Šta je novo?

Asus Zenfone 9

• Začetnik teme Začetnik teme VESKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, videh na nekom video na benchmark kanalu odgovor nekome za Zenfone 9 test: "Dok su tu ljudi koji sede u lokalnoj kancelariji - ne". 😀
Englezi imaju izreku ... "mišljenje je kao i guz*ca, svako je ima".

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    128.1 KB · Pregleda: 123
Pa čemu recenzija, ako zastupnik zahteva hvalospev?

A otkud ta informacija? Neko iz Asusa se javio ovde i napisao njihovu stranu priče, samo što je taj post obrisan.

Ja imam screenshot te poruke od predstavnika Asus-a.
Zadesio sam se na ovoj temi baš u tih ne znam koliko minuta koliko je stajala poruka.
Nisam uopšte znao za tu priču (niti me i sada zanima) ali sadržaj poruke mi je nagoveštavao da će verovatno biti obrisana.
Predstavnik Asus-a je u poruci objasnio njihovo viđenje razloga nepostojanja saradnje sa Benchmarkom.
Po njemu problem je u sukobu interesa jer se ukrštaju neke profesionalne i porodične veze, ništa dramatično.

Pojavljuje li se i na Zenfone 9 ramdump ekran, jel bilo slucajeva, zna li neko?

Meni se to nije desilo nijednom za ova dva meseca koliko imam telefon.

Meni se to nije desilo nijednom za ova dva meseca koliko imam telefon.
To se moze desiti samo jedanput, posle toga tel moze u kantu za smece 😊 Nadam se da su rjesili to na 9ki, ja sam 8cu prodao zbog toga, a i vecina ranijih modela je imala taj problem.

Mozda zato sto je, tek sad vidim, oko 800, 850e? What 😕 Nema wireless charge, kamere onako.. Zasto toliko kosta bas?

Zbog kompaktnosti i dobrog hardvera, a koliko vidim i softver je lepo ispeglan.

Ja sam ga kupio zbog kompaktnosti, brzine, 3.5mm priključka, softvera bez bloatwarea, otiska sa strane, odsustva stakla sa zadnje strane i jake baterije. Kamere su mi prilično nebitne, tako da ne jurim visoke performanse u tom delu, a bežično punjenje mi je apsolutno najnebitnija stvar ikada kod telefona.

Evo koristim ga četiri meseca, nije zabagovao nijednom. Savršen telefon za moje potrebe i način korišćenja. Pre toga sam mesecima gledao iPhone, Pixel, Samsung S22, novije premijum modele OnePlusa i Xiaomija itd, ali ništa od toga me nije privuklo. Onda sam sasvim slučajno na Fejsbuku video reklamu za Zenfone 9, malo istražio i oduševio se specifikacijom, a još više kada mi je telefon stigao, pošto sam ga naručio pre nego što se uopšte pojavio u prodaji kod nas.

Ma ok deluje kao super telefon i nije bitno sto je tebi nebitno bežično 🙂, nego telefon od 850e da nema to i da ima plastic ledja, bas nerealna cifra, treba da bude ono 500e maks iskreno 🙂

To je zato što je cenovno pozicioniran u odnosu na skupe ovogodišnje modele (Samsung, iP, Sony) a ne u odnosu na standardno povoljne Xiaomi, ili Google Pixele, koji su sve iznenadili cenama ove godine. Plus što su naše prodavnice dodatno povećale cenu Zenfone-a, bar za 50€ više od najavljenje početne (global) iz juna 2022.

Ma ok deluje kao super telefon i nije bitno sto je tebi nebitno bežično 🙂, nego telefon od 850e da nema to i da ima plastic ledja, bas nerealna cifra, treba da bude ono 500e maks iskreno 🙂

Moguće da je takva situacija na tržištu i da se te stvari traže, nemam pojma iskreno. Ja sam bio spreman da dam i više od 97k za telefon koji ima ono što mi treba, a to je bio jedino ovaj.

Zna li se šta, hoće li ovaj model biti dostupan u A1, Yettelu ili mts-u, ipak na rate je lakše nego iskeširsti skoro 100.000 din

Pratio sam oglase duže vreme za Zenfone 9. Na KP se pojavi s vremena na vreme, nov sa domaćom garancijom, za ~700e.

Ima i trenutno jedan, ne deluje mi naročito pouzdano, ali vredi ispitati ko želi da kupuje.

Sumnjam da bi im se isplatilo da nude ove telefone koji su potpuno nepoznati širem tržištu, a nisu jeftini.

Mana mu je 128 GB interne memorije, a ne vidim nigde kod nas 256

Poprilično ružan telefon, ali je kompakt, što bi mi posle 6.7" telefona bilo osveženje. Jednostavno, mnogo je praktičniji za upotrebu (nošenje). Sa edge 20 pro sam zadovoljan, ali je cigla kao i većina današnjih telefona sa malo boljom specifikacijom.
Brine me jedino podrška i eventualno servis, ali je svakako ono što me odbija 128 GB bez mogućnosti proširenja memorije karticom, a to mi je malo.

Nazad
Vrh Dno