3850 core to go 800+

one million thanks melkor ;)

cheers

ljudi pomozite
asus 3580 512
na difoltu oko 9000 u 3dmarku 2006, medjutim kad podignem klokove
npr 750,1000 dobijem oko 8300
o cemu se radi

Otvori monitoring u RivaTuner-u, pa pogledaj koje klokove imas na defaultu, i kada kloknes...

Melkor I cheked the voltages after flash the bios and result 1.255v , its very strange , but other peoples have the same problem, i wait come out the aproproate bios to unlock gpu 860+ for Radeon Hd 3850 or apropriate for my vga Hd 3850 512MB sapphire a I flash to default my previous bios because a not pass 776/950 .

thanks ,)

I jos niko nije pronasao kako se u bios-u modifikuju brzine fan-a. A nekako mi se cini da bi to bio pun pogodak

Pozdrav svima, ovo je moj prvi post uopce na ovim forumima.
Vec dulje vrijeme pratim teme u vezi s ati 3850/70. Odusevljenje svih ljudi na ovim forumima me nagnalo da prodam svoju 8800 GT i kupim si Gigabyte 3850 512mb. Izazov mi je bio u tome da je uspijem strahovito overclockati i dobiti priblizne performanse kao sto je imala moja 8800GT.
Nazalost stvari nisu ispale tak jednostavne. Za razliku od svih drugih 3850 ova gigabyte-ova ima svoj vlastiti PCB sa drukcijim layout-om, tako da nisam mogao napraviti pencilmod gledajuci slike drugih ljudi. A sto je najgore kartica je clockana drukcije od drugih. GPU radi na normalnih 669Mhz, ali memorija (hynix) samo na 700(1400) s tim da se da overclockati do 900(1800). Naravno da sam razocaran kad neki ljudi dizu i do 2200. GPU ide do 756Mhz, s tim da Zalman koji dolazi s karticom fenomenalno hladi bez imalo buke 30c idle i 59c load(na 30% okretaja). Moja nada je u principu bila da cu GPU na ovoj kartici moci odlicno overclockati zbog Zalmana. Ali zbog drukcije memorije od svih drugih i drukcijeg PCB-a ne mogu koristiti ni jedan od modificiranih biosa (to bar pretpostavljam).
Moja je sad molba da netko tko ima volje i znanja napravi bios mod na biosu moje kartice tako da samo digne GPU voltazu na nivo od 3870, a da powerplay i sve ostalo ostane kak je bilo. Cini mi se da su voltaze na ovoj kartici po defaultu 1,01/1,21(2D/3D). To bi onda bio prvi modificirani bios za Gigabyte 3850 karticu. Vidim po postovima da se Melkor ovdje dobro kuzi; pa ak ti se da probati Melkore? btw. citao sam negdje da obicne 3850 koriste dvofaznu struju a ovaj gigabyte dizajn trofaznu!?
Unaprijed hvala onome to se zeli primiti toga. PoZZ

http://www.mediafire.com/?2dbdmbwdyny

Velika greshka za prodaju 8800gt

Trebao si zameniti dotichnu za 3870 i to po mogustvu proizvodjacha za koga se pokazalo da je dobar kloker.

Vec dulje vrijeme pratim teme u vezi s ati 3850/70. Odusevljenje svih ljudi na ovim forumima me nagnalo da prodam svoju 8800 GT i kupim si Gigabyte 3850 512mb. Izazov mi je bio u tome da je uspijem strahovito overclockati i dobiti priblizne performanse kao sto je imala moja 8800GT.
Nazalost stvari nisu ispale tak jednostavne. Za razliku od svih drugih 3850 ova gigabyte-ova ima svoj vlastiti PCB sa drukcijim layout-om, tako da nisam mogao napraviti pencilmod gledajuci slike drugih ljudi. A sto je najgore kartica je clockana drukcije od drugih. GPU radi na normalnih 669Mhz, ali memorija (hynix) samo na 700(1400) s tim da se da overclockati do 900(1800). Naravno da sam razocaran kad neki ljudi dizu i do 2200. GPU ide do 756Mhz, s tim da Zalman koji dolazi s karticom fenomenalno hladi bez imalo buke 30c idle i 59c load(na 30% okretaja). Moja nada je u principu bila da cu GPU na ovoj kartici moci odlicno overclockati zbog Zalmana. Ali zbog drukcije memorije od svih drugih i drukcijeg PCB-a ne mogu koristiti ni jedan od modificiranih biosa (to bar pretpostavljam).
Moja je sad molba da netko tko ima volje i znanja napravi bios mod na biosu moje kartice tako da samo digne GPU voltazu na nivo od 3870, a da powerplay i sve ostalo ostane kak je bilo. Cini mi se da su voltaze na ovoj kartici po defaultu 1,01/1,21(2D/3D). To bi onda bio prvi modificirani bios za Gigabyte 3850 karticu. Vidim po postovima da se Melkor ovdje dobro kuzi; pa ak ti se da probati Melkore? btw. citao sam negdje da obicne 3850 koriste dvofaznu struju a ovaj gigabyte dizajn trofaznu!?

