Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Nije, neće biti 16GB modela, samo sample modeli kao moj su dolazili sa tom veličinom skladišta.

Po meni je onda bolja varijanta sacekati acer a510 koji bar ima usb na sebi.A naj verovatnije ce biti za iste pare

Druge opcije uvek postoje, da li su kvalitetne i brze kao i druge, to je već pitanje.

TF300T – 32 GB – bez docka – oko 395 EUR
TF300T – 32 GB – sa dockom – oko 495 EUR

TF300TG – 3G model – 32 GB - bez docka – oko 495 EUR
TF300TG – 3G model - 32 GB – sa dockom – oko 595 EUR

Skupo. Malo su zakasnili, ove godine će biti poplava jeftinih a kvalitetnih tableta, mislim da će retko ko od leta davati preko 200-300 eur za tablet. Uostalom, proizvođači Android tableta svi redom prave jednu ključnu grešku, zbog koje imaju slabu prodaju: Forsiraju cene koje drži i Apple, umesto da ponude uređaje koji su dobri, ali za nekih 30-50% jeftiniji od ekvivalentnih Apple proizvoda. Zaboravljaju da su korisnici Apple proizvoda spremni da plate nešto više od realne i korisne vrednosti uređaja, zbog većeg kvaliteta, luksuza i prestiža koji ide uz taj brend, dok ostali korisnici to ne žele. Zašto bih kupio plastični transformer ili Galaxy Tab za 400-500 ili više eur? Hoću solidan tablet po "normalnoj" ceni, ne treba da ima aluminijumsko kućište, ne treba da ima 2000x1500 pix ekran, ali MORA da košta plafon 200-300 eur. Tako razmišlja 90% potrošača, i zato su u USA navalili na Kindle Fire i Nook tablet, lepe dobre spravice a koštaju 199$.

Poslednja izmena:
Pa to trebaju proizvođači da čuju, ne ja :) . Misliš da bi se ja bunio da mogu da uzmem TF300T za 300 evra ? :) Takva je situacija i mi tu ništa ne možemo da utičemo. Biće jeftinijih 7-inčnih tableta ovog leta, ne i 10-inčnih.

Naj kriminalniji su ovi operateri i njihovi "povoljni" paketi.Voleo bi da znam samo odakle kreiraju cene slobodne prodaje pa je npr samsung tab 7.7 75000din?

Nije, neće biti 16GB modela, samo sample modeli kao moj su dolazili sa tom veličinom skladišta.

Jel ovo proverena informacija? Pitam jer gledam po stranim sajtovima gde se navodi bas 16 Gb model.

Inace cena od 495 E sa dockom je vrlo blizu ceni u Evropi tako da, iako licno mislim da je mnogo, nece biti cudno ako toliko bude kod nas. Za jeftinije varijante jedino moze da pomogne jedino ujka iz Amerike ili slicna sema.

Pa to trebaju proizvođači da čuju, ne ja :) . Misliš da bi se ja bunio da mogu da uzmem TF300T za 300 evra ? :) Takva je situacija i mi tu ništa ne možemo da utičemo. Biće jeftinijih 7-inčnih tableta ovog leta, ne i 10-inčnih.

Naravno da se nije odnosilo na tebe, koliko znam ti ih ne proizvodiš a ne formiraš im ni cenu. :D
Mislim da će biti jeftinijih tableta i od 10", ali videćemo. Ako Galaxy tab 2 7.0 košta 250$, mislim da može bez problema da se napravi isto to samo sa ekranom od 10" za nekih 50-ak $ više. Kontam da će najavljeni Kindle Fire od 10" baš toliko koštati, oko 299$, što će naterati ostale proizvođače da prilagode svoje uređaje i cene.

Poslednja izmena:
Jel ovo proverena informacija? Pitam jer gledam po stranim sajtovima gde se navodi bas 16 Gb model.

Možda su naši uvoznici odlučili da im se više isplati da uvoze samo 32GB verziju? I meni se čini da sam video na stranim sajtovima da spominju verziju od 16GB, pa nema mi logike da budžetski uređaj dolazi samo sa 32GB, nešto tu ne štima.

Proverena informacija direktno iz Asus-a, neće postojati 16GB nigde.

***.

Cudi me sto ne prave vecu razliku izmedju ovog i Primea, mozda imaju nameru da prekinu sa ovim Primeom kad uskoro izbace novi, full HD Prime.

Gizmo, kamo ti tekst? Ovi stranici već objavili...

