Šta je novo?

Asus Zenfone 9

• Začetnik teme Začetnik teme VESKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas mi je ispao sa 1.60-1.70m na beton, ali je srećom pao na ćošak fabričke maske i ništa mu nije bilo, iako se okrenuo i na ekran. Nema zaštitnog stakla, stoji pomenuta fabrička maska koja se lako skida i telefon je ispao iz nje prilikom pada, ali mu baš ništa nije bilo. 🙂

Stiže fon u toku sledeće nedelje. @Sgt. Major još uvek ga koristiš, imaš li kakvih zamerki, ja prelazim sa Samsunga A52.

Apsolutno nikakvih, baš sam u temi u ZF10 pomenuo da nema potrebe da menjam devetku za desetku, pošto nemam ni najmanji problem sa telefonom, niti mi bilo šta nedostaje.

A reci mi koristiš li case koji je stigao uz telefon ili si uzimao neki aftermarket?

Taj koji je stigao uz telefon. Pao mi je sa metar i po na beton zimus, ništa mu nije bilo.

Da se javim sa iskustvom, crkla kamera posle 3 meseca korišćenja, gospođa iz Asusa mi rekla da uradim factory reset pa da se javim ako telefon i dalje ima problem (tu mi bi jasno zašto Peca nema saradnju sa Asusom), al hajde odradim factory reset, naravno ništa se nije popravilo, a problem je bio u tome što kad se uključi mod za snimanje telefon počne da baguje, kao da pobrljavi gimbal, non stop pokušava da stabilizuje kadar i kad je stabilizaciji potpuno isključena. Elem, posle dugog razgovora i sa drugom devojkom iz podrške i iznetog svog nezadovoljstva kojim se preporučuje factory reset jednog telefona tog cenovnog ranga, gde ću gledati u pasulj svaki put kada posegnem za istim hoću li raditi reset ili ću možda uspeti da snimim neki kadar, dođosmo do zaključka da je telefon ipak za dijagnostiku u servisu, odnesem ga u ovlašćeni servis, prođoše dva dana, javlja se serviser sa rečima da je odradio bateriju testova i da je telefon u besprekornom stanju, ja mu odgovorih da imam besprekorne video zapise baterije testova koje sam ja odradio, reče da će da se javi u toku dana, što i jeste napravio i još reče u drugom javljanju da mora ploča da se menja i da čekaju potvrdu od proizvođača. Pozvali su me posle deset dana da preuzmem telefon, za sad radi, ali gorak ukus ostade posle svega, a i bojazan do kad će da traje novi hardver, pritom, telefon nije ispadao, nije potapan u vodu ili sl.

Kakav je sot na ovom telefonu, može li da izgura 7+ sati prosečne upotrebe, pod tim mislim mix wifi i mobili podatci, bez igrica, aplikacije fb, insta, yt, reddit, ponekad stremio za filmove

Nikad nisam merio sot, ali mogu da kažem da je baterija prilično dobra.

Ja koristim baš S23 i Zenfone 9, s tim da mi je ZF privatni telefon, a S23 službeni, pa ga koristim mnogo manje od ZF, tako da ne mogu precizno da uporedim baterije.

Mislim da ti je S23 bolja varijanta. Koliko znam Asus telefoni dobijaju samo dve verzije Androida, tako da Zen 9 kad dobije A14 to mu je to. A i ako ti se ne svidi, nisam siguran da ćeš lako da ga prodaš a ipak dosta košta. A čip je isti tako da su što se toga tiče dosta slični.

Izgleda ipak stize zenphone 11 u redovnoj "compact" izvedbi!! Realno sad kad se samsung vratio na exzynos u vecini zemalja, uz malo utezanja kamere i dizajna mislim da bi ovi iz asusa mogli ozbiljno da otimaju taj deo trzista "malih" telefona...al naravno vreme ce pokazati. Zao mi sto nemam mogucnosti zenphone 10 da probam i potvrdim tu perfektnu autonomiju koji mnogi po netu pominju!

Nisam imao razloga da već menjam 9 i pređem na 10, pa ga ni ja nisam probao, ali ću 11 verovatno kupiti kad se pojavi.

Stigao update, sad i WhatsApp razgovori mogu da se snimaju sistemskim rešenjem.