http://www.mediafire.com/?2dbdmbwdyny

Nisi jedini ;). Badava super hlađenje, bolja memorija (1.0ns), kvalitetnija regulacija napona isl. kad su defoltne voltaže takve kakve jesu. Za odlične OC rezultate i modove je referentni PCB "Bog i batina".

Poslednja izmena:
Nisi jedini ;). Badava super hlađenje, bolja memorija (1.0ns), kvalitetnija regulacija napona isl. kad su defoltne voltaže takve kakve jesu. Za odlične OC rezultate je referentni PCB "Bog i batina".

Napokon netko tko je u istoj situaciji :). Kako i sam kazes kartica ima super hladjenje, kvalitetniju regulaciju napona itd. Nazalost nije referentni dizajn. No ne gubim nadu, kad bi netko modificirao bios, mislim da bi kartica mogla biti zvijer.

Posle j*****a nema kajanja nisi trebao da menjaš grafiku trebao si čekati proleće i novije Vga da se pojave :D

Od stalnog čekanja nema vajde ;). Na proljeće NV G94, na ljeto opet RV770 ... praktički je svaki kvartal smjena generacija.

@Hola77

Pogledao sam tvoj BIOS, 2D napon ti je namesten na 1.014V, 3D na 1.214V, kao sto je i default za 3850.
Napravio sam ti novi BIOS sa 3D naponom na 1.327V, daj mi email da ti ga posaljem (ili da mi neko od administratora omoguci da kacim vise od 5 attachmenta).

@Hola77

Pogledao sam tvoj BIOS, 2D napon ti je namesten na 1.014V, 3D na 1.214V, kao sto je i default za 3850.
Napravio sam ti novi BIOS sa 3D naponom na 1.327V, daj mi email da ti ga posaljem (ili da mi neko od administratora omoguci da kacim vise od 5 attachmenta).

Poslao sam ti email adresu na pp. Puno ti hvala!!!! Stvarno si to brzo napravio. Svaka cast!

Reci mi samo koji su rizici? Hoce funkcionirati checksum? Powerplay?
Ako nesto ode po zlu, dali je onda moguce napraviti flashanje starog biosa na slijepo?

Nazalost, nije uspjelo. Probao sam oba biosa, ali samo dobijem crni ekran. Vratio sam stari bios.
Mjerio sam voltazu kad se komp dize. Sa originalnim biosom je tad 1,2v a sa tvojim modificiranim 1,12.

Koja je trenutna situacija sa modovanjem BIOS-a za 3850?
Uzeo sam juče ASUS 3850 TOP 512MB DDR3.
Default taktovi su 730/950(1900), out of the box radi overclock na 770/1000(2000), nisam još uvek ni pokušavao da idem više od toga. Krenuću polako da testiram kada nađem vremena, ali bilo bi lepo kada bih mogao i da joj krknem malo više napona za to ;)

Bilo je pitanje za fan control u biosu... nasao sam fan control u biosu za 3870.. Melcor, pitanje za tebe.. jel mozes nesto da uradis sa tim? ;)

E mogu li ja ovaj Melkor-ov bios da flasujem na PEAK HD3850 256MB GDDR3!?

Jedno pitanje mozda je offtopic ,sta mislite dali jel bolje da uzmem Asus 8800GS Ili Asus 3850 pa da ga modujem posto su priblizne cene ?

Nazad
Vrh Dno