Ако му цена буде 30-35к, нећу ни да се мислим :D oдличан је ово таблет за ове паре... Жао ми је само што је 7.7 толико скуп, а баш сам дуго чекао на њега :/

Eh, i ja sanjam da jednog dana kupim ovakav tablet za te pare, ali tako nešto nam je barem trenutno nedostupno. Da citiram sebe, da se ne bih ponavljao :)

Ljudi, ne možete da očekujete da drastično brži i bolji model od Transformera TF101 ima istu ili čak manju cenu od njega. Cena od 30 ili 35 hiljada je jako optimistična, pogotovo sa trenutnim kursom evra. Pa pobogu, TF101 je 343 evra (38265 dinara), a bilo bi lepo da drugi proizvođači praktikuju Apple politiku istih cena modela koji su naslednici, ali to nije slučaj :) . TF300T je zamišljen da bude ujedno i naslednik TF101 modela i jeftinija varijanta Prime-u. To znači da će biti jefnitiji, ali ne drastično jeftiniji. Evo i cena.

TF300T – 32 GB – bez docka – oko 395 EUR
TF300T – 32 GB – sa dockom – oko 495 EUR

TF300TG – 3G model – 32 GB - bez docka – oko 495 EUR
TF300TG – 3G model - 32 GB – sa dockom – oko 595 EUR

Test smo trebali da objavimo još početkom ove nedelje, ali glavna reč od Asus-a iz Tajvana je da se ne odobravaju nikakvi testovi do 22-og aprila. U međuvremenu, eto malo informacija što sam uspeo da vam prošvercujem :)

Ko nije video, pušten je jutros test http://mobile.benchmark.rs/tableti/test_asus_transformer_tf300t_pristupachniji_tegra_3_tablet

Mogao je (i trebao) da bude povoljniji, iskreno.

Da su ga spustili barem na 350 evra, verujem da bi se grabio ko alva. Sa ovom cenom - nisam siguran kako će proći pored Prime-a. Da li dodati tih 50 i kusur evra više i uzeti Prime, ili ovo čudo, to će biti glavna dilema.

@Gizmo, те цене које си навео горе, са и без дока, са и без 3геа, за кога су те цене ?
обично код нас буде скупље.

To su cene kod nas, informaciju sam dobio iz Asus predstavništva. Kolike će tačne cene biti u dinarima zavisi od kursa evra i još par stvari, ali ne bi valjalo da idu preko ovih cena kod nas.

To su cene kod nas, informaciju sam dobio iz Asus predstavništva. Kolike će tačne cene biti u dinarima zavisi od kursa evra i još par stvari, ali ne bi valjalo da idu preko ovih cena kod nas.

Sad je prava dilema da li uzeti ipad3 da revolucionarnim ekranom koji "izuva iz cipela", ili za iste pare uzeti ovaj Asus sa 32GB i dock-om? Nije laka odluka.
A mene i dalje cudi sto Asus nije izbacio verziju sa 16GB za nekih 50eur manje, to bi bio pun pogodak. Mislim da je realno i preko potrebno da cene premium tableta od 10" spadnu na max 300-350 eur, posto je za tu kategoriju uredjaja to neki plafon spram upotrebne vrednosti. Mozda ce i u tom segmentu Amazon promeniti stvari sa svojim najavljenim Kindle Fire od 10".

znaci dolazi model sa 3G pocetkom maja odlicno jer to znaci mocicu na internet od mobinih provajdera sa bilo kojom sim karticom hvala

@Gizma, је л имаш можда дојаву од Самсунга, са SGT 2 10.1 ? кад ће он код нас и која ће му бити цена ?

Dojavu kao u kladži :) . Nemam dojavu, Samsung predstavništvo ne mari puno za IT medije.

Контам да онда не би требао да буде скуп код оператера (3Gверзија наравно), поготово ако буде био преко теленора на 3 године, ил најврв ће га вип узети...

Već je trebao da bude u prodaji do sad, ne znam šta se zbiva.

Gizmo, koji je po tebi best-buy tablet sada? Prime, ovaj 300 ili mozda Xoom? posto vidim da ce tu da se krecu cene svih modela?
ili gledati jeftinije tablete - tipa Transformer 1?

Zavisi šta smatraš za bestbuy :) . Kupiti prastari Xoom umesto TF300T bi bio greh. Prime je bolji tablet, ali je i skuplji malo, a Transformer kec je takođe mator. Treba se pomaknuti od Tegra 2, jer Tegra 3 nudi značajan boost, ne samo u rezultatima, već i u realnoj upotrebi.

Nazad
Vrh Dno