Šta je novo?

Atari vs. Amiga - najduzi neoruzani sukob u geek istoriji se nastavlja

:p

- 1950 ;)

ne, sto ?? nije ovo 1985-1996... :d

A nije :) Pa onako pitam,jer sam hteo da kazem da je Atari sra*** u odnosu na Amigu.

a doci ces ti meni u pazovu... :D :D

here we go! round two!!!

e kovac ajd postuj sliku koju koristis kao pozadinu na ovom tvom os-u, bas mi cool ta trava na crnoj pozadini...

Nesto gubite u ovoj surovo tehickoj raspravi. Koji komp je bio blizi korisiku, tj koji je imao 'dusu', a to se, hehe, zna...

evo jos par slicica, bas je genijalna ova sa ranjenikom, mada bila bi bolja da su je uradili da pokazuje srednji prst

Prilozi

• Amiga-1-X31S2YW3M8-1024x768.jpg
    Amiga-1-X31S2YW3M8-1024x768.jpg
    94 KB · Pregleda: 104
  • amiga_1.jpg
    amiga_1.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 131
  • amiga_2.jpg
    amiga_2.jpg
    68.6 KB · Pregleda: 113
  • Amiga-Commodore-1-51OQVRW18F-1024x768.jpg
    Amiga-Commodore-1-51OQVRW18F-1024x768.jpg
    216.1 KB · Pregleda: 92
I imalo je programce koje sve te skrenove forsira prilikom bootovanja amige svaki put druga slicica.

Nesto gubite u ovoj surovo tehickoj raspravi. Koji komp je bio blizi korisiku, tj koji je imao 'dusu', a to se, hehe, zna...

za mene Atari! Amiga je bila za igre... :D :d

@dejan_osipaonic i programcic koji je prikazivao sat i informacije o CPU, memoriji....
ovaj progam sam spominjao x puta ali ne znam kako se zove; milanbb mi je poslao link na aminetu za gomilu boot programa. u svakom slucaju NAJIMPRESIVNIJI boot racunara koji sam IKADA video!

Poslednja izmena:
Mislim sta reci kada boot OS-a traje 5 sekundi ,racuna se vreme kada komp krene u boot posle reset sekvence (prodju kick provere),mozes se zezati i trositi vreme na zezalice pre boot-a.Negde sam naleteo na informaciju da je jedan nislija bootovao OS za 2 sekunde posle resetovanja na A1200 sa PPC kartom i ata 100 kontrolerom.Kad OS ima ceo max 100mb sa raznim dodacima normalno da mu je dosta 2s sa dovoljno brzim kontrolerom za hdd.

moze to i brze sa cf kombinacijom...

i ti solime poznajes cuckovica??? :D :D
on je iz starih banovaca...
upoznao sam ga preko setnet-a, XTCa, pre 10tak godina; tad smo se vidjali relativno cesto ali ga nisam video poslednjih par godina uopste!
btw sta si mislio pod tim da bi on imao da kaze sto-sta?

Poslednja izmena:
Nego da ja pitam nesto?
Sto mi zabatalismo ovu temu? Citam juce ovih 7 strana i ima tako dobrih komentara i informacija pa zalost da propada...

moze to i brze sa cf kombinacijom...

Zasto mislis da bi bilo brze s CF karticom? Iskustvo ili...?
Nisam probao tu varijantu na amigi nikada ali u pc varijanti s mikrotikom je to solidno sporije od HDD jedino sto manje trosi i nema mehanike koja moze da izda kada je najgore ,za opravku po marfiju, duva vetar,pada sneg ili kisa racunar napolju na 20m ili vislje.

znaci dejane i ti petljas sa mikrotikovima ... :)

i ti solime poznajes cuckovica??? :D :D
on je iz starih banovaca...
upoznao sam ga preko setnet-a, XTCa, pre 10tak godina; tad smo se vidjali relativno cesto ali ga nisam video poslednjih par godina uopste!
btw sta si mislio pod tim da bi on imao da kaze sto-sta?

Jes iz Banovaca. Sto li stalno mesam Banovce i Pazove nije mi jasno.
A sto se Pece tice secam se da je na jedan voleo da oplete po bilo kom racunaru koji nije amiga u ono vreme, dok zeni nije kupi PC naravno :)

btw al sam brz sa odgovorom!

:) :) dodjes pitje solim posto sam iskopao temu s dna da bi ti odgovorio.

Mikrotik pa da ,da pomazem drugaru oko odrzavanja baznih stanica,postavljanje novih i vecina ih je PC+mtik.

A inace petljam ja svasta.....verovatno posledica usled koriscenja zx spectrum,c64,amiga pa vazda nesto fali za napraviti. Resis se jednog dana svega toga pa onda ukapiras da ti to fali i da ti to volis. Eh sitnice....

Hmm, bilo bi lepo ali nema sanse. Ovako brzo bi radila A1200 mada i to mi je sumnjivo...

ovako nesto bez bar 68030 jako tesko, ima brzi odziv od mog pc-ja sa 2gb rama! : )

Pa ovo je u emulatoru. Znate li vi koliko je to puta brze od prave Amige :)
Kod mene u emulatoru, na kobojagi 030, Alien Breed 3D II leti sav u fulu. A na pravoj 030 nisi mogo da igras ni u malom prozorcicu.

@Alko

valjda moze emulator da se podesi da brzina bude 100% kao kod A500, bar za CPU.
trebalo je taj tip da kaze kako je podesio.

Ma potpuno je irelevantno meni sys info brljavi u winuae pa zna da pokaze i vise od 300mipsa za cpu pogotovo ako emulira 020(normalno ukljucen jit) s druge strane cim mu se zada neka operaciaj koja je stvarno zahtevna on pocinje da se muci.Primera radi raspakivanje neke vece LHA arhive kao sto ja imam arhivu instaliranog i podesenog workbencha 3.1 koji je raspakovan oko 100mb uae ume dobro da zastuca pogotovo ako radi raspakivanje u fajl hdd posto win hoce da se pobuni zarad imena nekih wb librarija.U linuxu je situacija malko bolja posto tamo nema problema prilikom koriscenja direktorijuma u ulozi hard diska.U sustini ako se emulator namesti da balansira emulaciju na cpu i cipsetu ima dosta operacija u kojima je npr A1200 030/50 i winuae 2ghz jedni drugima na crtu.S druge strane u igrama jit cesce dodje do izrazaja kao i u raznim testovima pa situacija izgleda mnogo drugacije.
Bese davno ali mislim da bi a500 s gvp 530 radila mjozda pribliznom brzinom kao ovaj winuae na youtube mozda i malkice brze ko zna ipak je tu scsi disk kontroler :). Ako neko naravi turbo kartu za amigu zasnovanu na nekom od cyclone fpga ili boljem mozda ovo bude i sporo.

@Alko

valjda moze emulator da se podesi da brzina bude 100% kao kod A500, bar za CPU.
trebalo je taj tip da kaze kako je podesio.

stavise UAE bi trebao da bude i cycle-precision emulator :) ako vec pokrece sve demoe i igre...

Vrh Dno