Sviđa mi se i nova opcija da se odredi da se telefon puni polako, u vreme i do procenta koje mu zadam. Stavio sam od 23:00 do 07:00, maksimalno do 90%.

Ne znam da li je to nova opcija Androida ili Asusov apdejt.

Ja sam izgleda baksuz sa mojim primerkom ZF9, opet imam problem a manifestuje se tako što mi se sagovornici žale da u toku razgovora počne da krči ili da me čuju kao robota, kada prebacim na speakerphone sve bude ok, nisam pametan, isključio sam i LTE i 5g ali ništa ne pomaže, a žestoko me smara da ga opet šaljem na reklamaciju... a moraću. Posle svega iako mi savršeno ergonomijom i mojim potrebama odgovara, neću više pogledati Asus kao brend pri izboru telefona.

Od mene pohvale za servis. Imao sam osiguranje ekrana od dve godine, zato što sam kupio telefon u pretprodaji. Pao mi na ekran pre dva i po meseca, pre nekoliko nedelja konačno odem u servis da se sredi. Pogledali, naručili ekran, zvali me za pet dana da je stigao, uzeli mi telefon na dva sata i vratili sa zamenjenim ekranom. Plus zamenili i bateriju, kažu da to ide zajedno.

Koji servis je u pitanju?

Stigla mi Rhinoshield SolidSuit maska, baš je robusna, samo što sad telefon izgleda solidno veće nego sa fabričkom maskom.

Danas sam postao vlasnik Zenphone 9 pa da javim prve utiske. Telefon je baš munja (možda zbog 16GB rama) Super leži u ruci i pravo osveženje.
Ovo mi je inače 2-gi telefon kog ne koristim preko celog dana i želeo sam nešto kompaktno. Malo je glupo da nosim 2 telefona od skoro 7"...
Pre ovoga sam koristio Vivo X80 pro kao drugi tel i malo me zasitio iako ima fenomenalno kamere. Problem je bila veličina i baterija koja je verovatno oslabila ili ima fabrički slabu bat...
Kupio sam posle S22 5G i smorio me posle 2 dana... Onda nadjem jedan Zenphone 8 za 100 e naručim ga i na dan kad mi stigne izađe mi ovaj u oglasima relativno povoljan u super stanju sa dosta opreme. I nisam mogao da odolim jednostavno 😀
U poređenju sa s22 tel je sto se mene tice 2 koplja ispred... Osim telefoto kamere koje nema dok s22 ima 3x zoom ali meni ne znaci puno pa mi nece nedostajati.
Vise utisaka javljam posle nekoliko dana korišćenja

Kako si krenuo uzmi odma i 10 🙂
Neka te služi, super je to telefončić

Mislim da 10-kom ne bi dobio nesto sto bi meni značilo ali ako ispadne povoljno što da ne 😃
Šteta što nisu 11-cu izbacili u ovom formatu ali bi bila sigurno skupa opcija za drugi tel. Ovako za 200e je top ponuda

Poslednja izmena:
Ima nesto sto me nervira... Kad pojačam zvukkad gledam YT npr promeni mi ceo profil na "Glasno"

Jel ima neka fora da se sredi da bude kao na većini telefona...

Da se javim ja sa finalnim utiskom, pre mesec i nešto jače, vadim telefon iz džepa da obavim poziv, cvrc nema ni jedne kartice, kao da sam ih izvadio iz sim slota, restartujem telefon, izvadim vratim kartice, ništa, po****Im, resetujem ga na fabrička, ništa, prikazuje da nema kartica u sim slotu, pošaljem lepo fon na servis, opet kažu menjali ploču, antene, sim slot, rekoh hajde, progutaju i to, a da, naveo sam i to nadajući se da će se srediti problem gde me sagovornici čuju kao robota i gde mi posle dva minuta pukne veza, kažu sve je sređeno, i jeste, rade kartice, radi kamera sve je ok, sem problema koji postoji i nakon zamene dve matične ploče, antena i sim slota, i kamere koja nema veze sa ovim sada, i dalje krčim ljudima, i dalje puca veza, i to je bilo to, ja sam završio sa ovim telefonom i ergonomijom, pazario sebi S24FE i sve je bolje, i sve radi, pozdravio sam se sa kompaktnim uređajima, a Asusu, neka je daleko lepa kuća sa sve okućnicom.

Nazad
Vrh Dno